Ignoruje ma opravár notebooku. Čo mám robiť?

sumienka2525
20. jún 2009

Ahojte.
Potrebovala by som poradit, pretoze ja uz neviem ako to mam riesit dalej.
V decembri som kupila dcere notebook v Taliansku. Ale kedze bol v Taliancine potrebovala som najst niekoho kto by mi ho dal do slovenciny a podaval mi tam nejake programi a hry.
Moj priatel ma kamarata, ktory sa rozumie pocitacom a dakedy aj pracoval v pocitacovej firme. Tak mu este v marci zaniesol moj priatel dcerin notebook nech sa mi nan pozrie a porobi tam potrebne upravy. Vravel ze v pohode, ze do tyzdna to bude hotove. Ale od vtedy sa mi neozval vobec. Ignoruje moje sms spravy, telefonaty a teraz ma telefon este aj vypnuty. Pisala som mu aj cez facebook , priatel mu pisal aj na skype ale nic. A ja som ho uz aj postrasila cez sms ze to teda budem riesit inac ked ma ignoruje a aj tak nic.
Priatelovi opravoval PC viac krat a vzdy v pohode ale robil to u neho vo firme.
Minuly rok bol dotycny cele leto v zahranici na brigadach, tak mozno isiel aj tento rok ale aspon mi mohol odpisat na sms alebo vratit notebook ak odisiel prec. Neviem ani kde byva lebo chodieval po podnajmoch, nepoznam jeho znamych , nic. ☹ A najhorsie je ze som mala v tej taske na notebook este aj blok o kupe notebooku. Nemam ziadnych svedkov ze sme mu ho dali. Ja neviem ako to mam riesit ale dcerka je velmi nestastna koli tomu a ja tiez.

babacik
20. jún 2009

tak to mate blbe ked nemas ziaden doklad,podla mna uz ho predal ale to je iba moj nazor 😉

veronikahel
20. jún 2009

tiež si myslím, že keď tam bol aj blok, ta je zž predaný...

eva7780
20. jún 2009

sumienka priatel nevie kde býva?

sumienka2525
autor
20. jún 2009

babacik: No ved teraz si to vycitam, ze som ho nedala do servisu. No ale uz je neskoro rozmyslat nad tym ako som tomu mohla predist. Keby to nebola taka draha vec, tak ma to tak nestve ale na druhy notebook peniaze nemam. Dcera ho dostala na vianoce pod stromcek a stale sa na neho pyta tak si uz len vymyslam a dufam ,ze ho niekedy este uvidim. .......... Neviem ani ako zistit kde sa dotycny Robo nachazda. Alebo co by som mala podniknut..... Chcela som ist aj na policiu ale nemam dokaz a bolo by to tvrdenie proti tvrdeniu keby to zapieral ze sme mu ho dali.

sumienka2525
autor
20. jún 2009

eva: Nevie ani priatel kde byva. . Byval v podnajme ale z tadial uz odisiel niekam inam do podnajmu. Iba viem ze tam mal byvat s kamaratom ale toho tiez nepozname, cize je to vsetko na bode mrazu. ☹

sumienka2525
autor
20. jún 2009

Ja som si nechala aj sms spravy dve co som mu este v marci pisala ale to mi je asi tiez na nic. Ja to nepochopim. Prosila som ho aby ho dcere vratil ze je smutna ze sa jej notebook tak dlho opravuje a on nic. 😢

babacik
20. jún 2009

je to tazke,ale sme len ludia a ucime sa na vlastnych chybach,aj mna bi to trapilo,lebo ja sa tesim kazdej malickosti aj darceku,je mi luto ale neviem ako bi sme mu dali na frak ☹ ☹

sumienka2525
autor
20. jún 2009

babacik: Mozno este by bola sanca s tym nieco poriesit na policii keby to urobil viacerým ludom. Lebo viem ze si takto privyrabal a vravel ze ma vela ludi co mu nosia notebooky a PC opravovat. Len kde takych ak su vobec taky najst.

babacik
20. jún 2009

tak babenky napiste vsetky alebo sa pytajte znamych ci tak niekto nedopadol 🙄

sumienka2525
autor
20. jún 2009

babacik: 🙂 diki. Boze , uz by som taku chybu v zivote neurobila. Chcela som usetrit na servise a prisla som o ovela viac. Asi mi to bolo treba.

Inac ak poznate niekoho co ma podobnu skusenost a bol oklamany bola by som rada,keby ste mi napisali.

Ten dotycny je z Prievidze a vola sa Robo Č.

vinka
20. jún 2009

Nevyčítaj si to lebo dnes každý hladá čo najlacnejšie.Ale ved skús sa spýtat právnika alebo priamo na polícii či sa dá niečo s tým robit.Vysvetlí im celú situáciu a uvidíš.

sumienka2525
autor
20. jún 2009

vinka: No este asi pocam lebo zajtra odchadzam do IT a potom pojdem na policiu ak sa nic dovtedy nevyriesi. Sice neverim ze mi pomozu s tym, kedze som bola taka hlupa vlastnou vinou.
Boze a tak milo na mna posobil ked som s nim par krat bola ked mojmu opravoval PC. Ja by som to na neho vobec nepovedala.

vinka
20. jún 2009

Mi sme tiež mali problém z pc a dali sme to do servisu ale nie na papier len tak,že to spravý za 10 eur.Nám mohol tiež povedat,že nič sme nedoniesli.Len si pýtal tel.číslo od muža,že ked bude hotové ozve sa.Ale mali sme štastie.Takže to nebola tvoja vina.Možno to,že si doklad o kúpe nechala pri noteboku.To je škoda. 😢

babacik
20. jún 2009

mozno na policii maju uz nejake odozvy na toho Roba tak to skus 😉

sumienka2525
autor
20. jún 2009

vinka: Tak to ste mali stastie. Tiez by vas veru mohli oklamat keby chceli. Ten doklad ze som nechala v tej taske s notebookom to tiez lutujem velmi len ma to napadlo az ked ho mal uz on, ze som ho z tasky nevybrala a ostal tam. Este ze som mu nedala aj modem na internet, lebo ja som mu ho chcela dat len priatel mi vravel ze naco ze on ma internet doma a cez wifi sa napoji.

babacik: Veru tam aj zajdem ked dojdem z IT asi. Nechcela som to az takto riesit cez policiu ale ja fakt uz neviem ako by som ho nasla a dostala svoj notebook od neho. Ma este aj policajti vysmeju.

babacik
20. jún 2009

tak mi daj potom vediet ako to dopadlo a drz sa a policajtou sa neboj 😉

sumienka2525
autor
20. jún 2009

babacik: diki, napisem potom . Este sa pokusim nieco o nom pozistovat a skusim vypatrat adresu a jeho nove telefonne cislo a tak.

babacik
20. jún 2009

a ked to cislo budes mat tak mu to riadne oslad 😉

sumienka2525
autor
20. jún 2009

babacik: No myslim si ze mi hned zlozi telefon a na sms nebude reagovat urcite zasa. No uvidim co bude.

darina77
20. jún 2009

Sumienka, s tým blokom si nerob výčitky, aj keby si mala blok to ešte nie je dokaz že si mu dala notebook. Nemohlo sa mu niečo stat? Možno keby priatel skočil do tej firmy kde predtým robil, možno niekto z bývalých kolegov bude vediet kde teraz robí.

hasleerka
20. jún 2009

sumienka veru nepríjemná situácia ... ale tiež by som to riešila najprv ako darina, možno sa voľačo stalo, zistiť od bývalých kolegov, skúsiť rodinu ... držím palce

bibula
21. jún 2009

alebo nech ho skusi skontaktovat tretia osoba,ze potrebuje poriesit nejaky kvalitny vyrobok-ak je zlodej,ozve sa. 😒

shaarka
21. jún 2009

bibula, dobry napad. sumienka, hnusna situacia.
ja sa tiez pridam:
MM pracoval na zivnost pre jedneho "kamarata", chceli rozbehnut biznis. "kamarat" velmi neplatil, len obcas a MM prenho robil stale nejake veci, vsetko sa tahalo, klienti neplatili, ine vyhovorky a tak... a po 4 mesiacoch sa MM musel zamestnat uz normalne, pretoze sme to uz z mojho platu nezvladali. Od vtedy sa "kamarat" zatajuje. raz som ho stretla na ulici, tak poslal na ucet 100€, ale dlzi este 4x tolko. nedviha, prip. ma vypnuty telefon, vyhovaral sa na danovy urad, ucty a komplikacie... a to ma od nas este dost vysoku pozicku, ktorej splatnost konci v oktobri. spolieham sa na to, ze mame aspon notarom overenu zmluvu o pozicke.
neviem, co robit. tych 400€ uz asi neuvidim, a tu pozicku asu tiez nie. ale nechcem sa s tym zmierit. viem akurat, kde byvaju jeho rodicia (s ktorymi si "kamarat" nerozumie a mozno tam uz ani nebyva), i ked sa mi nezda fer, ze by som ich do toho mala tahat.
co robit v takomto pripade?

felicia1
21. jún 2009

sumienka ak mas znamych policajtov tak zbehni na policiu povedz ze tam bol aj blok od notebooku a ty nemas nic za co by si mohla podat na neho trestne oznamenie ale ak mas nejakeho znazmeho tak aspon nech ho postrasia,oni vedia kde byva,kde sa nachadza,ale tu pomoze len znamost

vela stastia

bibula
23. jún 2009

shaarka- napis nejaky pravny dokument o nevyplateni dohodnutej mzdy,alebo len mzdy,podla toho ako znela zmluva.
poslite doporucane,mozno bude lepsie ak bude odosielatel s inym menom🙂 😅
mozno to pomoze a naplasi sa,ak nepomoze,kludne ho dajte na sud...alebo poslite dokumenty,alebo osobne chodte na inspektorat prace,oni to poriesia....

shaarka
28. jún 2009

bibula,
ide o to, ze to bola len ustne dohodnuta vyplata. proste sa stretli, povedali si, ze za tolko a tolko MM urobi to a to. MM urobil, poslal mu to a vystavil nejake faktury. tie sa ale "kamaratovi" nepacili, a tak vlastne nikdy nedoslo k vyplateniu. ked uz to zacalo byt neunosne a "kamarat" uz voebc nemal cas to riesit, tak sa mi podarilo ho nalakat na jedno stretko, kde sme si dali pivco a vsetko hodili na papier. suhlasil, dohodli sme sa, ze v rozmedzi 3 tyzdnov zaplati. nic sa nedialo a ked presiel mesiac, ci viac, zacala som byt nervozna uz uplne.
no a potom, ako som pisala, som ho stretla, poslal 100, a odvtedy nemam ziadne spravy, nedviha.
najhorsie je to, ze vsetko, co MM robil (grafika) dal "kamaratovi" a ten to zas dal klientovi ako svoju robotu. cize vsade je uvedeny "kamarat", resp. jeho fima, co ma vyhradene prava, ci ako sa to vola... 😒
proste strasne svinstvo. nikdy som si nemyslela, ze nam sa nieco take moze stat. fakt nie. ☹

asi fakt skocim za jeho rodicmi...

sumienka2525
autor
2. júl 2009

babulky dakujem vam za rady. 🙂 Bola som mimo Slovenska tak som nemohla skor reagovat na vase prispevky. Ked pojdem do mesta zbehnem do tej firmy kde pracoval a povypytujem sa a ak nepochodim idem na tu policiu, mozno mi pomozu.

shaarka: Drzim palce aby ste to s nim nejako doriesili. Urcite nas je viac takych co sme boli oklamany.

sumienka2525
autor
4. júl 2009

🙂

vinka
4. júl 2009

Sumienka napíš potom ako si dopadla. 😉 Držím palčeky.

sumienka2525
autor
4. júl 2009

vinka: ok