icon

Išli by ste s 8m na dovolenku do Talianska?

levajdomina
6. júl 2018

Ahojte potrebovala by som poradit priatel chce ist do talianska a mame osem mesacneho syna a niesom si ista ci je to dobry napad

Strana
z2
vevesh
6. júl 2018

@levajdomina tak bud si uzrozumena s tym ist na dovolenku alebo nie. To tu nikto z nas neposudi. Ako sa nastavis ty, tak bude aj dieta reagovat.

stankadu
6. júl 2018

Tak nechod. Ak si nie si istá, neužiješ si dovolenku a syn to aj tak nebude v takej miere vnímať. Kým je takto malý, chodte na dovolenku na Slovensku, domáca strava aj naša voda a ked sa niečo stane, môžte sa vrátiť hned domov. Ved do zahraničia môžte ísť o 1-2 roky, nič vám neujde.

jankakoc
6. júl 2018

@levajdomina My sme tiez zvazovali ci ist ked mal maly 10 mesiacov a nesli sme. Vedela som ze by som z toho nic nemala. On bol dost nepokojne dieta. Isli sme az o rok. Ale je to na tebe, zavisi aj od babetka, ake je. Ja osobne az po roku by som sla

levajdomina
autor
6. júl 2018

@jankakoc asi to odlozime mali neobsedi ani sekundu

elanor
6. júl 2018

v tom ti asi nikto neporadi, resp. nerozhodne za teba. Ty sa musis rozhodnut ci ano alebo nie.
Za mna osobne si neviem predstavit dovolenku s babatkom. Pre mna to dovolenka nieje. Brat so sebou milion veci, co babo potrebuje, potom milion veci na pripady co keby. Vlacit so sebou vsade plienky, oblecenie, hento toto. Poriadne sa nevyspat, lebo babo treba krmit kazde 3 hodiny, alebo aj viac. A este platit tisice eur za to co robim doma kazdy den a "zadarmo", no sorry, ale pojem dovolenka si predstavujem uplne inak.
Ale zase su ludia, ktori chodia na dovolenky aj s uplne malilinkymi niekolkotyzdnovimi nieco x-mesacnymi detmi a aspon teda oni tvrdia, ze si to uzivaju.
Kazdi sme nejaki. Ja si to predstavit neviem s uplne malymi detickami. Ked podrastu, ano, ale babatka nie.

beky1813
6. júl 2018

Dolezite je spomenut, ze chcete ist autobusom

maruski99
6. júl 2018

@levajdomina pokiaľ by ste išli autom, tak by sa to dalo ešte zvládnuť s takým dieťatkom ale pokiaľ autobusom, tak to by som neriešila..to bude namáhavé aj pre teba aj pre malého..

simsalabim
6. júl 2018

@levajdomina autobusom by som nesla, ale autom bez problemov. My sme boli, ked mala mladsia dcera 10 tyzdnov a bolo to super, vynikajuco sme si oddychli. Taliansko je europska krajina, vsetko sa da kupit aj tam a autom sa da vratit tiez, kebyze sa nieco stane.

jasminet
6. júl 2018

autobusom by som nesla ani ako dospela, nie este s dietatom, ale autom s krpcom aj o polnoci 🙂

vevesh
6. júl 2018

Tak autobusom by som nesla- pametam si casy, ked po pade komunizmu bola taka autobusova era dovoleniek do talianska a teda bol to iny narez. Autom, vlakom, lietadlom v pohode...

jasminet
6. júl 2018

@vevesh my sme boli v benatkach autobusom vtedy.... no smrt, nohy bolave, celu noc clovek nespal, tam cely den pochodovat a znovu autobus - sme sa rano pri navrate plazili bosi po ulici a dospavali 2 dni 😀

vevesh
6. júl 2018

@jasminet jj, hlavne ze sme boli v taliansku😎😎

jasminet
6. júl 2018

@vevesh to z maminej roboty vtedy niekto organizoval, tak cela jej praca sla, my teda tiez - predtym sme autom do bulharska a juhosky chodili vzdy a to bolo eno nuno, napriek hodinam jazdy... odvtedy ked pocujem spojenie - benatky+autobus+cesta - tak mi nabiehaju vsetky krcove zily a preventivne opuchnu nohy 😀

slapina
6. júl 2018

Ak by ste šli autom, tak by som v tom problém nevidela. Všetko je už v dnešnej dobe upôsobené pre rodiny s deťmi. Niet sa podľa mňa čoho báť, no je to na každej z vás, na čo si trúfa

vevesh
6. júl 2018

@jasminet 😀😀😀tak u nas sa nechodilo za socializmu do zahranicia- bol zakaz a hned ako padla opona, tak si to rodicia chceli vynahradit a hejda autobusmi cez cele taliansko+ zopar ludi z mesta ci roboty, a to je jedno ci to bol novorodenec ci 99 babka s deduskom. A raz sa pilo, raz sa vadilo, deti pistali, bili sa, grcali a vkuse potrebovali na wcka, potom hned sa vybalovali rezne s paradajkami, bez klimy a soky v taliansku na wckach a dospavanie randalu z autobusu - to su asi take asociacie u mna dovolenka busom🙈🙈🙈 a teda s tak malym dietatom kvoli komfortu (kedy este nema narok na vlastne miesto) + prebalovat ci prezliekat, ked sa pokaka ci pogrcka a terigat sa 16 hodin na dovolenku s 50 dalsimi ludmi...eeeee, nielen kvoli mne, ale s ohladom na ostatnych cestujucich.

liv1
6. júl 2018

Ak autobusom tak držím palce 🙏😂😂😂. Nie, nešla by som s autobusom. Ani so 4rocnym, nie 8mesacnym 😁. Inak autom áno, v noci, ale čím bližšie tým lepšie 😉

misinka0611
6. júl 2018

Jedna skupinka ti povie áno, druhá ti povie nie. Musíš sa sama za pomoci priateľa rozhodnúť 🙂

katpizur
6. júl 2018

Ani za svet. Autobusom by som nesla aj keby tanky padali. Sama s drahym este hej, ale s dietatom a este tak malym to nie, to by osobne si myslim, ze pre mna bola dovolenka skor za trest.

kazuso
6. júl 2018

Dosť dávno som išla pár krát autobusom do Talianska a pri jednej ceste išli aj rodičia s maličkým dieťaťom. Neviem koľko malo, viac ako pol roka a určite menej ako jeden rok. Bolo to utrpenie pre dieťa, rodičov aj pre ostatných cestujúcich. To maličké revalo s malými prestávkami stále z Bratislavy až do Florencie. Určite aj potom, ale vo Florencii som vystupovala. A nebol to len obyčajný plač, to bol naozaj rev.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
yanni
6. júl 2018

@levajdomina To fakt chcete ist autobusom? No to by som nesla ani ako dospela a nie to este s dietatom. Autom, lietadlo, dokonca aj vlakom je to pohodicka. 8 mesacny nie je ziadne miminko. S tym sa uz vela da. My sme boli so 7 mesacnou na lyzovacke v Rakusku na tyzden a nasledne v Abu Dhabi. A ziadny problem. Taliansko nie je krajina tretieho svea. Dokonca je v EU😝 Keby sa nieco stalo, zdravotnictvo je tam na vyspelej urovni (lepsie ako na SK). A nejake pliagy tam tiez nemas ake chytit.

Ale autobusom? To si ako prisla na taky napad?

yanni
6. júl 2018

@miriam11 Preco utrpenie. nasa najmladsia (o par dni 3rocna) cestuje od narodenia (a nie len tu za roh) a NIKDY to nebolo utrpenie ani pre nas ani pre nu. Este nevedela ani poriadne hovorit, ledva stala na nohach a robila prve kroky ale "plejny" jej robilo najväcsiu radost. Teraz ked 2 mesiace nikde neletime, uz sa pyta, kedy zase pojdeme na "plejny".

vevesh
6. júl 2018

@yanni na taky napad pridu ludia len vtedy, ak je to najlacnejsia dovca all inclusive do talianska v cestovke...

janka54321
6. júl 2018

Ja by som nesla, moj muz chcel ist ked mala dcerka 7.mesiacov a nakoniex sme nikde nesli, lebo malej zacali ist zubky a prave v ten den, ked sme mali ist dostala teploty. ale to sme uz davno predtym boli rozhodnuti, ze nejdeme. . mali sme ist auton do chorvatska a dobre sme spravili, ze sme nesli. O rok nato sme isli a aj rok nato a vsetko super. A prave dnes sme mali odchadzat do chorvatska, ale v stredu mala dostala zapal spojiviek a este teraz ma mierne zvysenu teplotu ..takze hadam o tyzden pojdeme . ja by som s tak malou nesla, uz len kvoli zubkom, nic z tej dovolenky mat nebudes

yanni
6. júl 2018

@vevesh 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈

yanni
6. júl 2018

@janka54321 Preco koli zubom? Ako vies, ze jej dieta ma problemy? My sme ani nevedeli, ze deckam idu zuby.

janka54321
6. júl 2018

@yanni uviedla som zubky ako priklad...nasa nemala nikdy predtym ani potom problem pri raste zubov, ale prave vtedy ano . ja nepisem, ze jeh dieta ma nejake problemy zdravotne, ale zakon schvalnosti zafunguje a pri tak malych detickach je prave rast zubov najvacsia pravdepodobnost problemu

alenka7777
6. júl 2018

autobusom by som nesla ani sama, ako dospela.ved to je hotove utrpenie toto.autom sme isli s detmi, ked sme uznali, ze to uz bude ozaj pre vsetkych dovolenka, ktoru si vsetci uzijeme. to uz mali deti okolo 2,5 roka

terez01
6. júl 2018

@levajdomina ja mám ročnú dcerku a nechcem ísť nikam. Viac si užije bazenik na záhrade a viem,že ja by som si s takým drobcom dovcu pri mori neužila. Radšej ideme do Tatier.

henikav
6. júl 2018

@levajdomina preco by to nebol dobry napad? Coho sa bojis? Autobusom nie, ale autom alebo letecky bez problemov. Moj syn cestoval prvykrat ako 4 mesacny a dcerka 2 mesacna. Stale ich niekam vozim. Dcerka v lietadle zaspi skor nez sa zavru dvere, v aute podobne, pekne sa pohra, pozrie rozpravku a v noci mi spinka, preto chodim na noc. Aj teraz balime a startujeme cca 1500km autom. Ale teda autom chodte len ak ste zvyknuti na dlhsie jazdy, myslim vy rodicia. Inac lietadlom a prenajmite si auto tam

Strana
z2