Je neohľaduplné vziať si v obchode viac kusov akciového tovaru?
Je podľa vás neohladuplne v obchode nabrať viac kusov niečoho, čo je v akcii, keď tam nemajú takú zásobu? Dnes som sa dostala totiž do konfliktu s pani, ktorá mala pocit, že je nespravodlivé aby ja som si brala veľa kusov akčného tovaru, lebo na ostatných sa potom nedostane a vraj ja si to určite môžem dovoliť kúpiť aj bez akcie. Je pravda, že som si zobrala kartón tvarohu, ale nevidím na tom nič neohladuplne. U nás sa koľko krát spotrebuju aj tri vaničky tvarohu za deň. Nie je predsa nejaký nedostatok, že by sa na ostatných nedostalo. Je to podľa vás z mojej strany neohladuplne? Kamoška pečie torty a často nakupuje suroviny aj v lidli a to ako musia po nej zazerať, pri tých množstvách čo ona kupuje.
@wolf_ Mlieko ma trvanlivost cca pol roka +-. Dnes som kupila so spotrebou v oktobri. To 90 rocna babka pije mlieko o dusu nespasenu?
Tak je to take…. Niekedy ludia najma seniori idu do toho obchodu len kvoli tomu akciovemu tovaru, aj ked ten obchod maju dalej. A ked tam najdu prazdny regal a tebe krabicu v rukach tak jasne, ze posomru. Ale to je o obchode, aby ked dava akciu mal tovaru dostatok, ved asi im ide primarne o predaj, nie o obrazok v letaku. Iba, ze by to bol Kaufland 😀
Pre moju mamu bol akciový tovar vlastne liek, ktorý jej predĺžil život. Denne prešla peši do obchodu cca 5 km (tam a späť), aby si kúpila nejakú akciovú dobošku alebo rohlík. Najprv som jej hovoril, že je blbosť ušetriť pár centov, ale potom som pochopil, že je to pre jej zdravie lepšie ako kúpele. 🙂
@wolf_ on myslel male obchody, lidl sklady ma na predajniach
@marsmykkok aký mesiac? Šak jeden kartón bol 6ks a píšem že som vzala dva a to máme na týždeň. A keďže jeme jogurty či skyry biele a save do toho ovocie či vločky je zakaždým iný a nie rovnaký
@drahomirrra to majú ísť babke kúpiť každý tretí deň liter mlieka?kúpia viac do záruky nejde.Autorka každy nech si kúpi koľko uzná za vhodné.Ak by tam bolo obmedzenie nepoviem...kartón tvarohu je 12-15 ks?mne je jedno kto čo kupuje nech im aj z košíka visí ešte nie som taká nepríjemná, aby som druhým rozprávala či si to môžu kúpiť aj bez akcie.
Tak nebrala si paletu ale krabičku kde je koľko 12 ks ? . . Neriešila by som to .už ju aj tak viac neuvidiš
Je to úplne normálne vec, ak toľko tvarohu doma zjete nevidím jediný dôvod aby si si ho toľko nekúpila 😅....pani by som slušne povedala že ju do toho čo a koľko kupujem nič nie je.
Ja som minule brala kartón a pol jogurtov v akcii, milujeme ich a idú u nás vo veľkom, normálne stoja 1,20 boli v akcii po 0,90. Zjedli sa všetky a ak nabudúce budú v akcii pôjdem kúpiť zásobu znova 😅🙈.
sorry...ale ked tu pisete-ber, kasli na ostatnych, kto pride nech si zoberie aj vsetko.mam 20 clennu rodinu a co nas je po vas-tak dufam potom tito isti komentujuci nestojite na namestiach, kde sa hovori o slusnosti,ohladuplnosti a neprotestujete proti tym,ktori tiez si idu svoje a na ostatnych kaslu😉..treba zacat od seba...ja by som sa citila trapne, keby pridem a vezmem vsetko co tam je...a niekto ma mozno chore nohy a musi sa nabehat po obchodoch,lebo to co tam chcel ist kupit nie je, lebo niekto druhy vzal vsetko...z tychto komentov mam pocit ako z doby kamenej...
Neohladuplne trochu hej, ale podla mna najma trapne. Nepoviem 5-6 kusov, ale karton je uz dost vela.
Toto robia dochodcovia, trosku mi to vzdy pride divne, naco je niekomu tolko kusov zlacneneho tovaru do zasoby
Toto sa presne dialo za socializnu a to ani akcie neboli. Akciou bolo to, že ten tovar vobec prišiel. Našťastie kapitaliznus je prirodzený a obchodníci práve chcú aby si toho kúpila viac. Preto aj robia akcie. Ty nemás ziadnu povinnosť niekomu nechavat tovar za ktory si platíš. Ani moralnu. Ona nie je chudobná len je lachvatá. Tak ako ty si, tak aj ona bola. Keby bola vojna alebo socik, co bol niekedy podobny stav, tak vtedy by bolo nemorálne si brat viac. Pani ťa mohla slušne poprosiť ci by si jej nejaky tvaroh nenechala. Mna sa tak raz jeden pán opýtal a nechal som mu tovar, ktoreho viac už nebolo. Raz som chcel kupiť kaiserky ktoré mam rád a boli akurat v akcii tak jeden róm si naberal vsetko čo tam bolo. Tak sa ho pytam či mi niečo nenechá. On automaticky že to pre dzeci. Ale nechal mi tam 4 kusky. Bral by som 6 ale aj 4 mi stačili. Ziaden problém.
Trhová ekonomika a myslenie Adama Smitha. Človek je egoista a hľadí svoj záujem pri uspokojovaní vlastných potrieb. 😁 Čo ma po susedovi, že.... 😅😅😅
Kupujeme nárazovo cukor pre včely v akcii aj 150 kg. Vždy sa opýtam predavačky, či môžem. Pohľady ľudí si nevšímam ani blbé poznámky.
niektore obchody maju vyslovene uvedene, kolko kusov takehoto tovaru si moze kupit jedna osoba.
@fineta práve tento egoizmus ťaha svet dopredu. Paradoxne lakomstvo a zavisť su najváčsie hnacie sily pokroku. Kapitalizmus spojeny s demokraciou je prirodzena vec. Vsetky ine alternativy su utopistické alebo otrocké. A v konecnom dosledku vykoristuju cloveka ovela viac ako kapitalizmus.