Je normálne, že zdravotná sestra vykrikuje?
Dobry vecer, chcela by som sa opytat, je normalne ak zdravotna sestra vykrikla na rodinnych prislusnikov na chodbe pred ostatnymi navstevnikmi pred ARO oddelenim ohladom pacienta " kto ho otravil? Je otraveny!" Ide o mojho otca, ma poleptanie pazeraka, vypil nejaku latku a lekary nam povedali, ze to musela byt náhoda, keďze tu látku nepolkol ale vyplul, len nejaka časť tej latka zasla dalej do traviaceho traktu, takže podla lekárov nejde o otravu, chcem sa len spytať je normalne, že zdravotna sestra takto vykrikne na chodbu stav pacienta, a este ked ani nejde o celkom pravdive informácie, podla mňa by nemala ani len poskytovat ziadne takeho informacie ale lekár, či sa mýlim, som strasne nahnevana a neviem, či sa mam ist na nu stažovať alebo nie, ďakujem za názor
@vivi291018 ale ty pises ze si par mesiacov pracovala ako sestra.. par mesiacov a rokov je snad rozdiel.
@vivi291018 Zisti si meno sestričky a podaj písomnú sťažnosť.
@anjelicek26 Na Slovensku je takéto správanie úplne bežné! Aj v zahraničí?
@vivi291018 nie nemq.to sestra co hovorit.Alw zasa ty rieš rodinu,fóra aj napriek argumentom od lekárov veri jednej vete,tam to res,tam je halvyn problém,lebo budete sa musieť starať alebo pomáhať a to budú ešte zvady.
@ninusa221. Presne tak. ...malé percento ľudí si vie predstaviť ako tam kmitaju sestričky...............su to ludia, ktorí dávajú nadpriemerni výkon.
Je to pre vas, aj celu siroku rodinu velmi stresovita reakcia, a tak vsetci vsetko aj prezivate. Sok, trauma. Ked sa otov stav ustali a vy budete lespie vediet, ake ma vyhliadky na vyliecenie, tak sa vsetci upokojite a ukludnite. Mne je to luto, ze sa ku vam tak zachovala sestra, zrejme je emotivna a neustrazila si emocie.
Mozete sa na nu stazovat, ale tym problem vo vasej rodine podla mna nezmizne. On tam bol aj pred jej vykrikom a bud tam aj potom. A tym problemom je otcov alkoholizmus a skody, ktore na vas vsetkych dookola pacha.
Ten otcov alkoholizmus je skryty, alebo o nom ta sirsia rodina vie?
Vsetkym clenom rodiny by som tym zavrela usta: Vy viete aky je otec. Uz szase prisiel domov opity. A chlipol si niecoho, co si zrejme v opitosti pomylil s alkoholom. Mozno si niekde alkohol skryva, to mi nevieme.
Vyzvala by som vsetkych pochybovacov, nech sa skusia do vas vcitit, ze sa mozno uz roky trapite - mama aj vy deti, lebo otec pije a nerobi to v rodine dobrotu a teraz este toto. A namiesto aby vnimali kde je problem, ze ten otec robi ten problem, ze zrazu zacnu na vas presuvat zodpovednost a obvinenia za vsetko. Ze sa vam to nepaci a ze si to vyprosujete, ze v takejto situacii potrebujete podporu nie obvinovanie za nieco, co ste naozaj nesposobili. A ked vam to nevedia a nechcu dat, nech vas ani nekontaktuju. Proste si nastavte hranice, uz konecne raz!
Problem nie je ta sestra, ale to, ze zvysok rodiny sa nevie spravat empaticky. Zvezie sa to po jej chrbte, ale vam to problemy nevyriesi.
ist za primarom podat staznost pisomne a ziadat ospravedlnenie pred celou rodinou ... ci uz pisomne alebo ustne... kazdy sme len clovek a kazdy mame dobre a zle dni...ale to neznamena,ze porudime kodex slusnosti a budeme na seba hnusny ... sama robim v opatrovatelskom dome s ludmi po tazkych urazoch,a ani to nieje lahka praca.. no raz sme sa rozhodli im pomahat,tak to robime s usmevom a doma sa snazime zregenerovat ...
@anjelicek26 zdravotna sestra ale nema co robit unahlene zavery a ziapat na rodinu na chodbe.. zavolat policiu ok. aby sa s nimi v klude porozpraval doktor a vysvetlil co sa stalo a ako sa to mohlo stat je ok ..ale zjapat na chodbe pred vsetkymi - to ok nieje a uz vobec nie od zdravotnej sestry ... tiez sa moze stat ze jedno z deti omylom daco vypije -stava sa..ako sa budes ako matka citit ak na teba vyblafne zdravotna sestra ze si si chcela otravit dieta??? bez dokazov,bez predosleho vysvetlenia bez nicoho? len preto,ze ona si yo mysli... uz aj tak je to tazke pre rodinu a aj lekary ci sestri musia mat sympatie a vediet povedat vysledky
@vivi291018 urcite boli tie vztahy doteraz v pohode 😅 to sa teraz snazis presvedcit samu seba, alebo mna??
enechcem zastavat sestru, neviem ci to aj sestra bola. ak ano, jej chovanie urcite nebolo vhodne. navyse to hranici s porusenim lekarskeho tajomstva.
no tie reci, ze sestry si mali vybrat inu pracu, to co je za nazor. uz teraz nema kto robit, keby si vyberu inu pracu, to by som chcela vidiet, co by tu bolo.
a to, ze si vybrali rpacu sestry teraz vsetkych opravnuje vyzdaovat od sestry aj nemozne? je to zamestnane ako akzde ine, aj tam musia byt pravidla. v zavode padne enaka hodina a ide sa naprestavku, sestra si toto mnohokrat nemoze dovolit. ano prestavku si moze urobit inookedy,a le nie vzdy to tak jedonoducho ide. kludne ds moze stat, ze maka aj 12hod bez prestavky. a co sestra je robot? nepotrebuje oddychovat, jest a pit? alebo otrok, ze nema pravo na nic?
tato praca zahrna aj neustaly ruch, napatie, stres. kazdy den sa nieco zomelie, jeden den enmoze byt kludny, bez toho, aby nebolo treba riesit nejake situacie a niekedy aj zavazne, musi urobit rozhodnutia, ktore niekoho mozu stat zdravie a zivot. toto fakt jednudche nie je. a za to caso nema zrejme ani priemernu mzdu.
Kľudne na ňu podaj sťažnosť. Ak svoju prácu psychicky/fyzicky nezvláda, nech sa páči, môže dať výpoveď. Nikto ju tam nedrží na reťazi. Aj jej správanie by malo mať určitú mieru úrovne a slušnosti, tak isto ako aj správanie pacientov a rodinných príslušníkov.
@ninusa221 si myslíš že najťažšia práca je len v ARE ?
sú aj iné odvetvia priemyslu kde sa ľudia narobia ako hovädá ... nie vždy je to zdravotníctvo.
@majamat ale však všetci vieme aká je úroveň slov. nemocníc... čo nám tu vykladáš za rozprávky... ochota niektorých sestričiek a zamestnancov sa rovná 0...
a podľa štatistík na sk nemocniciach zomrie ročne 5000 pacientov len tak pretože sa im nedostala adekvátna zdr. starostlivoať.... takže úplné blbosti tu píšeš.
@deti95060810 no dobre a konkretizuj kde takto makáš nemyslim aro myslím celkovo zdravotníctvo.
@ninusa221 prekrúcate vy. Ťaháte tu do toho únavu sestričiek, ich ťažkú a nezaplatenú prácu a hádam aj právo na takéto správanie. Autorka mala jasnú otázku... či si toto môže sestrička dovoliť vykríknuť na chodbe pred ostatnými ľuďmi. Nemôže. Bodka. O tomto tu píšem aj ja celý čas. Prekrúcaš ty... moje slová. Pekný deň.
@vivi291018 mrzí ma Vaša situácia a nie nemalo sa to stať a sestricka nemá právo na takéto verejné vyhlásenia, kdesi na chodbe. Ale niektoré sestričky si myslia,že sú polobohyne, pomaly nad lekármi a môžu si všetko dovoliť a k tej neochote a nadradenosti sa ani nevyjadrujem. Samozrejme cest výnimkám...
V zdravotnictve plati tiez etiketa a samozrejme ze tam je hierarchia,urcite pri nastupe do prace nieco co sa tyka tychto veci aj podpisovala.Jednoznacne sa ta zdravotna sestra nespravala spravne,nemala na to opravnenie a vyjadrenia k pacientovi ma podavat jedine povereny lekar.
@ninusa221 Tak, naprIklad v gastronomii sa narobiš, ako hovádo.Sviatok, piatok , robiš s ludmi.Robila, som v kuchyni , kde v lete bolo sto stupňov, žiadna klíma, jeden ventilator na stene, ktory bol uplne o nicom. Ked som mala urobit dvesto palaciniek, tak som mala spalene cele predlaktie. A to som robila, aj v zdravotnictve na oddeleni, ako sanitarka, takže možem porovnávať.
@vivi291018 vas je v rodine asi viac takych tupcov
Staraj sa ci otec prezije a neostane na umelej vyzive a nie take sprostosti riesis
Ako ste davali na neho pozor? Ako to ze nemate doma zabezpecene nebezpecne tekutiny?!
Ale kydat na sestru to veru ano..
@deti95060810 aké rozprávky? O čom píšeš. Najskôr píšeš o úrovni, evidentne o zlej úrovni a potom o rozprávkach, akoby to nebola pravda.

Tak na obranu tej zdravotnej sestry, kľudne mu to v tej flasi mohol niekto zúfalý z toho,že ma doma ozrana, vymeniť na "poucenie"... je to fakt taky nerealisticky scenár? Sama píšeš,ze to neprehltol,ale hneď vyplul, teda očakával v tej flasi niečo iné...počkajte,kým sa to vysvetli a áno zdravotná sestra ak predpokladá úmysel,ma pravo ci dokonca povinnosť zavolať políciu a to,ze vam to vykricala je vas najmensi problem v tom pripade...