icon

Je potrebné preukazovať sa vo vlaku dokladom totožnosti?

21. apr 2025

Ahojte, to je nejaká novinka? Cestujem vlakom a k lístku si odomňa pýtali aj doklad totožnosti . Povedal mi, že občiansky , vodičský alebo pas . To je bežné ?

zuzanockamt
21. apr 2025

Autorka
A aký súvis má tvoj život s idiotom s kontrolou cestovného lístka?
Elektronický cestovný lístok meno obsahuje.

autor
21. apr 2025

@zuzanockamt nemala som elektronický cestovný lístok

markusrasford
21. apr 2025

@zuzanockamt nemusia vysvetľovať stačí keď ZSSK urobí informačnú kampaň. Budete úplne stačiť. Stačí ba webe a vo vlakoch.

markusrasford
21. apr 2025

@viestta to je iné o com píšeš ty keď ma preukazku na zľavnený lístok. Nebola reč o zlavnenom lístku.

markusrasford
21. apr 2025

@autorka teraz im padli sánky pri papierovom lístku nemá čo kontrolovať OP.

markusrasford
21. apr 2025

@doriiis prezraď ako sa to dá.

belllinka
21. apr 2025

@zuzanockamt to vies, jej ex si najal vsetkych sprievodcov, aby vystopovali jej nove bydlisko 🙂

niekto2hy
21. apr 2025

Mozno sa podoba na hladanu osobu v patrani...😎

miroslava21
21. apr 2025

Nevyznam sa, ale podla mna to nie je bezne. Obyvajny listok kupovany pri okienku neobsahuje ziadny osobny udaj a on nema dovod kontrolovat moje doklady,aby sa dali spojit s cestovnym listkom. Mam kupeny listok, ktory ma opravnuje vyuzit jazdu vlakom a sprievodcovi moze byt suma fuk kto som. Nie je policajt, aby ma legitimoval.

petrao2
21. apr 2025

Booze taky skandal ze pytal obcianku
A co odfotil si ju?
Vymen zamky aby ta nevykradol alebo horsie zoberie ja tvoje meno pozicku 😱
🤣😄😄

autor
21. apr 2025

@belllinka nebol to ex. Tiež to bol len obyčajný registračný pracovník , ktorý zneužil moje údaje na súkromné účely. A po odmietnutí sa z neho stal psychopat , ktorý sa neštítil vyhrážať , že zabije moje deti.

autor
21. apr 2025

@petrao2 pošli fotku občianskeho 💩. Buď taká láskavá

patus_2
21. apr 2025

Ja cestujem vlakom takmer denne, ale nestretla som sa s tým, žeby odomňa chceli op a ani nevidím žiadnen dôvod. Mám riadne kúpený cestovný lístok, ak mám zľavu, preukazem sa potrebným dokladom, ale nie op. XY ľudí cestuje zdarma, ale my ostatní nech ešte platíme 3€ poplatky a ukazujeme bezdôvodne op?

patka06
21. apr 2025

Ak si mala papierový lístok kupovaný pri okienku, tak tam je kontrola OP zbytočná - to máš pravdu. Možno bol len sprievodca premotivovaný alebo popletený z nových pravidiel, -neviem, Papierový lístok som nekupovala už roky.
Každopádne by som z toho nerobila drámu

janci27
21. apr 2025

Cestujem vlakom casto, listok kupujem len elektronicky, zatial odo mna nikto doklad totoznosti nepytal. Ak by sa tak aj stalo, tak by som ukazala, ved na tom nie je nic take divne. Pri papierovom by mi to asi divne prislo, ze co si tam chce kontrolovat, kedze na papierovom nie je ani moje meno, takze by nemal vlastne co kontrolovat.

martul
21. apr 2025

A čo by z toho mal?! Zistí že bývaš v Košiciach, Nitre...?

martul
21. apr 2025

@markusrasford ty si tu už nie v jednej téme táral a potom si sa zasmial, že si sa mylil. Tak to beriem aj teraz

vevesh
21. apr 2025

Su listky viazane na meno (aj ked sa kupuju pri okienku) a niektore naopak nie su. Ak ma vyzvu na preukazanie totoznosti, vytahujem bud vodicak alebo kartu poistenca ( u nas je s foto). Cize ak nechces vytahovat obcianku, ukaz nejaky doklad s fotkou. Uz som zazila aj preukazanie sa kontrolkou do roboty (maly tam cele meno a datum narodenia vytlacnene..)🫣🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

rozculena
21. apr 2025

@vevesh na lístku papierovom,kúpenom na stanici je kde meno?

vevesh
21. apr 2025

@rozculena ak si kupis europsky volny listok je na meno, napriklad. Takisto nejake mladeznicke typy listkov. Z hornej do dolnej nemas, i ked aj to mozu zaviest (v zahranici existuju take...)

markusrasford
21. apr 2025

@martul od teba to beriem. A som nesmierne rád že tak ostro ma sleduješ. Lebo ja o tebe neviem nič. Keď som dal do Google tvoju prezývku vyhodilo mi že veľká nula. Asi toľko k tvojej osobe

rozculena
21. apr 2025

@vevesh veď ona cestovala osobákom z Hornej do Dolnej

dzina007
21. apr 2025

A nieje mozne ze vyzerqs proste mlado? Lebo deti do 6 rokov mozu ist len v sprievode osoby nad 16 rokov.

martul
21. apr 2025

@markusrasford ked strácaš argumenty začínaš útočiť??

markusrasford
21. apr 2025

@martul ty si mala nejaké argumenty?

martul
21. apr 2025

@markusrasford samozrejme, veď čítaj.

iva120793
21. apr 2025

@markusrasford Treba si prečítať prepravný poriadok ZSSK, tam sú uvedené všetky práva a povinnosti cestujúcich a zároveň kúpou lístka a nástupu do vlaku cestujúci akceptuje PP

mariaa79
22. apr 2025

Poslala si sprievodcovi fotku dokladu?

gnotek
22. apr 2025

Ak ide o lístok kúpený cez internet, áno. Každý ho musí mať na svoje meno a musí predložiť OP k nahliadnutiu, že ide o osobu, ktorá je uvedená na internetovom doklade. Je to uvedené aj v podmienkach pri kúpe lístka cez internet.
A dôvod? Doklad by sa dal jednoducho zneužiť. Dá sa poslať na mobil inej osobe, v inom vlaku...a cestujú dvaja, traja...na jeden cestovný lístok.