Je potrebné preukazovať sa vo vlaku dokladom totožnosti?
Ahojte, to je nejaká novinka? Cestujem vlakom a k lístku si odomňa pýtali aj doklad totožnosti . Povedal mi, že občiansky , vodičský alebo pas . To je bežné ?
@zuzanockamt nemala som elektronický cestovný lístok
@zuzanockamt nemusia vysvetľovať stačí keď ZSSK urobí informačnú kampaň. Budete úplne stačiť. Stačí ba webe a vo vlakoch.
@viestta to je iné o com píšeš ty keď ma preukazku na zľavnený lístok. Nebola reč o zlavnenom lístku.
@autorka teraz im padli sánky pri papierovom lístku nemá čo kontrolovať OP.
@doriiis prezraď ako sa to dá.
@zuzanockamt to vies, jej ex si najal vsetkych sprievodcov, aby vystopovali jej nove bydlisko 🙂
Mozno sa podoba na hladanu osobu v patrani...😎
Nevyznam sa, ale podla mna to nie je bezne. Obyvajny listok kupovany pri okienku neobsahuje ziadny osobny udaj a on nema dovod kontrolovat moje doklady,aby sa dali spojit s cestovnym listkom. Mam kupeny listok, ktory ma opravnuje vyuzit jazdu vlakom a sprievodcovi moze byt suma fuk kto som. Nie je policajt, aby ma legitimoval.
Booze taky skandal ze pytal obcianku
A co odfotil si ju?
Vymen zamky aby ta nevykradol alebo horsie zoberie ja tvoje meno pozicku 😱
🤣😄😄
@belllinka nebol to ex. Tiež to bol len obyčajný registračný pracovník , ktorý zneužil moje údaje na súkromné účely. A po odmietnutí sa z neho stal psychopat , ktorý sa neštítil vyhrážať , že zabije moje deti.
@petrao2 pošli fotku občianskeho 💩. Buď taká láskavá
Ja cestujem vlakom takmer denne, ale nestretla som sa s tým, žeby odomňa chceli op a ani nevidím žiadnen dôvod. Mám riadne kúpený cestovný lístok, ak mám zľavu, preukazem sa potrebným dokladom, ale nie op. XY ľudí cestuje zdarma, ale my ostatní nech ešte platíme 3€ poplatky a ukazujeme bezdôvodne op?
Tu> https://www.vlaky.net/upload/images/reports/006...
Mas predpis
Ak si mala papierový lístok kupovaný pri okienku, tak tam je kontrola OP zbytočná - to máš pravdu. Možno bol len sprievodca premotivovaný alebo popletený z nových pravidiel, -neviem, Papierový lístok som nekupovala už roky.
Každopádne by som z toho nerobila drámu
Cestujem vlakom casto, listok kupujem len elektronicky, zatial odo mna nikto doklad totoznosti nepytal. Ak by sa tak aj stalo, tak by som ukazala, ved na tom nie je nic take divne. Pri papierovom by mi to asi divne prislo, ze co si tam chce kontrolovat, kedze na papierovom nie je ani moje meno, takze by nemal vlastne co kontrolovat.
A čo by z toho mal?! Zistí že bývaš v Košiciach, Nitre...?
@markusrasford ty si tu už nie v jednej téme táral a potom si sa zasmial, že si sa mylil. Tak to beriem aj teraz
Su listky viazane na meno (aj ked sa kupuju pri okienku) a niektore naopak nie su. Ak ma vyzvu na preukazanie totoznosti, vytahujem bud vodicak alebo kartu poistenca ( u nas je s foto). Cize ak nechces vytahovat obcianku, ukaz nejaky doklad s fotkou. Uz som zazila aj preukazanie sa kontrolkou do roboty (maly tam cele meno a datum narodenia vytlacnene..)🫣🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@martul od teba to beriem. A som nesmierne rád že tak ostro ma sleduješ. Lebo ja o tebe neviem nič. Keď som dal do Google tvoju prezývku vyhodilo mi že veľká nula. Asi toľko k tvojej osobe
A nieje mozne ze vyzerqs proste mlado? Lebo deti do 6 rokov mozu ist len v sprievode osoby nad 16 rokov.
@markusrasford ked strácaš argumenty začínaš útočiť??
@martul ty si mala nejaké argumenty?
@markusrasford samozrejme, veď čítaj.
@markusrasford Treba si prečítať prepravný poriadok ZSSK, tam sú uvedené všetky práva a povinnosti cestujúcich a zároveň kúpou lístka a nástupu do vlaku cestujúci akceptuje PP
Poslala si sprievodcovi fotku dokladu?
Ak ide o lístok kúpený cez internet, áno. Každý ho musí mať na svoje meno a musí predložiť OP k nahliadnutiu, že ide o osobu, ktorá je uvedená na internetovom doklade. Je to uvedené aj v podmienkach pri kúpe lístka cez internet.
A dôvod? Doklad by sa dal jednoducho zneužiť. Dá sa poslať na mobil inej osobe, v inom vlaku...a cestujú dvaja, traja...na jeden cestovný lístok.

Autorka
A aký súvis má tvoj život s idiotom s kontrolou cestovného lístka?
Elektronický cestovný lístok meno obsahuje.