Je predaj na Modrom koníku bezpečný? Pomoc adminov
Dva krat som.bola.oklamana, prvy krat mi pani predala mensie nohavice v pase nez napisala a synovi boli uzucke, dolozila som fotky a odpoved admina? Nie je vidno ci su na max natiahnute, nebudu riesit (pritom bolo ocividne ze su, kedze pas nemoze byt sirsi nez boky, logika). A nedavno zas, vacsia polozka, kupovala som magneticku kresliacu tabulu pre syna, dotycna poslala nefunkcnu tabulu, chybali sruby na prichytenie tabule, este ma usitila ze nie je labilna, bola az tak ze padala synovi na hlavu ked chcel kreslit ci davat magnetky. Dalej mi poslala menej magnetiek nez bolo spomenute a este jej lenivym zabalenim sa par roztrhlo. Poslala som adminovi vsetky foto. Jeho odpoved, zamieta reklamaciu lebo, vlastne ani neviem, zas diplomaticka dlhokanska odpoved ako im je luto ale nemozu nevedia...zaver je ze fakt sa uz obavam cokolvek kupovat na mk, ze ked narazim opat na podvodnika, admini nic, ake mate skusenosti vy? 😞👀
@mirdze bazar je bazar, je tam iste riziko vzdy, netreba to tak prezivat, ked chces istotu z druhej ruky, osobny odber v blizkom okoli, ani ja nie som vzdy spojojna, ale tak o tom to aj je, nikdy nevies, co pride, pokial nekupujes s visackou, ale ani tam nemas istotu, casto aj z noveho trcia nitky napr.
Mna nahodou nakupovanie z bazara bavi;)
Je to bazár, treba si pýtať viac fotiek, čítať hodnotenia ale moja skúsenosť, predávam oblečko po dcére 7 rokov, 3x sa mi stalo, že sme sa s kupujúcou nezhodli , 1x moja chyba, nevšimla som si dierku (samozrejme som peniaze vrátila) 2x kupujúca opísala, že čakala iný tovar, jej predstava že by to malo byť ako nové , pritom vec bola pár krát oblečená, bez dier, flakov, žmolkov, detailne nafotená pritom 1/3 kupnej ceny. Ked kupujem v bazári a vec nie je nová, tak čakám, že už ju mal niekto na sebe. Pojem top stav može pre každého znamenať niečo iné
Mne sa tiež stalo, že som kúpila tenisky, ktoré mali byť v tom stave. Prišli dierave. Nepoužiteľné. A keď som maminke poslala fotky, že to čo poslala, tak ona tvrdila, že tie tenisky nie sú jej. A zmenila v inzeráte fotku za úplne ine, už po predaji. A veselo funguje ďalej
@zara1357 podstatu podvodu vidim v tom ze klamala, povedala ze sa neprehyba a je stabilna a ze posiela vsetky magnetky na foto, prislo ich menej a este aj poskdene, adminovi som fotky preposlala, k tomu sa absolutne nevyjadril, iba k tabuli. Inzerat zmazala, odignorovala, aj v sprave, jasne o co ide.
@mirdze Ja som odpovedala v zmysle úvodného príspevku, kde si písala, že admin ti mal zamietnuť reklamáciu. Admin vo vašom vzťahu môže vystupovať nanajvýš ako akýsi mediátor, ktorý nemôže rozhodnúť, kto má alebo nemá pravdu, povedzme, že ak by sa hromadili sťažnosti na tie isté mena (koľko ale trvá založiť si nový účet...) tak by vedeli v zmysle vnútorných pravidiel niekoho zablokovať.. Reklamáciu v žiadnom prípade nerieši a ani nemá riešiť tretia osoba. Okrem zrušenia účtu dotknutej osoby si ja osobne nič ine neviem predstaviť,ziadny iný postih. Moja sestra predala takto v bazári knihu. Pani zaplatila vopred, dohodli sa na bežnom poštovnom. Pani sa ozvala, že kniha zmizla, nic nedostala, samozrejme sestru hned obvinila, že zobrala peniaze a nič neposlala. Nebola to samozrejme pravda. Sestra je povaha že sa na zo vykaslala a poslala späť peniaze, nechce sa natahovat, ale už ma skúsenosť, že nabudúce nič obyčajnou poštou nepošle, aj keby to malo ísť na riziko kupujucej. No a teraz si predstav ze sa obrátia obidve, kupujúca aj predávajúca na adminku.Jedna bude tvrdiť, ze ju okradli o peniaze a knižka sa neposlala, druhá zase, že knižku poslala a kupujúca klame, že tovar obdržala, má ho a chce ľsťou späť svoje peniaze Je to tvrdenie proti tvrdeniu, išlo to obyčajnou poštou, zásielka sa nedala sledovať. No či ucet by si zablokovala ako admin ty? Ako by si sa rozhodla? Mam veľmi bohatú pracovnú skúsenosť s riešením spotrebiteľských sporov, nemám na mysli nákupy v bazaroch, ale v obchodoch, či už eshopy alebo v kamenných, a existuje už aj inštitút tzv. alternatívneho riešenia spotrebiteľských sporov, kde sa moze kupujúci obrátiť na nezávislú tretiu osobu, ak mu predávajúci neuznal reklamáciu, ale vždy, každé jedno takéto konanie napokon išlo do autu alebo skončilo na súde.. Preto viem, že admin ký tu veľa nepomôžu, môžu v zmysle pravidiel maximálne tak vyvodiť nejaké následky v podobe represie, ak vôbec.. Neber to prosím tak, že schvaľuje podvody, alebo ich neriesenie, sama som sa už toľko krát popalila, či už ako predávajúca aj kupujuca, že preferujem už iba osobný odber. Žiaľ, nákup cez bazáre ma aj túto nevýhodu, že človek ide do risku a v prípade problémov s nákupom, predajom, samotným tovarom, úhradou, môže mať sťažené možnosti riešiť to.
@oblecenie99 a prave preto ja posielam obycajne iba cez epodaci harok, kde mas danovy doklad o tom, ze list posta odo mna prijala a tym pdom bud zasielku stratila posta, alebo kupujuca vymysla. ;)
@qetka išlo to vraj len obyčajne, tak sestra netušila, či vymýšľa druhá strana alebo niečo zmizlo na poste.. Ja som naposledy takto na diaľku poslala odrazadlo a už fakt nikdy viac, snažila som sa zistiť cenu cez stránku pošty, lebo kuriérom to bolo drahé, a vyzeralo to tak, že by cena mohla byť OK, nastavila som tak cenu druhej strane, odrazadlo nebolo až také ťažké, ale rozmernejsie a keď mi muž volal, koľko platil na poste, tak ja som sa normálne rozplakala v práci, že som na tom pomaly aj prerobila 😂 fakt nikdy viac, nemám na to nervy, ani priestor a čas to riešiť,merať, baliť, poslať, iba a jedine osobne nijak ináč. Nákup sem tam zarisknem, naposledy som tak kupovala kočík a prišiel fakt úžasný predávajúca bola super, ale ja už predávať na diaľku určite nebudem 😀
@alicka14 tak ja samoszrejme necakam novu vec, je to bazar, nosene, ak chcem novu zajdem do obchodu. Chcela som iba jednoduchu tabulu pre syna k rodicom, by si mohol magnetkovat, precvicovat pismena,kreslit no necakala som ze matka je schopna poslat nefunkcnu vec, poslala mi tabulu na okrasu a nie na pouzivanie, ked sa jej dotkne, prehupne sa a spadne mu na hlavu. Privrtala som si ju, ale ide o princip, ze klamala a ze poslala nekompletnu vec....
jedine co sa tu da je dat hod otenie aj ked nemas istotu ze jej to nevymazu inak nema zmysel vobec s adminmi rieist aj podvodnovky vo obrali lidi o stovky eur tu nechavali akurat ti odporucia podat TO a zatial oklamu dalsich preto cez tento bazar nekupovat lepsie cez fcb skusoiny kde to admini aj riesia

ja keď vidím jedno oddôvodnene negatívne hodnotenie, tak už nekupujem. Obzvlášť keď píšu, že bolo špinavé... nie každý ma "gule" na to napísať negatívne hodnotenie - ta žena začne potom písať aj súkromné správy, že to nie je pravda a mam to vymazať...