Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@puhinka - a predstav si, ze mas meter padesat, ako pozeraju potom. Ja som to uz prestala riesit, obliekam sa trosku dospelejsie, stylovejsie, tak sa mi to uz casto nestane, ale ked ma vidia rano v mojich leginsoch a bomberke, na usiach i-pod, vlasy zopnute do copu, nenamalovana, pred sebou kocar a si idem, tak si asi mysliet, ze mam snad 14... ale nech si myslia.
Babulky musim zaklopat, zatial je to ok. Sice reval ako tur, ked ho pichali, pri prvej bol statocny, len mrnkol, ale druha a tretia injekcia, to uz reval. Ale uz je to 2 hodiny a zatial pohoda, teraz zaspal, ale to on o piatej vzdy spi. Idem ja robit zo Saskou kolacik, uzasny je... len som zabudla kupit slahacku (hlavne ze som kupila 6 kyslych smotan 😝 ), tak musim do obchodu alebo cakat, kym mi to drahy donesie. A to moze este 1,5 hodiny trvat. Sa mi na to nechce cakat, budem zasa travit vecer vecnost v kuchyni :(
@ellysa - fotky naadherne. Ale chudateko malinka, taka vysoka horucka. Takto ju to zlozilo. Ja vzdy tvrdim, ze ockovania su strasny zahul na imunitu ☹
@mishulienka no radšej skúšaj. ani moja to hneď nechcela. až na také tretie kŕmenie mi papala pekne... aj to len 100ml, čo inak papávala 240ml. ale potom sa rozpapala. aby mu nebolo z toho mliečka zle. veď uvidíš ako bude... držím palčeky...
@anjelicek26 mohla by si preložiť ten receptík? čo to rozumiem, ale... no veď vieš. od školy ďaleko a od vtedy som nemecky nehovorila, teda nie že by som predtým nejako sprechovala, ale je to u mňa na prd. a ten kojáčik sa mi mooooc páči... 😅
@anjelicek26 ,no ja niesom o nič vyššia 🙂
baby a kedy mám dať postieľku o "riadok" nižšie...?? 😕
5 vajec
300 g cukru - krystal
1 balicek vanilkoveho cukru (ja davam vnutro vanilky)
350 g muky
1 PDP - citaj prasok do peciva
125 ml oleja
175 ml fanty - tej klasickej orandzovej
3 konzervy mandariniek (aspon 250g kazda)
600 g slahacky
500 g kysla smotana
balicek vanilkoveho cukru
balicek stuzovaca slahacky (ja ho tam nedavam, len trochu praskoveho cukru a drzi to az az)
cukor a skorica
Postup
Vajicka, vanilkovy cukor vymiesat do peny. Muku a PDP pomiesat a vmiesat do vajec s cukrom. Olej a fantu priliat a tiez zamiesat. Namastit plech - poriadne. Rozotriet cesto. Piect 25 minut na 150 stupnov (lepsie normalne klasika piect, nie horkovzduskou, ale ide aj to - pocas pecenia NEOTVARAT ruru. Vazne. Nechat uplne vychladnut. Mandarinky zliat z vody a nechat ich odkvapkat. Slahacku vyslahat a vmiesat stuzovace slahacky a 3 balicky vanilkoveho cukru. Zmiesat smotany s 2 balickami vanilkoveho cukru a miesat mandarinky (pricom ja ich poukladam na kolac a az na to dam tu slahacku z smotanou). Vmiesat do smotany opatrne slahackovu zmes. Zmes smotany a slahacky rovnomerne rozlozit na kolaci. Do chladnicky, kym to cele stuhne (dve hodky stacia). Podla chuti posypat skoricou a krystalovym cukrom. A uz len zjest. .
@julinka2787 - ja som dala, ked sa mala zacala vytahovat do sedu a do stoja... to mala 7 mesiacov. A nedala som ju o riadok nizsie - dala som ju rovno az dolu.
@anjelicek26 hmmmm zaujimavy kolacik a teda snad uz teplota nebude
@julinka2787 ja som pri malej dala az ked sa vedela postavit teda tiez okolo 7-8 mes.
@bakatuska ďakujem aj ja,len by som chcela vedieť ako sa mu to podarilo,doktorka mi vravela,že za chvíľu začne liezť...ako ešte neleze,ale takýto tempom za chvíľu naozaj začne...🙂
@julinka2787 ,aj ja dám nižšie,až keď sa bude vyťahovať...skorej si myslím,že je to zbytočné,bo aj keď sa prevaľuje je to dosť vysoké,že nemá šancu od tiaľ vyletieť 🙂
@anjelicek26 no mňam!!! vďaka za recept a preklad.
a ostatným vďaka za infošku o postieľkach...
@anjelicek26 vyzera fajne akurat ze nemcina nie je moja silna stranka 😀 tam ide Fanta ako malinovka??? 😨 este ze si nam to prelozila, dakujem na vikend vyskusam 🙂
my zase robime rybicku, lahne si na bruskio zdvihne nohy aj ruky hore a hojda sa 🙂
baby, vy ste tu take sikonvnice!
ten barovy pult, medovnicky, vence... no nadhera!
@miculienka
tvoju malicku som este tusim nevidela, je uzasna! 🙂
@anjelicek26
mnam, sounds good 🙂
recept ukladam
@ameanda - a je fakt jednoduchy + chutny. To je taky hlavne na chut 🙂 U nas sa po nom hned zaprasi a to nie sme kolacove typy 😅
@puhinka - Max sa aj tri metre odsucha, uz dlhsie... ale to nie je plazenie a ani lezenie.... myslim u nas... lebo on sa nadvihuje ritou a sucha sa nohami, teda po chrbate sa sucha... dost vtipne pohyby su to 😝 Ale vie to len ked je nahy, maximalne plienocka, takze mi vzdy zdrhne cez pol kupelne, kym napustim vanu... este mame aj v kupelke koberec 🙄
@bzucinka - jo Fanta je najlepsia, da sa to nahradit aj VELMI perlivou mineralkou, ale nie je to ono. Ten kolac je potom taky nadychany, plny vzduchu 😅
@anjelicek26
@puhinka no tak aj ten moj meter 54 nic moc, tiez musim s tym koncikom vyzerat ako maleho mladsia sestra, a to nehovorim ze ako vyzerame s moj drahym ktory ma meter 90 a 120 kil a sediny, ako pedofilko 🙂
@chani - tak to si ma trhla o cely centimeter 😅 😅 😅 Ale su aj horsie veci na svete, no nie?
@puhinka - ja sa ho snazim natocit, ako to robi, ale on na mna zvysoka kasle, vyskeri sa a hned s tym prestane... tu je to vidno, ale ani nie pol metra, ze sa pohne z miesta... ale na konci reve statocne, takze video nic moc 🙄
https://www.youtube.com/watch?v=UYoxFl9NB4c@anjelicek26 tak to ano, ja s tym pb nemam 🙂 mi raz jedna znama co ma meter 80 povedala preco si s mojou vyskou nehladam nizsich ze potom im vysokym nic nezostava haha ma pobavila
Ahojte, môžem poprosiť o radu...Malý je nachladený a odsavam mu hlieny vysavačom,lebo ta ustna vobec nezaberala...No a neviem koľko krát za deň to môžem použiť....Nemáte náhodou niektorá skúsenosť??
@anjelicek26 jemine tak to je úžasný pohyb 😀 😀 , som sa konečne aj ja zasmiala, a na konci keď som počula ten plač ti poviem, že po tomto týždni už mi srdce trhalo aj pri Maxovi, aj keď viem, že to bolo len z únavy asi 😅
Oli spinká zaspala po plači v postieľke, horúčku nemá, ale asi účinkuje stále čipok, čakám kedy sa zasa rozplače a budeme stepovať 😒 ach jo som ako na ihlách a mne je tak zle, strašne sa mi točí hlava, asi z toho napätia, ja neviem ako zvládnem všetky choroby čo nás čakajú...snáď budem časom odolnejšia

@julinka2787 tak som zistila, ze flasu nemusim ani riesit, pre maleho je to ako hracka - okusuje ju, zuzle ale pit ani za svet. 🙄 Tak som skusila lyzickou, trosicku zjedol, po par lyzickach (vacsina zostala na podbradniku) to zacal pre istotu uplne vypluvat. Tym padom donho neviem ani dostat vodu ani caj. Tiez to vypluva ako najvacsi hnus 😒 Tak som sa rozhodla pokracovat v kojeni a pred papanim sa mu snazim dat aspon trosku tej mrkvovo-ryzovej kase. Uvidime co bude. Inak je spokojny, vysmiaty, nic ho netrapi.