Kam smeruje Slovensko po posledných voľbách?
Ospravedlnujem sa za politicky ladenu temu, no zaujimal by ma vas pohlad. Poprosim bez nejakych urazok ci nadavok.
To ako dopadli volby ma velmi sklamalo, no bohuzial, mame co sme chceli. Tak som si tak nejak povedala ze dobre, najblizsich par rokov slovensko necaka nejaky vyrazny pokrok, ale nie je az tolko veci co by mohli pokazit. No preslo mozno pol roka a ja sa nestacim cudovat akym smerom nas nova vlada vedie. Miestami je to az bizarne, nasa prezentacia slovenska v zahranici, ci celkova politicka situacia na slovensku. Cez toto sa nedokazem tak lahko preniest, kedze sa ma to osobne dotyka. Mam tu podnikanie v oblasti cestovneho ruchu, ked budeme mat v zahranici zle meno, staci ze aj v okolitych krajinach, odrazi sa to na turizme. V buducnosti chcem mat deti a idealne ostat v mojom rodnom meste, ale coraz viac ma zacina desit ze v akom stave bude slovensko o tych par rokov. Je realne ze by sme ako krajina doplatili s dlhodobejsimi dosledkami na to, aku vladu sme si zvolili? Lebo casto to bolo pred volbami mojim okolim zlahcovane, ze maximalne si zas len nahrabu pre seba. Ale cim viac to sledujem, tym horsie to vyzera.
@cafelatte facebook maleho podnikatela a politikov funguje na uplne inych algoritmoch. Ty blokujes kazdeho, kto ti da negativnu spatnu vazbu? Odstranujes komentare?
A vies, ze tato vlada zneuzila temu vojny len na to, aby sa dostala k moci a okrem ineho k prijmom plynucim z predaja zbrani na ukrajinu? Aj cez Kalinaka nqpr.? Ze realne neexistuje sposob, akym by vojne fico zabranil? Ze jediny sposob, ako moze vojna okamzite skoncit je, ze sa agresor ruSSko sprata z uzemia cudzieho statu a prestane vrazditnevynnych ludi?
Vsetko ma svoje pre a proti, len si treba uvedomit, ze u nas sa dokopy nic este nestalo aspon nie take, za co by sa mali robit dramy.. okrem fnukacikov z PS. Nasi politici napriec celym spektrom, od lavice po pravicu, od koalicie po opoziciu robia hanbu kde sa da. lebo sa zmenila politika na ciste hejtovanie. Nevies ukazat prstom ani na jednu stranu, kto je na vine za co. A vplyv na turizmus? Fakt je, ze obcanom okolitych statov je to jedno. Jeho pri dovolenke trapi = kam ide, kolko za to zaplati, ake sluzby dostane, co tam bude robit.
Pozri si madarsko.. ten zly zly orban (mimochodom to co predviedli ludia v Prahe je strasna hanba podla mna) je tam roky a turizmus v Madarsku? sluby v turizme, moznosti su tam ake? myslis ze nemaju hosti? ani na tu poslednu dedinu s kupaliskom sa nase lokality nehrabu... krasne kupaliska, vela kupelov aj v rekonstrukcii, perfektne sluzby, v 99% perfektne jedlo, primerane ceny. Akcie, atrakcie vsetko maju. Ked tam idem, je mi fuk ci maju Orbana alebo trpaslika, alebo princa krasona...
Problem Slovakov je ten, ze sa prilis hanbia za nieco co nevedia ovplyvnit, prilis riesia to co kto kde povedal, co robi fico, co robi pelegrinni, co robi matovic... ale treba sa pozriet na seba. Na tie katastrofalne sluzby, ze clovek pride cez booking do nejakeho ubytovania a okolo vsade s prepacenim zdochol pes. Prides do koliby na strbskom plese a hanbis sa, ze si slovak po vykone casnikov a kuchara a za cenu jedla v nejakej vychytenej prevadze v EU metropolach. Ako vyzeraju nase ulice, dediny, mesta... to je vizitka ludi/podnikatelov/zamestancov.
Generacie dlho dlho nikto nic neriesil nestaral sa.. koho zaujima napr. kolko mesto vycalovalo za nieco peniaze a nefunguje to? koho zaujima to ze opravia cestu a o pol roka ju niekto rozkope a do povodneho stavu nikdy neda ? :D a kolko z penazi sa ukradne v obciach/mestach cez pofiderne sluzbicky, fakturky? nikoho, vacsina a najma starsi ludia (vidime dedicstvo vlastne po desatrociach pristupu takehoto, staci sa pozriet na ulice) miknu plecom ze "ved co uz" alebo posomru pri pive, ze nie je toto a hento urobene. Alebo zlahcuju ale ved teraz urobili toto a nemaju peniaze. KEd sa u nas riesili veci, co myslite, kolko obcanov sa pridalo, aby sa zatraktivnila obec pre turistov? aj pre obcanov, aby sa vyriesil napr. odpad, znecistovanie zivotneho prostredia, svetlo, cesta, zaplavovanie dazdovou vodou? Takmer nik, aj ti co teda prikyvli, ze dobre je to riesit, sa nikdy na ziadny urad nedostavili. Kopa sa skryla, ze nebudu si robit problemy. CIZE LUDIA DRAHI, na seba sa treba pozriet ak chcete atraktivne okolie, dobry zivot.. politikovia nech sa vadia tam.. a burit sa treba vtedy, ked nase podmienky sa maju zhorsovat/nezlepsovat. Viete, ze sa schvalovalo zvysenie hranice pre DPH, a este kopa takych ekonomickejsich veci ? myslim, ze minuly tyzden.. neschvalilo sa. Bolo o tom niekde slovka? nebolo.. stazuje sa niekto ze sa nezlepsuje podnikatelske prostredie? nestazuje. Tu sa stazujete ze sa kvoli nazorom fica zhorsuje, s cim tak uplne nesuhlasim. Strasne nas trapi nazor Fica na to, ze Ukrajina ma rokovat mier a zapad ma rokovat o mieri a nie o tom ako este viac stupnovat boje. Hrozny nazor je to naozaj. Hlavne ked kopa medii aj napr. zahranicnych, americky odbornici atd vidia tu vojnu v takomto stave na dlheee roky. ALe aky vplyv to ma na naklady na zivot u nas, na nase prijmy... neviem teda.
(poznamka: nie nie som volic nikoho z dnesnej koalicie)
@cafelatte takze podporujes aby jeden stat napadol druhy suverenny stat? Tak ako nas okupovali v 68? S tymto s Ficim suhlasis? Vies ako sa takyto ludia volaju? KOLABORANTI! Prosim naozaj ta velmi prosim pozri si film: 20 dni v Mariupoli, potom sa ta opytam ci stale s Ficom a jeho zahranicnou politikou suhlasis.
@cafelatte myslis si ze velke staty budu tolerovat kolaborantov??? My sme prilis mala ryba v rybniku aby nam tolerovalu nase “ vystrelky” z nas nemaju nic, ani ludsky ani zbrojny potencial, len od nich tahame peniaze, toto si uvedom, preci by mali chranit stat ktory o to nestoji a kolaboruje s agresorom?
@simca06022011 Dokopy sa nič nestalo??? Zmena štatútu SIS len preto, aby si tam dosadili absolútne
nedôveryhodného človeka, následkom čoho náš štát nebude mať k dispozícii dôležité informácie od tajných služieb našich partnerov. Náš najdôležitejší spojenec, vďaka ktorému dnes máme vlastný štát, s nami viac nechce mať tak nadštandardné vzťahy, ako to bolo doteraz. Narušenie akýchkoľvek zbytkov dôveryhodnosti u spojencov, lebo slovenský minister sa stretáva s ministrom nepriateľskej krajiny. Predseda vlády vyhlasuje, že vojnového zločinca, ktorý verejne schvaľuje genocídu, netreba zbytočne démonizovať. Neodôvodnene zrychlené legislatívne konanie, ktoré pripravuje relevantné subjekty o možnosť vyjadrovať sa k novoprijímaným zákonom, ignorácia štandardných médií, predvádzané obštrukcie a snaha obísť Ústavný súd, čo su jasné známky snahy o demontáž demokratického zriadenia. Snaha o zastavenie trestného stíhania akejkoľvek korupcie. Mám pokračovať, lebo toto je podla teba, že sa nič nestalo???
@chodec15 nebavi ma velmi vojnova debata. To si ries s tymi, koho to zaujima neustale vytahovat, kedze to tu stale omielas dookola. Diplomacia je to, co EU nezvlada a nechape a vlastne uz asi nikto na svete (ved sa staci pozriet na Izrael a ostatne krajiny). Co ludia, ktori tu kricia, ze su vraj inteligentni oproti inym, nechapu. Za mna Slovenkso ani europa vo vojne nie je. Podporovat moze primerane tym cim chce. ALe nemusi bojovat ani s putinom, ani s usa. PRave naopak, mali by tlačiť intenzivnejšie k spolocnej diskusii a ziadat riesenia od vsetkych krajin v konfliktoch a nie len dodavat zbrane na jednu alebo druhu stranu a cakat do nekonecna, kym to niektori z ucastnikov zda.
@simca06022011 presne tak, diskusia zaklad mieru, tak ako v 38 v Mnichove? Toto chces?
@bu1bu Toto je presne tá kapitola dejepisu, kde "chcimírovia", ako ich pekne volajú u susedov, nedávali na ZŠ pozor. Treba im otvoriť učebnicu 9. ročníka na strane "Mnichovský diktát" a párkrát im to oplieskať o hlavu. A následne ich prinútiť, aby si vypočuli Putinov prejav tesne spred začiatku invázie pred dvoma rokmi. A znova im nalistovať učebnicu a oplieskať o hlavu...

@cafelatte Ok - boli tam dva Fialove príspevky, ja som pozrela ten druhý. To zvyšné platí. (Mimochodom, na počet interakcii má vplyv napr. aj konkrétny čas pridania príspevku - ten istý príspevok sa s odstupom troch hodín môže ukázať len zlomku užívateľov, akým by sa zobrazil skôr. )
A pre ukážku, ako sa asi zobrazujú komentáre- aha, čo tam mám ja. Facebook a ďalšie sociálne siete sa ukazujú byť čistým zlom..