Kam smeruje Slovensko po posledných voľbách?
Ospravedlnujem sa za politicky ladenu temu, no zaujimal by ma vas pohlad. Poprosim bez nejakych urazok ci nadavok.
To ako dopadli volby ma velmi sklamalo, no bohuzial, mame co sme chceli. Tak som si tak nejak povedala ze dobre, najblizsich par rokov slovensko necaka nejaky vyrazny pokrok, ale nie je az tolko veci co by mohli pokazit. No preslo mozno pol roka a ja sa nestacim cudovat akym smerom nas nova vlada vedie. Miestami je to az bizarne, nasa prezentacia slovenska v zahranici, ci celkova politicka situacia na slovensku. Cez toto sa nedokazem tak lahko preniest, kedze sa ma to osobne dotyka. Mam tu podnikanie v oblasti cestovneho ruchu, ked budeme mat v zahranici zle meno, staci ze aj v okolitych krajinach, odrazi sa to na turizme. V buducnosti chcem mat deti a idealne ostat v mojom rodnom meste, ale coraz viac ma zacina desit ze v akom stave bude slovensko o tych par rokov. Je realne ze by sme ako krajina doplatili s dlhodobejsimi dosledkami na to, aku vladu sme si zvolili? Lebo casto to bolo pred volbami mojim okolim zlahcovane, ze maximalne si zas len nahrabu pre seba. Ale cim viac to sledujem, tym horsie to vyzera.
@greta90 uz som sa ta asi spytala, ale spytam sa ta este raz. Ake by malo byt mierove riesenie vojny na Ukrajine. Riesenie cez diplomaciu, nie vojenskou silou. Co by podla teba mohlo ukoncit tuto nezmyslenu agresiu Ruska voci suverennemu statu, ktoreho samostatnost suverenitu a uzemnu celistvost samo uznalo a potom anektovalo Krym, na jej zvrchovanom uzemi vyhlasilo Luhansku ludovu republiku a Donecku ludovu republiku, ktore priclenilo k RF a nadalej okupuje aj ine uzemia cudzieho suverenneho statu. Este stale je to Ukrajina, ktora v tejto vojne bojuje o svoje uzemie, ktore okupuju cudzie vojska.
niektorym akokeby slovne spojenia “mier, mierove dohody, mierove riesenia” vypalili oci (a mozgy). predsa sa neda nevidiet co sa za touto zasterkou deje v krajine..
@greta90 Ťažko diskutovať, keď používaš absolútne neštandardné definície. Západ je pojem štandardne používaný pre západný civilizačný okruh a patria doň desiatky krajín. Netuším, aký má význam stotožňovať to s US, keď celá západná civilizácia stojí na rímskom práve, gréckej demokracii, gréckej filozofii a európskej renesancii.
Je pekné tvrdenie, že nemáme mať žiadnu hybridnú vojnu, ale asi si to zabudla oznámiť do Ruska...alebo si im to oznámila a oni ťa odignorovali.
Menuješ nám zopár z tých veľa militaristických európskych politikov aj s dôvodmi, prečo ich tak označuješ? Asi nemyslíš politickú špičku Nemecka, ktoré doteraz nepobralo, že "Wandel durch Annäherung" nefunguje, či? Ani Francúzsko, kde prezident strávil hodiny na telefóne, keď sa snažil presvedčiť Putina, aby si to s Ukrajinou rozmyslel, nie?
Tiež je pekná predstava, ako sa budeme kamarátiť so všetkými, ale napriek priamo položenej otázke si nám tu nenapísala, ako si to predstavuješ. Ako si to teda predstavuješ?
Čo konkrétne ťa tak štve na fakte, že "držíme s USA"? Že nám platia našu obranu a že máme pristup k moderným technológiám a k informáciám, aké by naša tajná služba nebola schopná získať ani vo sne? Čím konkrétnym spojenectvo s US negatívne zasahuje do tvojho života? Len nezačni, že kvôli USA sme nepriatelia s Ruskom. Nepriatelia s Ruskom sme kvôli Rusom. Boli totiž časy, keď Rusko spolupracovalo s NATO, dokonca sa kedysi nechal ruský prezident počuť , že Rusko má v pláne do NATO vstúpiť. A boli časy, keď Rusko s EÚ čulo obchodovalo. Kým sa Rusi nerozhodli vykašľať sa na to vsetko - je to ich rozhodnutie. Netuším teda, prečo fakt, že nie sme kamaráti so všetkými, dávaš za vinu USA a nie Rusku
@cafelatte https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/702425-v...
Tak aby ste všetci ešte neboli prekvapení, ako veľmi rýchli nebudú peniaze na nič. Školy, škôlky, nemocnice, cesty, ale ani na úradníkov....tak ste chceli a tam sme sa dostali so samostatnou ( ako vazne ? Ved len preberaju reci z východu, žiadne vlastné myslenie, žiadne ) zahraničnou politikou.
@cafelatte prečo sa asi tak robíš zámerne hlúpou? 🤔 Žeby preto, že ti je jasné, že rusalinka ti dala oveľa lepší príklad než si uviedla ty? Pretože napadnutie Ukrajiny nemá žiadnu podobu s nejakým imaginárnym únosom rodiny, Putin nemá záujem pobrať si odtiaľ ľudí do Ruska, on chce zabrať územie (aj s ľuďmi). Takže prirovnanie so zabratím domu/bytu sedí úplne. Takže ešte raz, skús tú predstavivosť predsa len potrénovať, keď k tebe príde sused, že chce tvoju obývačku s kuchyňou, ale ostatné izby ti veľkodušne nechá, budeš v záujme pokoja, mieru a dobrých vzťahov v paneláku/na ulici súhlasiť (plus mu ešte k tomu prihodíš aj členov rodiny, ktorí budú v tých dvoch izbách). Tak si predstavuješ tú dohodu? Lebo takto nejako ju prezentujete tí, ktorí vraj chcete mier. Ten chceme samozrejme všetci normálni ľudia. Ale niektorí nechceme, aby bol dosiahnutý tak, že náš sused kvôli tomu príde o časť svojho bývania a rodiny. Prečo? Lebo to bude istý krok k tomu, že časom príde okupovať a zaberať aj naše bývanie.
Pan premier Postval nasich ceskych bratov, kamaratov proti nam , slubil , ze do vojny sa nezapojime (nie je to ani momentalne na stole ) , ale co je podstatne nezabudol na MDZ - Každoročne v tomto čase chodievame po Slovensku, aby sme vzdali hold všetkým ženám. Sviatok MDŽ pre nás nie je žiadna formalita. Je to príležitosť stretnúť sa s vami, s našimi slovenskými ženami a povedať vám, ako veľmi vás potrebujeme a ako vás máme radi. Ste našimi matkami, sestrami, manželkami, kolegyňami a múzami. Vďaka za všetku vašu priazeň, starostlivosť a trpezlivosť. Naše srdce patrí vám! ❤️ , neviem ci mam Plakat Alebo sa smiat nad Tymto farizejstvom - nedavno sa jeho kamos Gluck vysmieval znasilnenym zenam a teraz Toto
@kristiii preco sa zamerne robis premudrelou? pokial viem snaha o mierové rokovanie,
mierovu dohodu bola. A nie jedna. Ukrajina vsak odmietla po tom co krajinu navštívil Boris Johnson a Antony Blinken.
Slušní ľudia chcú mier a nie posielanie zbraní, aby ďalší Ukrajinci prišli o život, v lepšom pripade o ruky, nohy, oči..
Čítaj analytikov, nie zmanipulovany modry konik.
@jednoduchomaria89 a na tych oslavach zas strielal oplzle vtipy od pasa ako zakazdym? To je ucta k zenam? Zas sa na oslavy pozyvali len overene sudruzky ako zakazdym? Zas neboli novinari z nezavislych medii do saly vpusteni aby nemohli spravit reportaz, ktora by pana Zlatousteho "vyrusovali"?
@kristiii Máš pravdu, že to porovnanie je úplne adekvátne. Treba povedať, že takto sa posúvali hranice tisícročia- vojnami. História Európy je históriou vojen - jedna za druhou. Po tej najhoršej, sme si povedali, že stačilo. Že už sme v našom vývoji ďalej - sme kultúrne vyspelá, hlboko ľudská civilizácia, chceme v Európe úzko spolupracovať a chceme mier. V EÚ stierame hranice a mnohí si predstavujú, že v budúcnosti vzniknú Spojené Štáty Európske - nenásilnou cestou, len preto, že je to prospešné a preto to chcú obyvatelia. Každý chcel patriť do EÚ.
A potom príde krajina, ktorá žiarli, že ostatným je dobre a začne intrigami rozbíjať spojenectvá, začne vojenskou silou zaberať cudzie územia - návrat do doby spred 100 rokov. Namiesto toho, aby čerpala z faktu, že sa môže pridať k spoločenstvu a vlastnou prácou sa zlepšiť, tak začne ostatných sťahovať na svoju mizernú úroveň. Asi preto, že je neschopná vývoja a ide ju roztrhnúť od tupej prízemnej žiarlivosti.
Nie jedna medzinárodná organizácia vyčítala Ukrajine prístup k menšinám. Lebo v Európe máme štandardy nasadené veľmi vysoko. Ale nediala sa tam žiadna genocída. Podobné vvýčitky si vypočulo X krajin - vrátane Slovenska, lebo ani u nás to nie je dokonalé. Ukrajina chcela do EÚ a preto musela EÚ postupne prispôsobovať aj svoju legislatívu ohľadne menšín.
Lenže v momente, ako sa na Ukrajine začalo reálne hovoriť o budúcom vstupe do EÚ, Rusko začalo žiarliť. Vďaka Rusku vznikla na Ukrajine občianska vojna. Len Rusko je zodpovedné za NEVYPROVOKOVANÚ a NEOPODSTATNENÚ inváziu. A Rusko neprestane, kým nebude porazené silou, alebo kým nerozbije všetko okolo seba - to sa týka aj nás.
Lenže ľudia ako @cafelatte alebo @greta90 toto nevidia a mňa by reálne zaujimalo, či keď narazia na argumenty, ktoré im nabúravajú ich postoj (v zásade na nich oponentovi neodpovedajú) tak ich ignorujú vedome, alebo im už podvedomie tieto informácie odfiltruje. A zaujímalo by ma, či to má súvis aj s ich dôvodmi. Tá prvá mi totiž možno skôr príde ako človek, ktorého poháňa strach, tá druhá je poháňaná nenávisťou.
@viestta hanbim za kazdu jednu hlupanu , pardon za vyraz , ktora Toto podporuje a necha sa takto kupit Bandou klamarov , posmeskarov , Ktori devastuju tuto krajinu
Kam smeruje? Pozri ako to tu funguje roky:
spravodlivosť ?
@cafelatte slusni ludia chcu mier za ferovych podmienok pre Ukrajinu. K tomu aby nebolo potrebne na Ukrajinu posielat zbrane, aby neumierali ludia, vojaci aj civilisti staci malo. Staci aby sa Rusko stiahlo za hranice ukrajiny, ktore akceptovalo v Budapestianskej deklaracii.
Mier nebude ak sa bude s Ukrajinou zaobachadat ako s Ceskoslovenslom v Mnichove 1938, ked sa v zaujme mocnosti obetovali Sudety fasistickemu Nemecku, a po Viedenskej arbitrazi sa cast slovenskeho uzemia a Podkarpatska Rus, ktora bola sucastou Slovenska odstupila fasistickemu Madarsku.
@greta90 tu su otazky ktore som ti pred dvoma dnami polozila( este ked debata bola o tom ze maju nespokojni obcania odist):kto bude pracovat na vsetky tie naslubovane istoty? Ked odidu zahranicny investori ( otazka casu) z coho bude financovat skolstvo,zdravotnictvo…? Zamyslela si sa vobec nad tym ako sme odkazani na peniaze z EU? My nemame na to aby sme z vlastnych zdrojovpostavili dialnice, nemocnice!!! Vsimla si si vsetky tie tabulky pri cestach, budovach “ spolufinancovane z fondov EU”. Prosim ta, vysvetli mi ako si predstavujes ze to stat zvladne? Ved vlada prehlbuje statny dlh, dviha dane. Ty to fakt nevidis? Vymenuj mi 3 opatrenia, ktorymi sucastna vlada zastabilizovala verejne financie. V nemocniciach nam na hlavy pada omietka po 14 rokoch vlady smerohlasu a tebe to pride ok? V roku 2024 nemame prepojeny V-Z dialnicou, po 14 rokoch smeru, aj toto pride ok? predstavitel statu ujde z miesta dopravnej nehody, nic sa nedeje, obycajnw ludske zlyhanie, urobi to iny clovek, sedi v cpz, je podla teba toto ok? Premier sa verejne vyhraza studentovi, ktory upozorni na nedemokratickost prijimania zakona, keby toto urobil tvojmu dietatu, je to v poriadku? Zverejni informaciu o zdravotnim stave ineho cloveka, ak by zverejnil takuto informaciu o tvojich clenoch rodiny, aj to je v poriadku? Odpovedz mi na tieto otazky, prosim, dakujem.
Neodpovedala si na ne doteraz.
Na tvoje poziadanie posielam opat.
@cafelatte lenže tie zbrane by nebolo treba nikam posielať, keby Rusko vypadlo z cudzieho územia. A ani žiadni Ukrajinci (a ani Rusi) by v takom prípade nemuseli zomierať. Písala si, že silnejší vyhráva, to je život. Veľmi nebezpečné tvrdenie obyvateľa maličkého Slovenska. Hlavne v čase, keď máme vďaka našej vláde parádne našliapnuté na to, aby sa na nás v prípade nejakého "problému" ten "zlý západ" akurát tak vykašľal.
@cafelatte tak ak sa budeme týmto procesom evolúcie riadiť donekonečna, dokonca aj v tomto storočí, tak potom nebude mier, o ktorý tak veľmi vraj len vy, ktorí nechcete posielať Ukrajine zbrane, stojíte, nikdy. Suverenita by snáď mala v dnešnom svete znamenať viac a mať väčšiu váhu než sila. Či?
@anaj_janka a co kuciak? Rypal?
@anaj_janka navyse tato moderatorka je podporovatel ficiaka a spol.
@bu1bu no takže takto, ja som nikdy netvrdila, že by malo Slovensko vystúpiť z EÚ, nie je to ani rétorika tejto vlády práve naopak, Fico ešte podporil prístupové rokovania s Ukrajinou na vstup do EÚ. Nerozumiem čo tieto otázky. Ja som si vedomá, čo je EÚ, hoci si myslím, že by sme sa mali snažiť aj my o nejakú sebestačnosť a nie iba zahraniční investori nech nás tu zachránia. Mali by sme sa snažiť o podporu cestovného ruchu, ale hlavne, že všetci hovorili, aké je nám zbytočné ministerstvo cestovného ruchu. Takisto potravinová sebestačnosť. Veď sa netvárme, že nemáme čo ponúknuť, len to treba rozvíjať. Bohužiaľ nikto z politikov a všetkých vlád čo sme mali sa o to nesnažil a aj preto sme tam kde sme. Akoby všetkým išlo o to byť dobručký, poslušný, nesvojprávny a neschopný národ, ktorý nemôže sám existovať a rozhodovať. K tomu ďalšiemu, ja neviním za všetko zlo na Slovensku len ,,smerohlas", ten tu celých 31 rokov od vzniku samostatnosti nebol pri moci. Na ostatných sa akoby tak trochu zabudlo. Ako sa premiér prosím ťa vyhrážal akému študentovi? To ti médiá povedali? Lebo veľa ľudí nevie rozlišovať pojmy vyhrážanie, útoky a kritika. Ako nedemokraticky bol prijímaný aký zákon?
@annm81 ja som tu odpovedala na veľa takýchto vašich drístov. Vy si tu idete len o Rusku, ako ho treba poraziť, hoci viete, že to nie je možné, len to skrátka nevidíte alebo si to nechcete priznať. To, že bola ruská agresia nevyprovokovaná, je čistý blud, pretože hoci na Rusko nikto vojensky nezaútočil, tak rôznymi machináciami Západu ako rozširovanie NATO k tomu Rusko provokovali. Veď NATO sa malo po Studenej vojne rozpadnúť a namiesto toho sa tam dostali skoro všetky štáty Východného bloku. Ak o to žiadalo ešte skoro pred 20 rokmi Rusko, tak mu to nedovolili, prečo? Veď sa mohla úplne inak vyvíjať medzinárodná bezpečnosť. Ale niekto potreboval z Ruska spraviť nepriateľa, netvárme sa, že tu nebola propaganda aj zo Západu proti Rusku ešte pred 2022. Ťažko hodnotiť udalosti z 2014, čo všetko sa dialo, samozrejme genocída tam nebola žiadna, ale bol tam násilný prevrat, občianska vojna, áno, Rusko prvé obsadilo Krym a chcelo aj východnú oblasť Ukrajiny. Spolupracovali tam aj Američania, pár dní pred zahájením tzv. ,,antiteroristickej" operácie (čo je dosť podobný naratív, ako to, čo nazvalo Rusko) tam prišiel vtedajší riaditeľ CIA. Takže sa netvárme, že do toho Západ nijako nezasahoval. Pre Rusko Ukrajina v NATO bola červená čiara. Veď vieme, kde má NATO všade základne. Ja tu vidím ,,argumenty" len o zlom Rusku, dobrom Západe, ,,leboFico", musíme byť dobrým ,,spojencom" t.j. vazalom... Ja necítim k nikomu a ničomu žiadnu nenávisť, jedine k takým, ktorí nenávidia Slovensko, sú ochotní pre svoje zvrátené ciele nechať zabiť nevinných ľudí a rozoštvať spoločnosť. Tak ale veď napíš, napíšte vy všetci teda niečo, čo vyvracia to čo som napísala. Ako sa dá Rusko poraziť? Veď už všetci priznávajú, že to s Ukrajinou dobre nevyzerá. Preto tá pomoc s vojakmi. Rusi sa odtiaľ skrátka len tak nestiahnu. Jediná možnosť je mierové rokovanie, Ukrajina dostane bezpečnostné záruky, že jej bude zaručená územná celistvosť, Rusi sa odtiaľ stiahnu a Rusko bude mať zaručené, že NATO sa nebude rozširovať. Taká dohoda mala byť ešte pár týždňov po začiatku invázie. Lenže niekto to prekazil...

@rusalinka mierová dohoda pre dobro všetkých by mala dopadnúť dohodou.
A kto co navrhuje a kto sa čoho vzdá je práve tou dohodou dvoch strán.
Zlodeji sa nestahuju do domu, zlodeji sa snažia z domu niečo odcudzit.