Kamarátstvo medzi ženou a mužom

veronicka_124
22. máj 2020

Ahojte. Zaujíma ma všeobecný pohľad na určite veci v kamaratskom vzťahu medzi ženou a mužom.
Mám kamaráta, poznáme sa viac ako 2 roky a úplne nemám jasno ako ma berie.
V skratke, vždy sme si veľmi rozumeli, často prebiehala komunikácia medzi nami prostredníctvom flirtu, ale vždy sme to držali na úrovni srandy. Bežne sme si vymieňali sexuálne obrazy ohľadom nás dvoch ale zase, všetko v rámci srandy a doťahovania. Ak si píšeme, vždy dlhé hodiny a stále máme o čom, keď sa vidíme, obaja sa úprimne potešíme a zlepšíme si navzájom náladu. Ja som mala donedávna priateľa, preto sme medzi sebou nemali iné ako kamarátske prejavy.
Pár krát sa medzi nami stali škriepky, kedy mi dal najavo, že ho to už nebaví a obaja sme boli presvedčení o tom, že naše kamaratstvo nadobro skoncilo. Nakoniec sme sa "k sebe" vždy tak prirodzené vrátili, pritom on má niekoľko takých kamarátok ako som ja, takže naozaj som nikdy nepočítala s tým, že by akurát mňa potreboval. Je pravda, že som medzi nami vždy cítila napätie, sexuálne, avšak viem, že to môže byť len môj pocit, ktorý nie je vzájomný.
(konečne sa dostávam k otázke:D) nedávno ma zavolal k sebe domov na kávu (potrebujem mu vrátiť skriptá, ale to sa predsa dá aj vo dverách bez kávy). Doteraz sme spolu nikdy neboli na káve, na pive, v podstate sme nikdy neboli až tak osamote, nikdy neinicioval stretnutie mimo školy kde sa stretávame. Myslíte, že vzhľadom k opisu nášho vzťahu mám šípiť nejaký iný zámer, ako je len káva?
Nechodievam bežne ku kamarátom do bytu, preto mi to príde ako vec, na ktorú ma zaujíma aj iný názor.

bluka2
23. máj 2020

Pozval ta tam na čítanie tých skript spolu pri káve, vieš...😉

lintu
23. máj 2020

Zavolal ťa na návštevu alebo vypýtal si skriptá a keď už tam budeš, je ti ochotný uvariť aj kávu? Akože ste kamaráti. Minimálne zo slušnosti ťa s tými skriptami nebude vybavovať len pri dverách. Škola nie je, vonku sa nestretávate... Tak chce s tebou pokecať aspoň takto. Zámer tam nemusí byť, ale na takej samote sa zvykne stávať všeličo aj nečakane.

miadi
23. máj 2020

Tak ja mam zas skusenost že jediny kamarat čo ozaj nic nechcel odomna bol gay. A to som neflirtovala neposielala sexualne obrazy ( to je co🤣selfie? ) ja teda na čiste kamaratstvo medzi muzom a ženou moc neverim. Kazdy mà nejaku agendu. V 20ke som este verila ze je to mozne no vzdy sa ukazal opak. Kludne.by ste sa mohli stretnut v kaviarni a tam by si mu dala skripta. Pojdes k nemu domov budete tam mat sukromie uvidis ci Ta chce. Ak ho nechces za viac ako kamoša nešla by som k nemu. Ak chces v najhorsom sa nič nestane iba kàva.

muz123456
23. máj 2020

Ja mam viacero zenskych kamaratok a od ziadnej som nikdy nic nechcel. Da sa v tom sipit nieco ine? Da. S kamoskami si “bezne nevymienam sexualne obrazy” (?). O sexe sa sice s niektorymi kamoskami bavim, ale tak ako sa bavim o inych sucastiach zivota, t.j. vo vseobecnej rovine, bez vzajomnych provokacii.

moni73
23. máj 2020

Tiež som si niekedy myslela, že takéto kamarátstvo môže existovať. Časom si myslím, že nie. Ani z mojej strany. Kamarátstvo je v podstate intenzívny a vcelku intímny vzťah. Teda aspoň to, čo ja pokladám za kamarátstvo. Kamarátky mám dve. Známych môže mať človek "milión", aj opačného pohlavia.

bosorka2302
23. máj 2020

Poznam par dvojic co maju kanaratov co si pomahaju su tu pre seba zaluju sa ale ti ludia sa lubia. Len nesli do vztahu z roznych dovodov tak ostali v kamaratskej urovni. Nikdy nemali nic intimne medzi sebou a neposielali si ani selfie eroticke🙄. Chce to vsak vyspelost a poriadnu kontrolu a pravidla.

miriam11
23. máj 2020

@veronicka_124 jasne, ze nejde len o kávu, ale asi dúfa, že sa z vášho priateľstva možno vyvinie niečo viac.... Vie, že si momentálne bez priateľa, potrebuje zistiť, či aj ty máš o neho záujem.

veronikaszabova
23. máj 2020

"" Bežne sme si vymieňali sexuálne obrazy ohľadom nás dvoch ""
Mam dost kamaratov, ale NIKDY sme si nic take neposielali. Jedno s druhym sa vylucuje - kamosovi, s ktorym nechcem nic mat snad nebudem posielat moje eroticke fotky.

nice202
23. máj 2020

Čo sú sexuálne obrazy? To akože namaľuješ obraz a pošleš? 🤣

hankm
23. máj 2020

@veronicka_124 Tak si zatrtkas a co? Vies, ze mas urobit elementarne pripravy 😁 vybavene.

jaskolka
23. máj 2020

Tak tri možnosti. 1.ide len o zdvorilost, pokec, normálne si dáte kávu, porozpravate sa, a ideš preč. 2.chce "kamarátsky sex" nič záväzné, ale nechce ti to vybaviť dakde vonku, tak radšej voli súkromie i neho, aj keď ho odmietnes, tak asi lepšie to znesie doma. Ak ho neodmietnes, tak máte hneď súkromie a môžte ísť na to. 3.moznost, chce niečo vážnejšie, navrhnúť posunut sa, ale ako reálny vzťah, nie len sex bez záväzku. Ťažko uhádnuť, čo z toho je pravda.

veronicka_124
autor
23. máj 2020

@bosorka2302 @veronikaszabova erotické fotky určite nie. To je niečo, čo mu bežné dievčatá posielajú, odomna by to nikdy nečakal a podľa mňa ani nechcel lebo ma pozná. Myslela som toto https://chlap20.sk/blog/sexualne-obrazy-ako-ju-... . Neuznávam ak sa niekto riadi týmito akože baliacimi taktikami, ale ten termín mi na to sedel.

sunny8
23. máj 2020

Kamarátstvo medzi ženou a mužom neexistuje. Vždy tam ide aspoň o flirt keď o nič iné. A s kamarátkou tiez neflirtujes však ? .. tiež som mala takého skvelého kamaráta mali sme sa radi srandovali sme spolu naťahovali sme sa navštevovali sme sa dlhé hodiny sme sa mali o čom rozprávať dokonca sme spolu pracovali na jednej smene neďaleko od seba takže sme kecali aj celý čas v práci. Bývali sme neďaleko od seba .. žiadny náznak ničoho a v jeden večer keď ma viezol z práce domov tak sa mi priznal ... Problém však bol ...

gir
23. máj 2020

Aj ja som mala najlepšieho kamaráta a dnes je z neho môj manžel.

mondolina
23. máj 2020

Akože ste kamaráti 2 roky! a to ste nikdy neboli na pive, vonku sa zabaviť, nič?
Toto nemá s kamarátstvom nič spoločné.
Je to len vymieňanie písmen, ktoré s kamarátstvom nemá nič spoločné.

s_a
23. máj 2020

No neviem ci si narazala tou kávou hneď na sex, to si nemyslím, ze hned o to by mu išlo, ale možno ta ma rad trocha viac ako kamarátku a chcel by byť troska s tebou sam a porozprávať sa a stráviť s tebou čas

viellik
23. máj 2020

Tiež si myslím, že kamarátstvo takéto neexistuje, zakaždým jeden čaká niečo viacej. Aj keď to možno neprizná.

jeanne14
23. máj 2020

Kamarátstvo medzi mužom a ženou neexistuje. Tiež som mala takého “kamaráta” Dlhé roky, jediný ma chápal, ja jeho. Všetko super .. kým ma nepozval na jahodovy čaj 😂🤦‍♀️ A kým z toho nebol neskôr vzťah 😏 a potom rozchod.. 🙏

retatka
23. máj 2020

@muz123456 Výborne ,že konecne i chlap sa zúčastnil debaty a ozrejmil to aj z mužskej stránky .Tiež myslím a aj chlapi mi potvrdili ,nie každý chlap chce kamarátku pretiahnuť.A keď ju ozaj berie ako kamarátku ,nemá záujem o nič ,neznamená ako tu píšu ,že je gay🤦‍♀️

retatka
23. máj 2020

@veronicka_124 Toto ten ,,vztah ,,aky ste viedli už mi nepripadá v kamarátskej rovine ....sexuálne obrazy a podobne ,však to už muselo zasahovať do tvojho vzťahu s partnerom takýto ,,kamarát,,Kamaráti sa takto s sebe nesprávajú .Kolko máte rokov 20+?

veronicka_124
autor
23. máj 2020

@retatka vnímala som to vždy ako srandu, kamarátske doťahovanie, obaja máme radi sarkastický a pomerne "kinky" humor. ale samozrejme, v určitom bode to už aj mne pripadalo za hranicou, najmä keď poznámky takéhoto typu zaťahoval aj do bežnej, normálnej debaty. čokoľvek som povedala, urobila, tak to bolo z jeho pohľadu preto, že "sa mi páči, že ho chcem, že sa ja o niečo snažím", pritom z mojej strany to tak vedome myslené nebolo. vtedy sme väčšinou prerušili kontakt, avšak to len posilnilo akési napätie a dusno medzi nami. máme 20+, ja mám 23, on 28 - hoci viem, že to teda neznie ako úplne dospelé správanie.

hankm
23. máj 2020

@veronicka_124 absolutne si nepochopila situaciu. Ceky cas ta chce pretiahnut, a ty si iba hladkas ego, ze ako si velmi chcena. Nevolaj to kamaratstvo. Zobud sa, vsetky tieto “texting” vztahy su iba o jedonom, sex. Ked si skryta za displayom si odvazna ale ked sa uz schyluje k realite si sa pototo ????

yvanielka
23. máj 2020

Podľa mňa je toto clickbait na to video 😁 lacná reklama 😀

veronicka_124
autor
23. máj 2020

@hankm ked napíšem, že si s niekym píšem, neznamená to, že ide o texting vzťah preboha :D s tým človekom sa dennodenne vidíme v škole, naozaj dennodenne, niekoľko hodín a komunikujeme spolu rovnako v realite medzi 4 očami, a rovnako keď si napíšeme, čo nikdy nebolo nejako priveľmi často.
@yvanielka čomukoľvek by som asi bola schopná urobiť reklamu, ale tomuto veru nie :D dúfam a verím, že sa nikto takýmito radami neriadi.

nikyball
23. máj 2020

Opisujes silné kamarátstvo a pritom ste sa nestretli ani mimo školy. Podľa mňa on ťa berie len ako spoluziacku a ty si nahováras, že je v tom niečo viac. Maximalne tak sex, keďže tá doťahoval a ty sa chytas na to. A to že ty mu niečo prinesies a on ťa zavolá na kávu je slušnosť.

zuzki1
23. máj 2020

Môže aj nemusí mat další záujem . Ja som sa takto dala po 10 rokoch kamarátstva dokopy s mojim teraz už manželom . Ale stretávali sme sa vramci partie , aj vonku , je pravda že nie sami .
Chod na kávu ak máš záujem aj ty a uvidis 😉 Možno si poviete ako to medzi vami je 😊
Ten chlap 2.0 stránka ma velice pobavila , to je asi namiesto povinnej vojenskej dochádzky dneska 🤣🤣🤣

veronicka_124
autor
23. máj 2020

@zuzki1 akože stále si hovorím, že najjednoduchšie a najlepšie je narovinu sa opýtať, porozprávať, nehrať sa na mačku a myš. ale ľahko sa to hovorí akurát no 😀
Na tej stránke a videách sa veľmi často bavím. Ale! keď som si tie veci premietla na toho konkrétneho kamoša, tak podľa tej stránky ma aj miluje, aj chce sex, aj plánuje so mnou budúcnosť, takže každý si to môže vyložiť inak 😂 😂 dúfam, že sa neriadi chlapom 2.0, hoci je ten typ, pri ktorom by ma to neprekvapilo 😂

basska_b
23. máj 2020

Ja som mala na gymnáziu veľa kamarátov, síce som ich brala ako kamarátov, lebo mam aj brata, tak sa mi s nimi bavilo fajn a hlavne neboli také sliepky ako dievčatá, neohovárali, ale potom po rokoch z nich postupne vypadlo, že so mnou chceli niečo mať 😂 toto čo popisujes, znamená, že medzi vami iskri. Na vysokej škole a v práci už sme si navzájom s chalanmi držali väčší odstup. Práve aby nevznikli nedorozumenia.

wudz
23. máj 2020

Či kamarátstvo medzi mužom a ženou môže existovať, je otázne. Avšak skôr, ako k nemu pôjdeš, by si si ty mala ujasniť, čo chceš. Chceš naďalej takýto "kamarátsky nezáväzný" vzťah, chceš kamarátsky sex alebo vzťah? Až potom tam choď a podľa jeho správania určite zistíš, čo chce. A keď budeš mať v hlave utriedené, čo chceš ty, budeš vedieť aj naňho zareagovať správne bez toho, aby si mu dala plané nádeje alebo si ty mala plané nádeje.