icon

Kamery v Tescu a Kauflande

31. dec 2022

Dobrý deň
Chcem sa spýtať či majú v supermarketoch ako je Tesco, Kaufland, Lidl, Billa.... kamery po regáloch. Bežne vidím ako deti jedia rožky, koláče, iný zase kradnú a zamestnanci to aj vidia ale tvária sa že nič nevidia..

katkaseiner
31. dec 2022

@darkswan ja tiež nesúhlasím s tebou, do istého veku akceptujem rohlík (Max do veku 4 rokov), ale fakt len rohlík ktorý zaplatím. Jaj a Max ešte akceptujem minerálku.... Všetko ostatné sa dá na okruhu obchodom zvládnuť....okrem toho aplikujeme že zjeme až zaplatíme. Úplne malým deťom je ťažké vysvetliť že jeme až zaplatíme, keďže to nechápu, to ale netvrdím že sa to vysvetlovat nemá.

liv1
31. dec 2022

Su tam kamery ano. Aj zrkadla

thoughtfulweirdo
31. dec 2022

Myslím, že mnohí ľudia, ktorí sa s nami vyskytnú v obchode, by veľmi ocenili, keby môj syn radšej žul rožok 🤭 aj mnohé komentujúce by asi hneď prešli tie ich zásady 🤣 bohužiaľ hlavne pre mňa, pečivo ho fakt nezaujíma.
K veci, vo väčších reťazcoch by kamery mali byť, druhá vec ale je, či to niekoho skutočne zaujíma. Väčšina ľudí pracuje len do výšky svojho platu 🙂

saxana000
31. dec 2022

Velakrat mi prislo ako tehotnej zle v obchode musela som si zobrat vodu otvorit ju a napit sa z nej.normalne som ju dala na pult pri plateni poloprazdnu zaplatila a nikto mi na to nic nepovedal..ja zas nerada nosim do obchodu veci z domu aby som sa s niekym nedotahovala ze som to ukradla..
Aj tu polku rozka dcere normalne dam a potom ho zaplatim nevidim na tom nic zle.nevyzieram tam predsa salat potajme medzi regalmi..

karolinakr
31. dec 2022

V obchode nie sme v reštike, že najprv jeme, potom platíme..Čo sa kradeži týka, po brigade v obchode a informovani o krazdežiach zastupcu veduceho, veduceho, regionalneho manažéra a vedenia, že nechaj tak, kvôli jednej palete odpisanej každy mesiac sa nenechame zbit.. uhm .to je ako pozvanka zadarmo nakupovat

katkaseiner
31. dec 2022

Áno, kamery v obchodoch sú ale reálne sa spýtam...ak by bolo v obchode 20 kamier, kto ich podľa teba pozerá? A koľko kamier naraz vie sledovať? V UK som často bola na kamerách a veľmi často sme chytili zlodejov ale to bola VZDY spolupráca viac ľudí, napr 1 na kamere a 2 sekuritaci na vysielackach. V Kauflande či Tescu ledva nájdeš jedného sekuriťáka, reálne ten obchod nemôže pokryť

viestta
31. dec 2022

Áno, sú tam kamery, áno, dospelí ľudia kradnu, a kradnu aj takí, čo na to nie sú odkázaní. A co s tým spraviť, keď škoda nie je "dostatočne" veľká? Keď niekoho chytia tak bud zaplatí alebo vráti. Polícia nepríde riešiť fľašu slivovice za 12€.

karolinakr
31. dec 2022

@viestta od nas prišlq policia v putkach niesla človeka čo ukradol flašu a vegetu

karolinakr
31. dec 2022

Veduci ako sprostaci sprosti svojou laxnostou nechaju ludi kradnut o nie male peniaze a potom predavačky buzerujú a platia minimalku, aby " ušetrili" V Anglicku mal kameru na všetky regaly a velku obrazovku na 16 okienok predavač pod nosom . Na Sk sa to nenosí, "kamera je draha" - vyrok majitela obchodu, čo zarobí milión ročne na obchode. 🤡

basska_b
31. dec 2022

Takto, ked idem k veci, kamery tam su. Ale k tomu musi byt SBSkar, ktory by do toho od rana do vecera čumel a asi by sa aj zblaznil... cize casto sa kamerovy zaznam riesi len vtedy, ked sa strhne nejaka bitka, konflikt, pracovnik na ploche spozoruje kradez... dava sa len policii... A po nejakom case, mozno len 7 dni, sa premazava...

mondolina
31. dec 2022

@viestta
prečo by neprišla? dokonca sme riešili krádež za 2.50
v našom meste sú drobné krádeže skoro každý deň.
opakovaná kradez za 12 mesiacov je už trestný čin.

viestta
31. dec 2022

@mondolina áno, aj ku nám prídu. Občas.

mondolina
31. dec 2022

@viestta
tak to potom neviem akú políciu tam máte 🥳🙈

lenjaona
31. dec 2022

@markaterka pitie iba ked je nevyhnutne ze ozaj smäd alebo zacne dusit inak najprv zaplatit a potom

mimi3008
31. dec 2022

@darkswan presne tak, u nas tak isto. Najprv zaplatime, potom papame a mohli by sa aj na usi postavit, ale nerobia to, lebo im to od mala vysvetlujeme, ze kym to nezaplatime, nie je to nase

hedviga2
31. dec 2022

Kontroly sa robia na dialku centralne. Sedi kopu ludí pri pc a sleduju. Mam priatelku co je tak zamestnana. V nitre sedia a maju tesca na starosti. Kadeco mi rozprava. Este po nich su pasy z kamier namatkovo kontrolovane. Tak isto pokladnične bloky. Spájaju sa s obchodom ked niečo vidia.

markaterka
31. dec 2022

@lenjaona samozrejme. Alebo ako tu bolo spomínané, že tehotná potrebovala sa napiť, alebo keď príde človeku zle. To je ospravedlniteľné.

mandzula
31. dec 2022

Robila som na priestupkoch a bezne sme riesili kradeze (ak odisiel bez zaplatenia) a aj poskodenie veci (ak zozral na predajnej ploche ci tovar inak poskodil), vsetko dolozene kamerovym zaznamom. Netvrdim, ze sa k nam dostalo kazde taketo konanie (mnohe sa vyriesili ulozenim a zaplatenim blokovej pokuty na mieste), no malo ich rozhodne nebolo. Robotu nam dodavalo najma Tesco, za nim Lidl, Billa a Kaufland.
Zjedenie rozka dietatom ci napitie sa odpadajuceho cloveka sa po zaplateni tovaru, samozrejme, neriesilo.

dominikamacakova
31. dec 2022

Sú tam kamery, ale nie pri každom regáli
A prečo ťa trápi, že ľudia kradnú? Veď je to ich problém... Neboj sa, taký Kaufland neskrachuje keď sa tam niekto príde najesť

mandzula
31. dec 2022

@dominikamacakova su napriklad hlavne pri alkohole, obleceni ci elektronike, popripade tie polgulove so sirokym zaberom. Fakt je ten, ze uplne cely priestor nepokryvaju, no zas SBS-ka si casto vie vytypovat cloveka, ktoreho ma sledovat.

mondolina
31. dec 2022

@dominikamacakova
Kaufland neskrachuje, ale v Jednote berú predavačkám z výplaty. Milé, že?

lenkakravcova
31. dec 2022

@liz_lemon Ja som nepísala o svojich deťoch. Písala som to z pohľadu predavačky..

lenkakravcova
31. dec 2022

Písala som o prerobeni, čiže o zisku/strate, nie o cene. Trzba, zisk/ strata nie je to isté.

dominikamacakova
31. dec 2022

@mondolina ja by som na takú zmluvu nepristúpila. Jednota, obchod plný života, radšej sa nevyjadrujem 🙈 ... A autorka písala o iných obchodoch

dominikamacakova
31. dec 2022

@mandzula ja viem, robila som v obchode v rámci supermarketu

petulda333
31. dec 2022

Kamery su,ak uvidia niekoho kradnut,tak si ho pri vychode odchyti sbs. To sa tyka kaufu,tesca a pod. Male obchody ako cba,maju kamery ale nestihnes zasiahnut. Bohuzial to zaplati predavacka

wiccawicca
31. dec 2022

Keď bola dcéra menšia, tiež občas jedla rožok a pri pokladni som nahlásila o jeden viac. A ja ak som bola veľmi smädná, tiež som otvorila vodu a napila sa. Potom išla fľaša normálne na pokladňu. Teraz to už nerobím, najprv nakúpim a zaplatím, potom jeme a pijeme. Či sú kamery neviem, nikdy by mi nenapadlo kradnúť či niečo zjesť.

tykat
31. dec 2022

Ja si myslim ze malym detom by rovno pri vchode mali dat rozok 😁 lebo ked som nahodou zabudla nejaky "sacharid" do ruky tak kym sme dosli k pecivu tak som bola spotena az na zadku.

zuzinka888
31. dec 2022

@lenkakravcova a predavacky zaplatia tie chybajuce rožky. Dieta spokojne, rodič tiez, aj retazec. No nie je ten svet krasny?

qwer2019
31. dec 2022

@darkswan presne tak. Mám 2 a 3 ročné deti, a keď niečo aj chcú, celý čas si to držia v ruke (lízatko a podobne, rožky mám ja v sáčku), a keď prídeme ku pokladni, dajú tete predavačke, vždy sa jej ešte poďakujú, a môžu si dať.