Kamery v Tescu a Kauflande
Dobrý deň
Chcem sa spýtať či majú v supermarketoch ako je Tesco, Kaufland, Lidl, Billa.... kamery po regáloch. Bežne vidím ako deti jedia rožky, koláče, iný zase kradnú a zamestnanci to aj vidia ale tvária sa že nič nevidia..
@simonka15513 presne je to drzost rodica davat jest v obchode tovar, mas ho naucit ked zaplatime potom mozes spapat, navyse je to nechutne aby dieta jedlo a popritom omacavalo spinavy kosik plny bacilov, je to len vychova ja som deti naucila a nikdy nebol problem, ale ked raz dovolis rozok si skoncila bude nervacit zakazdym
@zuzinka888 Predavačky tie rožky neplatia.. A nechápem prečo ma označujete. Len som napísala ako to funguje, z pohľadu predavačky.
@lenkakravcova bola som predavacka a bohuzial, v niektorych retazcoch to platit musia.
@zuzinka888 Kde? V samoobsluhe? Lebo tam robí väčšinou viac predavačiek. Podľa akého zákona to platiť musia?
@zuzubb007 do spinaveho kosika ho nedavam lebo je v kociari ;) a je to kazdeho ved ci nieco dietatu da alebo ne ved aj tak sa to zaplati
@doriiis presne... So synom som chodila do obchodu od narodenia, na veľké nákupy aj s ním a mužom, keď už vedel sedieť, tak sedel v košíku. A nikdy som mu nič do ruky nedala, ani mi to nenapadlo. On si pýtal raz niečo, vysvetlila som mu, že nie, dostane až keď zaplatíme a vyjdeme von, ak chce, môže vyložiť na pás. A hneď pochopil. Nemal a tým problém ani ako pol ročný ani ako dvoj či trojročný. Teraz pekne sedí v košíku a skenuje čo mu podáme. A pomáha nakladať do tašiek. A doma vždy vykladá. A to my ešte máme prísnejšie v tom, že nejakú mlsku čo sme mu kúpili dostane až doma a až po obede, žiadne také, že ešte v obchode rozbalovat. Ani na Ihrisko sme mu nikdy nebrali jedlo. Na čo. Veď naje a napije sa doma, ide von, vráti sa domov a je obed. Nikdy som nepochopila toto celodenné pozobkavanie, čo mnohé deti praktizujú. To je samozrejme o inom, veď niektoré deti sú zvyknuté tak a keď sú s tým rodičia v pohode a neobmedzuje ich, že stále musia nosiť so sebou xy vecí, tak je to úplne v poriadku. V obchode by ale mali ľudia naučiť deti základnej slušnosti. Určite to nie je tak, že "nedá" sa nakupovať bez toho, aby dieťa niečo jedlo. Len lenivosť rodiča vysvetliť dieťaťu, že teraz nakupujeme, keď zaplatíme, môžeš si dať
Ja mam od sledovaný lidel😂sbskár tam chodí v pondelok po 9."hod a dovtedy si privstanú zadarmisti... Kuk na bratislavské rožky balené po 4 a 2 chýbajú... V handrach odhodena tácka od hovädzích kociek na gulas... To snáď napratala do vačku... V krabici s lampou niet bateriek... Kto nekradne v lidli, okradne svoju rodinu😃v tescu majú iných ostriezov a chmataci sa presunuli inde.
Z ludi, čo kradnu, je mi na vracanie Treba mat poctivych rodíčov a taketo niečo ti nenapadne 😇 Tento status je chvala mojej mame
@autorka bezne ked nakupujem, tak v Bille za pultom da predavačka mojej malej koliesko šunky. To je co??? Dáme jej to zosobnit 😱 mimochodom, kupujem potom z nej ďalších 20dkg.
Rožok pokial dam malej, vzdy pri pokladni hlásim o 1 viac. Par krát sa mi už stalo, ze mi 2 žemle ostali visieť na kociku, vrátila som sa a normalne zaplatila za ne. No problém, poznajú ma tam.
A ano, maju kamery a kradne sa tam. Bola som svedkom ze cigani kradli v Lidli, keďže už to bolo po x ty krát, sbskar na nich navrieskal a brali dozadu... tiež som zažila ako v tescu bezdaci medzi regalmi jedli tresku s rohlikmi... netuším co s tým, nezaujímalo ma to po pravde. Myslím ze zisky maju stále vyššie ako tieto straty.
@lienka.7 keby si videla koľko potravín a dobrých potravín sa vyhazduje tak odpadneš. Myslím si, že kvôli pár rožkom s treskou neskrachujú. Tie tony čo vyhodia by zasýtilo po mesta. A koľko krát som mojím deťom dala rožok, ktorý hodili na zem tak ho som ho len hodila na pás, že ho vyhodím a predavačka ho normálne hodila dobre koša a nenablokovala. Ja neviem čo tú niektoré ženy robia vedu z toho, že dieťa si dá v obchode rožok. Asi sa cítia ako lepší ľudia 😜
To koľko krát som napísala "ho" 😂 kua už sa to nedá opraviť
Vy mate ale problemy, je to vas obchod? Ak nezaplatia, okradaju vas? To su pre nich zanedbatelne sumy ako rozok 10 cenový, 20 centovy kolacik alebo neviem co... Isto bude sbs kukat na pani ci zaplati za ten rozok alebo nie 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ maju ine problemy jak toto sledovať
My tiež dáme bežne deťom v obchode pečivo a na konci nákupu ho nablokujeme ..
Áno, majú tam kamery.. neviem síce, akú veľkú plochu snímajú alebo či sa práve SBS pozerá, ale odpoveď znie áno 😂
Minule v obchode si pani na samoobsluznej pokladni nablokovala sama nakup - frnk, zobrala ho a uz jej nebolo 😵 Dobre upravena pani po 50.ke. Dobry strih vlasov, dobry melir, sacko, topanocky a na ferovku tie potraviny ukradla. Kym sa zbadali predavacky, ze pipa pokladna - bola prec.
Bola som v soku, ze pani ktora na to zjavne mala - v pohode bez zaplatenia zoberie jedlo a odkraca.
Kamery isto sú .bože keď si spomeniemako som bola s deťmi v obchode dcéra si vybrala takú tašku malú a čo chcela ešte tak dávala do toho .a čo čert netušil dobehla sbs že či viem že dieťa si dáva do tašky 🙈🙈 hneď som jej vysvetlila že to viem že však to kupujeme .určite nás naďalej kontrolovali a hodnota bola ledva 5€ dokopy s tou taškou
@mariska1989 no ja som zazizla panicku,kt urobila nakup mozno za 100e proste plny kosik a ukradla naramok za 4e. Ked ju sbs chytil,nech sa prizna a bud vrati alebk zaplati,tak zacala kricat,ze ona robi na sude a on to bude lutovat. Nakoniec volali policiu. Hroznu hanbu si vyrobila a nebolo to prvykrat
@ivette1223 lenze zalezi o aky obchod. Ano,take tesco ci kaufland to mozno neriesi. V mensom to zaplati predavacka. A ked si toto povie tak tisic ludi,ze ved len 20cdntov,tak je z toho pekna suma
@ivette1223 veľmi sa mýliš🤣 vyskúšaj!
Panebože.... Normálne sociálku treba na nás volať, že sme dovolili dieťaťu spapať rožok v obchode a potom ho normálne zaplatili pri pokladni.
Alebo rodičovi, ktorý odpadával (z hocijakého dôvodu) dovolili otvoriť minerálnu vodu, napiť sa z nej a tiež sa zaplatila na pokladni.
Mimochodom ako bolo niekde hore napísané, radšej nech dajú dieťaťu rodičia rožok do ruky, ako celý nákup prevrieska v kočíku. To je zúžo nákup aj pre ostatných.
😉
O ostatných príkladoch sa nejdem rozpisovať, lebo nechápem otázke.
Chceš kradnúť autorka a zisťuješ alebo si robíš nejakú prácu, alebo???
Týchto krádeží bude asi len pribúdať, lebo ceny za všetko stúpajú ale platy veľmi nie... 🤦♀️
Nekradnes tam náhodou ty??? 😂😂😂 A chceš len sa uistiť či fungujú kamery?? 🙈😄😂😆😎😉
@ivette1223 To sa velmi mylis. Ja som málokedy dala dieťaťu rozok a urobila som to raz v Lidl-dala som dcere polovicu peciva a polovicu som dala do vozika a "mila" pani sbs ma pekne z.ebala,ze to sa nesmie .
Malému nikdy nedovolím zjesť pred zaplatením, aj keď niekedy je ťažké vysvetliť prečo, ked iné dieťa môže. Predsa môže sa stať, že zrazu bude požiarny poplach, všetci nechajú košíky tak, aj s načatými vodami, kapsičkami, rožkami... keby to robil každý, ďakujem pekne... však vy ste zaplatiť chceli, no čo už, že? Nehovorím, že sa to stáva často, ale stáva, najmä v shopping centrách...
Sú kamery všade, aj SBS...
Aj moje dieta zje rozok aj sa z vody napije....aaaa potomto pekne nablokujem pri kase.Nie kazde dieta ktr mu to rodicia dovolia (aj ked ano premluva o tom aki sme mimo ked toto dietatu dovolime isto bude) to kradnu.....🤦♀️a potom preco to robia ostatni s umyslom kradnut ti nepoviem....mna zarazilo ked sa nam znami ktr absolutne na to odkazani nie su priznali ze si v tescu sami blokuju lacnejsie veci ale beru drahsie-na tom snac and shop🤦♀️odpovedat mi nevedeli preco to robia a aj ked mi dali podrobny navod ako na to v zivote som to neurobila🤦♀️a celkovo nechapem preco si ludia ktr si to dovolit mozu takto ,,prilepsuju'' ...

@katkaseiner tak moja dcéra, keď bola mladšia si pár krát poplakala, keď som jej zakázala papať pred zaplatením, ale zvládla to a syn od začiatku neprotestoval. To ide hlavne o prístup rodiča. Že dieťa plače je prieodzene