icon

Kávičkári. Akú pijete kávu?

feriva
7. mar 2010

Ahojte už tu máme tému o čajíčkoch, čo tak začať o dobrej káve? Čo pijete? Akú kávu zbožňujete?

hanka274
8. mar 2010

ahojte kavickari! Illy je tiez fajn z tych "lepsich". No kupime si aj popradsku,instantnu nescafe gold,ale je dost draha a pre mna je rovnako porovnatelna jacobs velvet. A 3v1 je tiez fajn,chuti mi ale len nescafe. A s mliekom alebo slahacka. Ked som bola tehu druhykrat tak iba turka,divne,xixi... A klobuk dolu pred fajnsmejkrami-bez cukru a mlieka.

jalao
8. mar 2010

Cica, u nas tiez fici len Lavazza 😉 😉 Ale ja som kavu posledne mesiace veeelmi obmedzila, lebo uz som to prehanala, tak som si dala pohov. 😉 No a teraz, ked si trebars pri uceni dam, super ma nabudi, takze to mam doslova zivotabudic, ale len podvecer, ked viem, ze sa potrebujem udrzat do noci nad knihou 😝

cica13
8. mar 2010

Jalao, tak co? Idem urobit presso? 😝

macka01
8. mar 2010

no môj muž je veľký kávičkár,Lavaza zrnková tiež vedie,robíme z nej presso,je super z takej čerstvo vždy namletej.Máme ak presovač na mletú kávu ale sa to nedá porovnať.No ja si robím aj Velvet alebo Carte Noire.To je lahodá.S troškou mlieka či smotany.Jednoznačne bez cukru.Cukor zabíja chuť kávy. 🙂

gudulo
Autor odpoveď zmazal
hanka274
8. mar 2010

macka,to je fakt,ked ale ked my mame to sladke tak radi,ale suhlasim,aj s tou cerstvou namletou...

gudulo
Autor odpoveď zmazal
cica13
8. mar 2010

Gudulo ahooooj!

monkula
8. mar 2010

Káva je mojou drogou a neresťou...
Pijem ju ráno, na obed, v podvečer... Klasickú zalievanú, alebo v reštaurácii presso s mliekom...
Nesku do úst nedám, radšej budem celý život bez kávy... 😝 😎
Síce kávu zabíjam cukrom a mliekom, ale toho cukru už dávam veľmi málo, len aby som chuť zjemnila, pretože pijem dosť silnú kávu, moja mama raz z mojej nasypanej kávy, ktorú som si už nestihal zaliať vypiť, spravila dve kávy otcovi a jednu sebe... 😀 😀
A roky rokúce sa už u nás pije len Popradská káva extra špeciál... Priemerná spotreba je 250 g za týždeň 😝
Naším snom je špičkvý kávovar, aby nám kávu čerstvo pomlel.... 😵

gudulo
Autor odpoveď zmazal
lubikaf
8. mar 2010

ahojte, ja tiez zboznujem kavu, moja najoblubenejsia je Velvet od Jacobs, ma taku jemnu chut 🙂 A pijem ju z takej pollitrovej Starbucks salky, no proste lahodka 😉

jalao
8. mar 2010

joooj, cica, ja by som sa nechala teda ponuknut!!! Tu v robote mame len taku "zbrndu" 😝 😝
My sme minuly rok zvazovali, co kupit MM k jeho 40, ci kavovar-presovar, alebo gitaru (dost protichodne veci, uznavam 😀 😀 ), no a zvitazila muzika 🙂 Tak niekedy nabuduce snad.

hanka274
8. mar 2010

monkula, lubikaf 😕 😀

monkula
8. mar 2010

hanka, čo je? sme záviské, čo? Aj ja mám obrovskú šálku na kávu... 😀

cica13
8. mar 2010

Monkula...ten spickovy kavovar, ktory mi aj pomelie kavu je aj mojim aj MM snom, ale zial, nie su nikdy na neho zbytocne ecka....tak sa uskromnime s presso strojom, ktory je len na mletu kavu 😀 😀 😀 ale za to robi super penu a aj mlieko naslaha 😀

Co sa tyka Nesky...tak vacsinou Nescafe gold, ale necelu lyzicku cukru a mlieko v kave musim mat.

blovitc120
8. mar 2010

Mňam, káva, ale kvalitná z dobrého pressostroja, priamo v ňom čerstvo zomletá, nie instantná 😝. Súhlas s cicou, tiež kupujema LAVAZZA, tá je mňam alebo priamo z pražiarne kolumbiu. Popradská mi zrovna vôbec nechutí.

monkula
8. mar 2010

a ja som tu lavazzu ešte nikdy nevidela.... 😕 V IT hej, tam majú zvlášť kávu aj na taký ten ich taliansky kávovar sa to volá, dole dáš vodu, nad to do takého sitka kávu a keď to zovrie, tak sa tá káva prebublá hore, viete, čo myslím 😅 tak tam sme si na to kupovali Segafredo

twinflame
8. mar 2010

Pil niekto z vás niekedy cibetkovú kávu? Ja zatiaľ nie, ale vyskúšala by som. Je to káva z trusu cibetky. Cibetka požiera vyberané kávové zrná, údajne navyššej kvality. Potom ich nespracované vy...., tento trus sa zbiera, kávové zrná za melú a je z toho vraj perfektná káva. Toto fakt nie je sranda, naozaj takéto niečo existuje. Pili ste to niekedy?

macka01
8. mar 2010

dievčatá a koľko jej denne vypijete?ja niekedy aj 4 ale nie veľké,tak 1,5dcl šálky to sú.Kedy to už prestáva byť zdravé?Monkula a prečo nie nesku?nechutí ti alebo o nej vieš niečo,čo my nie?je nezdravá??A ešte zbožňujem tu vôňu čerstvej kávy v dome,to je nádhera 😀

jalao
8. mar 2010

Monkula, da sa kupit aj v takych plechovkach, my kupujeme taku...Vyzera to zvlastne, ale je to vcelku prakticke, lebo to vieckom zavries a aroooooma neuteka 😉 😉

gudulo
Autor odpoveď zmazal
lubikaf
8. mar 2010

twinflame nepila som, popravde ani to nepoznam 😲 to aj predavaju u nas na SVK?

macka01 ja vypijem doobeda jednu salku, a poobede niekedy, nie vzdy stiham 😉

helenkasabinka
8. mar 2010

ahojte aj ja sa k vam pridam
ja milujem turecku kavu bez mlieka len s cukrom
a ako nesku strasne mam rada velvet s cukrom a mliekom 😉

helenkasabinka
8. mar 2010

a obycajnu kavu (turecku) kupujem Eduscho hnede 😉

lubikaf
8. mar 2010

inak ja zboznujem aj prekvapkavanu kavu z kavovaru, len zial nemam doma kavovar (ma tak teraz napadlo, ze to by mohol byt dobry svadobny dar, co poviete??)

monkula
8. mar 2010

heli, ja považujem Eduscho za najväčšie blato na trhu 😅 😅 😅
My sme mali ísť v novebmri na výstavu kávy, tak som sa tešila a Jarko si zlomil ruku... tak sme išli viete kam...
a neska mi smrdí 😅

cica13
8. mar 2010
cica13
8. mar 2010

Boooze..aky dlhy link mi to hodilo 😀 😀 😀

Eduscho ani my nepijeme.....

helenkasabinka
8. mar 2010

a preco nie Eduscho? ake dovody mate? 😕

helenkasabinka
8. mar 2010