Každý večer si musím dať pohár vína
Ahojte ženy hlavne maminky manželky.
Ako začnem. Poslednú dobu, ako máme s manželom dve malé deti, musím mať každý večer pohár vína. Áno pohár, lebo viac neunesiem a pripita som už z jedného. Mám strach, že si zarábam na dosť veľký problém. Teším sa nato celý deň, že konečne deti zaspia a ja si dám ten pohár vína.
Môj strach vychádza z mojej svokry. Keď som s mužom ešte iba chodila, tak som si všimla, že jeho mama každý večer vypila FĽAŠU vína. Muž mi hovoril že to začalo tiež len jedným pohárom. Dnes je natom už zle, je doslova alkoholicka. Mám strach že dopadnem ako ona. Je to v pohode ten pohár vína? Budem časom piť viac? Nebála by som sa tak, keby som si nevsimla že sa nato normálne už teším. Dopadnem ako moja svokra?? 😥
@monicka144 nema nad tym kontrolu, lebo povedala, ze ked ho ma v chladnicke, tak si da.Relax, chvilka pre seba sa da spravit aj inak.skor je zvlastne byt pripita z 1 pohariku.
Ja si mysim, ze uz mas problem aj moja teta zacinala kolou a trocha konaku cele roky.A dnes pije ako chlap
@minutka no ano, navonok. Ci ty vies, co sa v tele deje? Ako posobi alkohol, alebo cokolvek ine? Si myslis, ze ludia s rakovinou museli nutne pred diagnostikovanim choroby navstevovat pravidelne lekarov? A odporucam tvojej mame pravidelne preventivne prehliadky, lebo to ze 20 rokov nevyhladala lekara je sice fajn, ale… mimochodom aj taky fajciar nemusi cely zivot mat problemy a potom zrazu bum. Nechapem, ako to pitie tym mozes ospravedlnovat. To je ako ked hocikto povie,” ja som jedla sladkosti na kila v detstve, a tu som”. A potom zrazu pridu problemy a ludia idu prepatrat cely zivot, ze preco. Hovoris o mame, ale nie otcovi. A nie su pribrati? Lebo dva pohare vecer, inokedy viac, to je aj na mna stihlu osobu dost a pit takto kazdy vecer no neviem neviem, ako by som vyzerala o par mesiacov toboz nie rokov
Už ti to tu niekto radil...skús víno vymeniť za niečo iné. Ja som na tom rovnako. Mám dve deti a keď večer zaspia, potrebujem zresetovať. Zapnem telku a pijem caro. Mala som fázu, že som caro vymenila za víno. Ale opať pijem caro. Mám aj chuť na sladké, ale to sa obmedzujem. Jednoducho máme potrebu mať nejaký oddych. Ja už si vravím, že túto konzumnú vec nahradím knihou, alebo nejakou ručnou prácou. Dlhodobé pitie vína nie je cesta, ty si len potrebuješ oddýchnuť a na nič lepšie si neprišla.
@minutka Asi som vo veku tvojich rodičov a keby som každý večer píla 3-4 dcl vína dcéra by určite prehovorila do duše a nie ešte to obhajovala.Ospravedlnuje ťa len to,že si v Tom vyrastala a zdá sa ti to normálne.Mala som takú tetu,žiaľ už je pochovaná.Mala som takú aj bývalú kolegyňu,tá píla tiež z mužom víno,ale tej to bolo teda vidieť aj na pleti po pár rokoch.Mala by si prísť k nám do vinárstva a pozrieť tie typky,ktoré týždenne vláčia kartóny vína.Na cudzom človeku to vidíš lepšie ako na svojich
@liv1 pre nu to je normalne, lebo tak zili.Nie, nie je to normalne kazdy vecer vypit flasu tolke roky.A uz asi byva inde a nevie ci je jedna...alkoholik nie je len smradlavy clovek casto si clovek mysli, ked pije s noblesou a kvalitne, popri jedle, pri zabave, na uvolnenie, ze nemoze byt alkoholik.Alkohol je u nas velmi tolerovany
Autorka: Viem, že ma tu skritizujú, lebo na tejto sieti sa obhajujú rôzne neduhy, ktoré nie sú v poriadku.
Prepáč, ale ty už závislá si. Alkoholik nie je ten, čo sa denne zrúbe na mol. Alkoholička je aj žena, ktorá denne cucká večer pohár vína. Píšeš, že sa na to tešíš celý deň, zamestnáva ti to myseľ, ak to máš v chladničke, tak si dáš. Nemáš nad tým kontrolu. Čo bude ďalej, ak pribudnú popri deťoch iné starosti.
Som asi divná, ale alkohol mi nechýba, už vôbec nie pri malých deťoch. Nikdy nevieš, kedy sa zvrtne zdravotný stav a budeš musieť byť pri zmysloch, keď dieťa v noci začne vracať alebo mu stúpne teplota.
Odkedy mám deti, nemám odvahu si niečo dať. Alkohol domov ani nekupujeme. V lete Radler 0,0% a na Silvestra Hubert nealko.
@luccija tak ano, asi ked v tom clovek vyrasta. Kolki ludia aj schovavaju ten chlast, aby sa nemuseli pred rodinou hanbit. A nepriznaju si mnohe sami pred sebou. Ale i tak ma prekvapi, ako si to mnohi vedia ospravedlnit. A ich rodiny detto. Tu by mala byt ovela vacsia osveta nez je. A naopak, este vznikaju stranky napr ako Mama potrebuje vino. Cele zle. Je to vtipne, ale akurat to podporuje alkoholizmus u zien a pocit, ze je v poriadku, ked pijem, priam to vino vlastne potrebujem, lebo som na nervy z deti. A este sa v tom budu ludia podporovat 🤷♀️
V mnohych krajinach je pohar vina ako liek, nemas sa coho bat a ak sa bojis kup si nealkoholicke vinko a striedaj to 😇. Rob vsetko preto, aby si bola v pohode a tvoja mysel mala sancu vypnut od beznych starosti 🍀🌸
No tak ked uz cely den sa tesis len na vino, to uz je chyba ,v krajnom pripade by som si dala nejaky lahucky liek na ukludnenie,v lekarni ti poradia
Nepi pravidelne, radšej si daj 2 fľašky 2 krát do týždňa. Každý deň to je návyk
Nečítala som predch. komenty, ale áno, si alkoholicka, zacinajuca ☝️
Ahoj, len by má zaujímalo takto po 2r, ako to nakoniec skončilo? - stále si dáš pohár vína a je to ok alebo si začala piť viac? Alebo detská sú už väčšie a si prestala, či zmenila nejako svoj zvyk? Pýtam sa lebo niekto mne veľmi blízky takto pije a neviem či sa s ním mám nejako porozprávať alebo to proste neriešiť? 🙂 ďakujem
Ak vieš hocikedy prerušiť kazdodeypopijanie, napr od dnes a celý mesiac a nespomenies si naň , tak nie si. Ak to nedokážeš ani jeden deň, tak masy veľký problém.
Určite radšej vínko každý den ako antidepresiva a lieky na spanie 🍷
Nemyslim, ze vecer sa tesis na to VINO. myslim, ze sa tesis na tu chvilu. Konecne deti zaspali, mas umyty riad, nastava tvoja jedina chvila kludu. No a to vino sa tam pritrafilo.
Ak sa bojis, uvar si vecer miesto vina caj, a skus ci pocitis nutkanie, nenaplnenost a pod.
Ja vravim jedno - ak sa zo mna na VS nestal alkoholik, tak uz nikdy 😅 v teplych mesiacoch mam kazdy vecer alkohol (kokteil, pivo, vino), v chladnych mesiacoch teply caj.
Za mna ak to vies nahradit aj niecim inym nealko tak je to ok, ale ak vyslovene sa tesis na to vino a ten zrelaxovany stav, to ok nie. Resp vyskusaj par dni ako to pojde.
Ale co vidim aj v mojom okoli je toto bezne v domacnostiach, pit kazdy vecer pohar/dva vina a cez vik este prilliat.
Zato ze to je dostupne tak isto ako cigarety je to nieco “neskodne”.
Píšeš že si musíš dať a že sa na to celý deň tešíš. Pre mňa si závislá na alkohole. To je jedno či deci alebo liter ide o to že MUSÍŠ piť.. Veď prestaň si nalievať po večeroch a uvidíš po pár dňoch ako si na tom
Baby, téma je stara 2 roky. Bohvie ako na tom autorka je teraz
Aj moja lkamoska tak zacinala ,ze preco nie pohar vina manzel v zahranici preco nie ved dam deti spat a tak chvilka pre mna no dnes je uz sice starsia ale 1l.vina stiahne na navsteve jak nic.ked sa zdrzi dlhsie tak aj viac ,no ale to uz aj cez den si dopraje. A to uz je cez ked si sama zena nalieva

@elizabet173 ved si to po sebe precitaj. “@liv1 ak niekto vypije jeden pohár alkoholu denne roky, alkoholikom nie je ani náhodou. Písala som vyššie, že mám takého uja, dá si jeden pohárik domácej, alebo pohár vína po večeri, nikdy nebol pripitý. Bez problémov bez toho pohárika existuje, ak má napr. antibiotiká, alebo šoféruje neskoro večer.”
Tu nepises nic o tyzdnoch ci mesiacoch alkoholovej pauzy.. myslim, ze niet o com. Aj cely svet moze prejst za 80 dni, ak niekto pije roky denne alkohol, jednoducho cisty byt nemoze. Resp. urcite je zavisly.
Ved preco by to inak robil, keby nebol 🤷♀️
Nikdy, ale ze nikdy by som neobhajovala pravidelne pitie, tym ludom to este dodava pocit kludu, ze ved ini piju pravidelne a su ok. Ale nie, nie su ok a pravidelne pitie nie je ok.
@minutka vies ako je mi cudne, ze to treba vysvetlovat dospelej osobe. Ale ok. 350 ml alkoholu denne, na oslavach viac. Cez 20 rokov. Vazne?! To ozaj chce niekto toto obhajovat a ohanat sa navonok dobrym zdravim? 🤷♀️ Skus si vyhladat, clankov je milion na tuto temu, vedeckych dokazov taktiez… zadaj pravidelne pitie maleho mnozstva alkoholu (hoc 350 denne je viac nez dost). vyhodi ti nespocet informacii na tuto temu. Ako som spominala vyssie, obezita, rakovina, kardiovaskularne problemy, to je len spicka ladovca. Poskodenia pecene, pankreasu, zaludka. Ale dala som si tu “namahu”, a hned prve informacie na tuto temu. Vnesu ti do toho viac svetla. https://www.ruvztn.sk/1.pdf