icon

Kde máte vianočný stromček, aby neohrozoval deti?

gemini2
3. dec 2011

Mam taku dilemu, kde dat vianocny stromcek, pretoze mam 9mes. dvojicky, ktore sa rozliezaju po izbach. Nechcem ich ohrozit, tak by ma zaujimal vas nazor a vase skusenosti ako to poriesit, ked su deti malicke. Dakujem

gemini2
autor
3. dec 2011

Uvazujem ze postavim len malicky stromcek, aj ked...

adunka73
3. dec 2011

tak ja jsem v dobe vanoc mela 1,5 rocni dcerky a stromecku si ani nevsimly,no nevim jak je to s 9.mesicnima,ktere zacinaji smejdit po kolenach.Asi bych zvolila nejakou improvizaci pro tento rok,maly plastovy stromecek na vyssim stolku. 😵

tosomja
3. dec 2011

my sme to riešili takto, za kreslom sme mali konferenčný stolík a na ňom stromček...pokiaľ máte miesto 🙂
alebo moja mama máva menší stromček na obývacej stene na tej strednej časti - má starší typ nábytku 🙂

vieruna
4. dec 2011

my sme dali stromcek do rohu izby. na oboch stenach su okna, tak sme ho s kazdej strany priviazali o okenne klucky. Zrusili sme sklenene ozdoby. Sama som zvedava, ako ich bude stromcek pokusat tento rok 😀

ivett1
5. dec 2011

my síce nemáme dvojičky a dokonca boli naše deti buď veľmi malé (4 -6 mesiacov) alebo už veľké (16-18 mesiacov), aby "ohrozovali" stromček, ale aj tak sme ho zaistili šnúrami o okno a skrinku, aby náhodou stromček "neohrozil" nás 😉 ...

gemini2
autor
5. dec 2011

Mate este niekto napady alebo rady? Vianoce sa blizia................ 😲

ikke
5. dec 2011

hocikde na vyvysene miesto, kam deti nedociahnu (na skrinku, na stol,... pripadne zavesit do stropu). alebo napr. aj na stenu - hrubsiu palicu privrtat o stenu, do palice navrtat par dier a do nich naaranzovat ihlicnate konare - sestra mava takyto stromcek uz roky, zial nemam fotku, ale snad si to viete predstavit... 😉

angua27
12. dec 2011

syn mal 15 mesiacov, keď som riešila túto otázku. v obývačke máme drevený obklad na celom strope, takže sme navŕtali háčik do stropu, na neho stromček zavesili, bol podložený aj stolčekom, ale primárne držal na strope. ten rok som sklenené ozdoby zrušila. malý sa zo stromčeka vytešoval a ani raz sa do neho nezaprel, že by naozaj ostal iba vysieť. mali sme to takto aj keď mal už cez dva roky, aj cez tri roky. a zavesím stromček aj tento rok, lebo síce syn je už rozumný, ale šantí sa veľa. 😉
dobrý nápad je aj, malý stromček niekde na vyvýšené miesto, alebo úplne zavesený stromček vo výške, kam deti nedočiahnu. 😉

matinka87
12. dec 2011

Moja bude mat na Vianoce 15 mesiacov a ja asi nejdem nic take robit...postavime stromcek a vysvetlim jej ze nesmie chytat a myslim ze je velmi rozumna a pochopi to no a budem ju sledovat ale ja si myslim ze ju bude trapit tak dva dni a koniec...uvidime a tesim sa na to :D ak spadne tak spadne len aby sa malej nic nestalo 😉

mirka_mt
13. dec 2011

My sme mali už 2 roky malý stromček na poličke v obývačkovej stene a pod ním darčeky.

luy
18. dec 2011

Ja som sa bála ale je to dobré,dala som ho medzi gauč a kreslo,dole žiadna ozdoba len hore,na mieste kde dočiahne má jednu ozdôbku na hranie,zatiaľ všetko stojí https://www.modrykonik.sk/fotoblog/luy/album/a-...

luy
21. dec 2011

Hup mám problém musim odstrániť z blízkosti môjho dieťaťa mop,vid....https://www.modrykonik.sk/fotoblog/luy/album/lu...

skandrea
7. nov 2016

Mna to tiez zaujima, moje dvojky budu mat prave rok, ale predpokladam, ze ked ako zvycajne hned ako sa im naskytne prilezitost budu pri nom a aj keby na nom nic nebolo, tak budu aspon vetvicky strkat do pusy. Aj ked uz vedia co je nie, ale chvilka nepozornosti a robia si svoje, pekne potichucky, aby som ich nevyrusila 🙂

emily76
7. nov 2016

My sme mali stromcek umely, aj vsetky ozdoby umele, takze ak by ho aj stiahli, nic sa nedeje...ale nestiahli, nikdy...najviac ich bavilo sediet pri nom a odstranovat vsetky ozdoby, co boli v dosahu 😃😃 preto mame napr. na fotkach z druhych vianoc stromcek ozdobeny iba do polovice 😃😃😃. Prve vianoce mali 7 mesiacov, to ich zaujal iba ked svietil...a kedze este neboli mobilni, tak bol klud. 💕