Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@katulkaaaaaa teda pri dnesnej cene vajec...a ty z 10 urobis 2,5 kilovú??? 😲 to aku mas piskotu?
@pristela ja robim cesto vyslaham bielkys cukrom,prislaham zltky,a nakoniec polohrubu muku s praskom....na jedno vajce davam 30gr cukru a 40gr muky....baby tak kde je teda chyba? 😕 tieto vajicka sommala este za stare 3sk...aleuz teraz su u nas po 7sk kus...koneeec
@ladydia na tedami poradte kde robim chybu sak prerobim aj gate 😀
@katulkaaaaaa mne len 10vajcový korpus váži okolo 4kg...to fakt nechápem, ako môžeš mať také lahučké torty... 😕
@katulkaaaaaa Kati vyskusaj ten normalny mramorovy z hladkej muky, mne sa zda, ze z tej poluhrubej muky su piskoty take lahucke
@katulkaaaaaa ty robíš podobne ako punčák to cesto je velmi lahučké...ja robievam iba mramorové, občas bohušov, keď chcú bez oleja 😉
@dadka212 no to nechapem ani ja... 😠 ved 10vajec,300gr cukru ,400gr muky...krem som dala falosni parizky ten je zase 350gr cukru,150gr cera,100gr kakao,plus potah mmf.....a vidi vaha 2,5kg
@mizulienka @dadka212 baby hodte mi prosim ten recept na cesto mramorove,vyskusam pri piatkovej torte,dakujem
@katulkaaaaaa ja mám 2,5kg tortu keď robím korpus so 4 vajec do 24cm formy...mramorový korpus :250gr. hladkej múky, 240gr práškový cukor, 150ml olej, 100ml horúca voda, prášok do pečiva 😉
vyšlahám bielka pridám polovicu cukru, vyšlahám žltka s druhou polovicou, pridám olej vodu, vyšlahám pridám múku s prdopečom vyšlahám a potom jemne metličkou zamiešam sneh
@katulkaaaaaa ja mam recept z TOM -350g muky, 3 vajcia - z 5 vajec 4kg torta
Falosna piskota
@dadka212 a to sa este niektorym zdam draha 😒 dakujem napiatok mam barbinu robit,s kolkych vajec by si doklasickej babovkovej formy?
@katulkaaaaaa aj ja sa zdám drahá, ale kašlem na to, nech si upečú sami ak nechcú odo mňa 😉 potom uvidia keď sa s tým budú mordovať celý deň a tiež ich to nevyjde moc lacno ked si pozrieme ceny materiálu 🙂
do babovkovej asi z 5 ešte som to ale nerobila
@katulkaaaaaa presne ako ti píšu kočky, je to v korpuse, do mramoráku ide menej vajec a viac múky a cukru, preto je ťažší a ja robím len ten a je výborný, tak ako píše @dadka212 ja mám 2,5kg tortu vo forme 24cm zo 4 vajec z mramoráku a také malé torty robím iba výnimočne 😉
@katulkaaaaaa podľa toho akú bábovkovú formu máš, ale ja by som robila asi zo 4 vajec
@mariann2 super dakujem za radu,sak vajec miniem ako zavodna kuchyna 😀 aspon na niecom usetrim 😉
Tak zkouším dělat kytičky na drátcích na ten dort na příští víkend, ale je to teda děsná piplačka☹ a moc mi to nejde... zatím jsem udělala lilii a pár lístečků k růžičce a břečťan...
Útěchou mi je, že lidi, co budou na té oslavě nejsou žádní dortoví znalci a znají většinou jen klasické krémové dorty, takže snad nepoznají, že to moc neumím 😅
@katulkaaaaaa vyskúšaj, či ti bude mramorák chutiť, ale mne ho zatiaľ každý chválil, je pevný, dobre sa s ním robia aj 3D torty 😉
@katulkaaaaaa aj ja robila tuto tvoju piskotu na zaciatku ale hnevalo mi ze kopec vajec a narastla malo, teda oproti mramoraku, ja robim len ten, hlavne kvoli chuti a tomu kolko narastie 😀 prosim ta ja som vcul robila kamoske malu mala 2kg/ta bylinkova 😀 / ako jej som davala vzdy za 7€ na kg , torta ma teda vysla 14€ , a tuto sumu vsak to zaplatim skoro len na vode, a elektrike 😠 este ze to susene mlieko si zaplatila zvlast bo to uz by som za co robila ☹
@pristela no sak to ze ked spocitam suroviny ....baby kolko si ratate na vodu plus eletriku?ja netusim kolko by som asi mala-myslim pre seba nech si to viem zratat,kolko mam vlastne zisk...zachvilku bude vyuctovanie to bude radosti...
@katulkaaaaaa ja som si elektriku nerátala do nákladov na torty vobec, až dovtedy kým mi neprišiel nedoplatok 200€ ☹ ešte čakám na vyúčtovanie vody

@bianca asi dala noo bolo jej dost 😒