Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
kočky, keď ste niektorá robila bonboniéru - to veko ste ako robili. Ja som čo-to k tomu prečítala a odporúčalo sa lepiť tortové oblátky nutelou. Postačí 2 zlepiť? A v nejakej tenkej vrstve?
A potrieť aj zvonku? Neviem, ako to mám urobiť 😒
Zlepím, zaťažím a nechám zatuhnúť. To ok. Potom prípadne potriem a zvrchu, aby sa mala o čo poťahovka chytiť - aj to chápem. Neviem, ako ale potiahnem to veko - teda ak to mám obaliť celé dookola, tak ako to mám dať potom zatuhnúť do chladničky? Neprilepí sa mi ten marcipán o podložku? Na čo mám potiahnuté veko potom položiť, aby sa mi o nič neprilepilo?
Dievčence, nemôžem menovať konkrétne všetky šikuľky (určite by som na niektorú zabudla), ale ste už všetky opáčitkované 😀 za prekrásne diela. Nááádherné, originálne a úžasné 🙂.
Ja poskromne pridám moje zázraky a hlavne moju "nočnú moru" s potlačeným fondánom. Veľká vďaka všetkým žienkam, čo mi tu radili (bolo ich veľa 😅 ) . Prvé dve tortičky boli pre kamarátku a jej maminu.
Svadobné s potlačeným fondánom boli presne podľa návrhu ženícha a nevesty, úplne všetko (výzdoba, pozvánky, doplnky,...) boli v tomto štýle, tak museli byť aj torty 😀 .
No a pri poslednej som si už nedala "kecať" do požiadaviek a robila som, čo sa páčilo mne 😵 .
No hlavne, že boli všetci spokojní a páčili sa im.
@maya30 Maji, uz davnejsie co si dala taku krasnu asi 3 poschodku a boli tam fialove kvety.Myslim ruze alebo co.A taku fialovu praskovu farbu hladam.Vpohode staci,ked mi das nejake tipy na pekne fialkove odtiene.Si poklad.Dik
@dagmarmustafa asi mi to uniklo, prepac 😔 ja mam len jednu fialovu prachovku, ale da sa s nou carovat 😉 podla toho v akej intenzite ju nanasas a na aky podklad - super ukaze na ruzovom lupeni 😉 a je to tato http://www.pecenieskamkou.eu/pecieteskamkou/esh...
Pekný deň,
mám pre vás dôležitú správu. Keďže dochádza k technickému oddeleniu stránok českého a slovenského koníka môžeme túto diskusiu nechať iba jednej z nich. Dôjde tak v priebehu najbližších 2 dni. Štandardne nechávame diskusiu na stranke, kde vznikla, v tomto prípade na Modrykonik.sk.
Ďakujem za pochopenia.
Martin Ďurina
Modrykonik Team
@martinjasen to je škoda 😒
@jakelina Chapem, ale nemame lepsie riesenie.
@martinjasen technicke odelenie stranok? a preco? co to bude v praxi znamenat? prispievaju tu ako slovenske mamicky, tak i ceske maminky... tym chcem povedat, ze nazbierane info i v marcipanovych radach 2 atd je spolocne pre cr i sr... bude to ako so skupinami? dakujem za odpoved 🙂
@mysiatkoo registracia nie je nutna, ci? staci sa len prihlasit a nastavit to na zapamatovanie hesla...
@martinjasen co radite, aby sme ako uzivatelia tento stav pocitovali co najmenej? mozte nam priblizit co nas teda v praxi caka? a co sa od nas ocakava?
@vladiella popravde netusim, lebo na cz kona nexodim, ale predpokladam,ze sa kazda holka z CZ kona bude musiet prihlasovat aj na SK ucet... nenapisala som to asi presne, ale v podstate je uplne jedno, ci bude registrovana iba raz, ide skor o tu sxyzofreniu pri prihlasovani .... a to by som si este overila, ci sa da byt prihlaseny sucasne na obox v ramci jedneho prehliadaca, lebo napr. FB v jednom prehliadaci pod 2ma kontami nefrci ;) kazdopadne mi to pride otravne a len verim, ze srdcovka pre baby ako je @jakelina prevazi nad tou otravnostou 😝
@evicaka prva 😉
Ahoj holky, moc moc prosím - nemáte nějaký odzkoušený recept na banánový krém?? Mám ho dělat teď na víkend a žádný neznám. Dííííííííííky moc za pomoc 🙂 😉 😨

@pristela 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀