icon

Kde spejeme svojim správaním?

smesmesmejko
3. jún 2014

Mam potrebu dat svoje pocity von a nechcem ich davat na nastenku, pretoze tam by si ich mozno nik nevsimol... Kladiem tuto otazku ako otazku a nie ako diskusiu, pretoze mi je jasne, ze by sa to zase vsetko zvrhlo smerom, ktorym nechcem... Len chcem, aby si toto precitalo, co najviac zien a aby nesudili, ale zamysleli sa nad tym, co tym chcem povedat....
Na MK som uz dlhsiu dobu, kedze na svoje dve deti som prevaznu cast dna sama a chodit s dvoma detmi do obchodov je naozaj nazabudnutelny, vesely zazitok 🙂 a ako vacsina z nas.... zaobstarat rodinu z cca 200eur mesacne je kuzlenie 🙂
Sem-tam ma zaujmu nejake diskusie alebo otazky, ku ktorym aj ja mozem nieco povedat, tak si ich pozriem. V poslednej dobe som dokonca parkrat do niektorych prispela a par si vytvorila... A tu narazam na to, co ma velmi tazi!!! A to je konkretne trend, ktory niektore maminky naberaju v ramci tychto komunikatov ☹(( Prispejem svojou skusenostou k diskusii na konkretnu otazku a som osocena za urazanie, ktore v mojom prispevku vobec nebolo ☹(( Ina pani, ktora sa ma zastane je ihned upozornena na to, ze nereaguje na konkretny problem autorky - samozrejme, ze autorkou ☹(( Napisem otazku a hned ma maminky, ktore ma absolutne nepoznaju, nepoznaju moj zivot, moje zazemie, moje nic, sudia za to, aka som zla matka... Som aka som, nie som dokonala, ale ako som raz napisala svojej kamaratke, kazda jedna matka sa snazi dat do starostlivosti a vychovy to najlepsie, co vie... Nemam fotoblogy nikde na internete, pretoze nechcem zit na internete, zijem so svojimi detmi doma, vonku... hram sa s nimi, snazim sa ich viest k tomu, aby z nich vyrastli slobodomyselni, cielavedomi, ale uctivi ludia, vzdelavam ich, aby mali v zivote snahu dozvediet sa stale viac, salim sa s nimi, aby v ich zivotoch bolo co najviac smiechu, stastia a radosti, placem s nimi, ked ich nieco trapi, aby citili, ze v tom nie su sami... A ak obcas prispejem do nejakeho fora alebo polozim nejaku otazku, tak to znamena, ze chcem pomoct alebo pomoc potrebujem a nie preto, aby ma hned vsetci odsudili, bez toho aby kedykolvek v minulosti mali obute moje topanky...?!?! Tento trend vsak pozorujem vo viacerych diskusiach a otazkach, pomaly kazda jedna sa strhne v hadku a neprijemne osocovanie... ja sa preto len chcem opytat, kde sa podela ludskost, spolupatricnost, elementarne pravidla slusnosti, kde sa podel nas kladny priklad pre nase deti...?!?!?!?!?! Ak tento moj prispevok niekomu nieco da, budem len rada, ak niekoho zase len poburi, tak hold, nie kazde semieko padne na urodnu podu, a preto je to plozene formou otazky, kde sa da prispiet len raz a ja uz na ziadne vulgarne prispevky reagovat nemozem a po pravde, ani vobec nechcem... Vsetkym prajem krasne dni, krasne tyzdne.... krasne okamihy s vasimi ratolestami!!! 🙂)) Dakujem, ze som si takto mohla ulavit na dusi 🙂

sissy27
3. jún 2014

každý, kto "ide s kožou na trh", a teda so svojim problémom na internet, musí rátať so všetkým, aj s negatívnymi reakciami... ľudia sú rôzni, a na nete si človek veľmi nenavyberá, každopádne si môže vybrať, či pôjde na internet alebo k susede na kávu... a tak, ako by som nikdy nebehala s ocikaným testom po ulici a nepýtala sa ľudí, čo tam vidia, tak to nebudem robiť ani na nete, lebo veľký rozdiel v tom nie je (snáď len že na tej ulici by bol človek aspoň v pohybe na vzduchu 😅 )... a to bol len jeden príklad z mnohých... nech sa na mňa nikto nehnevá (alebo nech sa aj hnevajú všetci), niektoré veci by mohli ostať v súkromí... a potom budeme ušetrení toho, že nám je ľúto alebo do plaču z toho, ako nám cudzí ľudia "naložili", odsúdili nás, neboli dosť empatickí a neviem ešte akí...

janinah
3. jún 2014

neberiem tento virtuálny svet tak vážne 😉 nedám sa zatiahnuť do hádok,občas si poviem,že táto /nejaká konkrétna/ diskusia mňa nie je hodná a neriešim,končím,ignorujem ....a tiež nemám na nete jediné foto ani tu netrávim pol dňa,život je o inom 😉 ... občas však nájdem dobré a zaujímavé info príp. rady, hlavne v skupinách a preto tu chodím.....

marionmarion
3. jún 2014

Svet je plny frustrovanych ludi ( aj mamiciek), ktori si vo virtualnom svete mozu beztrestne svoju frustraciu vybijat na inych. Nemusia sa pritom divat tomu druhemu do oci, nijako nemozu byt konfrontovani a nemusia ani niest nasledky svojho spravania, preto je to pre mnohych skvela prilezitost ako si na niekoho svoju zlost, zufalstvo, bezmocnost a nenavist vyliat...
ak Katku nastve svokra, no ona nema odvahu jej za to poriadne vynadat, pripoji sa na MK a vynada nejakemu anonymnemu nicku v prvej diskusii na ktoru natrafi...jej sa ulavi a kedze sa nemusi tomu druhemu divat do oci, nebude mat ani pocit viny za to, ze niekomu ublizila. Na internete sa ludia hraju na niekoho kym v skutocnosti nie su, na sebavedomych, papulnatych, inteligentnych, mudrych, krasnych a mohla by som pokracovat donekonecna...
Samozrejme s tym nesuhlasim...iba vysvetlujem preco sa to deje.
Riesenim je chodit na internetove fora minimalne a ak na mna niekto zautoci, nebrat si to osobne...spomenut si ze skutocnym cielom som vlastne nebola ja...

monicm
3. jún 2014

presne si vystihla moje pocity. sissy27 má síce pravdu,že každý ide s kožou na trhu a musí rátať aj s negatívnymi reakciami,ale aj negatívna reakcia sa dá povedať slušne a nie urážkami,pretože aj ja som si všimla,že normálne povedaná negatívna reakcia je skôr výnimkou ako pravidlom.namiesto toho,aby človek povedal:no ja by som to riešila takto a takto,mne pomohlo toto a toto,prípadne povedať,nemyslím si,že je to správne,alebo hoci aj ja tento názor nezdieľam,myslím si,že to nie je správne,ja mám iný názor,tak si človek prečíta: si normálna?a čo si úplne blbá?a čo si ty za matku!!!!! a podobne.mám pocit,že ľudia stratili empatiu,slušnosť a ochotu.bohužiaľ ☹

natuska87
3. jún 2014

Pravdu mas,
spolocnost je chora, vytratila sa ludskost, empatia, sucit,porozumenie...kazda druha tu je fundovana odbornicka na vsetko a vsade.....dobre si napisala, ziju tu virtualny zivot na internete, namiesto toho, aby ozaj zili.Aj ked je tu debata "umelo" vyvolana, nie je to dôvod sa navzajom zhadzovat....tiez mam pocit, ze podaktore "damy" sa nudia a vypisuju somariny....ale najdu sa / chvalabohu/ aj take, ktore nezistne pomôzu,ci radou, alebo inac....

lilitela
3. jún 2014

No, ak si si vsimla, ze to robia tie iste osoby, mozno ich treba pravidelne nahlasovat adminom. A admini by mali okrem zmazania prispevku aj dat "napomenutie" - teda neviem ci to tak funguje, alebo nie. Ale nak suhlasim s tebou a este pridam, ze ked som sa ohradila voci takemuto spravaniu, tak sa mi usla este vacsia sprska urazok.

kris557
4. jún 2014

Ono sa fakt ťažko v niečom radí, keď konkrétnu osobu nepoznáme. Tiež občas nakuknem do akejkoľvek diskusie a kladiem si otázku....prečo sa tu mám pýtať niekoho na názor, ak v konečnom dôsledku sú názory v každej téme 50:50, príklad.
Mamička sa pýta, čo má robiť, lebo našla v mužovom telefóne sms od nejakej ženy. Prvá skupina je zhrozená (to by som bola aj ja) a druhá skupina jej napíše, ako sa dovoľuje hrabať v mužovom telefóne....toto predýchavam snáď doteraz 😅 a fakt nechápem, alebo tie čo to napíšu, nemajú iste čisté svedomie....
Tiež denne uvažujem, naposledy dnes ráno som si v MHD vypočula jeden rozhovor, aký je dnešný svet, akí sú ľudia a aké to kedysi také nebolo a vždy ma napadne...no do kelu, veď každý z nás si uvedomuje akí sme, tak prečo takí vlastne sme...

vejula
4. jún 2014

@smesmesmejko presne to iste vidim v poslednom čase ja. A to ide o uplne banalne otazky. Ide o to, že kto chce psa biť, palicu si najde a aj taka otazka tehulky či môže piť v tehotenstve harmančekový čaj sa môže zvrhnuť na uražanie a osočovanie. Alebo, ked niekto klikne na tému a pridá príspevok so znením : Absolutne zbytočná téme, nikam nevedie... Toto ja nepochopim. Načo osoba, ktorej sa tema zdá zbytočná na nu klika, dokonca na tuto zbytočnu temu ešte aj mina svoj dranocenny čas... Toto ostava pre mna zahadou. Ved logicky, ked je niečo prew mna zbytočné, nezaoberám sa tým. A druhá vec, že to čo je pre jedneho zbytočné pre druhého zbytočné byť nemusí. Tak ako si napísala, nikto nechodí v tvojich či mojich topánkach, nikto nemôže vedieť, čo mna či teba vedie k založeniu pre niekoho zbytočnej otázky. Ži a nechaj žiť. Tu na koniku je totiž trend niektorých ludí, že maju nezvládnutelné nutkanie vyjadriť sa k všetkým témam. Aj takým, ktoré ju vlastne vôbec nezaujímaju, len preto, aby aj ostatný vedeli, že ju to vôbec nezaujima... NAjprv ma to hnevalo, teraz sa z toho už len smejem. Ludia prechadzaju vývojom, ja som bola kedysi tiež iná, tak môžno to aj týmto slečnám raz dôjde, že je absoltune zbytočné, ked prispievaju k otázkam, ktoré su pre ne samotne zbytočné 😉

0silvia0
4. jún 2014

každá doba má svoje špecifiká, kedysi keď ženy boli domáce (nie v pracovnom procese) a neexistoval internet, tak existovali intrigy, ohováranie medzi susedkami (z babkinho rozprávania 🙂 ), ženy súťažili ktorá je šikovnejšia gazdinka. Dnes žena nemusí byť šikovná, stačí keď sa hrá na najmúdrejšiu, hoci tu na MK.
V diskusiách je to vždy 50:50 a arogantnosťou a osočovaním sú príspevky poriadne poprekladané. Koľkokrát mám nutkanie niečo napísať k téme, ale radšej nenapíšem, nechce sa mi o sebe potom čítať že mám sklapnúť, že som staromódna atď.
A najväčšia nadávka tu na MK som si všimla že je "supermatka". Kto je označený supermatkou, tak ten to tu má zrátané 😀 😀 😀

ivett1
4. jún 2014

veľmi pekne napísané🙂 ...práve včera sme to s mm preberali ... prečo sú ľudia tak "negatívne" naladení a majú tú potrebu byť za každú cenu "hrubí" ... baby, nielen na nete - vo virtuálnom svete, ale aj v to reálnom ... napr. predvčerom...idem ráno do práce - autom, kľudne si šoférujem, pomaličky v kolóne si to všetci šinieme, príde zákruta vpravo a sme v odbočovacom pruhu a chlapík predo mnou z ničoho nič dupne na brzdu ... len tak, lebo to auto pred ním je asi o dve dĺžky naozaj pred ním ... samozrejme, že aj ja zabrzdím ...ale tesne tesne ... na moje prekvapenie vyskočí mladý muž z auta a začne sa rozčuľovať, že čo robím... 😅 ...že som SKORO do neho narazila a obzerá si zadný nárazník svojho auta... tak som teda vystúpila z auta, povedala som mu, že nech sa posunie s tým svojím autom lebo chcem vidieť, čo on urobil mne, tým že si len tak pomýli brzdu s plynom ... nasadol a odfrčal ... čo už ...asi sa potreboval len "nakopnúť", lebo si nedal rannú kávu ... takže nerobme si ilúzie o ľuďoch, už dávno sú preč časy, keď sa ľudia k sebe vedeli správať-úctivo, pomáhali si, boli milí a usmievali sa (no dobre, tak niektorí sa aj neusmievali... )... ale ja som večný optimista a vždy dúfam, že keď ja pôjdem príkladom ...možno sa niekto chytí😉 ...teraz zaúčame aspoň naše dve deti ...😀 aj keď sa niekedy poriadne zapotím, keď im mám vysvetliť, že iní to robia a oni nesmú...lebo sú predsa ľudia a nie zver ...😀
PS: no, ten virtuálny svet aj tak dokáže byť oveľa krutejší, možno preto, že je anonymný ... "hejtovanie" je v kurze, stačí len chrliť zo seba nenávistné urážky a všetko negovať ... je to také "ohováranie" ... len nechápem, prečo má niekto potrebu vytrubovať do sveta, že to je hnusné, alebo ten je hlúpejší než tamten ... takže, len si tak pre seba zašomrem starú známu klasiku ..."TAKÁ je dnes DOBA"...🙂

jabadaba
4. jún 2014

...vies co, netusim. Netusim kam spejeme svojim spravanim. Keby slo len o forum a jeho virtualny zivot, mohli by sme juchat stastim, ze zijeme v krasnom, idealnom svete. Lenze spravanie ludi zial ma dosah nielen ten virtualny. Co je horsie, ma dosah na zivot realny! Taky maly priklad aj z mojho zivota - mam vacsi byt. Co myslis, ako sa ku mne spravaju susedia? Ak si si tipla, ze su mili a nemaju s velkostou mojho bytu problem, tipla si si nespravne. Maju a obrovsky! Az taky, ze chlap, pan susedko, stoji vo vytahu a odkedy vie, na ktorom poschodi byvam a v akom byte, ma problem s pozdravom. Proste riesi, hnusne zavidi a je natolko sprosty, ze tu zavist ani nevie skryt. Mozno ani nechce. A nie je jediny. Takze, suma sumarum, ludia celkovo maju problem so spravanim a zazitymi skusenostami sa mi len potvrdzuje to notoricky Werichovo zname vyhlasenie, ze "lide jsou ruzni, ponejvice hovada". Bohuzial, to plati do bodky. A bohuzial mi uz z toho nestiha byt ani smutno. 😝

Este doplnim, ze castokrat ludia utrhnuti na nete su v reale slusnejsi ako ti, co virtualne chrumkaju samou slusnostou, ale v reale su to svine zakerne, ako ti moji zavistlivi susedia. Kto vie, mozno sa na nete, po forach prezentuju ako ohromni slusaci a slusacky. V reale s tym maju problem. A kedze zijeme ten realny zivot, asi je na mieste byt slusny najma v nom.

bejbinka
4. jún 2014

Mne sa este nepaci aj to, ze tu vznikaju falosne vykonstruovane temy na diskusie - doslova len pre pobavenie zakladatelky. V poslednej dobe je ich tu ako hub po dazdi. Mne by napriklad v zivote nenapadlo vodit tu xy ludi za nos a doma za compom sa zabavat na ich reakciach. A co ma vzdy uplne dorazi je, ze ked sa to nakoniec prevali, tak este su tieto osoby tak drze, ze sa vsetkym, ktori sa snazili pomoct a poradit, vysmeju...ved vsak o nic nejde (Tvoj problem, ze si prispel). Ale ide, praveze ide!...lebo potom tu zeny upodozrievaju jedna druhu a zdrahaju sa uz aj niekde prispiet, aby neboli v konecnom dosledku za hlupane. Pritom by mohli cloveku s realnym problemom pomoct. Tiez nie je prijemne, ked mas ozaj problem, napises ho, lebo potrebujes pomoct, poradit a stale si obvinovany, ze klames a tema, rozumej Tvoj problem, je vlastne vymysleny. Takze tí co radu nepotrebuju, tu pisu a rady dostavaju a tí, co by ich potrebovali, si radsej o ne ani nepoziadaju. Tu nejde o to, ze by bol clovek naivny, vsak nemusel prispiet, ale chcel, zaujimal sa o dany problem, chcel ponuknut nazor, riesenie, radu...ale toto by jedna zena zene, matka matke nemala robit. Ale to sme zase pri tej slusnosti. Kultivovanost prejavu niektorych tu na MK je tiez kapitola sama o sebe. 😉

meluela
5. jún 2014

je to tu slepacinec, skoda casu

juliana77
5. jún 2014

Mne tiež nik na túto otázku asi neodpovie, pretože ja tiež nechápem, prečo je potrebné pre niekoho celý svoj denný režim včetne svojich pocitov, nových známostí a dosť súkromných a intímnych záležitostí vešať na net a na všetky dostupné sociál.siete. 🙂

minax
6. jún 2014

Baby, máte stopercentnú pravdu vo všetkom. Predtým som chodila na diskusné fóra tak raz za týždeň, v sobotu ráno ku kávičke, tak som tú negativitu ani nejako nestihla vnímať. Teraz, keď ma skolila angína a bola som nútená sedieť(alebo lepšie povedané ležať 😀 ) doma na zadku tak som tu sliedila o to viac. A utvrdila som sa v tom, že je to obrovská strata času!!! A ja sa už neviem dočkať, kedy o 2,3 dni budem môcť ísť konečne von a žiť v realite 🙂
Reagujem síce málokedy, ale takmer vždy som sa dočkala negatívnej, alebo až osočujúcej reakcie. A to sa považujem za veľmi nekonfliktný typ 🙂 Akurát predchvíľou som prispela do jednej diskusie týkajúcej sa problémovosti zamestnania v súvislosti so svadbou, a kde som napísala, čo som vyštudovala, a iní to brali ako vystatovanie sa a hysterčenie 😀 Je mi z toho až na smiech. Pre istotu som sa radšej ospravedlnila dotyčným, že som ich nechcela uraziť..neriešim.
A to mám pocit, že na portáli mojasvadba.sk je to ešte omnoho miernejšie ako tu, baby sú tam veľmi milé a až na pár výnimiek si navzájom pomáhajú 🙂 Celkovo mi vychádza z toho, že ľudia sú omnoho viac podráždení ako kedysi, a najmä závistlivejší. Pokiaľ je človek zloprajný, ani jemu sa nebude nikdy dariť. Lenže na to ľudia vôbec nemyslia. 😒