Kde začať nový život: Bratislava alebo Košice?
Ak by ste chceli začať svoj život odznova 🙂 sama , s novými ľuďmi , jednoducho nový začiatok. Ktoré z týchto miest by ste si vybrali? Ak ste sama, bezdetná.
@tetapetra Áno, čo je na tom nenormálne čo bola Bratislava pred 100 rokmi.
Z rozprávania viem, že ako sa tu dobre žilo.
Teraz tu žijú ľudia, čo Bratislavu nenávidia a vidieť to na atmosfére a medziľudských vzťahoch.
Čo je na tom na hlavu, keď napíšem, že slovo Blava sem priniesli, bez urážky, východniari.
No a týmto na tému názov mesta končím.
@tetapetra tebe sa to nedá vysvetliť, takte zbytočne lebo nemáš na to pochopiť o com sa tu točí. Vola sa to dejepis alebo ak chces história a potom zemepis alebo geografia. A keďže si nedávala v škole pozor už teraz to nedobehneš aj keď ešte deti by ta mohli zachrániť tak ak chces uč sa s nimi zo školských knižiek nic tým nestratis môžeš iba získať. Ak máš troska chochmesu ber to ako dobrú radu nie ako útok.
@napetra žijem v Ba viac ako 20rokov. V mojom okolí dokonca v práci je len jedna z východu. Celých 20rokov sa točím medzi Bratislavčanmi, a s toho množstva bol ten jediný, ktory to prežíval.
@zeldia ja to ovládam, nepotrebujem dejepis. Osobne slovo Blava nepoužívam, poukazala som na to,že sami ľudia z Ba sa takto volajú a nielen mimobratislavski. A čo mi bolo odpoveďou, že určite to neboli Bratislavčania 😂

@napetra od takých, ktorí v Ba,majú korene. Ale poznám aj takých, jeden z nich už minulý rok zomrel, ktorý sa išiel pos... Lebo on je z Ba a všetko na východ je 🤢. Najradšej by bol, kebyže sa dá okolo Ba ostnatý drôt. A spomínať,že tu sa rozpravalo 🤦🏻♀️ to bolo pred 100rokmi.