Kedy ste si naposledy povedali, že ste na niečo už stará?
Vcera rano som si pozerala nejake nove trendy v obleceni a pri jednej "ultra mini sukni s volanikmi" som si len v duchu povedala — no tak toto uz nie. Normalne som si povedala, ze na toto som uz stara. Povedali ste si to podobbne niekedy aj vy? Nemusi to byt len o mode. V hocijakej činnosti, stiuácii....
Urcite pri niektorom type oblecenia. Ze sa hodi skor mladsim rocnikom a ja by som vyzerala ako milfka, co chce budit dojem, ze je forever 17.
Urcite pri niektorom type spravania.
V kazdom veku je hranica, kedy niektore spravanie je pre dany vyssi vek este stale sviezo pokrokove a mladistve, a ine uz pojasene/detinske/trapne.
Ale pri spravani je super to, ze potom, vo vyssom veku, sa vratit k spravaniu z mladosti je take rebelske a berie sa to pozitivne. Taka stara mama, co vie chvilami vystrajat zase ako mlada slecna, je vnimana ako super zabavna.
A tiez som sa pristihla, ze si to pomyslim, ked mam niekde ist na party/vacsiu oslavu. A predstavim si hluk, tancovanie, pitie,… a mam chut si vziat deku, knihu, teply caj a uzit si noc v pokoji. Vobec ma to uz nelaka. Mam pri tom pocit, ze uz som z toho vyrastla.
Snazim sa praktizovat taktiku “pozdniho vpadu”, ak sa da. Teda prist neskor, aby som mohla byt kratsie a nevadilo to, lebo odidem s ostatnymi. Lepsie ako sa zdvihnut skor a hladat vyhovorky, preco uz musim odist.
Urcite pri niektorom type oblecenia. Ze sa hodi skor mladsim rocnikom a ja by som vyzerala ako milfka, co chce budit dojem, ze je forever 17.
Urcite pri niektorom type spravania.
V kazdom veku je hranica, kedy niektore spravanie je pre dany vyssi vek este stale sviezo pokrokove a mladistve, a ine uz pojasene/detinske/trapne.
Ale pri spravani je super to, ze potom, vo vyssom veku, sa vratit k spravaniu z mladosti je take rebelske a berie sa to pozitivne. Taka stara mama, co vie chvilami vystrajat zase ako mlada slecna, je vnimana ako super zabavna.
A tiez som sa pristihla, ze si to pomyslim, ked mam niekde ist na party/vacsiu oslavu. A predstavim si hluk, tancovanie, pitie,… a mam chut si vziat deku, knihu, teply caj a uzit si noc v pokoji. Vobec ma to uz nelaka. Mam pri tom pocit, ze uz som z toho vyrastla.
Snazim sa praktizovat taktiku “pozdniho vpadu”, ak sa da. Teda prist neskor, aby som mohla byt kratsie a nevadilo to, lebo odidem s ostatnymi. Lepsie ako sa zdvihnut skor a hladat vyhovorky, preco uz musim odist.
@moonlight1210 výhovorky prečo si prišla neskoro sa hľadajú ľahšie? 😲😂
pri oblečení takéto myšlienky nemám - oblečiem si čo sa mi páči… ale vlastne ani pri ničom, aktivity ktoré nevládzem robiť ma ani nelákajú ☺️
Keď ma odmietli ubytovať v hosteli v Bratislave.😧🤣😅
Minulý rok na punkovom koncerte, keď som si išla "zaskakat" pod pódium 🤭
Mne sa za mladi viackrat stalo, ze si ma niekto pomylil s prostitutkou a aj prislo na financne ponuky, nie najhorsie 🙂 Ani mi nie je jasne preco, lebo sa cely zivot nemalujem, vlasy prirodzene, oblecenie niekedy boli saty alebo sukna, ale raz ma ochytil chlapik s manchestrakoch a mikine, raz v gatiach na traky 🙂 Kazdopadne akurat som nedavno muzovi hovorila, ze uz sa mi to chvalabohu nestane, lebo som uz na to nastastie stara 🙂
posledný týždeň mi lezú na nervy začínajúci pubertiaci ako nevedia pri kráčabí zdvíhať nohy a šúchajú nimi 🙈 fakt za posledný týždeň som ich každý deň stretla niekoľko 🙈 ich doma nenaučili kráčať? normálne som mala chuť sa ich to spýtať a vtedy som si uvedomila že budem za starú tetu ktorá sa do všetkého stará 😂
@moonlight1210 výhovorky prečo si prišla neskoro sa hľadajú ľahšie? 😲😂
@biba_18 Jasne. Normalne sa ospravedlnis, ze ta nieco (cokolvek) zdrzalo.
Vzhladom na to, ze pisem “ak sa da”, tak tym myslim, ze v situaciach, ked to ide.
Ak je to napr. narodeninovy obed, tak samozrejme tam je neslusne meskat. Vtedy sa neda. Tak prides vcas.
@elenajezova diskriminácia? akože dôvod bol aký?
keď si uvedomím, že viac ako 7 - mičku už nevyleziem a vyššie sa už neposuniem. Urobiť si doktorát, a samozrejme niektoré veci oblečenia - napr. crop top, holé brucho.
Na bábätko. Ja keď vidím ženy v mojom veku (39) s kočíkom alebo malým dieťaťom tak si myslím že chvalabohu že už to mám za sebou
Chcela som napísať, ze ani nie, ale po poslednom príspevku mi trklo, že ano, toto platí aj na mňa - som rozhodne stará na dieťa (teda nie, že by som po ďalšom túžila.. 🙂).
Ked film zacina po 21.
ja tento vikend ked som chcela vyliezt na ceresnu a nevedela som sa vytiahnut na strom (mam 48r) -ale tak bude to i tou vahou
@elenajezova tak to som si povedala už pred 10 rokmi, že na hostely som už stará a rozmaznaná 😂😂. Ubytovať ma ubytovali, ale bolo to ešte aj na hostel slabé…
A tiež keď sme pred 1-2 rokmi rozmýšľali nad druhým dieťaťom…že už nie a sme radi za to jedno (rodila som na prelome 39-40).
Vždy keď mi manikérka alebo pedikerka navrhuje ružové nechty...nie, ďakujem, nemám 15 rokov
Na bábätko. Ja keď vidím ženy v mojom veku (39) s kočíkom alebo malým dieťaťom tak si myslím že chvalabohu že už to mám za sebou
@mimikarol a ja som rada, že som rodila v 39, lebo teraz by som už asi bola stará mama a musela sa starať a pomáhať s vnúčatami. Takto som si do 38 užívala a teraz opäť začíname žiť. 🙂 Spolužiačka má o 1 rok mladšie vnúča, ako ja dieťa. 🙂
Ked som si po sto rokoch na oslave dala deci vina a na druhy den mi bolo zle ako po riadnej chlastacke.
Asi už na manželstvo to si poviem Vzdy aj nahlas keď sa ma mama pýta kedy si niekoho nájdem kedy sa vydám atď. Ono mi nejak došlo až v práci ze už nie som "nast" alebo dačo okolo 20 keď mi vykaju deti aj teens 🫣😃
Pri tobogane. Nikdy som nemala problém. A pred mesiacom sme boli na dovolenke. Bála som sa pustiť syna (3r.) samého. K tomu ešte aj staršia dcéra,ktorá sa bojí všetkého,chcela ísť. Tak najprv som išla so synom a v polovici som si povedala,že druhú jazdu s dcérou nedám 😁. No musela som ísť. Sedela som pred tobogánom a predýchavala som jazdu a zrazu syn vyletel z tobogánu. On išiel druhý krát sám. Tak odvtedy deti už chodia samé.
Ja som išla do postele, a chcela som ladne prehodiť nôžku cez paplon. Tak mi zapraskalo medzi nohami, že som sa úplne zľakla toho zvuku... Vtedy som si povedala : Už si stará na to, rozťahovať nôžky :DDDDD
Ked mi zacali pukat a boliet kolena pri kardiu a ledva som docvicila a dva dni som chodila ako chroma som si povedala, ze uz som stara na taketo
ked vidim v obchode sice peknu, ale lacnu, kozenkovu kabelku, alebo topanky, alebo penazenku, opasok, bundu. Uz som stara na tento umely shit co sa mi do roka rozpadne.
Mne mamina hovorievala, ze nemoze jest toto a hento a tamto, lebo je uz neskoro vecer a je to tazke na zaludok.. ja som to nikdy nezazila, vzdy som mohla jest cokolvek kedykolvek, az som naposledy tlacila zemiakove placky o 2 v noci a mne tak tazko prislo.. ufff vtedy som si povedala, ze na toto som uz stara 😅
Vždy keď mi manikérka alebo pedikerka navrhuje ružové nechty...nie, ďakujem, nemám 15 rokov
@nikha2809 záleží aká ružová. Cukríkova ružová ani u mna, ale bežne si lakujem ružovou. A celkovo mam rada ružovú farbu. Mam 43 rokov 🙂
Stará? Nikdy. Na veci, ktoré ignorujem, som väčšinou príliš lenivá, tučná, unavená, múdra alebo naopak hlúpa, neochotná, rozmaznaná, vyberavá, precitlivená, alebo mám niečo lepšie v ponuke. Ale stará nikdy.
Zatiaľ nikdy.
Ale častokrát sa zamýšľam, prečo sa niektoré ženy dobrovoľne stávajú do pozície "som stara, obliekam sa ako teta, správam sa ako frustrovaná dôchodkyňa"

Kolotoč. Hore nohami. 😂 Ale na ten som bola stará asi od narodenia. 😂 A úplne naposledy, keď som vstávala zo sebe a pukala a chrumkala 💪🏻😂