icon

Klub nešikovných rúk

lussy23
4. dec 2012

všetci naokolo nádherne háčkujú, pečú torty, modelujú postavičky, šijú, maľujú na textil, vyšívajú........... Niektorí vraj prvýkrát piekli tortu, ale tá torta bola dokonalá!
Nájde sa tu ešte niekto kto má nešikovné ruky a nevie nič? okrem mňa🙂

dedenini
7. dec 2012

@dablik82 he he .tak to ma nenapadlo..moze byt..no to keby vtedy poviem mamine na ten hrnec, neviem ci by sa tiez tak smiala 🙂

dedenini
7. dec 2012

tato skupina je paradna 🙂

lussy23
autor
7. dec 2012

joj a moje výtvory? ved to by aj 10 ročné urobilo lepšie

fidka79
Odpoveď bola odstránená
mariavasik
7. dec 2012

@dedenini pukance v hrnci ani mne nejdu,ja spalim aj tie vo vrecusku 🙂

osemsmerovka
7. dec 2012

skupina je parádna,nič proti,,,,,,,,,mi to nedá,aj som si do jazyka zahryzla,ale musím to zo seba dostať 🤐 nemám nič proti nikomu ani ničomu,len sa prosím vas neporovnavajte zo zakladatelkou temy 😔

dedenini
7. dec 2012

@mariavasik tak to v tom vrecusku som ich spalila uz vela krat 🙂 to je normalka 🙂

dedenini
7. dec 2012

@osemsmerovka porovnavat?? je to o nesikovnych rukach... nikto nieje dokonaly a urcite u kazdeho sa najde nejaka nesikovnost 🙂 a myslim ze je to super tema... aspon trosku usmev pri tom..jak citat stale o problemoch a bolesti, chorobach a tak...

alex137
7. dec 2012

ahojte, do klubu terba robit prijimacie skušky? hmmm pruser, tak ahojte

cobhan
7. dec 2012

perfektna tema...ja teda som skor priemer, nieco mi ide viac, nieco menej, ale obcasne prusery sa stavaju. Posledny len pred dvoma dnami, ked som robila krem na kokosovnik. Mala uz spala, ja som sa odviazala pri mp3 v usiach a vyrevovala som si v kuchyni s Nightwishom a nad parou som slahala vajicka, s tym, ze si ich rozslaham, pridam cukor a kakao a...lenze som sa nejako nechala unasat a ked som si spomenula, ze by uz aj bol cas na cukor a kako, vajicka zacali tvarit dost divotvorne, priam az prazenicovo a mna nenapadlo nic ine, ako tam trosku toho cukru nasypat, ze sak ved uvidime, co to spravi. Do 10 sekund sa to zhrckavelo a kym mi doslo, co sa deje tak gulicky toho, co mal byt krem uz lietali po celej kuchyni :D

veronka
7. dec 2012

@osemsmerovka prečo?

jerryjanka
7. dec 2012

mne sa raz podarilo stary papiňák natiahnuť heh - dlho som varila a on bol upchaty - tak som to vypla a tak ked to sfuklo som si všimla že je normalne natiahnuty vydutý - no skoro vybuchol heh

vv88
8. dec 2012

Aké prijemne čítanie! 🙂 Viem celkom obstojne sit a kedže som už tretí rok doma a iq mi kleslo na historické minimum, naučila som sa aj strikovat, hoci výsledky zatiaľ pripomínajú tvorbu frekventantov predmetu ručne práce v prvom ročníku základnej školy. Tým sa zoznam mojich zručností stáva kompletnym. Piest koláče som sa pokúsila dva krát: prvý krát som sa dostala len po výrobu cesta, ktoré malo byt po hodinovom odlezani vlácne a hebke. Moje bolo tvrdé ako diamant, dala som mu ešte dva dni šancu, no keď ho začala chytat plesen, drahý ho bez milosti splachol do zachoda. A druhy pokus - makova "strudla" z kupeneho listkoveho cesta - bola uplne bez chuti a taká sucha, že sa nám z huby prasilo.

dejnas
8. dec 2012

🙂 neviem síce objektívne posúdiť, či som nešika, ale týmto činnostiam sa úspešne vyhýbam (háčkovanie, štrikovanie, maľovanie na textil a pod. , vypekanie....)... nemám vzťah k takýmto prácam, nebaví ma to a nemám trpezlivosť...

lenže tento rok začala úpenlivo prosíkať 4 ročná dcérka, aby sme napiekli vianočné medovníčky (v škôlke to zrejme rozoberali s pani učiteľkami)... holt, budem sa musieť prekonať, už pokukujem po nejakých formičkách a zrejme sa budú u nás historicky prvý krát piecť medovníky... za výsledok vôbec neručím 😀 😀 😀 ale zas, čo by matka neurobila pre milované dieťa ?! 🙂

muffinka8
10. dec 2012

@lussy23 hlavne si všimni milá zakladateľka témy, že žiadna žena čo sem prispela sa neľutuje. Je zmierené s tým čo sa im "nepodarilo", zasmeje sa nad tým a berie to s humorom. Nelamentuje každý deň nad tým čo nevie a čo jej nejde, ale robí to čo vie, či to je navariť dobrú polievku, pekne ožehliť manželovi košeľu, vygruntovať domácnosť, vymýšľať hry s deťmi alebo len jednoducho byť príjemnou manželkou, kamarátkou s ktorou ľudia radi trávia čas, lebo ich vie vypočuť napríklad. Skús sa najprv tomuto priučiť.

ichbinich
11. dec 2012

Ked sa tu zacala diskusia o pukancoch: moj prvy pokus spolu s bratom nebol ziadna slava. Dali sme sice pokrievku, a dokonca aj trosku oleja, ale pouzili sme PANVICU a nie hlboky hrniec 😀 Takze po par sekundach tam tu pokrievku dvihalo a pukance lietali po celej kuchyni 😀
Inak vrelo odporucam tie stroje na pukance, tie teplovzdusne. Len treba ten otvor lahko prikryt utierkou, lebo inak lieteju po celej kuchyni. Ale ide to rychlo, nic netreba miesat a vypadavaju rovno do misky.

Raz som robila ceresnove gule z odpalovaneho cesta. Ja viem, na to, ze som mala 13, dost odvazny projekt. Ale babka mi to vysvetlila a znelo to tak jednoducho... 😉 Tak som si nejak uvarila odpalovane cesto, aj sa mi podarilo zabalit ceresne do toho cesta a naukladat pekne na tanier. A ked idem dat tie hotove knedliky do vody... cesto sa mi zlepilo, teda tie gule jedna o druhu a este aj na tanier... takze najprv mi z taniera do hrnca skocili jednotlive ceresne a potom ako tanier velky kusisko cesta 😀 To bolo prvy a posledny krat, co som pracovala s odpalovanym cestom...

@dejnas: a nepredavaju uz hotove pernikove cesto, co iba vyvalkas, vykrojis a das upiect? Tu v Rakusku mavaju teraz pred Vianocami rozne cesta na vianocne pecivo, ze mas polovicu roboty usetrenej...

Moje tohtorocne pernikove cesto caka este stale na mna v chladnicke. Pozostava z masy muka-koreniny-vajicko a kuskami karamelu, lebo som chcela dat skaramelizovany cukor. Chudak, moj dedko cukrar-pernikar sa urcite v hrobe otaca 😉 Ale na moje ospravedlnenie musim povedat, ze svoj recept si bohuzial zobral do hrobu, a mala som 8 rokov, ked zomrel... Dufam, ze ho este nejak zachranim, hodim ho do mixeru a nech si mixuje... (to cesto, nie dedka 😉 😀)

leamato
11. dec 2012

perfektná téma 😀 , som na materskej 4 mesiace a a malinkú mám strašne dobrú tak mám dosť voľného času a tak som rozmýšľala čo začnem robiť ale baby presne ako vy, neviem ani piecť ani štrikovať ani hačkovať, ani šperky robiť..... 😀 tak som si namaľovala obraz do chodby a to mi celkom vyšlo tak som sa potešila ( veľmi jednoduchá technika) ale trebalo by čosi vymyslieť 😎 , pri prvom synovi som maturovala tak som nemala toľko času ale teraz a hlavne cez zimu by som chcela čosi majstrovať. Ak máte nejaký nápad aj pre nešikovné ruky, teda šikovné ich máme len nie sme talentované 😀 .

felinda
11. dec 2012

@leamato a ako sa malujú obrazy jednoduchou technikou? pridaj foto, pochváľ sa 😉

leamato
11. dec 2012

ok pridávam foto 🙂 som šikovná že 😀 😀 😀

leamato
11. dec 2012

leskne sa to, lebo to je ešte mokré...len pre info 😎

lussy23
autor
11. dec 2012

@leamato pekný

cobhan
12. dec 2012

@ichbinich odpalovane cesto je previt 🙂 pamatam sa mamkin prvy (a posledny) pokus. Vsetko sme spravili tak ako sa malo, ale nikde nebolo napisane, ze pocas pecenia NEOTVARAT RURU ani keby neviem co bolo. A kedze nasa rura je stara, celoplechova, skontrolovat sa da len tak, ze sa otvori, tak sa kontrolovalo, poctivo, kazdych 5 minut 🙂. Z celeho snazenia nam vzislo nieco ploche a gumovite, co vytrvalo odmietal aj nas pazravy pes :D

cobhan
12. dec 2012

Inak navrhnujem prementovat temu na Trapasy maminiek nielen v kuchyni 🙂 alebo nieco podobne. Myslim, ze nesikovne ruky su dost nestastny nazov, kedze ziadna z nas nemoze byt expert na vsetko a na druhej strane je kazda expert na nieco ine, aj ked to zrovna nie je nic z veci, co su momentalne IN. A kedze aj majster tesar sa niekedy utne a komickych historiek o nepodarkoch pribuda tak navrhujem, aby sme ich spisovali sem - ako prvu pomoc pri hrozbe zlej nalady a inych podobnych pocitoch...

lussy23
autor
13. dec 2012

@cobhan
@ichbinich ja som do odpaľovenej hmoty dala cukor... ale dobrá bola😀 ale majsterka by ma asi na mieste zabila😀

a viete čo sú likérové špice.Tak ked som ich prvý rza robila, nechcelo m ito vyťahovať.. a napokon som prišla na problém, na tom nástavci je taká dierka a tá nesmie byť upchatá, musí byť voľná...
To len taka rada, keď bude chcieť niekto robiť likerove špice. 🙂

wewe22
13. dec 2012

@lussy23 ja sice nepatrim do kubu ale chcem ti povedat nic si s toho nerob ja pecem, hackujem , sijem, strikujem neni to dokonale ale ujde no nedokazem spravit doma poriadok mam doma vecny bordel ked ku mne niekto pride hanbim sa za to ale proste to neviem a zavidim kazdej zene ktora ma doma vzdy upratane

lussy23
autor
13. dec 2012

@wewe22 ja tiež robím tieto veci , ale neviem to tak dobre.

cobhan
13. dec 2012

@lussy23 ahoj, no zadari sa. Moje prve cesto na veterniky bolo tak slane, ze namiesto kremom som ho plnila bryndzovou pomazankou 🙂 a mali sme netradicne ranajky.
Tie spice su tiez potvory, drahy ich ma strasne rad, ale je to piplacka. Posledne som ich robila tusim na silvestrovsku party a to som myslela, ze sa zblaznim. Za hodinu mi odisiel rucny slahac, ktorym som robila krem - ten som este ako tak doslahala v kuchynskom robote, potom sa mi roztrhlo jedine vrecko na ktore pasoval nastavec na spice (a to som mala spravenych mozno 5) a zvysok som tahala tak, ze som nastavec ako tak upevnila na pistol na strojcekove cesto. S tym som spravila vacsinu, az kym sa neulomil spodny uzaver na pistoli a potom som to uz vzdala. Zvysok kremu som pretransformovala na kavove zrna 🙂 a zapovedala som sa, ze spice uz nerobim :D

loxa
7. jan 2013

toto je krásna skupina🙂

miracle
26. jan 2013

Jej to je krasna skupina, idem sa aj ja pochvalit. Cely tento tyzden sme skoro vsetci chori, neda sa ist von...a tak mi zacina sibat. Uvarila som nejaku bleskovu polievku, lebo sme mali ist k Mudr, nabrala som vsetkym...a samozrejme som ju nechala dalej varit. Vysledkom bol gratinovany (rozumej pripeceny) brokolicovozemiakovy maglajz, ale aspon siel umyt.

kika1111
26. jan 2013

jeeeej 😵 sem sa hodím.. neštrikujem, neháčkujem, nevyšívam, nepečiem krásne torty ani nič podobné 😅