Kolega, ktorý ma nerešpektuje a ignoruje ako vedúcu.
Mam 33 rokov(no vyzeram mladucko) VS a 10 rokov skusenosti a dostala som veducu poziciu. Nas kolektiv je pomerne maly a mame 4 muzov. Najmladsia su tam dve dievcinki pricom jedna ma asi 27 a druha 30 inak ostatny maju od 40 az po 60. Mojou ulohou je im cez den zadelovat ulohy a kontrolovat ich. Kolektiv je pomorne dobry ale jeden s kolegou mi pride velmi neprijemny. Obchytkava kolegyne vala sa po nich pripradne ma oplzle reci alebo narazky. Obtazuje ich a rozkazuje im. Nastupil do firmy pred dvoma mesiacmi. Odkedy som nastupila na veducu poziciu nepocuva ma, ignoruje. Voci mne si nic nedovoli. Starsie kolegyne mi povedali,ze mu vadi,ze standa ako ja mu rozkazovat nebude. Ked nieco nakazem urobi si to podla seba. Ked im povie ze ked nestihaju ostatny a oni maju hotovo maju im ist pomoct odmietne to. Na tejto veducej pozicii som len necely mesiac. Ma s kazdym konflikty. Starsim kolegynam nadava. Keby nebolo jeho kolektiv by bol bez chyby. Neviem ci si to mam s nim pohovorit medzi 4 ocami alebo ist ziadat riaditela o rozkovor. Nechcem byt svina ale nikomu sa jeho chovanie nepaci. Hlavne chcem chranit kolegyne
Ahoj, tiež pracujem vo vedúcovskej pozícii. U nás keď je problém, okamžite ho riešime, ja by som to riešila pohovorom my 2, ak nepomôže vydiskutovať si to pred šéfom. Nekričať po sebe, len sa otvorene porozprávať, prečo sa chová tak ako sa chová. Aký má problém so mnou a ako to chce/chceme riešiť. Či je nespokojný s mojou odvedenou prácou, či má pocit že ho znevýhodňujem, alebo je to len vekom. Nech dá reálne argumenty. Plus k tomu ho poprosiť o ľudskejšie jednanie s kolegami/kolegyniami. V zásade neodporúčam vracať mu "údery". Je to detinské, to by si spadla na jeho úroveň, čo si myslím, že nie si. Treba veriť v karmu, jemu sa to vráti, ak sa už nevracia, taký človek ver mi, nemá dobrý život. A vráti sa to aj tebe, ver mi, v dobrom. Tiež som bola na tom tak s kolegyňou. Viem o čom píšem 👍 Mne sa dostalo takej pocty, o akej som v živote nesnívala a ona ? Už nemá na mňa dosah 🙂
Raz keby som bola jeho nadriadenou, tak by som ako trvala na tom, aby to akceptoval. ak nie nemam tam co robit lebo len robi zlo a co potom ti ostatni v praci
@tetaandulkova mozno som prehnane tvrda, ale u nas vo firme je harassment absolutny no-go ... rozhodne by som toho chlapa "neprosila" o ludskejsie spravanie ku kolegyniam (to nie je nieco, ze by sa ne bol zly, on ich doslova odtazuje) a suhlasim urcite, ze najskor rozhovor f2f , ale s tym, ze proste bud ukludni hormon, alebo adieu 🙂
@ayanamirei no ten harašment áno, to je neprípustné. Ja som sa vyjadrila skôr globálne, ako by som situáciu s kolegom riešila. Najprv pohovorom, ak by nepomohlo rovno pohovor so šéfom a tak dovi dopo česť práci 🙂
Z pozicie veducej sa s nim porozpravaj medzi 4ocami najskor. Ziadne kamaradickovanie ak si aj tykate,strucne a jasne mu povedz kde vidis problem a uvidis ze to pochopi. A ked nie,ries s riaditelom ze nerespektuje nariadenie veducej. Nato si tam ty,aby si ho usmernila. Ja mam tiez tak ako ty a nastupila som ako veduca ked som mala 30🤣🙈U nas vsak nebol takyto problem,vsetci vedeli ako sa treba spravat aj napriek mojmu mlademu veku. Respekt musi byt!
@tetaandulkova jasne, ja som to pochopila, preto som ti len napisala, ze ohladom harassmentu som ja proste tvrda, ze neexistuje 🙂 ale takisto ma zaraza na autorke prispevku, akym sposobom sama seba otituluje a tak celkovo mi to pride proste, ze nechapem ako sa dostala k takej pozicii, ked zjavne na to nema ani basic skill set 🙂
@lujza123 ze treba mat s jeho debilitou sucit😂😂😂 Ja umrem
Prvú časť, čo som mala na mysli, teda neriešim, tak sa dostaneme k druhej. Nie, asi nie si správny človek na pozícii, keď si nevieš spraviť poriadok so zamestnancom ani v skúšobnej lehote, ktorá mu plynie. A nie, nie si ním znova, keď takéto profesijné záležitosti riešiš na stránke pre mamičky s deťmi.
Ako sorry ale.....
- ty ako nadriadeny vieš o obťažovaní na pracovisku....
- ty ako nadriadeny vieš o tom že daný ťa nerešpektuje a navyše on rozkazuje.....
- ty ako nadriadeny vieš že niekto starším kolegyniam nadáva......
- A TY AKO NADRIADENY SA PÝTAŠ ČO ROBIŤ NA MODROM Koňovi??
Nie si v správnej pozícii....svoje kvality hľadaj inde.
Nemyslim to zle ale toto asi nebude uplne robota pre Teba. Pravopis zufalstvo. Ano, aj ja mam poruchy ucenia a da sa to zvladnut... druha vec, nie si tam ani mesiac a uz riesit problem mimo kancelariu niekde na MK. Ja teda neviem ale tiez by sa mi taky nadriadeny respektoval tazko. Ak mu posles mail, ktory je napisany ako Tvoj prispevok, tak sa necudujem, ze Ta ma za "mladu standu". Pravdepodobne aj "citi" Tvoju bezmocnost a neskusenost v tychto ohladoch. Skuseny a schopny veduci precavnik by toto neriesil na internete.
Moja vedúca je tiež na nože s gramatikou. 🙂 Je to jedna z najšikovnejších žien aké som poznala. Energia z nej len tak srší, nápaditá, akčná, rázna a zároveň milá a empatická. Všetko vie, všetko porieši. Obľúbená u podriadených aj u nadriadených. ( To k tej kritike od komentujúcich. ) 🙂 Napíšem ti ako by postupovala ona: osobný pohovor, ak nepomôže tak preloženie na iné oddelenie, ak nepomôže ani to tak ukončenie pracovného pomeru.
30 ročná alebo 20 ročná.
Raz je o funkciu vyššie a je to moja nadriadená.Hotovo!
Kde sme sa to dostali.
@tetaandulkova " Vedúcovská pozícia" ? To je aká?
@oli18 vedúci na smene
@tetaandulkova si chcela napisat "veduca pozicia" , ci? L. Štur sa v hrobe obraca.
@oli18 Štúr sa v hrobe obracia pri iných prípadoch, neboj sa 😉 u nás sa to vo firme takto hovorovo nazýva, komu sa nepáči, nech roluje ďalej 👌
Myslim, ze vacsinu ti uz baby napisali, ale ja mam k tomu este jednu poznamku...
Raz sme na jednom leadershipovom skoleni riesili timove role. Co mi utkvelo v pamati je, ze ak sa zbavis ciernej ovce, tak sa do 14dni objavi nova 🙂
Z mojich skusenosti to plati.
Cize moja rada znie, velmi sa nespoliehaj na to, ze “Keby nebolo jeho kolektiv by bol bez chyby” 🙂
Myslím, že na vedúcu pozíciu nepatríš, keď si nevieš toto vyriešiť a vybudovať si rešpekt.

@misha666 Pretoze to nie je ani eticke ani profesionalne spravanie hodne nadriadeneho.
Firmy zvyknu mat eticke kodexy, keby moj podriadeny nakladal a taketo vracal spravanie svojmu podriadenemu, tak by velmi rychlo skoncil.
Znizovat sa na uroven primitivneho spravani lebo oko za oko zub za zub, tak to by cela spolocnost fungovala primitnve ako v dzungli.