icon

Koľko máte oblečenia?

15. mar 2023

Dievčence, ako to máte s oblečením? Ja som teda nikdy nejako extra neriešila značky, zameriavam sa na nadčasové jednoduchšie kúsky a nosím ich pomaly kým sa nerozpadnú alebo nevyzerajú už fakt zle (zaprane, rozťahane)... Je pre mňa bežné mať 1-2 páry topánok na sezónu a kabelku 1 väčšiu do práce a 1 maličkú niekam do mesta, 1 zimný kabát.
Minule ma doslova zarazila kolegyňa a začala som sa tak zamýšľať - hovorila mi o nejakej svojej kamoške, že jej na dovolenke stratili kufor a ona chúďa musela byť celý týždeň v 1 kabáte. Ja som zostala úplne v šoku, že či toto ozaj riešime - ja čo mám ten 1 kabát fakt denne aj 2-3 sezóny (kľudne viac, kým je použiteľný).

Ja viem, že každá to máme inak aj finančne aj v hlave nastavené, no celkom by ma zaujímal váš názor, prípadne že ako to vy máte s oblečením, obuvou apod. Lebo ako som sa donedávna cítila, že veď to takto je normálne, ako to mám ja, zostala som sa cítiť ako nejaká zanedbaná deva, čo sa o seba nestará...

marca12
15. mar 2023

Ja mam tiez malo oblecenia. Nie preto,ze by som si nemohla dovolit kupit viacej. Ale preto,ze nemam rada vela oblecenia. Mam oblubene kusky,ktore rada nosim. Kupujem veci,ktore vydrzia roky,to iste topanky nosim,kym ich nezoderiem,ale kupujem si nadcasove kusky,nie take,ktore su moderne chvilu. A je mi jedno,kto si co o tom mysli. Ak ma niekto zalubu v nakupovani oblecenia,nech ma. Mne uplne staci,co mam v skrini

andreatytler
15. mar 2023

Mne vadi ked mi nieco sedi v skrini a nenosim to, je mi to luto. Preto mam len 1-2 kusky z kazdeho a nove kupujem ked to zoderiem. Kym som si neprecitala tuto diskusiu, bola som s tym fajn, ale zacinam sa citit ako zienka chuda popri niekom kto ma 15 kabatov+10 bund. @konikkon 😀😀😲 Nesudim... len som v soku. Ja som myslela ze to len celebrity takto maju.😀 To musis mat celu jednu izbu ako satnik... wow.

andreatytler
15. mar 2023

@heln Takto to mam ja😀. Moj muz ma viac topanok ako ja a to moj muz nie je ziadny modny maniak.
Ja tie znicene topanky niekedy aj k obuvnikovi donesiem nech mi ich polata aspon este na jednu sezonu.😀

marca12
15. mar 2023

@andreatytler Ved aj obuvnik si musi zarobit 🤣 ja tiez nosim k obuvnikovi. Naposledy ma vyprasil s tym,ze si mam kupit nove. Mala som zospodu na pate zodratu podrazku. Tie topanky zboznujem. Som sa vyhadala s obuvnikom ( v ramci srandy,nie naozajstna hadka),ze take uz nekupim a ak vie,kde ich maju,nech mi povie. Ten mal zo mna dobru zabavu. Odmietol ich opravit. Stale ich mam v skrini,ze skusim ineho obuvnika

andreatytler
15. mar 2023

@marca12 Tak to uz musi byt iny level ked ani obuvnik to nechce opravit😂. Ja uz som sa zaprisahala ze ked si najdem dobre topanky, pojdem si hned kupit dalsi par aby som nemusela zhanat ked sa mi zoderu. Mam hrozne fajnove nohy a vsetko ma tlaci.
Toto boli najskor moje jesenne topanky, potom turisticke topanky, ktore so mnou pochodili neuveritelne vela a potom to boli topanky do zahrady a na prerabku domu. Odvtedy som takto a este horsie znicila dalsie 2 pary.

bilancia
16. mar 2023

kedysi som to mala tak, ze jeden kabat , jedny topanky, jedna kabelka, a nosila som 2-3 sezony dokym dosluzilo . teraz mam z kazdeho po 3 ks cca a veci drzia uz neviem kolko sezon a vyhovuje mi to viac, proste tym, ze nenosim to iste dookola a prestriedavam to ,tie veci vydrzia dlhsie .

danusskaaa
16. mar 2023

Mám veľa oblečenia aj veľa topánok (a tých nieje nikdy dosť) 😆 každý deň som v práci oblečená a obutá inak. Nikdy si nedám 2dni po sebe rovnaký odev ani topánky. Mám veci rôzne, aj drahšie aj lacnejšie- všetko to čo sa mi páči/páčilo. Veci nikdy nezničím - skôr posuniem ďalej. Jasné, že na materskej to bolo o leginach a tričku. Počas práce je to úplne niekde inde... a teda napriklad mňa dosť zaráža, že kolegyňa dokáže chodiť celý týždeň v jednom rovnakom oblečení (nehovoriac o hygiene, keďže nosí stale jedno a to isté tričko)

simca06022011
16. mar 2023

ja mam strasne malo, aktualne uz urgentne musim ist na nakupy a... nechce sa mi :((( kabat mam este hadam 5rocny... druhy asi aj viac.. jedine zimnu bundu som dokupovala minuly rok :DDD U nas velky zlom nastal po stahovani do domu, plne auto oblecenia dvoch dospelych ludi. SOm povedala, ze tak to teda nie... vsetko sme to vynosili. PRISAHAM, vsetko. Aktualne mam dve plastove krabice oblecenia, mimo sezony, a 6 polic, regal cca 60 cm... 2 dospely ludia. Z toho idem polovicu vyhodit minimalne, teraz na jar. A ideme na nakupy. DO tohto stavu sme sa dostali p o7 rokoch od stahovania. Fakt som kupovala len to co sa rozpadlo totalne a nemali sme. Ja planujem kapsulovy satnik si naskladat, aj tak sa tak obliekam. Ze prost elen kombinujem tie iste veci, ktore mam rada. Aj predtym to tak bolo, len tie veci kupene sa kopili doma.

simca06022011
16. mar 2023

@andreatytler moj chlap ma podobne.. ja zimne som vyhodila akurat vcera po 4 rokoch uplne sa rozpadli:DD a nove nemam.. eshop dodal 8 parov topanok, v piatok, 7 vraciam... no otras.

barborachors
16. mar 2023

Mam dost veci, aj by som este viac chcela, ale som lakoma a nerada kupujem nove a aj nerada zahlcujem planétu bordelom, je to neekologické, vkuse daco kupovať. Riadim sa heslom - co si nemala pat rokov na sebe, daj na swap. Nie do kosa, ale do burzy. A to su fajn veci, nie su obnosené, len som ich mala dvakrát a zistila som ze sukňa je uz na moj vek prilis krátka a podobne. Predsa len aj vekom si obliekam ine veci ako zamlada.

zenulkaaa
16. mar 2023

@panelacikova fuuu to si ja neviem bez siat zivot ani predstavit😄😄😄😄 za mna to je tak univerzalny a jednoduchy kusok oblecenia. Proste das saty a ides. Nemusis rozmyslat ako ked si das tricko, ze co k nemu dole alebo opacne. Ja saty milujem a chodim v nich ci je zima, ci leto 😊😊😊

zenulkaaa
16. mar 2023

@danusskaaa tiez to mam ako ty, neobleciem si dva dni po sebe to iste. Ta kolegyna tvoja, ufff, tak no comment, popravde nepoznam nikoho, kto by cely tyzden chodil v jednom tricku. Mne pride ako samozrejmost si neobliect to co som mala vcera. Ja ani na doma cely tyzden nenosim to iste.

milanemila
16. mar 2023

Tak cim som starsia, tym menej veci si kupujem a skor ma zaujima ich kvalita, aby som sa v nich citila prijemne a aby sa dali dobre kombinovat. Takze za mna si radsej kupim kabat za 300e kt ma dobry strih a je vlneny ako 3-4 lacne polyesterove verzie, kt budu za chvilu ako handry a clovek sa v nich na jednej strane poti lebo je to umelina, ale nezahreje.
Mam ale stale vela veci, snazim sa pomaly triedit a nechavat si naozaj iba to co nosim. Hlavne sa mi dost meni postava za poslednych 6 rokov (do toho 2 tehotenstva), takze mam velkosti od 36 do 42 🙈 ked sa mi to po porode zastabilizuje, tak bez milosti si necham 2 velkosti a zvysok pojde prec.
Riad sa tym, co vyhovuje tebe, ak ti staci jeden kabat je to ok, rovnako ako ked ich niekto potrebuje mat 5 🤷🏼‍♀️ nemusis sa s nikym porovnavat.

simca06022011
16. mar 2023

@danusskaaa ako vies z eje to stale jedno a to iste ? :DDD ja som pri upratovani prisla na to, ze mam 5x to iste tricko, a 3x tie iste nohavice :DDD tiez to vyzera ze chodim stale v tom istom. MOja svokra napr. vecer vec operie a rano si ju oblieka a takto dookola :D

duppka13
16. mar 2023

Mam malo oblecenia ale zamerne. Nebavi ma vymyslat co si obleciem. Mam troje nohavice, zimne cizmy jedny hrubsie, jedny tensie a dve bundy. Mam dvoje tenisky. Jednu velku kabelku a jednu malu. Par topov s dlhym rukavom, vacsinou jednofarebne. Na com sa vysantim su satky a sale, tych mam viac a kedze nosim mono farby tak ten sal alebo satka to ozivi. Vela veci som predala, neznasam plne skrine. Kludne chodim aj v tom istom stale (samozrejme oprate ciste). Ani dietatu prehnane vela oblecenia nekupujem.

nicoli02
16. mar 2023

každý to má tak nejak inak a je podľa mňa úplne zbytočné sa nad týmto zamýšľať, kto koľko čoho má a či to je právne alebo nie. nie je to vec, ktorú môžeš nejak ovplyvniť, takže je to pre mňa také zbytočné

fauko
Odpoveď bola odstránená
fauko
Odpoveď bola odstránená
isabella15
16. mar 2023

@konikkon ja som bola presne tvoj pripad ale ze uplne, a poviem ti len ze o par rokov po detoch mozes na veci velkost 34/36 zabudnut , uz ich neoblecies, telo sa vekom a aj po detoch meni s tym nic neurobis .. moda sa neskutocne rychlo meni tiez takze skladovat tie veci uz az tak vyznam nebude mat (nemyslim vsetky, ale mnohe z nich).

kristiii
16. mar 2023

@isabella15 prečo by na ne mala zabudnúť? Trošku pausalizujes. Móda sa síce mení, ale aj pravidelne vracia a nadčasové kúsky z módy nevyjdú nikdy. Ja mám nejaké veci dokonca ešte po mojej mame, z jej mladosti. A nie každý po deťoch zmení konfekčnú veľkosť. Prečo by aj mal?

danusskaaa
16. mar 2023

@simca06022011 cítim to 😒 bohužiaľ táto moja kolegyňa nie je tvoj ani svokrin prípad...

isabella15
16. mar 2023

@kristiii pretoze telo zmeni tvar aj ked kila nepriberies , a to co si nosila ako slobodne bezdetne dievca nebudes nosit ako zena na urovni o 5 ci 10 rokov potom. a uz rozhodne nebudes do smrti mat velkost 34/36. neskor si na toto spomenies, ked ta zivot nauci.

kiwi3
16. mar 2023

mam oblecenia tak, aby sa mi pohodlne zmestilo do dva a pol skrine a jednej komody. casto triedim, co sa neujalo alebo uz nenosim. ja som zase ten typ, ze idem skor po zaujimavych odlisnych kusoch, take univerzalne veci ma velmi nebavia, mam ich skor tak na konbinovanie.
inak v tom uvode mi to pride ako dva extremy - na dovolenku viac kabatov? no naco? vacsinou sa zvladam zbalit do prirucnej batoziny. ale nosit nieco az kym to nie je fakt znicene na vyhodenie? nechcela by som. ak sa nieco neda opravit tak, ze to nevyzera ako nove (co sa velmi casto da), tak to u mna konci put.

konikkon
16. mar 2023

@isabella15 tak ja som sa obliekala viac menej na úrovni aj pred deťmi, keďže to charakter mojej práce vyžadoval. Mám väčšinou elegantné oblečenie, ktoré nevychádza z módy. Trendom príliš nepodlieham. Samozrejme, nájdu sa aj kúsky, ktoré by som si už ako matka neobliekla, presne ako to píšeš ty. Ale väčšina oblečenia bude nositeľna. Otázkou je, či mi toto oblečenie ešte niekedy vôbec sadne.
Po dcére som sa takmer dostala do rovnakej formy, ale otehotnela som znovu, keď mala 7 mesiacov, čiže som opäť začala priberať, mám momentálne 10 kg navyše. O pár dní (snáď) rodím, takže postavu teraz neriešim, ale je tu veľká ambícia na nej čoskoro zamakať. Faktom je a súhlasím s tebou, že telo sa po pôrodoch a vekom mení, avšak zároveň poznám veľa žien, ktoré aj po deťoch vyzerajú stále rovnako dobre.

apolka77
Autor odpoveď zmazal
kristiii
17. mar 2023

@isabella15 ja už som si spomenula 😃 Nosím veľa vecí spred tehotenstva, keďže mám ten istý štýl ako predtým a váhu aj postavu rovnakú (syn má 13). A nie som teda žiadny ojedinelý prípad v mojom okolí.

jaroe
17. mar 2023

@danusskaaa myslím, že na kolegyni v rovnakom tričku celý týždeň ťa v dnešnej dobe susiciek nemusí nič zarážať ,🙂Prípadne sa inspirovala Stevom Jobsom

aaadkaaa
17. mar 2023

@jaroe ja mam 2 druhy triciek. Tiez vyzeram, ze nosim to iste, hoci 2x by som si to iste neoprate nedala. Ktovie, za aku humusacku ma maju😆

wiwi28
17. mar 2023

Ahoj! Ja mám veľmi veľa oblečenia, obuvi aj kabeliek. Mám rada nakupovanie, chodenie po obchodoch, okukávanie oblečenia, rada kombinujem, vyhrám sa s kombináciami. Proste móda a obliekanie je jeden z mojich koníčkov a záľub. Pokiaľ si to môžem dovoliť a neohrozuje to bežní rozpočet tak si kúpim. Naozaj si neviem predstaviť mať jeden kabát na zimu (momentálne mám tak3 a ďalšie ešte v skrini + bundy). Nepijem, nefajčím, nehrám hazard tak sa aspoň takto poteším. Manžel je s tým ok, koľkokrát ma pošle sám od seba, že choď si niečo kúpiť. Každá sme v tomto iná. Obdivujme ženy, ktoré dokážu byť spokojné s kapsulovím šatníkom. Ja hold medzi ne nepatrím. Ale zas keď vidím niečo pekné kúpim aj synovi aj mužovi (ktorý to väčšinou aj tak za niečo iné vymení) aj do domácnosti (textílie. Zbytočnosti do kuchyne, dekorácie a pod nekupujem, to ma rozčuľuje). Zas môj manžel má dosť nákladné dva koníčky takže oproti nemu som stále v pohode :D

wiwi28
17. mar 2023

@heln môj je tiež taký podobný extrém. Kupuje si Adidas superstar s tým, že má aj 2-3 pári v krabici nedotknuté kým nedoderie tie čo má "rozrobené". Dobre sa na tomto bavím lebo vecí na bicykel má viac ako dosť.