icon

Kontrolka v aute

30. apr 2023

V aute mi začala svietiť oranžová kontrolka motora. Keďže mám vodičský preukaz len pol roka, ako dievča sa moc do áut nevyznám a nemám človeka čo by mi poradil, pýtam sa vás. Určite s tým pôjdem do servisu, len chcem vedieť na čo sa mám pripraviť a koľko peňazí ma to asi bude stáť. Tiež z výfuku počuť pravidelné slabé akokeby pukanie.

Kontrolka v aute
lenka7477
•
30. apr 2023

Servisáci Ti poradia a povedia najviac , načo špekulovať .

zic
•
30. apr 2023

Inac manual auta... Potom cennik servisu...

magduska2
•
30. apr 2023

Je to kontrolka motora...tam môže íst o viacero "vád" ak kontrolka svieti..je možné pokračovat v jazde,ak však bliká ,neodporúca sa pokračovat v jazde.
Co najskor směr servis

stellarstar
•
30. apr 2023

V autoškole sme sa to neučili ? Aj v knižke a na Google je popis čo znamenajú značky. Z tohoto dôvodu mám ja napr manuál v tel

kaktusik007
•
30. apr 2023

dolezite je ake je to auto --- mne tato kontrolka svieti kvoli vymene oleja -- ak ignorujem tu ze chod na servis asi 2-3 tyzdne, tak sa rozsvieti tato ze halooooo, fakt chod mi vymenit olej ;)

amonet
•
30. apr 2023

v pravo pri sedadle spolujazdca je taka mala vyklapacia priehradka, tam byva papierovy manual kde je popis znacky, pripadne google na presny typ auta

maminka940
•
30. apr 2023

Bliká alebo len svieti

julovka8
•
Autor odpoveď zmazal
•
maminka940
•
30. apr 2023

Treba dať auto na diagnostiku
Kontrolka motora ( vrtuľník) 😆

janai1
•
30. apr 2023

Mne naposledy keď zasvietila kontrolka motora stálo ma to 3,5 tisíca 🤣

zafir01
•
30. apr 2023

Aj mne to teraz svieti. Už som bola na diagnostike. (toyota avensis 2008)...
Treba vymeniť trysku. Jedna stojí 660 eur. Zväčša sa však menia všetky 4 naraz. Plus cena práce. Vieš si predstaviť moju radosť

rony2255
•
Autor odpoveď zmazal
•
samanta44
•
30. apr 2023

Mne to svietilo keď nejaká klapka na motore nešla

alex49
•
30. apr 2023

nám to svietilo, ked malo ísť auto po roku na kontroolu

liljana
•
30. apr 2023

Za 10 eur ti napoja v hociktorom servise auto na diagnostiku a vytlacia ti zoznam chyb. Aj ti povedia, kolko to bude stat. Potom mozes rozmyslat co dalej. Nemusis hned auto nechat tam na opravu. Nema vyznam sa s tym teraz stresovat, ked nic nevies.

brembo
•
30. apr 2023

@zafir01 predávajú sa i repasované. Alebo ich opravujú. Cena polovičná,oproti novým

liljana
•
30. apr 2023

Obvolaj si par servisov dopredu, kedy s tym mozes prist a kolko bude stat diagnostika. Na urcenie chyb ti staci najlacnejsia v malom sukromnom servise. V znackovom servise kludne zaplatis 2-3nasobok.

zafir01
•
30. apr 2023

@brembo áno, anob.. Ideme tou cestou. Budú repasy za cca polovicu. No i tak... Ta kontrolka nepotešila 🙄

olimuc
•
30. apr 2023

Treba napisat aké auto, vek a kedy bol naposledy menený olej. Pukanie vo vyfuku môže byt pri stedenych dňoch rozdiel v teplote výfuk prostredie krátka trasa atd. Kontrolka napr 20 ročná octavia … skrat v Dashboarde … bude svietiť až do šrotu, neoplatí sa meniť, Volvo - 4000€ oprava motora … keď zmení farbu na červenú kupuješ nový motor, ale to sa už nepohnes. Daj si urobiť diagnostiku … môže ti ušetriť veľa penazi