icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

sony44
14. jún 2010

@pepka25 - ty chodíš do akého caru?

pepka25
14. jún 2010

@sony44 ja som dnes 13 den a chodim do heliosu.

monicka7299
14. jún 2010

ja som dostala 3x2 ............ ozaj treba po tom aj ležať aby to nevytieklo?

sony44
14. jún 2010

@monicka7299 - ja som tiež začínala 3x2, snažím sa ležať aspoň hodinu, ale vraj to netreba, je to na tebe

monicka7299
14. jún 2010

a pred vkladom ET sa vkladajú tabl alebo až po???,,, nemám nikde inštrukcie

annamary27
14. jún 2010

@monicka7299 ,pred ET sa tablety hltajú,aby doktorovi nezavadzali 😀 Nemaj boja o počte vajíčok,ja som poznala kočku,čo mala po každom IVF len 1folikul-1vajíčko.Neide tu o kvantitu,ale o kvalitu. 😀 😀 😀 😀 držím pästičky.

annamary27
14. jún 2010

@monicka7299 ja beriem utrogestan ráno o 6,00 a ET som mala o 10,00,tak som ich prehltla,neviem kedy si budeš dávať ty a kedy máš ET,či pred alebo po tabletách.Treba to brať presne na čas,aby si nenarušila hladinu hormonov.

zuzanabb
14. jún 2010

@pepka25 ja som brala tiez 2x2 tablety utrosu - to je asi klasicka davka, ktoru davaju v Heliku. Mne ju potom zvysila moja doktorka na 6 tabletiek denne.
@monicka7299 mne embryologicka povedala, ked som si volala v den ET, ze si mam dat utros az po vklade a ten som mala mat az o 11:00. Ibaze ja som si ho dala hned v to rano o 6:00 lebo som si ho tak vzdy davala. Nevedela som ci v ten den bude ET a ani ma nik predtym neinformoval, ze sa to ma dat az potom (alebo teda oralne). Takze aj ked si ho das, tak neva. U mna sa len doktor zasmial, ze vidim, ze si poctivo vkladate utrogestan a to bolo vsetko.

sandy16
15. jún 2010

čaute babeny, tak čítam samé pozitívne správy a dúfam že to bude tak pokračovať, tehuľkám gratulujem a ostatným držím palčeky nech všetko ide tak ako má. ja idem zajtra na krv a sono do helika. mám už doniesť aj všetky výsledky krvi a predoperačné a chcem sa spýtať - manželovi vyšlo pozitívne HBsAg ale sono pečene v poriadku a ja mám negatívne. myslíte že by to mohlo prekážať a zastavili by nám ivf?

monicka7299
15. jún 2010

už nech je 10.00 .......................

čakám jak kura na sopel...... ako sa tým našim dvom bublinkám vodí....... tlačím ručičky očami....

annamary27
15. jún 2010

@monicka7299 držím pästičky nech sa dobre delia bublinky 😉

kefalinek
15. jún 2010

monicka ostan doma, ja som na materskej pri malej takze som doma stale, dakujem za gratulaciu, neboj Monicka a dve je dobre, neboj dobre to dopadne
zuzka a ty ako sa citis?

monicka7299
15. jún 2010

už som volala......... 🙂

tak sme ďalší krôčik..... obe vajíčka oplodnili a zajtra bude hneď vklad (ET?) .. 🙂
-zatiaľ toľko.....
-zajtra sa dozvieme ako sa bunky delia...... uf...a teraz čakať zase do zajtra rána aby sme vedeli či je všetko OK ako má byť 😨 ...ale aj toto je dobrá správička.....
...mám taký pocit, že oplodnili ich až dnes .... lebo až vraj zajtra zistíme či sa delia a ako...
idem niekde naštudovať koľko buniek by mali mať zajtra......
.....
No, a zajtra po vklade už budem musieť zostať doma?............. dovolenku som vzala len 2 dni lebo som chcela predĺženu kultiváciu a rátala som, že vklad bude až cez víkend... no, nejak sa to zmenilo.........

sandy16
15. jún 2010

monicka7299 to je super správa, uvidíš že všetko bude ok. na ja by som na tvojom mieste určite zostala už doma...

pepka25
15. jún 2010

Monicka ty si mala vcera OPU a zajtra uz ET?? Ja ze sa to robi na treti den.Samozrejme ze ostan domka!!

monicka7299
15. jún 2010

no, to aj je tretí keď sa to tak vezme .... ale radšej by som mala ten predĺžený..... takto to bude väčšie prekvapenie: či vôbec a koľko .... 🙂
či sa delia mi povedia až zajtra ale mám také nutkanie im ešte pred fajrontom zavolať ..... ale asi mi nič nepovedia..
musím vydržať do rána....
po ET sa chystám zostať doma..... aspoň 5 dní.....hmmmm ........alebo do odberu????

pepka25
15. jún 2010

Dnes som bola na krvicke,vysledky budu okolo 14.00hod.,ale mam velmi malu dusicku 😢 ,ani doktorka sa netvarila moc nadsene a ani utrogesten mi nezvysili,takze zrejme uz vedela svoje ☹ .
A po akom dlhom case sa chodi na KET??

pepka25
15. jún 2010

monicka ved ale prvy den sa rata po OPU.Ja by som ostala doma az do testu.

monicka7299
15. jún 2010

pepka a Ty si 14 deň po ET? .... a test si si robila?

monicka7299
15. jún 2010

pepka a Ty si doma?

pepka25
15. jún 2010

ano som doma,ja som len 13 den ale isla som dnes lebo krvacam.test som si teraz nerobila,uz som sa bala,lebo na 8den mi vysiel nagativny.

sony44
15. jún 2010

@pepka25 - ahoj a čo ti povedali na to krvácanie? robili ti aj sono?

pepka25
15. jún 2010

ano robili mi aj sono,cosi mi vravela so sliznicou ze ju mavaju aj mensiu,ci co... a to krvacanie ze mavaju niektore zeny,ja som ani moc nevnimala,lebo to uz nejak psychicky nezvladam,furt mi je do revu 😢

sony44
15. jún 2010

@pepka25 - to ti verím, ja mám to špinenie už 5 dní a stále sa mi zdá silnejšie a aj sa mi zdá viac hnedočervené.....bojííím sa, ale teraz musíme byť silné 🙂 🙂 🙂

pepka25
15. jún 2010

@sony44 a tebe zvysili davku utrogestanu hned tam? A kedy tam mas ist zas?

sony44
15. jún 2010

@pepka25 - až poobede mi zdvihli na 4x2 - že až podľa výsledku sa rozhodne, zajtra tam mám ísť znova na sono aj krv, či sa hodnota zvyšuje. chodím stále na WC a sledujem, som z toho na nervy, aj keď sa snažím byť kľudná

pepka25
15. jún 2010

@sony44 no chcela by som vidiet jednu zenu ktora by bola kludna...to asi tazko sa taka najde. Ved cele toto IVF je iba o strese a nervoch od zaciatku.neviem ci by som do toho isla druhy krat.a tebe kazali lezat?

sony44
15. jún 2010

@pepka25 - u mna je toto už 2.ivf, išla by si do toho. povedali, že mám oddychovať, že nemusím len ležať, ale ja len ležím, však to do zajtra vydržím a potom už hádam budem múdrejšia. a tebe čo povedala?

sony44
15. jún 2010

@pepka25 - teda ja by som určite, lebo nemáme inú možnosť ako mať bábo, prirodzene by to vraj bol zázrak

denkap
15. jún 2010

@sandy16 - ku komu ides na sono? mozno sa stretneme, ja idem zajtra tiez na krv aj sono 😉