Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
babule, no ten testík bol 7. deň od ET keď ten deň nerátam a v ten deň mi pichli pregnyl....
inak dnes som odchádzala do roboty a keď som už otvárala vchodové dvere tak ma pichlo tesne nad pipinou a potom také bodavé strašné bolesti pri vaječníkoch ako krámoidné bolesti, že som sa odplazila do posteľe a to bola taká pichlavá bolesť, že som sa ani pohnúť...vlastne nie pohnúž ani otočič ani nohou pohnúť nemohla.... prešlo to tak za 20 min. čo som tak postupne vstávala 😨 😖 ...to je čo???? 😲
som 9.deň po ET .... Dúfam, že neoplávali ☹
@zuzanabb - tak to je sranda, čo to malé dokáže urobiť na podnety.neboj nič sa mu nestalo, bude v poriadku. a kde sa to tvoje malé ponáhľa!!!! to je teda veľký rozdiel, ale asi je lepšie ked rastie rýchlejšie, akokeby rástlo pomalšie, nie? a výsledky sú ale ok!dávaj si na seba pozor a drž sa!!!
ja som dnes bola na sone a brali mi zas krv na hcg. vačok má vraj nepravidelný tvar, má veľkosť 8,3mm (neviem či je to dosť( ale povedali dobre, tak im verím) budúci týždeň by už malo byť vraj vidno srdiečko, tak snád bude. keby to špinenie aspoň prešlo - dnes som si myslela že už prešlo a prišla som od dr. a krv, ale nie veľa - už som z toho na nervy. dúfam, že ked poležím tak to ustane - normálne mám pocit, že ked troška pochodím, tak sa to zhorší, asi budem musieť stále ležať - no nevadí, ak sa bábatko bude vyvíjať ako má, tak to vydržím
@monicka7299 pregnyl sa môže vraj držať v moči až 10 dní ,čím dáva pozitívnosť testu.To je napísané na teste,ktorý som si kúpila,doslova je tam pregnyl a ešte nejaké dva druhy liekov.
Tak skús dať testík na desiaty deň a budeš mať istotu na 100%.Ak keď verím,že tie Tvoje // sú tehuľovské!!!
Tie bolesti mávam aj ja,najmä včer keď si po sprche ľahnem,tak ma pichá,ale to pár slabých minútiek.No a ako som už písala tie prsia,zaujímavé je,že viac v noci,až sa na to budím.Teraz mám celkom kľud.
@martinaaa ako?testíkovala si?
@zuzanabb diki moc za IP a držkaj sa s malinkým!
Pekný den všetkým
@sony44 držím pästičky,aby ťa hcg potešilo a ukludnilo. 😉
10. DEň JE ZAJTRA TAK VYSKúšAM 😉
@annamary27 - ďakujem. a ty to ako zvládaš?
@monicka7299 zajtra mas 10 den od ET alebo 10 den po pichnuti pregnylu? Ci ti ho pichali aj pri ET? Ja by som testovala az v sobotu 😉 tie priserne bolesti baby spominali aj v teme cakanie po ET a ostali tehu, takze to vyzera dobre 😵
@zuzana_18 tak ti si podla mna jasna tehula, aj barchee takto boleli prsia a uz je 10tt 😉 Mna zacali mierne boliet az po potvrdeni tehu, alebo tak 2 dni predtym, uz si nepamatam.
@sony44 vraj su dobre vysledky, to NT mi vyslo 1,7 mm neviem ake su parametre co je este v norme a co nie. Nevyznam sa v tom 😅 Len kuratenko meria az 53,9 mm co je dost. Mal by mat tak cca 40 mm. Ale ukludnovala ma, ze ono si nadbehlo a keby ma mozno zmerala o tyzden, tak by stale malo tolko isto. Za to nerasie kazdy tyzden rovnako rychlo.
Krvicku mozes mat aj zo sona, lebo mas prekrveny krcok, tak mozno preto. Moja mama spinila cele 3 mesiace v jednom kuse po troske. Ale verim ti, ze ta to musi stresovat. Radsej veru lezkaj a oddychuj. Som zvedava na hcg 😵
@monicka7299 ci v nedelu som chcela napisat, ale povodne som ti myslim radila minule az 28.6. 😀
zuzi, pregnyl pichli hneď po ET------ takže v sobotu bude 10. deň pričom deň ET nerátam... a potom počkám do stredy čo mi povedia - dúfam, že nejakú peknú správičku 😉
@zuzanabb - teraz som našla na nete - Hrúbka šijového prejasnenia NT9 je u zdravých plodov cca 1 až 2,5 milimetra (našla som údaj o norme až do 3 mm), takže to máš fakt dobre. Možno teraz drobček naozaj neporastie tak rýchlo. tak si sa teda načakala, a to si bola objednaná na presnú hodinu? to prečo mali taký sklz? ani sa nečudujem, že ťa rozbolela hlava
@monicka7299 aha, sranda, nam v centre pichaju pregnyl len pri OPU. Teda aspon mne. Tak to ked si predvcerom testovala, tak si ho asi este mala v sebe. Ale mozno sa ti uz do toho splietlo aj miminkovske hcg 😵 lebo tak skoro po ET bez PK malokomu ukazu // Drzim palce na stredu 😉
@sony44 dakujem velmi pekne za info. Tak to je potom fakt dobre cislo 😵 Objednala ma na presnu hodinu, ale vedela som, ze je zle, uz ked som tam prisla (naivne o polhodinu skor) a predo mnou boli zeny co boli objednane este 3 hodiny predo mnou. Vraj mali vela ludi a brali aj pomimo dakoho. A mne spravila sestricka este aj to, ze co boli objednane az po mne 2 tehotne zeny vo vyssom stadiu, tak ich zobrala skor ako mna. Tak som bola nasrata, ze kvoli tomu, ze nemam brucho, som diskriminovana 😀 Brali ma uplne poslednu, uz zatvarili centrum, len jeden chlap este cakal na chodbe a pozeral futbal 😀 A to som si myslela, ze len u mojej zenskej sa tolko caka.
@zuzanabb - to majú dokedy ordinačné hodiny? že ťa vôbec stihli urobiť!!! 😲 to je sila! ale hlavne že je všetko ok. som rada.
tak teraz vaše kuriatko budeš vidieť až 13.7., to má človek pocit, že je to strašne dlho, že nevie čo tam to malé stvára.ale bude dobre, ked už ste sa takto prebojovali....a budeš si vychutnávať druhý trimester - to hovoria, že je najkrajšie obdobie
@sony44 na moje prekvapenie som celkom v pohode,na jesen ideme dalej do druhého kola a teraz sa pozerám po last minutoch,lebo manželovi povedali včera na porade,že si môže v juli vybrať volno/dnes bol aj v Nitre u nejakého liečitela,ktorý vraj pomohol v neplodnosti už skoro 600párom/, asi ja ukončím PNku a potom niekam odletíme,ak niečo nájdem,lebo moje oblúbené Grécko asi kvoli štrajkom neprichádza do úvahy.
@sony44 veru, hlavne po tom naraze do brucha sa bojim, ale hadam by sa daco dialo keby nebolo babo v poriadku. Asi maju otvorene do 16:00 ale so mnou tam ostala doktorka dlhsie, aj ked uz sestricka odisla. Takze sme tam boli len mi dve a ten chlap 😀 v celej budove.
Uz som pridala aj foto do albumu 😉
@annamary27 aj ja mam srdcovku Grecko, bola som tam 4 x a zakazdym super. To je dobre, ze idete niekam na dovolenku, to velmi pomoze 😵
@annamary27 - som rada, že to takto berieš, najdôležitejšie je to nevzdať! dovolenka poteší...... aj my sme uvažovali, že keby to nevyšlo tak by sme niekam išli( tiež máme radi Grécko - teda, zatiaľ sa nám tam páčilo najviac), ale zatiaľ náš drobček bojuje, tak dúfam, že dovču nebudeme riešiť. a čo mu povedal ten liečiteľ? budem držať palce 🙂 🙂 🙂
@zuzanabb ...ved ja si tiez myslim ze potom uz naco chodit do car...nech sleduje priebeh svoj gyndos je to praktickejsie ....ja to chvala bohu nemam az tak daleko ale aj tak je to o drzku...hlavne nech sa uz veci pohnu 🙂
@zuzanabb -to sa až dobre číta,ale mám trošku obavy ,že ja mám také prsia aj pred ms,ktorú mám dostať v nedeľu.
Lebo zase som niekde čítala,že pri tehu bývajú aj tmavšie bradavky.No a to teda zatiaľ nevidím vôbec 😲 A tešííím sa,že malnké tak krásne rastie,supeeer,o chvľku budeš mať riadne bruško. 🙂
@aanamary27 perfektné,ako to zvládaš.Neboj,prídeš z dovči a malinké v brušku.Veľa ľudom sa to stáva.Mne raz dokonca gynda povedaala,že máme vypnúť,vyraziť pri more a tam sa snažiiiiť a snažiit.Vraj si úplne inak psychicky vyrovnaná,preto žiaden blok nie je a je to tam,tak veľa šťastia 😉 .
@sony44 liečitel mu povedal,že má problémy s obličkami,žlčníkom/o tom sme nevedeli,uhádol mu aj problém s konečníkom/asi pred týždnom mu vyšla zlatá žila/ a dal mu nejaké homeopatiká a vraj by chcel vidieť aj mna.A povedal mu,že to či mu liečba pomohla uvidí,ked budem tehotná. 😀
@annamary27 - takže idete to skúsiť touto cestou?
@sony44 no neviem či tomu mám veriť,ale manžel sa dal na túto cestu tak uvidíme či motyka vystrelí a ked nie ideme do centra 😀 😀 😀
@annamary27 klobuk dolu ze chlap isiel k liecitelovi. to maloktory je ochotny 😀
@zuzana_18 ja nemam tmavsie bradavky stale 😉 su furt rovnake.
@makovicka53 neboj pohnu 😀 to uz potom tak dlho netrva
@sony44 kedy budeš vedieť hcg výsledky?
@annamary27 - pred 15.00. niekedy príroda zvíťazí nad vedou a zaberie to. treba vyskúšať viac vecí. takže držím palce a veľa šťastia 🙂 🙂 🙂
@zuzanabb ďakujeeeeeem,Ty si zaslúžiš odmenu za to povzbudzovanie a rady nám všetkým.No a ja mám dojem,že budem menej čítať,lebo každá baba má iné príznaky,ja ich hľadám a som nešťastná,že jak to,že ich nemám 😀.
No hrúza,ešte že idem v pondelok do roboty,lebo ozaj prídem o nervy z toho nič nerobenia a čakania. 🙂
zuzka moja ja si odchynem do jesene, lenze potom ak chceme babo musime pokracovat, lebo ja mam len jeden vajecnik bez vajicovodu a ten vajecnik mi moze prestat pracovat kedykolkve a to potom to uz bude v haji uplne...
@kefalinek jaj, moja, tak to hej. Ked je chudak len sam na to vsetko. Ale aj tak super, ze ti tolko vajicok vyprodukoval pocas stimulky. Chapem, ze ta suri cas. Doktor povedal, ze aj ked si takato mlada, tak sa to moze stat, ze ti prestane fungovat tak skoro kvoli tomu, ze je jeden? A ake lieky si to vlastne brala? A tu oslabenu maternicu si mala preco? Prepac, ze sa ta furt na daco pytam.
@zuzana_18 ja som bola na tom tak isto ked som bola na vasom mieste. Tiez som nevedela, ci je lepsie tolko vediet alebo radsej nic nevediet 😀
Ja som naozaj nemala ziadne priznaky, len to pobolievanie podbruska aj to nie vzdy. A prsia sa spamatali tiez neskoro 😵 Ale zase barchee boleli ako des a niektore maju hrozne bolesti v podbrusku a su tehu a niektore ziadne bolesti a tiez su tehu. To je fakt individualne. Ostava len trpezlivo cakat na test alebo krvicku. Mne ani nebyvalo zle od zaludka najskor a niektre uz zvracaju pred krvickou. Tie hromony si robia co chcu. Aj jedna zena moze mat pri jednom tehotenstvo uplne ine priznaky a pocity ako pri druhom tehotenstve.
Len u nas je to asi ine (po IVF) lebo vieme, ze to embryjko je v nas a tak sa viac pozorujeme.
ahojte, tak dnes som sa objednala na konzultaciu do Heliosu, ideme zaciatkom jula 🙂
druhe ivf by som chcela absolvovat tam...

zuzana no rozumne je testovat,ale nie velmi skoro 😉