icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

bbtina
25. jún 2010

😉 Ahojte baby, vy ste už také odborníčka na IVF, mňa to ešte len čaká. Prosím vás, aký je rozdiel medzi krátkym a dlhým protokol, teda hlavne včom, na kom záleží, či sa určí krátky alebo dlhý, čo to ovplyvňuje? Díky 😉

monicka7299
25. jún 2010

takže ten testík môj a tie čiaročky mohli byť veru pregnyl..... musím prečítať návod - a tak som sa tešila...

neva - skúsim v nedeľu alebo v sobotu.... 😉

sony44
25. jún 2010

no babky - tak hcg cez 2300(nezapamätala som si presne) a beta hcg 3,3, takže stúpa(síce nie dvojnásobne, ale vraj je to dobré), takže zase uvidíme čo bude v utorok, dúfam, že už aj tlkot srdiečka nášho drobčeka a postupne to všetko dobehne......

janemari - no ako?

annamary27
25. jún 2010

@sony44 gratulujééém,pekné čísielka 😉

sony44
25. jún 2010

@annamary27 - ďakujem, si zlatá 🙂

janemari
25. jún 2010

@sony len pred chvilou som dorazila domov,bola som na kontrole u mojej gyn.,potom zaniest prechodku pn do prace a zastavila som sa aj u rodicov maju jarmok.No nemohla som sa dovolat a podarilo sa mi to o 14.55 a odpoved bola este nemame vase vysledky akurat ich konzultuju a ze mi zavolaju.Som sa zlakla ze co sa stalo,ze sa to vsetko stopne a tak.Ved vies asi ake myslienky sa cloveku hned honia hlavou.Nakoniec zavolali a ked som prisla domov som dopichavala este puregon.Takze dnes a zajtra mam zvysenu davku a v pondelok sa ide na OPU. A gratulujem k tvojmu hcg nech pekne rastie dalej a dalej a dalej. 😉

sony44
25. jún 2010

@janemari - ďakujem aj ja som volala pred treťou a tiež mi povedali to, čo tebe, takže viem ako nervy pracujú.
tak to musíš byť z celého dňa aj unavená . takže aj tie zvyšné folikulky dorastú a bude ich dosť. ty si si ráno, keď si chodila na krv a sono pichávala puregon? lebo ja nie, mne povedali, že si mám pichnúť len diferelin a ten druhý až poobede, ked budem vedieť akú dávku. ale ty už len zajtra a hotovo......a za týždeň budeš mať už bubáčiky v brušku -
jááááj ako to tým druhým ide rýchlo!!!!!! 😀 😀 😀

budem držať palce..... 😉

janemari
25. jún 2010

@sony ano unavena ale da sa.Ja puregon picham az ked pridem domov a vlastne po zavolani ake boli vysledky krvi.Lebo podla toho mi reguluju davku.

janemari
26. jún 2010

Juj baby u mna uz zacina pracovat nervozita,posledne injekcie v brusku,vecer este pregnyl a zacina sa obdobie cakania 😅

bahara
26. jún 2010

Ahojte.Práve tu hľadám niekoho kto už z um.oplodnením má nejakú skúsenosť pretože mňa čaká po prvý krát.Mala som už 5 sam.potratov,žiadosť z poistovňe máme na stole schválenú..práve mi končí menštruácia po poslednom potrate..a po nej....ideme na kontrolu..ako prebieha ten čas pred um.oplodnením prosím vás?čo ma všetko čaká?A hlavne ak všetko pôjde ako má..ako dlho to trvá?Mesiac,dva tri..???????

janemari
26. jún 2010

@bahara tak ked uz mas ziadost vyplnenu,tak pojdes do centra a vsetko ti vysvetia.A ako dlho to trva zalezi od prorokolu,ci mas dlhy alebo kratky.Ale v podstate v oboch ide o jedine,beries lieky,pichas si injekcie a si sledovana doktorom v centre.Ide o to aby si mala co najviac vajicok,ktore ti odoberu,oplodnia a potom ti jedno alebo dve vlozia do bruska.Ale myslim ze ked si mala tolko potratov budes absolvovat aj geneticke testy a nejake ine veci ktore som ja neabsolvovala.Aby zistili kde bola chyba ked si potratila.

zuzana_18
26. jún 2010

@monicka7299 neboj,vyskúšaj zajtra a // sa vrátia,ale nie pregnylovské,ale tehulovské 😉 .
Janemari,šetri si nervičky,nechcem strašiť,ale ešte len to budú nervy volať každý druhý deň či a koľko embrijok prežíva,delí sa atď..Tak teraz veľa energie. 🙂

janemari
26. jún 2010

zuzana mna skor trapi ze na mna nieco lezie.A ak budem chora tak je po vsetkom ☹

zuzana_18
26. jún 2010

@janemari,Ale neboj,hádam to bude do pondelka ok.Či máš už aj horúčku?Ale hádam to nijako neovplyvní vajíčka a ani narkózu,veď tá je tak 5-10 minút maximálne.
Inak ako sa má docent?Ešte je stále taký zlatý,usmievavý a podáva ruku?On je super a vlastne celý jeho tím.Janemari,neboj,všetko bude ok,o dva týždne sa budeš tešiť z testíku a //.Ja testnem zajtra a napíšem Vámmm

annamary27
26. jún 2010

@janemari aj ja som pred OPU mala zápal priedušiek a ked som sa na ultrazvuku pýtala,či sa môžem liečiť bolo mi povedané,že ano,lebo ešte nemám emryjká v tele,takže som po ET ešte stihla vybrať Zinnat500.

zuzana_18
26. jún 2010

@janemari,teraz ma napadlo,ja som sa docenta pýtala po OPU,že ak prídu nejaké extra bolesti či si môžem dať tabletku a on že/ako hovorí annamary/ kým nemám v sebe embryjká,kľudne hocičo..tak neboj nič!

monicka7299
26. jún 2010

janemari - držím všetky prsty - aj na nohách nech Ti to dobre dopadne a prajem Ti aby sa Ti čo najviac podarilo aj nejakých tých mrazáčikov pre prípad (ale dúfam, že nebude treba)

Baby, ja som si robila včera testík (10 deň) a...............................a......................................nič ☹ .....po ani tieniku - ani stopa

skúsim ešte v pondelok aby to v stredu(pôjdem na krv) nebol až taký šok, keď mi oznámia, že je krv negatívna 😖

.....NEMALA SOM SI HO ROBIŤ !!!!!!!!!........... to viem až teraz, lebo je to deprimujúce.... ale som bola zvedavá a to by som ja nebola keby som sa nesnažila ukojiť moju zvedavosť 😝 🙄 😕 😒 ☹ 😢

monicka7299
26. jún 2010

martinaaaaa- Ty ako ???? ................NETESTUJ.....

monicka7299
26. jún 2010

....možno mi ich tam ani nedali....... 🙄

martinaaaaa
26. jún 2010

@monicka7299 zltko nebudem testovat a urcite ti ich tam dali 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 my dve sme mali ET uz na druhy den po oplodneni tak co chces na tom teste vidiet 😠 baby co pisu ze mali test pozitivny na 10 po OPU mali PK a teda embryjko malo uz 15 dni a to ti ukaze aj ten najmenej citlivy test ale tvoje a moje embryjka maju na 10 iba 12 dni a to je dost podstatny rozdiel 😎 tak sa drz moja 😉

martinaaaaa
26. jún 2010

@janemari neboj nebudes chora daj si caj s citronom a uvidis ze to prejde 🙂 za chvilku budes mat deticky v brusku 🙂

annamary27
26. jún 2010

@monicka7299 nestresuj sa testami,ja som mala na 10ty a 13 den negatívne testy doma a z testov z krvi som mala predsalen potvrdené hcg a to som mala tie najcitlivejšie domáce testy a predsa nefungovali. 😵

janemari
26. jún 2010

Tak babenky pregnyl pichnuty 🙂

janemari
26. jún 2010

Juj baby ake ste zlate.Pijem cajik pri prechladnuti s medom a citronom.Davam si paralen a kym sme isli na pohotovost som si bola kupit grepy,tie su vyborne pri prechladnuti.

@monicka som ti vyslovne zakazala testovat,preco neposluchas 😠 😀

zuzna ano doktor je stale taky.Je uplne pohodovy a super.Keby bol blizsie hned by som bola jeho pacientkou 🙂

zuzanabb
26. jún 2010

@monicka7299 presne to, co ti povedala martinaaaaa sa ti snazim uz tyzden vysvetlit 😉 ze je rozdiel vkladat 2dnove a 5dnove embryjka. Tak to este nevzdavaj prosim ta 😉 Uvidis v pondelok 😵

@janemari zelam skore uzdravenie a dobru urodu 😉

@sony44 super spravy! kolky den si vlastne po OPU?
@zuzana_18 drzim palce! daj vediet ake krasne ciarky si vycikala 😀

janemari
26. jún 2010

zuzanabb dakujem 🙂

monicka7299
26. jún 2010

zuzana 18 - netestuj 7.deň - to som urobila ja a mala som tienik druhej čiarky a včera 10. deň nič.... tak skúsim 12. v pondelok..... a v stredu krv...

sony44
27. jún 2010

@zuzanabb - ahoj - OPU som mala 29.5. tak už skoro mesiac - tento týždeň vraj už musíme zachytiť srdiečko, tak snáď ho už budeme v utorok alebo najneskôr v piatok počuť - musíme....... bojíííímm sa a zároveň sa teším... snáď sa toto bábätko už bude vyvíjať tak ako má. aj dr. mi povedal, no ideme sa pozrieť na toho vášho beťára - no už teraz je výmyselník - to nevadí bude mať byť po kom.

a ty si v pohode? nič ťa nebolí!, držkaj sa

sony44
27. jún 2010

baby - naozaj už netestujte, veď musíte prísť o nervy.... teda nezávidím Vám to 😲 😲 😲 , tie nájdené dve čiarky sú aj tak len začiatok všetkého - radosti a strachu, držím Vám palce 🙂 🙂 🙂

zuzana_18
27. jún 2010

Ahojte baby!Tak mi to nedalo,testla som a sú // 🙂 🙂 🙂 .
Zo šoku som spravila tri testy po sebe(ako šialenec),všetky mali rozdielne IUI.Jeden mamatest-citlivosť 10-tam je najvýraznejšia,potom 20-tam je tak isto ako na 25 jemnejšia,ale vidieť ju aj bez lupy 😉 .
Monicka7299 diki za radu,ja viem baby,že to myslíte s ne-testovaním dobre,aby sme zbytočne napanikárili a potom neplakali,ale ja myslím,že ja už mám pregnyl dávno v čudu,vlastne ani iepregnyl,lebo mne ten nepichali,ale ovitrell,vraj kôli postave ,no a tomu je dnes už 15 deň-nerátam ten večer,kedy sa pichal.13.deň od OPU a siedmy po ET s PK-bola vkladaná jedna blastocysta so známkou od embryologičky 1.Tak myslíte,že to môžu byť tehulovské?
Bože babuľky,každej jednej z vás doprajem tento pocit-//.
Teraz len opatrovať sa ...
@janemari,presne,tiež keby môžem zostanem u dr Tomáša,keby som fakt tehu,aspoň ten prvý trimester,kt.je veľmi dôležitý.ja sa ho aj opýtam,či by som nemohla.Obetujem aj tie dve hodiny cesty,malinké za to stojí.
Keďže môj gyndoš sa s ním nedá ani porovnať!!!
Peknú nedeľu všetkým: