Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
@janemari v inej teme som citala, ze ti odporucili lezat, lezat a lezat. Ja ti mozem povedat moju skusenost, ked sa normalne hybem, okamzite zacnem spinit a prechadza to az do krvi. Akonahle iba lezim, je klud, po spineni ani stopy. Ked je takyto dobry den, na druhe rano si myslim, ze uz som sa toho konecne zbavila a normalne chodim po byte. samozrejme po takomto poldni sa to vsetko vrati. Na kolko ti zvysili utrogestan ? Zuzanabb pisala, ze jej dali aj nieco na cievy... No mozem ti povedat, ze som z toho na nervy a len sa pozorujem.
@janemari určite špinenie prestane a testík už bude //.Hllavne oddychuj,snaž sa väčšinu dňa preležať.Čítam,že budeš maximálne variť...ale po dovarení pekne späť ležkať a hladkať bruško,nech Ťa drobec neľaká,že sa tak hmýril až sio krvácala,Hľadal si miestečko,bude to veľký chlap alebo riadna slečna 😉
S tym oddychovani mi nemusi uz nikto hovorit.Uz ma s postele dostane len naozaj varenie aj to jednoduche.Budem len lezat s vylozenymi nohami
baby nasla som toto o spineni. neviem ci to pomoze, ale pre istotu to sem skopirujem:
Špinenie, krvácanie a výtoky
Každé tehotenstvo je iné a ťažkosti, ktoré Vás budú sužovať, budú veľmi pravdepodobne rovnako neopakovateľné, ako ste Vy sama. Možno zistíte, že trpíte výtokmi častejšie ako obvykle, alebo že sa mení konzistencia týchto výtokov. Je možné, že Vás postihne aj tehotenské špinenie - to je v prvom trimestri úplne bežné, avšak vždy by ste sa mali nechať radšej vyšetriť gynekológom. Ak by ste napriek tomu mali akékoľvek pochybnosti alebo obavy, vždy si pohovorte so svojím lekárom.
Špinenie a krvácanie v tehotenstve
Špinenie a krvácanie v raných fázach tehotenstva Vám môže narobiť veľa vrások a nadeliť Vám peknú dávku stresu, avšak nemusí to nevyhnutne znamenať, že je s Vaším tehotenstvom niečo v neporiadku.
Čo je špinenie?
Špinenie je ľahké krvácanie z vagíny, ktoré je podobné menštruácii, avšak je oveľa slabšie. Krvácanie môže mať rôznu farbu, červenú aj hnedú. Aj keď nie je špinenie alebo ľahké krvácanie počas tehotenstva úplne normálne, býva počas prvých troch mesiacov tehotenstva celkom časté. Niektoré ženy môžu ľahko krvácať počas celého tehotenstva, a napriek tomu majú zdravé deti.
Ďalšie príčiny krvácania
Ďalšie príčiny krvácania počas raných fáz tehotenstva sú:
Implantačné krvácanie - ide o malé množstvo krvi alebo malé špinenie, ktoré vyzerá ako krátka menštruácia. Objavuje sa počas prvých dní tehotenstva, približne 10 až 14 dní po oplodnení vajíčka. Jeho príčinou je uhniezdenie sa oplodneného vajíčka v stene maternice.
Zmeny na krčku maternice - pri tehotenstve sa zvyšuje množstvo a intenzita krvného toku v krčku maternice. To môže mať za následok ľahké krvácanie po tom, čo dôjde k fyzickému kontaktu, napríklad pri milovaní alebo pri lekárskom vyšetrení.
Infekcie krčka maternice - taktiež niektoré infekcie krčka maternice môžu byť v raných fázach tehotenstva príčinou krvácania.
Potrat - krvácanie počas prvého trimestra môže byť známkou potratu. K potratu dochádza v jednom zo siedmich tehotenstiev, najčastejšie v prvých 12 týždňoch tehotenstva. Krv býva tekutá, červená alebo v zrazeninách. Avšak to, že krvácate, ešte automaticky neznamená, že ste prekonali potrat, takže žiadnu paniku!
Mimomaternicové tehotenstvo býva sprevádzané zvyčajne slabým krvácaním, tmavej hnedej krvi, ktoré je väčšinou sprevádzané bolesťami v pod brušku. Tento stav vážne ohrozuje zdravie tehotnej ženy.
Príčiny krvácania koncom tehotenstva (po 28. týždni) sú:
Krvácanie z okrajového sínusu placenty - príčinou býva nízke nasadanie placenty, zvyčajne je krvácanie slabšie, opakuje sa, dostavuje sa až v pred pôrodnom období (v posledných 3 až 4 týždňoch tehotenstva) alebo až okolo pôrodu.
Predčasné odlučovanie lôžka - krvácanie býva silnejšie a trvá dlhšie, býva sprevádzané bolesťou brucha. Stav, kedy dochádza k odlúčeniu placenty na väčšej ploche vážne ohrozuje bábätko i matku a vyžaduje neodkladné vyšetrenie a liečenie.
Vcestné lôžko (vcestná placenta) sa prejavuje krvácaním, často opakovaným, v posledných troch mesiacoch tehotenstva.
Nechajte sa skontrolovať
Keď zistíte krvácanie alebo špinenie, nechajte sa okamžite skontrolovať gynekológom. Pozve Vás na vyšetrenie, aby zistil príčinu krvácania a mohol Vám odporučiť liečbu.
Dôvodom pre okamžitú návštevu lekárskej pohotovosti je: stredné alebo silné krvácanie kedykoľvek v priebehu tehotenstva, akékoľvek krvácanie v 2. a 3. trimestri, akékoľvek krvácanie sprevádzané bolesťou, kŕčmi, horúčkou, triaškou alebo maternicovými kontrakciami. Niekedy sa však pravú príčinu krvácania nepodarí zistiť a tehotenstvo v poriadku pokračuje ďalej a narodí sa zdravé dieťatko.
@zuzanabb ...ahojky...som ti aj zabudla napisat...boli sme v heliose pre vysledky tak ja mam vsetky vysledky v poriadku az na tu nedorastajucu sliznicuu co je dost zavazny problem...dal mi lieky clostilbegyt a estrimax a potom mam ist na kontrolu...modlim sa aby mi po tychto liekoch narastla sliznica lebo ak nie tak pojdem na histeroskopiu a to uz je pre mna dost velka kava...a co by bolo dalej ani netusim zrejme umele...tak sa vyjadril...a podotkol ze som este mladucka na taketo riesenie..ale vsak mam 28 a to by som mala mat uz 2 deti 🙂 ....no a este mojho priatela spermiogram nedopadol moc dobre...kazal mu jest vitamin E a dodrziavat zivotospravu...lenze s chlapmi to je tazke...ked on si stale tvrdi svoje...prosto chlapi si nedaju nic poradit... ☹ ..takze cakam na menstruaciu aby som to mohla zacat uzivat...ja som mala na 22 den sliznicu len 5 mm a to je strasne malicko vravel keby bola 9 tak je vysmiaty ale zial..musia pomoct liekyy snad to moje telo prijme...asi ked som potratila pri cisteni mi ju museli porusit a preto tento problem ☹ ...a ty sa ako drzkas?
@makovicka53
tak len mu dávaj ten vitamínček. Nám pomohol. Prvý spermiogram mal len 8 miliónov spremijok a to nám teda tým pádom bolo odporučené ICSI a po mesiaci keď už sme šli na OPU - krááása - 20 miliónov a krásne sa nám oplodnili vajíčka aj samé - teda nemuseli ich napichávať 😉
@sakura ...ahojky no my sme nemali problem s poctom ale s pohyblivostou a tak trochu tvarom...inak pocet bol v norme...tak uvidime..a teba teraz co caka?
@makovicka53
no tak na pohyblivosť neviem či je dobrý L carnitín alebo aj koenzym Q 10 🙂
No my čakáme po transfere 🙂 . 19 ideme na krvičku 🙂
Ahojte baby!No čo,kde ste všetky,určite sa slníte a hladkáte brušká a svoje malinké detičky..
@janemari ako?Som zvedavá,ale verím,že všetko ok.Ja som doteraz upratovala,utierala prach,prala,varila a teraz som si na chvíľu Ľahla,nech to nepreháňam.Smotanová torta s ovocím a piškótami tuhne v chladničke ,tak keď dooddychujem,tak ju doprajem môjmu drobčiatku 🙂 .
Pekný deň všetkým.
@sakura ..drzim prstiky....no ved nech uziva to Ecko a trosku ho posledujem s tou zivotospravou a uvidime za dva mesiace mame ist na kontrolny spg......ja sa este nacakam kym so dozviem dobru spravu
@makovicka53
ďakujeeeeeeem 🙂
jasné, jasné zeleninka, ovocie a vitamínky 😉
Neboj 🙂 Len aby to nebolo prv ako si myslíš 😉 😉
@sakura ...kiezby...uz sa citim na vôkol ako chodiaca neplodnost...a mam uz materske pudy v sebe 😀 ...normalne ze sa mi tlacia slzy do oci ked vidim stastnu rodinku ktora si pred sebou tlaci kocarik 😅 ...
@makovicka53
nebooooj veď aj my raz budeme tlačiť kočiariky 😀
@sakura ...no ved ano...lenze mna to uz vsetko ubija...snazime sa 2 roky a stale len cakame a nic...ale uz idem papat lieky cakam na menstruaciu a zacnam brat estrogen
@makovicka53
no my skoro podobne.....Ale ja som mala dosť nečinného gynekológa 😠 😠 A behom troch mesiacov ako som ho zmenila - tak už mám aj po laparke, zistená príčina prečo sa nám nedarí a už aj máme za sebou IVF 🙂
@sakura ..a vas hlavny dovod preco sa nedari je aky ak smiem vediet?
@makovicka53
mávala som dosť často bolesti podbruška a mávala som aj zápaly. Môj úžasný gynekológ to riešil Ibuprofenom 😠 Bohužial diagnóza po laparke - nepriechodné vajíčkovody ☹
@zuzana_18 tak mala som aj mam spinenie.Ked lezim,alebo sedim je to v pohode,ale ked chodim zacnem spinit.Brucho mam nafuknute a boli ma ako ked sa nie a nie spustit mrcha.Tak si myslim ze je to jasne,neuchytilo sa a je len otazka casu kedy sa mrcha spusti.Bola by som rada keby to bolo inak ale som realista.
@sakura ..no hezky..niektorí doktori su ....no coment...ale uz je ok a neboj vyjde to...musi nam vsetkym co sa snazilkujeme...lebo ked vidim tych opijanov rodicov a ake maju krasne a zdrave deti tak mi je do placu preco nie my....ale o tom potom 🙂 ...jednoducho musiii to vyjst 🙂
@janemari to s tymi bolestami na mrchu som mala aj ja vsetci ma ubezpecovali ze je to dobre a ja som samozrejme nikomu neverila a mrcha neprisla a tie bolesti mi boli tak strasne povedome a brucho nafuknute este aj teraz mam niekedy take pocity bude to dobre neboj 🙂

Tak baby nic prijemne.Rano som testla a negativne a po hodinke som zacala krvacat.V centre mi zvysili davky utrosu a moja dokina,ani nehovorim.Pytala sa kedy mam testovat,ja ze 15.7. ona ze dobre tak pridite v 16.7. a ked bude test pozitivny tak pokracujem v pn ked nie tak koniec pn a naspat do prace.