icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

rebeca_1
8. apr 2010

Mata33 dakujem.
150 euro som doplacala za lieky. Mam ale len gonal, merional a cetrotide. Pregnyl ani utrogestan mi este nepredpisal. V utorok mam UZ, podla toho bude dopisovat lieky. Nemam teraz pri sebe ucet z lekarne, vecer ti napisem kolko ma co stalo. 🙂

mata33
8. apr 2010

rebeca_1: ja som ich vybrala naraz vsetky , 406Euro, ale pregnyl asi nemam, ale mam papier - ziadost na vpichnutie pregnylu tak recept asi este dostanem, kam chodis do akeho centra?

snecka
8. apr 2010

Držím palčeky dievčatá a hlavne pevnú ruku pri pichaní. 😉

rebeca_1
8. apr 2010

Ja chodim do Ferticentu.
406 euro, to si samoplatkyna? Dnes bola v lekarni predo mnou jedna kocka /samoplatca/ a platila 475 euro. Ani karticku poistenca vobec nedavala.
Pregnyl dostanes, neboj!

Mna stale trapi len ten diphereline. Naco to vobec je. Aj ja by som ho chcela. A nenapisal mi ho.

Dakujeme Snecka. 🙂

snecka
8. apr 2010

Rebec, ten diphereline je na utlmenie tvojich vlastných hormonov. Ten cetrotide nie je to isté ako diphereline?
Aj mne sa zdá tých 406€ veľa, toľko som neplatila ani pri preťahovaní cyklu, a to som tie posledné merionali platila ako samoplatkyňa. 😒

rebeca_1
8. apr 2010

To neviem ci je to to iste. Ja som si myslela, ze diphereline je proti OHSS. Som prekvapena ze ho mate a tak trosku Vam ho aj zavidim. 🙂
Mna v septembri stali lieky 130 euro a to som nemala vtedy gonal. Ale mala som aj utrogestan, proste vsetko naraz.
Tak neviem...
Len kiezby nam tie ihlicky uz konecne splnili nase sny.... 🙂

snecka
8. apr 2010

Rebeca, že závidíš 😀, no závidela som kadekomu kadečo, ale pichačku....., Neboj, vo Ferticente je to štandardný postup a určite vedia čo robia, a ty sa ani nenazdáš a budeš tehula. 😉

mata33
8. apr 2010

rebeca_1: nei som samoplatca, na poistovnu, platila som len rozdiel ceny, no mam toho hodne, mam dlhy protokol, inj a liekov som mala plnu igelitku. Len Diphereline mam 4 skatulky, v jednej je 7 inj, tak sa desim ci vazne budem pichat 28 dni. Na punkciu pojdem koncom mesiaca asi 23.4 ale to sa este uvidi to su len predbezne vypocty co vravel lekar.

ja chodim do gyn-fiv

kefalinek
8. apr 2010

mata neboj ja som tiez vyfasovala 4 krabice dipherline, a uz mam nacatu druhu, dnes zacinam s prognalom a pondelok kontrola sono + krv, tak som zvedava, dufam ze mi to dipherline pondelok zrusia, no neviem ako si pichnem dnes 2 injekcie, uz sa neviem dockat vecera 😠

cherryl
8. apr 2010

tiež som bola v šoku keď účet v lekárni vyšplhal na 310E 😨 a nie je konecny a niesom samo platitel ale rada by som sa podelila o iný problém .Poraďte mám dilemu 😔 koľko emrynok si nechat vložiť jedno či dve ???Mám kopec pre a proti

kefalinek
8. apr 2010

cherryl tak ked tuto dilemu vyriesis daj vediet ja nad tym tiez premyslam,ale ja sa viac prklanam k tomu dat vlozit dve, neviem aky mas problem, ale ja uz mozno za rok nebudem mat vobec moznost mat babo, tak preto asi radsej dve sice s velkymi obavami le ak sa bude dat tak sa priklonim k dvom.

snecka
8. apr 2010

Mata no tak z tých 4 škatúľ sa mi zvýšilo na 6 injekcií 🙂 Kefalinek nezrušia, budeš to pichať až do odberu, kam chodíš? Mne sa stalo že som pichala Diphereline, Gonal ostatok v pere 75IU, z druhého pera 150IU, takže tri pichačky.
Cheryl ja mám dilemu vyriešenú, ak budem mať po PK 2 embryjká tak budem vkladať dva, nemám už dvadsať a ani stavba mojho tela nie je úbohá 😀

mata33
8. apr 2010

kefalincek: 🙂 ja som si dala pichanie na rano, sice potom nekludne spim ale cely den a vecer som v poho 🙂)) povedala som si ze rano to este tak nevnimam este spim 🙂 Gonal je v pere nie? to by malo byt nednoduchsie. mam este pergoveris, HCG, a este dake co sa zapijaju alebo do posvy tych mam hodne, pozriem presne vecer

mata33
8. apr 2010

cheryll: no ja ziadnu dilemu neriesim, ked mi odporucia dve embr. tak 2 - necham to na lekarov.

cherryl
8. apr 2010

snecka :mám už tridsiatku za sebou ale kopec inych zdravotných problémov a navyse pri mojich 47kg dvojicky ????proste mám obavu či to potom zvládneme sami, sme dvaja a máme aj dve vnúčat chtivé babky ale aj tak mať nejaku babku furt za chbtom ? a zase čo keď to nevýde a budem lutovať že som dala len jedno ?

rebeca_1
8. apr 2010

Snecka no vidis, ja dokazem zavidiet aj ihlicky 😉

Mata aj ja som bola na prvom IVF v GF asi pred 6 rokmi a uz vtedy som cez poistovnu apollo doplacala cca 60 000,-sk.

Cherryl urcite 2 🙂 Zena zvladne vela a co sa tyka babatka ani nehovorim. Ja by som sa urcite rozhodla pre 2 embryjka. 🙂 Samozrejme, su tam aj nejake rizika ale zase kde nie su?

zuzanabb
8. apr 2010

ja tiez neviem co mam robit, ci jedno ci dve... dufam, ze bude vobec z coho vyberat 😅
aj ja som si myslela, ze diphereline sa casom prestane pichat ale citam, ze az do konca... fasa 😝
ja som zatial za diphereline a menopur doplacala cca 220 Euro, ostatne este nemam. Ihly a striekacky mi doniesla svagrina, ona je zdr. sestricka.

zuzanabb
8. apr 2010

snecka, tak zo sikma hovoris... skusim si to dnes tak pichnut 😅
ja si picham vecer o 20:00, lebo rano by som nestihla do roboty, pretoze mi to dost trva, kym si vsetko namiesam 😵

rebeca_1
8. apr 2010

Take zvlastne, ze mozete pichat aj vecer. Ja som pichala vzdy rano a to som mala mat pichnutu injekciu najneskor do 10 hod. Jedine pregnyl som si musela pichnut o 21 hod.
Kazde centrum alebo kazdy lekar inak, podstatne je, ze budeme tehulky.. 🙂

Inak zisla by sa nejaka tabulka aby sme mali prehlad o nas, kto, kedy, co... 😉

mata33
8. apr 2010

no to by nebol zly napad rebeca

snecka
8. apr 2010

No ja som na 1IVF pichala ráno, no a keďže mi to nevyšlo tak som zmenila stratégiu a pichala som teraz večer a dúfam že to pomôže 😵
Zuzi skús, možno to pomôže 😉
Rebeka podujmi sa spraviť tabuľôčku 🙂

rebeca_1
8. apr 2010

Snecka, Jezis, to som si ale usila na seba budu... 🙂
No dobre babulky, poslite mi do IP info kto, co a kedy a ja ju teda urobim. 😉
Ako by mala vyzerat?

snecka
8. apr 2010

Noooo mala by byť krikľavoružová, písaná Arialom, 12písmo, najlepšie tučné 😀 😀 😀 😀 😀 ,
Mojaaaa je to úplne jedno, hlavne že tam budu tie správne údaje a povedú nás ku šťastnému koncu 😵

rebeca_1
8. apr 2010

Info mi prosim posielajte do IP! Dakujem.

Snecka 2 IVF 9 vajicok 7 oplodnenych ET? /Gyn-five 🙂
Rebeca 3 IVF 8.4. - 1. DC /Ferticent 🙂

janemari
8. apr 2010

Ahojte v mojom centre vkladaju len jedno emrijko,resp.su za to aby bolo tehotenstvo len s jednym babetkom lebo viac uz su komplikacie.A tie sumy co ste nechali v lekarnach uff mam sa na co tesit.Inak ako ste prenasali tie injekcie ked maju byt v chlade? 😕

barchee
autor
8. apr 2010

rebeca...ja idem na 1.IVF-ICSI... 15.4.idem na konzultáciu kvôli predpísaniu liekov na stimulku...takže potom ti dopíšem termíny prvého pichnutia a OPU a ET 😉 a chodím do ISCARE... 😀

barchee
autor
8. apr 2010

inak baby, podla mňa by bol zaujímavý aj vek 😀 ja mám 27 😝

janemari
8. apr 2010

no ja mam 31 😉

mirka7582
8. apr 2010

ahojte babulky ja cakam na papiere od poistovni 😀

mata33
8. apr 2010