icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

rebeca_1
10. apr 2010

Info poprosim do IP!

Snecka 32r. 2IVF 7embryjok ET? Helios MT
Kefalinek 26r. 1IVF stimuluje UTZ 12.4.2010 Helios MT
Rebeca_1 31r. 3IVF stimuluje UTZ 14.4.2010 Ferticent BA
Zuzanabb 32r. 1IVF stimuluje UTZ? Helios MT
Cherryl 30r. 1IVF stimuluje UTZ? Gyn-five BA
Mata 33 33r. 1IVF Gyn-five BA
Janemari 31r. 1IVF caka na schvalenie ziadosti Iscare MT
Barche 27r. 1IVF caka na konzultacie Iscare BA

mirka7582
10. apr 2010

ahojte babulky aj j ☹ cakam a cakam papiere od poistovni ☹ ☹ a nic jaj ci vam zavidim aspon trosku ale vas dobehnem 😀

rebeca_1
10. apr 2010

Ahoj Miri, neboj, coskoro pridu!
Mne schvalovali ziadost celych 6 tyzdnov a pre lieky som si isla prvy DC. Isla som uplne nadoraz. A teraz sa aj zacinam obavat ci si stihnem vybavit predoperacne vysetrenie do OPU ale hadam ano...

mirka7582
10. apr 2010

a este si na marodke 🙂

rebeca_1
10. apr 2010

Nie, ja som ani nebola. Asi si ma s niekym mylis.

mirka7582
11. apr 2010

dobri vecer je tu niekto???? 😀

rebeca_1
11. apr 2010

Ahoj Miri,

amigaa22
12. apr 2010

Ahojte,

rada by som zapojila do diskusie, mam 1. ivf, vcera som bola na OPU, ziskali sa len 3 vajicka a embriolog mi odporucil ICSI, takze moje vajicka sa budu napichovat a vklad by som mala mat zajtra, cakam vsak na telefon. ale zda sa mi to skoro.co myslite? inak odporucali mi aj PIGD, ale nedala som si to zatial urobit.

rebeca 1, prosim na co robis tu statistiku?necitam tuto temu od zaciatku, takze mi to zrejme uslo, prepac. 🙂

herriett
12. apr 2010

Ahojte, dufam, ze nebude mat nic proti, ked sa k vam pripojim. Amigaa, ja som v marci bola tiez na 1.ivf a tiez museli pouzit ICSI. Ale preco ti chcu tak skoro vkladat? Ja som sice mala 12 vajicok, ale mala som PK a embrya mi vkladali az na 5 den.

amigaa22
12. apr 2010

ahoj herriet,
mne bolo vysvetlene, ze ked je malo vajicok nemoze sa robit PK, pretoze je mala pravdepodobnost, ze by prezili. tak snad vedia, co robia 😒 a tebe preco robili ICSI? ked si mala tolko vajicok? zrejem bol problem sospermiami? a ake centrum navstevujes?

herriett
12. apr 2010

ja chodim do ke k hermanovi. U nas bol zly spermiogram a tiez nie som najmladsia-takze preto bolo nutne icsi. Ale bola s nami jedna, ktora mala tiez iba 4 vajicka a mala PK-tak neviem. Hadam vedia co robia. Ale citala som, ze vajicka (ci vlastne embrya), ktore nepreziju PK by sa neuchytili ani v maternici. Ale kazdopadne ti silno drzim palce.

rebeca_1
12. apr 2010

Ahojte,

Amiga22 ja som tiez mala 3 vajicka pred 6 rokmi pri prvom IVF. 3 sa aj oplodnili a vsetky 3 mi aj vtedy vkladali.
Neboj, urcite su kvalitne. ICSI sa doporucuje ked je malo vajicok.
Drzim ti palce, nech zajtra ET dobre dopadne!
A co sa tyka tej statistiky, tak ani neviem preco ju robim...

Herriet pokojne sa pripoj!

herriett
12. apr 2010

rebeca uz som sa 🙂

amigaa22
12. apr 2010

takze uz mam cerstve info, 2 vajicka sa mi oplodnili, zatial su jednobunkove s 2 jadrami, embryologicka ma ubezpecovala ze na stadium v akom sa nachadzaju su take ake maju byt a ze sa zacnu delit az dnes vecer. takze vlasten az zajtra pred prenosom budem vediet akej su kvality

ale mam obavy z toho, ze mi to tak skoro budu vkladat, fakt tomu nerozumiem, ze preco niekomu robia PK a niekomu nie a pritom mam na mysli kocky s nizkym poctom vajicok 😒

heriet a tej kocke so 4 vajickami robili PK asi kvoli tomu ze vajicka neboli napichovane, ci aj u nej pouzili metodu ICSI?

rebeca a ty kam chodis?
co sa tyka tej statistiky, maslim, ze uz som poskytla vsetky udaje, ci? chyba uz len vek ? 37rokov

herriett
12. apr 2010

amiga, mne dr. pk odporucal, ale rozhodnutie bolo na mne. PK si hradis sama, takze ty s tym musis suhlasit. Ja som si to dala-naco si nechat vkladat nieco, co neprezije PK? Neviem, ci tej babe robili icsi-ale asi ano.

christie
12. apr 2010

Ahojte
Ja som mala PK, z piatich oplodnenych na piaty den zostali dve a tie mi minuly utorok vkladali.
Vo Ferticente sa neplati za PK, jednoducho mi na druhy den oznamili, ze mame 5 vajicok a vkladat budeme na piaty den.
Ked som prisla v utorok, tak mi povedali, ze su dve.
A tiez sme mali ICSI, tak je mozne, ze aj od toho zalezi.

herriett
12. apr 2010

christie, tam, kde chodim ja, sa za to plati.

christie
12. apr 2010

no kazde centrum je ine. Hlavne je, nech to dobre dopadne 😀

herriett
12. apr 2010

christie, tak nejako.

amigaa22
12. apr 2010

herriet,
a do akeho centra chodis? nepoznam dr. hermana. som z toho cela na nervy, pretoze mne povedali, ze PK sa odporuca len vtedy ak je viac ako 5 embrii a minimalne jedno neuspesne ivf. zevraj aj take male sa tam moze uchytit a est lepsie ako v inkubatore a ze PK by som sa pripravila o sancu. tak ja neviem

amigaa22
12. apr 2010

christie a podarilo sa to minuly rok? uchutilo sa aspon jedno z tych 2 embrijok po PK?

herriett
12. apr 2010

amiga chodim do KE-tusim je to gyn-vif. Ani neviem. Ja som si o PK dost toho precitala na nete-aj odpovede viacerych dr. A vsetci sa zhodli na tom, ze pri PK je sice dost velky - povedzme "odpad", ale, ze vraj tie, ktore nepreziju PK sa vysokou pravdepodobnostou ani neuchystia v maternici. PK vlastne akoby vylucilo slabe, alebo "chore" embrya. Mne to vlastne aj dr. v centre potvrdil, ze je to tak. Odporucal mi to, ale rozhodnutie bolo na mne. Mne sa z 12-tich vajicok oplodnilo 10 a PK prezilo 5. Nie som dr,. ale skus si to hodit do googlu, urcite sa o tom vela docitas.

herriett
12. apr 2010

amiga- vola sa to gyncare. Hrozne-ani neviem, kde chodim 🙂

amigaa22
12. apr 2010

inak o ferticente som pocula same chvaly. ja som tam tiez bola na konzultacii, ale dr. ma velmi nechcel zobrat. myslim, ze kvoli veku, pretoze po 35 sa znizuju sance a tym aj percento uspesnosti zariadenia 🙂 je to centrum, ktore je o dost lacnejsie od ostatnych a medzi vyhody patri aj pokojne komorne prostredie, pretoze maju o dost menej paciento ako ostatne centra. ale to zrejme suvisi s tym, ze maju len jedneho dr. a to ja osobne vidim ako nevyhodu. ten clovek tam potom musi byt 7 dni v tyzdni, pretoze minimalne odber a transfer sa nedaju odlozit a treba to robit v den na ktory to vichadza. ale mozem povedat, ze saom sa tam citila velmi prijemne

rebeca_1
12. apr 2010

Amiga22, super, gratulujem. 🙂
Ja chodim do Ferticentu do BA a tam tiez nechcu robit PK, ked je malo embryjok. Ale lekari urcite vedia co maju robit, treba im len doverovat. Oni ti urcite dobre poradia ale samotne rozhodnutie je na tebe. Velmi ti drzim palceky. 🙂
Vecer urobim tabulku, zapisem ta. 🙂

Herriett a ty tiez teraz podstupujes IVF?

Christie ako sa citis?

amigaa22
12. apr 2010

heriet, tiez som sa o to zaujimala a tiez mam pocit, ze je viac nazorov za PK, ale len vtedy ak je dost oplodnenych vajicok. myslism si, ze v mojom pripade nie je co riesit, pretoze ak by neprezili PK, stale mozu prezit vo vnutri, vzdy tam tie sance su (aj ked si teda nerobim velke nadeje). moje centrum je taktiez nestatne a tak ako kazde jedno aj oni chcu co najviac zarobit, takze urcite by mi to ponukli, tak ako mi ponukli ICSI, stoji to tam nejakych 150 euro a ICSI 1-3 oocytov stoji 215 euro. keby som mala viac vajicok, tak som bola pripravena, ze si to budem pytat ak mi to neponuknu.

ale vies u mna to je tak, ze akonahle vidim nejaku inu informaciu, tak zneistiem, pochybujem a stresujem. takze aj teraz som volala embryologom, ze ci by mi predsa neponukli PK a uplne to zamietli, ale ze ak chcem, nie je problem. ale nedoporucili mi to. tak neviem a uz ani nechcem hladat dalsie nove info, pretoze by som bola len v strese.

herriett
12. apr 2010

amiga ja mam tiez 37 a v nasom centre je tiez len ten jeden dr. Myslim, ze on je jeden z tych prvych, ktori zacinali s ivf-kom. Rebeca, na ET som bola 31.3. a dnes som bola na odbere krvi a zajtra budem vediet vysledok. robila som si sice v sobotu aj test, ale krv bude asi presnejsia.

amigaa22
12. apr 2010

rebeca a k comu mi gratulujes? 🙂 k tym 2 embryjkam? nie je to velky uspech, ale dakujem 🙂

amigaa22
12. apr 2010

heriet a ako dopadol test?

herriett
12. apr 2010

amiga, tak im skus verit. Urcite ti nechcu zle. Ja som za icsi 5 vajicok cvakala 400eur.