icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

cucuriedka
13. apr 2010

Ahojte, tento mesiac zacinam so stimulaciou pre IVF, mozem sa k vam pridat?

Mam hned aj otazocku, mam dlhy protokol a doktor mi predpisal antikoncepciu na tento mesiac aby si vajecniky odpocinuli, a od 23 dna cyklu si mam zacat pichat Diphereline 0.1 mg. No kedze som zacala brat antikoncepciu podla navodu, tak mi to vychadza ze skoncim s tabletkami 21 dni od 1DC, tak neviem teraz ci je to ok ked dostanme mrchu a cez to zacnem aj s injekciami... mali ste niekto podobny postup?

dakujem

zuzanabb
13. apr 2010

ahojte baby, bola som dnes na sone a krvy, som 12DC a mala som aj pohovor s embryologickou. Chlap nemohol, tak som tam bola sama. Mam na prvej strane 3 vajka 12-10mm a dva malinke a na lavej strane tiez len dake 2 mensie. Ale doktor nic nehovoril, ze by to bolo velmi zle. Povedal, ze odber by mal byt asi v pondelok 19.4.
Ideme tiez ICSI kvoli spermiogramu, lebo mame len 0,5% dobru morfologiu. PK mi odporucala hned. Som zvedava, bojim sa aby bolo co oplodnovat 😅

kefalinek kedy mas najblizsie kontrolu? ja v piatok
herriet tiez potichucku gratulujem 😵
amigaa dva vajicka su super, ja sa modlim aspon za jedno 😵

zuzanabb
13. apr 2010

cucoriedka neporadim ti v tomto, lebo ja som mala tiez dlhy protokol a pichala som si diphereline od 23 DC tak ako ty, ale antikoncepciu mi nedali. To je divne, ze ti ju dal. Skusila si sa ho opytat ako mas postupovat pri pichani? Diphereline si pichas aj pocas menzesu, vlastne skoro az do odberu vajok.

cucuriedka
13. apr 2010

no ja som popravde ani nevedela na co sa mam pytat, ked som tam bola 😒 vsetko mi bolo povedane naraz, tak som sa snazila zapamatat vsetko co mi hovorili a priznam sa toto mi vobec nenapadlo, az ked som prisla domov... ale ked je to aj pocas menzesu tak je to asi v poriadku, ale pre istotu do toho CARu este zajtra zavolam 😅
dakujem

amigaa22
13. apr 2010

ahojte,
heriet tak ako si dnes dopadla? uz mas vysledok krvi?
zuzana, ja som sa tiez modlila, aby z tych troch ziskanych vajicok sa aspon jedno oplodnilo, oplodnili sa 2 a dnes mi ich stvorbunkove vkladali, tak som sama velmi zvedava. dr. mi povedala a aj kocky to tu hovoria, ze menej je niekedy viac, teda je dolezite aby boli kvalitne. tak nezufaj, 5 je pekne cislo 🙂 moje vajicka tiez boli oplodnovane ICSI metodou, ale nie kvoli spermiogramu ale kvoli tomu ze ich bolo malo a neodporucali mi ani PK.
cucuriedka oni tu antikoncepciu niekedy predpisuju aj pri kratkom protokole naj pri dlho a robi sa to z dovodu ze si chce lekar kvoli niecomu prisposobit tvoj cyklus potrebam dalsej liecby, resp stimulacie. ale ja vela o tom neviem, bolo by dobre keby si zavolala priamo tvojmu lekarovi a pripadne sa pytala este v dalsich temach.

barchee
autor
13. apr 2010

amiga-ja viem, že bude ICSI - mm má blbý spg ☹ monicka, inak ja mám už žiadosť schválenú...ako to, že ty nie? veď my sme ju vypisovali 2 dni pred vami... 😕 hm...teraz vo štvrtok by mi mal ujo docent vypísať liečiky na stimulku... 😀

barchee
autor
13. apr 2010

cucoriedka, ja budem mať krátky protokol a minulý mesiac som brala HAK...dr mi dal, lebo sa mi zdalo volačo na vaječníku, asi zakrvácané žlté teliesko po ovulácii...potom som to už mala ok. Tento mesiac som mala mať stimulku aj odber, ale dr išiel na nejakú konferenciu a potom boli sviatky, kde mi akurát vychádzalo opu, tak mi to posunul o celý cyklus...takže mesiac zbytočného čakania a teda stimulku by som mala začať teraz budúci týždeň 😉

herriett
13. apr 2010

Amiga ahoj-ano uz viem. No-nevyslo to. Test sice pozitivny bol, ale hcg je iba 6O. Dr. chce test zopakovat, ze vraj ona uz neveri nicomu-ale ja mam dnes taky citak, ze z toho nic. Tak to asi malo byt.

cucuriedka
13. apr 2010

kocky, tak ja teda nazhavim drat hned rano, a zavolam dokymu ze co a ako. dakujem za rady 😉

kefalinek
13. apr 2010

herriett neboj HCG stupne !!!!! 🙂

stanka04
13. apr 2010

Ahojte,aj nas caka 1.IVF,26.4.si ideme pre injekcie a okolo 2.5.by som sa mala pridat medzi pichacky (kratky protokol),som tiez zvedava na sumu v lekarni..Inak som vas teraz citala od zaciatku,dobre 4 hodiny 😀 Manzel sa uz zomna smeje.
Inak my sme uz jednu ziadost mali schvalenu v SPLNe pred rokom,ale akurat sme sa neplanovane prestahovali na zapad,tak sme teraz v BA vo Ferticente. Zatial je u nas dovod na IVF s ICSI dost zly spermiogram. Drzim palce,hlavne tym,co su uz dalej 🙂

rebeca_1
13. apr 2010

Herriett 37r. ET31.3.2010 KT12.4.2010 negativne /je mi to luto a ver, ze sa mi to pise velmi tazko do tejto tabulky G-F KE
Snecka 32r. 2IVF 9vajicok 7embryjok ET12.4.2010 2blastocysty Helios MT /drzim palceky
Amiga22 37r. 1IVF OPU11.4.2010 ET13.4.2010 2embryjka Iscare BA /drzim palceky
Zuzanabb 32r. 1IVF stimuluje UTZ16.4.2010 OPU19.4.2010? Helios MT
Rebeca_1 31r. 3IVF stimuluje UTZ14.4.2010 Ferticent BA
Kefalinek 26r. 1IVF stimulacia pokracuje OPU? Helios MT
Cherryl 30r. 1IVF stimuluje UTZ? G-F BA
Mata33 33r. 1IVF G-F BA
Janemari 31r. 1IVF caka na schvalenie ziadosti Iscare MT
Monika7299 33r. 1IVF caka na schvalenie ziadosti Iscare BA
Barche 27r. 1IVF caka na konzultacie Iscare BA

amigaa22
14. apr 2010

heriet, nevesaj hlavu, ono to este stupne, neboj 🙂

barche, prosim ta a ty ku komu chodis? ze kvoli konferencii niekto odlozili stimulku.......zda sa mi to cudne, pretoze v iscare sa dr. vedia zastupit, ked treba urobit ultrazvuk a aj odber vajicok, ci transfer tam robi lekar, ktory tam zrovna je, pretoze oni tam nerobua cely tyzden ale nejako sa striedaju a ked to vide na vikend tak tam je lekar, ktory ma najviac pacientiek. nechodis nahodou k valkymu?

stanka, ak budes mat vela informacii, budes vo vyhode, budes vediet na co sa pytat a hlavne si sama ustrazis vsetky postupi, lieciky, ktore je dobre uzivat a tak. mne tu dost s inaformaciami pomohla jedna kocka, pretoze ja som nemala tolko casu a ani vydrz sediet pri internete a vsetko to citat. ale teraz uz citam 🙂 ja mam taku skusenost, ze co som si sama neustrazila a nenaordinovala, tak som nemala. mne sa stalo teraz cez velkonocne sviatky, ze som skoro zostala bez inekcii. a to sa nesmie, podrobnosti sa mi uz nechce rozpisovat. takze cim viac vies tym lepsie. a drzim palce.

kefalinek
14. apr 2010

zuzka ja mam kontrolu zajtra / štvrtok/, a pohovor s embryologickou tak som zvdava.

kefalinek
14. apr 2010

herriet mrzi ma ze to nevyslo, chcem sa spytat, kolko si potom doplacala za lieky za utroges. atd.

amigaa22
14. apr 2010

kocky,
ako uzivate utrogestan?vkladate si ho zospodu? alebo peroralne? ja beriem 3 x 2 tabletky, vkladasi ho zospodu a v zdy mi jedna vytecie. a pritom je to velmi dolezite a sliznicu.
kefalinek, utrogestan nie je velka suma, doplaca sa za to par korun, drahe su lieky na stimulaciu.

amigaa22
14. apr 2010

a este jedna otazka 🙂

boli ste niektora po ET na PN? ako dlho? mne v podstate nic nie je,klopem 🙂 ale v praci mam cloveka, ktory ma stresuje nielen pocas pracovneho casu ale este aj po. samozrejme, ze veci riesim momentalne cez internet, takze ci chcem alebo nie, musim byt s nim v kontakte. ale aspon ho nevidim 😒

rebeca_1
14. apr 2010

Amiga22 utrogestan ked si vkladas nieco vytecie, to je jasne. Ale zase ked ho hltas, tak prechadza cez pecen a to tiez nie je ziadna vyhra. Ked som chodila do Rakuska tam som ho hltala, na Slovensku sa vacsinou vklada.
Co sa tyka tej PN, ja som bola cely ten cas na dovolenke, az po krvne testy. Myslim, ze s PN by si tiez nemala mat problem ale skor ti ju napise gynekolog ako obvodna lekarka. Tak vacsinou pisali kocky tu na konikovi....
Drzim palceky!

monikasun
14. apr 2010

ahojte dievcata, amiga, na PN ta urcite vypise gynekologicka. ja som tiez bola na PN az do krvi + den po (na spamatanie sa po negativnom vysledku). Ale moja napr. ani nechcela vidiet ziadne papiere z CAR, proste som za nou prisla par minut po ET s tym, ze to mam za sebou a ze ci by mam mohla dat na PN a ona bez problemov tak urobila....tak drzim prsty!!! pekny den prajem

stanka04
14. apr 2010

Ja som sa tiez rozhodla pre PN,uz od zaciaku stimulacie,tak pocitam,ze cely maj budem doma lezat. Robim v skolke s naajmensimi,tak bez natahovania a skakania by sa to nedalo,nechcem nic podcenit.A na ten mesiac aspon dostanu plnohodnotny zastup,takze aj pre nich lepsie takto dlhsie.Len musim zriesit,kto mi ju napise,lebo som v NR,tu mam obvodaka a gyndu v KE..
Amiga,sak uz mam aj tahak,na co vsetko sa mam spytat 😀 A vcera som mala cas na citanie cely vecer,aj mangel je chory,tak sme si spravili "valavy"den

barchee
autor
14. apr 2010

amiga, chodím k válkymu...on nechcel aby ma mal počas jeho neprítomnosti iný lekár a ja to rešoektujem, som jeho pacientka, vybrala som si jeho a chcem, aby mi on nastavil aj kontroloval stimulku, robil opu aj et...tak mi to nepríde čudné. OPU mi vychádzal na velkonočný pondelok... 😅 ja to berem...chvíľu ma to štvalo, ale potom som si povedala, že je lepšie keď ma sleduje aj kontroluje jeden lekár a to ten, ktorý mi bude všeto robiť 😉 Takže je to ok. Zajtra tam idem ráno 😀

herriett
14. apr 2010

ahojte babenky. Kefalinek, ja uz neviem kolko som platila. Vybrala som naraz 4 krabicky duphastonu, jednu estrimaxu a utrogestan. Uz sa naozaj nepametam. Inak, som volala dnes hermimu a on povedal, ze ten vysledok je pozitivny.

snecka
14. apr 2010

Ako sa mávate 😵,
mňa raz pichne naľavo potom napravo a tak, ale inak v poho.
Amiga ja tiež vkladám, neboj že vytečie to gro tam zostane, keď sa užívajú perorálne človek je ako na drogách 😅
Ja som pri prvom IVF bola na PN od začiatku stimulácie až do testu a potom som ľutovala že som mohla byť radšej v robote, keďže sa to nepodarilo, no a teraz som na dovolenke od ET až po krv, keby som nemala aj ja v robote stresmenov tak chodím určite do roboty.
Utroš je smiešna suma kefalinek. 😉, držím palčeky na kontrolu
Amiga ako sa cítiš?
ZuzuBB ako?
Barchee už sa to pohne aj pri Tebe 🙂

rebeca_1
14. apr 2010

Herriett blahozelam. Uzasne!
Vecer opravim tabulku.
Uzivaj si to a opatruj sa! Nechaj sa teraz aspon 12 tyzdnov rozmaznavat, najlepsie stale....

herriett
14. apr 2010

rebeca dakujem. Ale radsej sa tesim len tak potichucky 🙂 Vcera ma priserne bolelo brucho-som myslela, ze uz-uz dostanem ms. Ale nic...Ale aj tak si myslim, ze jeden gynekolog by mal vediet, ze je to pozitivny vysledok. A nie povedat, ze skor tehotna nie som ako ano 😒

zuzanabb
14. apr 2010

herriet blahozelam 😵 ten doktor bol dost neprofesionalny, kedy ides najblizsie na kontrolu?
snecka ja chodim tiez do roboty ako ty a po ET si planujem zobrat dovolenku az do krvy

herriett
14. apr 2010

zuzka a to som bola u nej prvy krat, lebo som zmenila toho povodneho. Tu na nete ju velmi chvalili-ale uvidime. Sice sama potom povedala, ze mala pacientku s negativnym hcg (akoze moj pripad) a bola tehotna. No-nema zmysel to teraz riesit, uvidim, aky bude kontrolny odber.

amigaa22
14. apr 2010

ahojte 🙂

snecka citim sa uplne v pohode, sem tam ma niekde v bruchu a okolo vajecnikov pichne, ale inak mi vobec nic nie je, takze mam taky blby tusak 😒 dnes som okrem toho pebahala po obchodoch, ale len hodinku a uplne pomalicky. uz mi doma sibalo a ja dlho nevydrzim byt zatvorena. tak dufam, ze som si neublizila. a ved niektore idu po ET hned do troboty. takze ak sa to malo uchytit, tak sa uchyti.ci? prave preto ze mi nic nie je, mam vycitky svedomia, ze som na PN. ale keby som chodila do prace tak by som si zas vycitala opak 🙂

zuzana ja odporucam zostat doma aj po OPU, pretoze vtedy mas dopichane vajecniky, jednak to pobolieva a jednak tam hrozi infekcia, co by potom stazilo cely priebeh tehotnosti, resp. uchytenie embrya.

mata33
14. apr 2010

ahojte kocky! ako to tu tak citam ste nejak popredu. ja idem zatjra len na prvu kontrolu na ultrazvuk. A zacnem uz s pichanim gonalu asi, uvidim co mi povedia.

christie
14. apr 2010

ahojte dievcene, ja som mala ET - PK 6.4 a na krv idem buduci utorok. Mam nervy v tahu a ako pises amigaa - cely den zavreta, uz ma to nebavi. Vybehla som aj ja dnes do mesta trochu 🙂 Mam dovolenku, az do krvi. Tak som zvedava.
Inak priznaky necitim ziadne, ani prsia nenarastli (skoda 😀 ), len ich mam viac zilnate... a pri vajecnikoch ma tiez picha.
Ake mate vy priznaky? je niekto, kto mal OPU zaciatkom aprila a uz vie vysledok?