Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
jáj ozaj, som zabudla napísať, že som za tie lieky + striekačky + dezinfekcia platila 121,80 evry...zatiaľ... čakala som, že to bude viac.. tak.potešilo 🙂
ďakujem christie, bohate by stačilo, keby sa chytilo jedno :D máme v rodine jednovaječné dvojčatá-moja prababka bola jednovajčáčka...človek nikdy nevie, kedy sa príroda zahrá s nami, tak riešim dosť dilemu, či vložiť 1 alebo 2 embrijká 😕 nechcem risknúť 3-jčatá nebodaj 4-rčatá 😀 dnes som sa o tom bavila s ujom docentom a mi povedal, že to sa nedá predpokladať, ale mám im to pripomenúť, keď budeme riešiť transfer embrijok...tak neviem, ako by ste sa rozhodli vy? 😅
este som na MS necakala tak netrpezlivo ako teraz ked 8 den stimulujem a zrazu mi MS meska potvora jedna uz sa chcem posunut dalej 😠 a zevraj lieky mi ju privodia skor akosi to nefunguje 😒
barche, prosím, kedy ste podali žiadosť keď už to máš schválené???
barchee tiez budem riesit dilemu či vložiť 1 alebo 2 embrijká z dovodu dvojiciek v rodine , muz ma teoriu ze netreba byt prespekulovany a vypocitavy takze pravdepodobne 2
barchee my sme boli dnes u embryologicky a stymi dvojickami v rodine to mame tak nejak podobne, a nam radila aby sme si dali radsej jedno, lebo sa mozu delit a ze 3 detičky by mohol byt dost problem, a vraj ich nemusim donosit.
monicka...23.2. sme podali žiadosť...a keď bola 8.3. na utz, ujo docent mi varvel, že žiadosť už poslali 😕 volala mi setrička v pondelok tento, že máme schválenú žiadosť...a dr mi dnes na recept písal dátum schválenia žiadosti asi 30.3.2010...neviem, ten súhlas som nevidela, ale ten dátum je asi to...
kefalinek...aj ja si myslím...s mm sme sa o tom bavili a ja sa spolieham na to, že som zdravá a nemá sa bábo prečo neuchytiť... 😅 dám si 1 embrijko a nebudem špekulovať 😉
aj mna to presvedcilo, niekdy je ozaj menej viac... 😉
monicka mi sme ziadost vypisovali 11.3.a povedali ze to hned poslu a ze najneskor do 6 tyzdnov to bude schvalene.A do dnesneho dna nic.Mam tiez Vseobecnu zdrav.poistovnu a tiez uz chytam nervy.Mam dlhy protokol a podla toho by som mala zacat so stimulkou zaciatkom maja.Takze ak sa neozvu do konca mesiaca dalsi cyklus v haji 😠
janemari, a keď nemáš schválenú žiadosť ako vieš, že máš dlhý protokol?
My sme vypisovali žiadosť 25.2.2010 a poslali ju až 12.3.2010 -neviem z akého dôvodu a do dnes nič... a volám a volám a volám... už sú asi na mňa alergický ale NEVA 😉
a neviem od koľkého dňa začnem so stimuláciou ale práve mi skončila ms a tiež sa obávam aby som znova nemusela čakať na ďalšiu.... ma poráža, veď to sú celé mesiace!!!!!
Včera mi sľúbili, že tam zavolajú lebo som si pýtala na poisťovňu číslo a dajú mi vedieť (som pripravená o 10.00 zavolať znova 😲
barche a koľko chceš detičiek? kebyže 2 tak potom pôjdeš znova na toto umelé? Ja mám síce syna 13 r. ale rozmýšľam nad tým, že si dám 2. Keby tak boli 2 dievčatká to by bolo úúúplne super 😵
monicka mam to napisane v papieroch co som dostala z centra dlhy protokol,150j Diphereline a Puregon.A Baby mi hovorili ze dlhy protokol zacina 16DC tabletkymi a potom 22DC injekciami.Kratky zacina asi 3 alebo 4DC,myslim 🙂
ja tam také nič nemám.... ale podľa všetkého tento mesiac už nič nestihneme, takže budeme musieť čakať. Momentálne som 9DC.
monicka ja som dufala ze to bude v maji potom by sa dietatko narodilo vtedy ked aj ja.Ale asi sa toho sna budem musiet vzdat.Najprv som bola presvedcena ze to bude do 3 tyzdnov,lebo inej babe co ma VZP to schvalili do 3 tzdnov,potom ze do mesiaca a nic.Tak uz si terminy nedavam.Pockam do 11.5.to uz budu dva mesiace od napisania ziadosti a potom zacnem obvolavat.
už by si volať mala... ja idem hneď teraz... 😉
kefalinek, dnes som bola na kontrole a doktor ma nepotesil. Teda skor moje telo sklamalo. Vajicka som mala take iste velke ako naposledy, vobec nenarastli. Budu mi volat o tretej ako dopadla krv a podla toho sa uvidi, ci mi stopnu stimulku alebo budeme pokracovat dalej, ale asi budem musiet dlhsie pichat injekcie. Uz som si dnes poplakala, taka depka na mna dolahla ☹ ja viem, ze mam byt optimisticka a verit, len to na mna dako prislo.
Ak mi stimulku stopnu, tak budem musiet dat zase ziadost a cakat na schvalenie na mesiace ako prvy-krat a dufat, ze tentoraz telo zareaguje. Neviem preco moje telo nereaguje na tie hormony...
zuzka neboj, zdihnu ti davku a vsetko bude ok, ak by ti to nahodou stopli podla mna nemusis davat na na novo ziadost, nebojsa poobede zavolaju, ze ti davku zvysuju, aj mne ju chceli znizit to bolo rano a poobede volali, zevraj si pichat dalej taku istu, zuzka ideme spolu na odber tomu ver, a neplackaj. 😉
monicka, 2 deti by som chcela...ale asi nie naraz... 😅 kvôli tým dvojičkám v rodine ale nechcem riskovať viacpočetné tehu...1 embrijko stačí...a keby sme chceli ďalšie, budem mať predsa zmrazené embrijká dúfam...a je tiež ešte šanca, že sa mm sá psychicky do pohody a spg sa môže zlepšiť a druhé sa nám môže podariť prirodzene 😉 to nám povedala embryologička 🙂 ale to teraz neriešim...teraz je pre nás dôležité to prvé bábenko 🙂 už sme aj s manželom na 99% rozhodnutí vložiť 1 embrijko, ale počkám ešte na názor embryologičky a uja docenta ... 😀 samozrejme záleží aj od počtu a kvality vajíčok a priebehu oplodnenia a tak... 😉
kefi, dakujem 😉
len mne uz raz davku zvysoval a neviem az ako sa moze zvysit davka. A platnost ziadosti mam do 26.4. lebo som mala na zaciatku zapal pankreasu a problemy so zlcnikom, tak sme cakali kym sa dam dokopy a skoro sme prepasli platnost. Takze tuto stimulku som ledva stihla. Preto ak sa to odlozi, tak uz mi platit nebude
zuzka a kolko si pichaj jednotiek teraz, a co mas?
kefi picham si menopur a mala som najskor 150 jednotiek a potom mi zvysili na 225 jednotiek. neviem ci sa este moze viac zvysit. Krajko sa netvaril nadsene...
aha tak to neviem, ale neboj drzim palce uvidis zavolaju a vsetko bude dobre, a krajko je taky naladovkar, nic si z toho nerob uvidime ked zavolaju...
no, ved uz som ako na ihlach 😅 dam vediet ako sa rozhodli
janemari, nečakaj a ihneď vyvolávaj ohľadom žiadosti......!!!!!!!!!!!!!!! HNEĎ!!!!!!!!!!!!!
Takže ja ako už trapná krava vyvolávam od 3.týždňov od podania či náhodou a potom sa ma asi chceli zbaviť a tak mi nejaká z kancelárie povedala, že je žiadosť schválená len ju musiáa fyzicky obdržať........ tak od vtedy ubehli ďalšie 3 týždne a nič . Už aj manžel volal lebo ja som sa bála zavolať a povedali mu nech ešte počkáme a nemáme volať vraj oni nám hneď zavolajú. Včera som volala a dnes mi mali oznámiť kde je a čo sa deje a viete čo????????????????????
Naša žiadosť omylom sa dostala niekam inam ako tam kde mala a nevedeli ju nikam priradiť(momentálne Ružová dolina) a tak zisťovala kde je a teraz musia zabezpečiť aby sa dostala tam kde má (nezapamätala som si kde-skr. iná adresa) a tam pôjde na schválenie a vraj na to majú 4-6 týždňov...... to je čo už???? 😠
Toto sa môže len mne stať ako celý môj dosratý život.....nič jednoducho normálne!!!!
Tak nechápem ako si mohla ma dovoliť oklamať, že je to schválené!!!!! -len aby som chvíľu netelefonovala????
Nemám už kvapku trpezlivosti a tá BEZMOCNOSŤ ma zabíja......
POMOÓÓÓC .......mám 1.000.000 chutí zmeniť centrum...veď to mohli skôr zistiť... Ja pracujem s ľuďmi a každý sa sem vracia rád....... ale keby som takto ku klientom, ktorí si za to platia takto pristupovala tak neviem neviem......
Bože.......................ma roztrhne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
monicka a to je ako mozne ? asi som nepochopila ale to ti ziadost zapatrosili v centre ci poistovni?
z centra to poslali do poisťovne a neviem kto čo kam už poslal ...tým že sa zlučovali tak nevedeli kam to majú poslať či čo... ale ostatné už schválené majú a zrovna naša sa zapatrošila!!!!
ja by som tam podala staznost a ziadala o urychlene vybavenie tej druhej, mas na to narok, ona sa malo zo zakona vyjadrit do 31 dni
ahojte kocky. ja som bola vcera na kontrole, na prvej. zevraj mam este vysoku sliznicu a to bol uz 3. den cyklu tak mi hned brali krv a poobede ked som tam volala tak mi len posunuli pichanie gonalu o jeden den cize zacnem od zajtra aj s gonalom.
zuzka: drzim palce, ja sa teraz tiez bojim ci zareagujem na gonal a zacnu rast vajicka, mam brat davku 150 IU.
Ja mam ale aj myom tak si tam vraveli ze to asi preto ta vysoka sliznica... A chcu ma vidiet az vo stvrtok a medzitym si mam vymenit gonal po 3 dnoch za pergoveris.
zuzanabb: reakcie na lieky na stimulku som zatial nemala zatial mi to nic nerobi..
cherryl ja som zacala po velkej noci s inj, od 6.4
zuzka tak ako moja
kefi tak som cakala na telefon a nic, nakoniec som tam asi pred pol stvrtou volala ja, ze co a povedali mi, ze maju dobre spravy pre mna, ze krv dopadla dobre a mam dalej pichat tych 225 jednotiek. Tak mi odlahlo. v nedelu mam prist medzi 8-9 hodinou a uvidime co dalej. Sranda, ze mi vajka nepodrastli ani o mm od utorka ale krv mam v pohode. Nechapem tomu. Ale som stastna 😵

tak drzime palceky, nech stimulka nastimulkuje co najviac vajicok a z nich sa uchyti co najviac bambinok 😎