icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

zuzanabb
4. máj 2010

cuco, ja som si zobrala dovolenku praveze az po ET, dovtedy som chodila do prace. Tiez nemam narocnu fyzicky ale obcas psychicky, ale akurat sa to dalo pocas stimulky. A nemala som ziadne bolesti pocas stimulky, tak preto, v opacnom pripade by som ostala skor doma.

cherryl, to je vzdy lepsie ako nic 🙂 nahodou, ja som s tymto poctom (4 ks) len zacinala, takze je to dobre, drzim palce!
Embryologicka hovorila, ze je lepsie mat menej vajicok ale kvalitnejsich ako vela a nic z toho. Hovorila, ze mala babu, ktorej vybrali 20 vajicok a PK prezilo len jedno jedine. A potom naopak, ze pri inej babe z 5-tich vybratych 1 jednotkove vlozili a este 3 jednotkove zamrazili. To mi hovorila, lebo som sa stresovala pri mojom malom pocte vajicok.

barchee
autor
4. máj 2010

cherryl, to sme na to podobne...z 8 vajok 5 oplodnených, a z tých 5 sa len 2 správne delia...tiež máš mať ET vo štvrtok?

janemari
4. máj 2010

cucoriedka oni ti daju odporucenie a mne povedai ze moja gyna ma vypise na Pn

kefalinek
5. máj 2010

zuka normalne krvacam
test som si nerobila aj tak by mi nic neukazal ked krvacam ☹

cherryl
5. máj 2010

barchee : je mi z toho do placu cely mesiac tolko injekcii a taky slaby vysledok , zvolili sme predlzenu kultivaciu takze ET v piatok-sobotu ked bude co transferovat dnes mam len druhy den po odbere takze cakam na treti 😒

barchee
autor
5. máj 2010

kefi... ☹ kedy ideš naq krv?

cherryl, mi vrav, ja som včera revala jak blázon ☹ ale moooc dúfam, že sú babulá ok, idem tam zavolať teraz. Nám embryolog vzhladom na počet 2 ks neodporučil PK...

cucuriedka
5. máj 2010

ahojte, tak rano dokyna v centre povedala ze idem v piatok alebo v sobotu. O druhej si mam zavolat a podla hladiny hormonov sa rozhodnu.
Kefi, to mi je velmo velmo luto ☹

Zuzi, dakujem za radu, asi to aj tak spravim.

cherryl
5. máj 2010

zabudli mi predpisat mimo tych injekcii aj lieky po ktorych by som bola v klude ked ma kazdy den sokuju takymi spravami 😎 namiesto toho beriem len hormon a ten rozhadzuje moje nalady ajajaaaaj 😎

barchee
autor
5. máj 2010

cuco, držím palce 😀

no, som volala s ujom embryologom akurát, a že obe embryjká sú ok, že sa nemám obávať a zajtra ma čakajú, a všetko mi povie, akej sú kvality a tak 🙂 tak mi odlahlo troška,ale ajtak najkludnejšia budem až zajtra 😵 šak som sa dnes v noci moc nevyspala, som sa stále budila, mrvila... 😅

barchee
autor
5. máj 2010

inak ja som z toho utrogestanu včera poobede skoro zaspala....hrozne ma lámalo... 😕

cherryl
5. máj 2010

tiez som po utrogestane malatna a ked sa mam v praci sustredit na cisla a nejake litanie v spisoch tak sa citim chvilami mimo 😕

makovicka53
5. máj 2010

monicka...ja mam vysetrenia ale len HP a mojho chlapa spermogram...robil mi postkointalny a ten dopadol biedne takze uvidim co m na to povie doktor...aky bude postup🙂

janemari
5. máj 2010

Ahojte zelam pekny den.A baby bojujeme dalej nevzdavame to 🙂

snecka
5. máj 2010

Ahojte tu to nie je veru veselé ☹
Prosim baby nepodliehajte tomu že je všetko stratené a nezúfajte, fakt viem o čom hovorím, psychika je veeeľmi dôležitá a môžete si brať zo mňa príklad, pri 1 IVF som bola veľmi zúfala zo 7 sa mi oplodnilo len 5 a do PK mi vydržali len 2, bola som z toho straaašne zúfalá a tak to aj dopadlo, 1IVF neúspešné. Teraz pri druhom som vôbec neriešila ani počet ani nič, proste som si to užívala a Vás baby prosím nebudte smutné a verte tým malým drobcom už teraz, fakt to potom super dopadne, psychika je viac ako polovica úspechu, takže barchee, cheryl, úsmev prosim 😀 takýto.
Kefi, to mi je ľúto, ja som pri 1IVF vôbec nezačala krvácať, mne menzes držal utroš, neviem ale baby ti radia dobre skúsila by som ešte test. 😉.
Zuzu ako mamička? 🙂

kefalinek
5. máj 2010

snecka ja si ho spravim len az mi ta mrcha skonci, akurat tu bola kamaratka a ona mala menzes az do troch mesiacov tehotenstva vlastne keby jej nezacalo byvat zle a vracat tak neviem kedy by to zistila, dozvedela sa to nahodou ked isla na pohotovost ze jej je strasne zle a ma krasneho 4 rocneho synceka jakubka 😉

zuzanabb
5. máj 2010

cherryl a barchee, ja som toto prezivala pred tyzdnom, viem, ze to nie je jednoduche, aj ja som si poplakala, ale potom som sa dako vzchopila, jednoducho som sa nasrala, ze na plac este budem mat prilezitost ak to nevyjde 😅 a tak som zacala mysliet na tie moje male embryjka a drzala im palce a verila, ze to zvladnu. Snecka ma pravdu, psychika je viac ako polovica uspechu, to mi povedal aj doktor po ET, ze mam mysliet pozitivne a nestresovat sa. Ze to embryjko vyciti ci je zena v klude, alebo ma stres. Ja viem, ze jemu sa to hovori, ale nieco na tom bude. 😉

kefi, skus moja testnut, ja som tiez nechcela ale asi budem nutena, lebo som rano tiez zacala trochu spinit 😒 pockam do piatku a urobim test. chcela som az v nedelu, ale do vtedy zosediviem 😀

snecka ako sa ti dari? uz mas aj priznaky ako riadna tehula? 🙂

zuzanabb
5. máj 2010

kefi aj moja znama krvacala asi do 4 mesiaca - normalny menzes a ten posledny bol taky silny, ze isla na pohotovost a tam jej povedali, ze ved je uz v 4-tom mesiaci a ma teraz krasneho 38 rocneho syna 😀

snecka
5. máj 2010

Zuzi ale prd, nič mi nie je, aspoň zatiaľ, v sobotu som robila kontrolný test a čiaročka bola silnejšia ako kontrolná, tak aj napriek tomu že mi nič nie je, asi tehotná fakt som 😅, ešte tomu stále voľáko nemôžem uveriť.
Predsa mi len voľačo je - každé 3 hodiny si môj malý šnečík vypýta papať, predtým som takto pravidelne nepapala a keď to preženiem veru mi je poriadne zleeee, ťažko, ble,ale to je fakt všetko. 🙂
Zuzi, ktorý deň si dnes? Ja som 4 deň nie špinila ale mala som normálnu jasnú krv. Špinenie = uhniezďovanie, Zuzi si na najlepšej ceste. No ja som netestovať vydržala do 8 dňa, viac nie, potom každý jeden deň, ako testovací maniak 😅

zuzanabb
5. máj 2010

snecka, ja som uz ale 7 den po ET, presne pred tyzdnom mi kuriatko vlozili dnu, takze sa mi to nezda, ze by sa tak neskoro rozhodol uhniezdit 😅
a prsia ta nebolia? ani brusko nebolieva? takze len hladna si 😀 to je dobre, len papaj 😉
ja som bola presvedcena, ze vydrzim netestovat az do utorku 11.5. (lebo v stredu 12.5. mam ist na krv) potom som to realne zhodnotila, ze to nevydrzim, tak reku do nedele a potom testnem... ale ked tak na to teraz pozeram, tak budem rada ak do piatku vydrzim 😀

kefalinek
5. máj 2010

zuzka zvlastne je ze mi ta mrcha prisla presne na den ako chodieva, neviem co si mam myliet ale test mi asi nic neukaze ked spinim,musim pocka snad zajtra 🙂

zuzanabb
5. máj 2010

podla mna test ukaze aj ked spinis, to nevadi. len sa ti bude mozno o nieco nepohodlnejsie naberat moc do poharika 😅 ale testiku to nebude prekazat.

mata33
5. máj 2010

ahojte kocky,
tak uz mam 2 bublinky vlozene. 🙂 Po Diazepane a cipku a zapiti 2 utrosov som bola straaaasne ospala ledva som vnimala ked som sla odtial domov. Vydrzalo vsetkych 5 oplodnenych embryok, vybrali tie najlepsie, jedno sa rozhodla embryologicka to co bolo ICSI a druhe normalne oplodnene. Zajtra mam volat ohladne zmrazenia zvysnych embryok, ak budu teda OK aj zajtra. Inak su v GF celkom skupy na informacie. Neviem ani kolko mam byt doma po ET, v pondelok mi uz konci 2 tyzdnova dovolenka. Uhniezdenie je zevraj na cca 5 den.

mata33
5. máj 2010

Tehulkam pred testom drzim palceky !!!! Stimulkam nech sa drzia a pichaju si to dobre a su hlavne v dobrej nalade.

kefalinek
5. máj 2010

zuzka som rozhodnuta, ze rano testujem tak uvidime

mata33
5. máj 2010

Baby po tom utrogestane nemate bolesti v prsiach? a vcera pred ET ma este aj bolelo brucho vobec som sa nevyspala, raz ma bolelo tam kde je maternica raz vajecniky raz prsia...

To krvacanie co pises Kefi pred testom z krvi predsa este nemusi nic znamenat nie? Tiez viem ze menzes moze byt aj do 3 mesiaca len neviem ci aj pri IVF to plati... ja budem toto riesit zaciatkom bud. tyzdna som zvedava co bude :(

cucuriedka
5. máj 2010

Mati, na 5ty den? to by chcelo celotyzdnovu dovo po ET.. 😕 mam chrobaka v hlave.

cucuriedka
5. máj 2010

inac ja mam v piatok OPU tak drzte paste nech je dobra uroda 😉

mata33
5. máj 2010

cucoriedka drzim aj paste 🙂 uz sa ti to blizi

barchee
autor
5. máj 2010

jáááj baby, ja už sa tak teším na zajtra 😀 babulienka moje už budú u mňaaaaaaaaaaaaaa 😵 😵 😵

derylka
5. máj 2010

ahojte... takže mne sa po deprimujúcej sobote.. mrcha nakoniec rozbehla.. už aj končím 😉 .. včera som bola na sone... vraj na stimulku nereagujem ... tak mi doki zvýšil dávky... tak snád to pomôže... zajtra mám íst znova na sono tak som zvedavá...
čo sa týka toho pitia - pre mňa nadmerného 🙂). dodržiavali ste to všetky tie 2-3 litre... ja mám totiž problém aj s tými 2 a to každú pol hodku behám na vecko.. ☹