icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

kefalinek
5. máj 2010

nemusis derylka presne 2-3 litre ale tak po trosku ked ides okolo poharika tak si chlipni 🙂

kefalinek
5. máj 2010

stimulkam drzim palce, barchee nech sa ti tvoje deticky dobre prilepia 😀
cucoriedka piatok drzim palceky nech je dobra uroda
zuzi a ty sa ako ciits vsetko ok??? 🙂

derylka
5. máj 2010

kefalinek... šak sa snažím... doteraz som nato priznám sa trošku kašlala.. ale po včerajšom sone sa snažím dodržiavať...

cucuriedka
5. máj 2010

derylka, ja mam taku skusenost so sebou, ze na zaciatku chodim furt an wcko, ale telo si potom zvykne na vyssi prisun tekutin a podla toho tu vodu zacne spracuvat, ze uz tak vela lietat nemusis.

zuzanabb
5. máj 2010

derylka, ja som pila tie 3 litre, obcas len 2,5 ale vacsinou som do seba liala aj nasilu a o WC mi ani nehovor. Kolegovci sa smiali, ze mi prestahuju pocitac na wc, lebo som tam bola castejsie ako v kancli 😅
inak ani ja som nereagovala na stimulku a uz mi ju chcel stopnut, ale potom mi zdvihli davky. na kolko ti zvysili?

kefi citim sa normalne, ale az neskutocne normalne ako vzdy. len to ranne spinenie ma zaskocilo ale uvidim zajtra. som zvedava na test. daj hned vediet ako to dopadlo 😉 drzim silno palce!!!! 😵

barchee drz sa zajtra, a potom dva dni oddychuj! teda lenosit mozes aj potom ale aspon mne doktor kazal prve dva dni setriaci rezim a potom ako bezne zvyknes. Ale mne nase kuriatko vkladali na 5 den po oplodneni.

cuco, hlavne tieto posledne dni pred OPU by si mala tiez viac oddychovat, nech sa vajkam dari 🙂 neboj, bude dobra uroda!

mati, super sprava 😵 tak si len teraz pekne hladkaj brusko a dohovaraj bublinkam 😵 Mna tiez boleli prsia a pichalo v brusku alebo vajecniky, ale potom to prestalo.

cherryl
6. máj 2010

s tym pitim 2-3litrov denne pre niekoho zdravy pitny rezim pri mojich 49 kilach by to bolo prelievanie sa a vlastne sa vyplavuju z tela nielen zle skodlive latky =neviem ci sa tak neda definovat aj chemia co do seba tlacime injekciami = o takomto prelievani pri stimulke som sa docitala len tu 😎 pit sa musi to je iste ale preco nadmerne 😨

barchee
autor
6. máj 2010

cherryl, ja tiež neviem prečo je to tak, lebo OHSS je spôsobený privysokou dávkou liekov, nie nedostatočným pitím vody. Ono netreba to preháňať s tým pitím...tak normálne je úplne postačujúce, teda tie 2-3 litre...nie je zas zdravé zaťažovať obličky kvantami vody 😖

baby, zachvílku idem na tooooooo 😀 zvedavá som na moje embryjkáááááááááá 😵

stanka04
6. máj 2010

Ja som sa pytala dokiho,ci pitim predidem OHSS a vravel mi,ze nie,pit sa musi vela az ked to dostanem. Takze podla neho abnormalne pitie nic neriesi,je to o davke liekov,barchee-na teoria je podla mna spravna 😀
Barchee-drzime palce!

bibi24
6. máj 2010

Barch, drzim palce aj ja, velmi velmi 😵 😉

cucuriedka
6. máj 2010

barchee, drzime palceky 🙂

barchee
autor
6. máj 2010

ďakujeeeeeee,. už vyražááááám z domu 😀

monicka7299
6. máj 2010

mata33 - aj ja si dám 2 vložiť keď už budeme cieli - si sama chcela? alebo Ti doporučili?

barche - nech Ti to vyjde .... a samé dobré správy 😉

mata33
6. máj 2010

monicka vobec sa ma na nic nepytali, sup tam 2 a bolo 🙂

mata33
6. máj 2010

barchee drzim palceky

Dnes mam smutne spravy, zostali uz len tie tie 2 vlozene bublinky co mam v brusku :( zvysne 3 sa rozhodli nezamrazit nie su dobrej kvality :(

mata33
6. máj 2010

baby s tym pitim som to vobec neprehanala, vela pit tiez neni dobre je to zataz pre oblicky. ja som pila kolko aj obvykle

bobi3
6. máj 2010

ahojte princezny

môžem sa pridať? mňa najbližšie čaká moje 1.IVF, aspoň myslím teda, zajtra mám konzultáciu.. mám za sebou 3 neúspešné IUI a doki vravel, že ak tri nevyjdú, ideme do toho... no zajtra budem vedieť viac. Trochu sledujem vaše príbehy a veľmi sa teším, ak to niektorej z vás vyšlo. Moc moc vám to všetkým zo srdiečka prajem 😵 Ja už občas tiež strácam nádej a priznám sa, po 3 neúspešných IUI som aj trochu rezignovala, mali sme s manželom 2 mesiace pauzu, no ale rada by som to posunula niekam ďalej... Ja mám 33, manžel 35, sme obaja v poriadku, no po vyše 2 rokoch snaženia sa nepodarilo. Asi najhoršie je na tom tá bezmocnosť 😢

mata33
6. máj 2010

bobi3 ahoj, jak to ze obaja ste OK a nezistili ziadnu pricinu?

cucuriedka
6. máj 2010

ahoj bobi, vitaj 🙂 ked budes mat po konzultacii sup sem s novotami 🙂
a co vsetko vam zistovali, ked zistili ze ste ok?

cucuriedka
6. máj 2010

inac babule ohladne tej vody, ja som davala tak do 2 litrov, co je u mna dost zazrak. Vacsinou sa v praci dost zabudnem a na konci dna zistim ze som mala kavu a caj za cely den.. a nemala som ziaden syndrom.. ale zase tym ze som sa prinutila pit som si minimalne zlepsila pitny rezim 😅 tak to na nieco bolo dobre 😵

bobi3
6. máj 2010

ahoj matka 😵 tak to nevie nikto... ja som po laparke úplne ok, ovuláciu mám odsledovanú folikulometriou, vždy sa mi vytvorili 2-3 folikuly, hormonálny profil na 3DC ok, manžel má spermie v poriadku (má už jedného syna z predchádzajúceho vzťahu), mne mrška chodí presne ako hodinky na 28. - 29.DC... myslíš, že IVF mohlo pomôcť? 😕
čítam, že ty si akurát po vklade? tak moc moc držím palčeky... kedy budeš vedieť výsledok?

bobi3
6. máj 2010

aké vyšetrenia by mi ešte mohli spraviť, aby zistili príčinu? ste v tom určite skúsenejšie... 😕

mata33
6. máj 2010

bobi cize to ste to male percento v statistike kde sa nezisti pricina..
Ak si uplne zdrava urcite mas velke sance ze IVF vyjde, do ktoreho centra chodis?

mata33
6. máj 2010

cuco: no zlepsenie pitneho rezimu je len na osoh to je jasne ak si pila predtym malo 🙂, a kava = minus pohar vody 😀

mata33
6. máj 2010

bobi a nemas nejake stresujuce zamestnanie? skusali ste napr. nejaku dovolenku, dozicit si klud a relax...

monicka7299
6. máj 2010

spermiogram - aktuálny........ nikdy nevieš.... telo sa mení....

bobi3
6. máj 2010

matka, skúšali sme už všetko možné, aj vitamíny, homeopata, dovolenku cez plodné dni... zamestnanie stresujúc nemám, som síce asistentka riaditeľa v jednej firme, ale je to celkom v pohode, občas samozrejme stresy sú, ale nie je to až také strašné... neviem, či nie je chyba tak trochu aj v mojej hlave, moc vecí si pripúšťam, všetko prežívam...

do centra ešte žiadneho nechodím, zatiaľ som všetky vyšetrenia absolvovala u môjho gynekológa, on sa neplodnosťou zaoberá, robil mi aj IUI, no na IVF ma posiela do iscare v BA...

a u vás bol je aký problém, že sa prirodzene nepodarilo?

bobi3
6. máj 2010

hej, nový spermiogram nám v centre určite spravia, tak som zvedavá

zuzanabb
6. máj 2010

bobi3 niektori doktori testuju spermiogram len co sa tyka mnozstva a pohyblivosti spermii. U nas to mal priatel v poriadku (aj vela aj rychle) az ked zistovali tvar, tak zistili, ze ma len 0,5% dobrych co nas maximalne soklo, lebo aj on ma 9rocnu dcerku s predchadzajuceho manzelstva. To ale zistuju az v centre.
A hormonalny profil ti mali robit nielen na 3DC ale este 2x v priebehu cyklu, myslim, ze v streda a na konci. Lebo mne takto zistili, ze vsetko mam OK az na koniec cyklu kedy mi chyba progesteron. Ale uplne.

barchee drzim palce!!! 😉

monicka7299
6. máj 2010

no, to aj ja..... 😉
ja som behala po vyšetreniach - snaženie 3 roky (keby som vedela, tak ho tam pošlem skôr) - no neva.....
pred návštevou centra mi moja lekárka urobila všetky vyšetrenia - takže oni absolutne nič už nerobili- iba na pohl. choroby a genetiku... obom krvičku vzali....
...tak som bola rada...

cherryl
6. máj 2010

barche moooc drzim palceky 🙂