Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
bobi, ked ti robili laparku tak ti asi aj skusali priechodnost vajickovodov.. to je niekedy dost frustrujuce ked nevies co je zle a stale to nevychadza. Mne sa osobne ulavilo ked zistili pricinu a ze vedia co s tym robit, lahsie sa s tym bojuje. Mne doky co ma operoval odporucil gyn-fiv, a som tam spokojna. No a co sa tyka spermiogramu, my sme ho mali cca na 3 krat uz. Najskor u gyndosky, potom raz v centre iscare, a potom v gyn-five, ked sme sa vo finale pre to centrum rozhodli. tak urcite ho aj vam v centre budu robit.
bobi tak to treba jednoznacne nechat na centrum oni este porobia potrebne vysetrenia, podla mojej skusenosti vsetky znova veria len svojim 🙂
taky maly dotaz babušky beriete utrogestane 2tabletky trikrat denne ??mam pocit akokeby som si dole vytlacila tubu kremu ako cez tento bordel chcu spravit ET ? je mi jasne ze posledu davku prehltnem ale ajtak som toho plna aj tesne pred dalsou davkou a ani sprcha ci vana tomu nepomaha 😖
mne robili HP 3x pocas cyklu u mojho gynekol. , ale v centre len raz brali krv na HP
bobi my mame problem obaja m zly spermiogram a ja ciastocne nepriechodne vajcovody (sok po laparke)
cheryl 😀 😀 😀
....šak ja viem.....zachvíľu sa dosmejem 😀
ste veľmi zlaté, babulky, ďakujem, hej, v centre mi asi spravia všetky vyšetrenia ešte raz (okrem laparky teda--- priechodnosť vajíčkovodov mi robili), aj odbery trikrát počas cyklu, a to aj chcem, aby vyšetrili ešte raz mňa aj manžela... po prvej konzultácii budem múdrejšia 😉 no pravdupovediac mám z toho všetkého strach, že čo ešte na nás čaká 😒 ako to zvládate vy? sú tie injekcie bolestivé? pribrali ste od nich? 😒
bobi - Tvojho partnera nečaká nič....(no, spermiogram) a na konci si bude musieť umyť ručičky a vziať pvc pohárik a možno nejaký časopis 😀
ale Ty..... to isté ako my všetky........ na čo si len spomenieš .... ale keď máš laparku za sebou (to bolo pre mňa to najhoršie) tak to už potom ide ..... ale čo budeš najviac potrebovať?
T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....T R P E Z L I V O S Ť ....
Injekcie ani nie su bolestive, mne osobne pomohlo ked po zmiesani som si ich nechala odstat 5 minut, normalne trocha stipali, ale tym odstatim to pomohlo a nebolelo.. i ked na konci stimulky uz som snad nemala na bruchu volne miesto kam pichat (lebo na konci som pichala 3 injekcie hned z rana).
No a najhorsi bol prvy vpich, presvedcit a prekonat samu seba 😅
a pribratie... hm ako pred MS, mam taky pocit nabobtnania... ale ze by to bolo zrovna pribratie nemozem tvrdit.
monicka pravda pravduca, laparka je najhorsie, a potom je clovek rad ze sa veci dali uz konecne do pohybu.
babulky hooooooooj, som domaaaaaaaa a mám dve bábatká v bruškuuuuuuuuuuu 😀 😀 😀 😵 😵 😵 jedno bolo 8 bunkové a druhé 5 bunkové, to embryológ neodporučil mraziť, tak mám 2 bobíky v brušku 😀 strašne sa teším, že už sú konečne u mňa, už sa s nimi rozprávama, už som ich predstavila aj nášmu havkovi :D už len čakáme na tatina, kým príde domov a tiež ich pozdraví 😀 idem šupnúť utrogestan a idem vegetiť... 😎
monicka, veru, trpezlivosť 😒 pravda pravdúca... no keď máš 33 na krku a všetky kámošky už majú detičky čo pomaly idú do školy, tak to s tou trpezlivosťou dá zabrať 😖 Hej, laparku mám za sebou, to som rada, takže asi ma čakajú už len nejaké odbery apod, že?
cucuriedka, a vy máte aký problém?
barchee tesim tesim s tebou 🙂 tak teraz pekne vylozit nohy hore, a odpocivat 🙂
bobi, ja mam endometriozu (odstranovali mi taku cystu laparkou, aj pozerali priechodnost a vobec nist( , nepriechodne vajickovody. Takze sanca na prirodzene tehu minimalna. esteze je IVF 😵
inac si zoberte, takych 20 rokov dozadu zeny taku moznost aku mame my, vobec nemali.
hej, hej, my máme v tomto vlastne šťastie 😀
cuco, tomu ver a ešte sa aj ne zhadzovala všetka vina pre neplodnosť....teraz predsa väčšina ivf je kvôli mužskej neplodnosti... ☹
barchee, čítam, že máš dvoch mimískov v brušku 😵 držím palce, opatruj sa 😉
Barche no to je uzasne. Pekne-krasne si teraz zacni uzivat sladke nicnerobenie a hladkaj brusko!
Hrozne moc ti drzim palce!
ozaj, ma tak napadlo, dali ste si niekto porobit fotky embrijok? Moja mama chce, bo je straaasne zvedava 😀
Ahojte dievcata musim sa podelit o svoju radost vcera nam potvrdili srdiecko nasho babetka a vysvitlo ze neni samo ze aj to druhe embrijko sa uhniezdilo az do vcerajsieho dna to vyzeralo ze druhy plodovy vacok je prazdny ale ked sme poculi ten tlkot srdiecka nestacili sme sa cudovat aky necakany zvrat moj muz to nesiel rozdychat cely den lebo pred vkladom embrijok ho emriologicka ujistovala ze je mala pravdepodobnost ujatia oboch lebo jedno malo znamku 3 a zmrazenie by neprezilo kedze nam prezili len dve blastocysty zo siestich. Chcem vas aj tymto povzbudit je pravda ta psychycka pohoda je najdolezitejsia pre uspesny koniec IVF
Cucoriedka vo Ferti davaju prve foto do albumu hned pri ET. Ale to je fotka, kedy su uz bublinky u maminky. Vyslovene embryjka neviem ci niekde fotia.
Reachel gratulujem. 🙂
reachell, juuj dvojita radost, super novinky gratulujem 😀
ak môžem, pripájam sa 🙂
reachel gratulllllllluuuuujeeeeeeeeem, takze krasna dvojita radost 😀 😀 😀
dievčatá: gratulujem z celého srdiečkaaa 🙂
barche - 2 ????????????????
veď si si to predsa rozmyslela? - som rada 🙂 ktovie čo by bolo neskôr? Keď dávajú - ber 😀 alebo akcia 1+1 zdarma 😀
som šťastná!!!!!!!!!!!
žiadosť potvrdená, 20 ultrazvuk a pre lieky . od 2DC pichám - krátky protokol 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
KONEČNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .............budú rybky 😵 -keď to víde 😵
včera som dostala ms takže musím čakať na ďalšiu - ALE TO UŽ VYDRŽIM 😉
Moni tak uz ty ked nebudes tehulka, tak kto uz potom?
Ty si si vytrpela este si ani nezacala....
Zo srdca ti to prajem 😉
Teraz to pojde rychlo, ved uz sa to zacina diat....
jasan 😀
Ďakujem 😵 teraz sa už teším keď dostanem ms 🙂 inak dnes som 2DC takže keby prišla žiadosť včera tak by sa to ešte dalo stihnúť teraz, lebo aj doktor robil dnes no ale veď to by som zas ja nebola keby sa to nepredlžovalo... ale už neva ... mohli mi už aj zajtra zavolať a mala by som tú správičku na meninky 🙂 .......takže slaviť budeme už dnes 😀 ...tešíme sa veľmi .... som Vám závidela 😅 ...ale už nemusím.... už len budem nasávať informácie a poznatky od Vás
moni, hej, dala som obe, lebo to druhé bolo 5 bunkové a embryoló odporučil nemraziť, že by nemuselo sa rozmraziť dobre. Tak mu dám šancu 😀

zuzanka.... ale mne robili iba 2x ....dúfam, že to bude OK... 3DC a 25DC... stačí?