Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
stanka tak ta asi trosku sklamem ale nam to nevyslo sme negativny
sisi pisem ti IP 😀 graujujem!!!!!!!
kefi 😢 to ma mrzi. ides hned na KET alebo si date pauzu?
Kefi je mi to ľúto ☹ .
Baby no včera sa Helios nezdal, my keď sme išli do Heliosu tak som videla 15 bocianov, a Krajko mi robil sono a vravel tak uvidíme či sú dve alebo tri a ja som mu na to povedala že pokiaľ ich nebude 15 tak je všetko v poriadku, ale to ma ani nenapadlo že čo ak, 15 babám včera oznámili že sú tehu, a podľa toho čo tu čítam už ich je najmenej 4. 😵 😵 😵
Cuco ako sa cítiš babulka, už aby si testovala však?
snecka, na ET idem az zajtra, dnes m imaju volat kolko sa ich vyvinulo.. myslim ze zuzka by mala cochvila testnut s barchee...
cuco testovala som, mam ciarku 😵 ale do albumu prilozim az poobede, musim sa nejest, ist na postu a tak 😉
len to spinenie ma stale serka 😒
inak drzim palce cuco nech ti dnes zavolaju len dobre spravicky!
snecka 15 bocianov?????? ty moj kvet, tak to je riadne zamorene uzemie v tom okoli 😀
juuj zuzi tesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim 😀
krasna spravicka, spinenie dufam prejde, kedy ides na kontrolu? ak to neprejde spomen urcite dokymu.
zuzi aj ja gratulujem k čiarkam 🙂
stanka jej dúfam, že máš pravdu a bude čoskoro po pichaní.... prajem Ti na kontrole aby bolo veľa veľa zrelých vajok 😀
kefi je mi ľúto, že Ti to teraz nevyšlo ale ket sa už určite zadarí 🙂
cuco, zajtra idem na krv, tak mu poviem, ze uz od piatku spinim, ze co s tym. Dufam, ze mi pridaju duphaston alebo zvysia utros, lebo ja mam samo o sebe malo progesteronu. To mi zistili pri tom hormonalnom profile.
dakujem werka 🙂 uvidis, ze ani nenazdas a za chvilu budes aj ty testovat 😉
inak baby, ako sa to ráta po ET??? ráta sa aj deň vkladu? lebo vlastne ak rátam aj deň vkladu, tak dnes som 6. deň po ET a rátam až od ďalšieho dňa, som .deň po ET...a zbesilo robím testy a zbytočne zatiaľ...teda dúúúšikova sú, ale tých neriešim, môžu byť aj pregnyloví 😉
kefi ☹
KEFI, JE MI TO ľúTO....
baulky..... čo je to KET?
KET je kryo- embryo- transfer, teda transfer zmrazeného embrya...teda ono je rozmrazené, keď ho vkladajú 😀
ďakujem.... barche ...ako????? som zvedavá aká bude Tvoja úrodička.... 😵
ešte je skoro moni 🙂 skúsim cez víkend...zatiaľ sú tieniky slabučké 🙂
kocky, tak mi volali z embriologie, a vsetkych 5 po PK sa pekne rozvija, tak zajtra o 9:40 tam mame byt a rozhodne sa ze ktore 🙂
juuj bubatka nech uz sme spolu
cuco, držím palce 😵
barche: mne bolo povedane ze den odberu aj vkladu OP a ET je den nula
len 4den po ET vlecie sa mi to ako sople 😀
barchee dakujem.
cherryl, viem presne o com hovoris, ze sa to vlecie... ako je to vlastne s uhniezdovanim - zalezi to od samotneho vkladu embria, alebo aj od toho v akom stadiu delenia je?
cuco : asi od obidvoch veci
na vklad je lepsie ked ne embryjko po PK vraj je vacsia sanca ako ked ma len par buniek a 2-3 dni aj s cestou 🙂
kam by embryjko chodilo?.... veď ho dajú priamo do maternice, nie ? ..... dám si večer za lyžičku chemoprénu 😀
ja som si pozerala na nete zahraničné články a najlepšie je vkladať 5 dňovú blastocystu, je tam najväčšia pravdepodobnosť uchytenia...záleží to od štádia delenia a samozrejme od genetickej výbavy...pri delení sa môže embryo javiť ako normálne, ale jeho gen.základ môže byť narušený a neuchytí sa...záleží to od mnohých faktorov. rmie. Ale všetko je v rukách prírody, či prirodzene, či IVF... 🙂
cucu gratulujem k pekne sa rozvíjajúcim embryjkám a zajtra prajem veľa šťastia, hlavne nech sa poriadne uchytí aspoň jedno a nepustí sa Ťa najbližších 9 mesiacov 😀
babulky mala by som na Vás jednu otázočku, podstúpili ste niektorá pred ET aj asistovaný zonálny hatching alebo ste o tom uvažovali? ...alebo Vám v CARe nehovorili či sa tým nejako podstate zvýšia šance na uchytenie embryjka? ďakujem 🙂
pk je lepšia,lebo prežijú len "najsilnejšie" ... mne vkladali 4 dňové embryá, jedno malo 8 buniek a druhé malo 5 alebo 6...niesom si teraz istá istá...lebo embryolog mi vravel, že má 5 buniek a Války napísal do správy, že malo 6 buniek, tak asi sa jeden z nich pomýlil 😕 ale zhruba je mi to jedno, hlavne, že to jedno embryjko malo 8 buniek,teda počet prislúchajúci 4.dňu delenia 🙂 tomu druhému som dala šancu 😉
wera, ja viem, že to v iscare robia, robievajú to ak sa ti viackrát nepodarí IVF.
hmm asistovany zonalny hatching sa pouziva iba ked je obal trosicka hrubsi nez zvycajne, nie? az vtedy ho ponukaju... teda aspon tak som vyzistila na youtube ked to tam opisovali. skus juk sem
https://www.youtube.com/watch?v=ah3An0vYz-Uahojte 🙂 ja som túto praktiku našla v cenníku iscare keď som si pozerala koľko eurikov si budem musieť prichystať 🙂 ... čo som čítala na webe tak som tam našla len info že to zvyšuje šancu uchytenia embryjka... hmmm no veď uvidíme čo navrhne embryológ.... určite budeme chcieť predĺženú kultiváciu, len som myslela či náhodou toto ešte trošičku viac nepomože 😀
cucuriedka si už nervózna na zajtra....? ale asi sa viac tešíš, však? 🙂
babanky ja mam stale taky divny pocit z toho všetkeho, cim sme si presli, a neviem kam a kedy nam to ebryjko odcestovalo 🙄 🙄
zuzka gratulujem k dvom ciarockam

Siska,supeeer,gratulujeme 😀
Kocky,este par takych dobrych sprav a uz snad zle ani nebudu..... 😎
Weri,to je dobre,teraz to uz zbehne rychlo-aspon mne to pichanie uslo,zajtra uz posledna davka a kontrola.