icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

zuzanabb
11. máj 2010

kefi ☹ je mi to velmi luto, naozaj som verila, ze ti to vyjde. Vsetko islo tak hladko a bez problemov, ze som jednudocho s nicim takymto u teba vobec nepocitala. Ale mas este mrazacikov a jeden z nich uz na vas tuzobne caka.
ja mam stale z toho zmiesane pocity, nebyt toho spinenia tak sa z tych ciarociek tesim viac... ale takto neviem co ma este caka a na com som a dokedy hlavne

zuzanabb
11. máj 2010

cuco to je super pocit, ze vsetky deticky este ziju co? 😉 drzim palce, nech vyberu to najspravnejsie 😵

janemari
11. máj 2010

No popisali ste zase 🙂 Su tu aj pozitivne spravy aj zla ☹ ale kefi budeme verit ze mrazacik sa chyti a urobi vas stastnymi.Mne sa dnes podarilo rozbit ampulku Pregnylu z praskom.Ale sa nevysypal neviem ci ho vyhodit alebo co.Len dufam ze je jeden Pregnyl bude stacit,lebo je to viac nasobne balenie 😖

cucuriedka
11. máj 2010

weri, Zuzi hej, je to fajn pocit, i ked sa stale snazim drzat pri zemi... ale v kutiku duse stale dufam a tesim sa 🙂

Kefi, naozaj dobra sprava je ze mas mrazacikov, takze nemusis cakat pol roka ale dalsi mesiac to mozete skusit opat, a tam tie dve ciarocky iste budu, budeme drzat palce vsetky co sa daju ;)

wera
11. máj 2010

babulky mám na Vás ešte otázočku ak možem... koľko embryjok Vám odporučili v CARe vložiť? ...my sme sa zatiaľ v iscare na túto tému nebavili.... ale ja by som chcela dve 🙂

wera
11. máj 2010

cucu určite to dobre dopadne, hlavne treba veľa veľa oddychovať a šetriť sa.... ostaneš po ET nejakú chvíľku doma?

janemari
11. máj 2010

wera mne v Iscare hovorili ze vkladaju zasadne jedno,ale asi zalezi od kvality vajicok

zuzanabb
11. máj 2010

werka ak mas okolo 33 a menej a je to tvoje preve IVF tak ti odporucia 1 embryjko, a ak mas viac rokov alebo je to uz tvoje tretie IVF tak odporucaju dva 😉 Zalezi to ale na tebe ako sa rozhodnete s partnerom a hlavne ake budu embryjka

wera
11. máj 2010

... hmmm tak uvidíme...ja by som radšej dve...určite je tam vyššia šanca že aspoň jedno z nich sa uchytí... a ak by boli dve tak by sme mali vystarané 🙂 🙂 🙂 ....teda aspoň na nejaký čas 😀
janemari ja keď som bola minulý týždeň v iscare na hysterke tak tam so mnou ležala jedna holka a jej vkladali dve... chodíš do iscare v Ba, alebo Mt?

trinity525
11. máj 2010

pripojim moju informaciu, ze v Iscare davaju 2 a ani sa nepytaju ci s tym suhlasi pacientka ... so mnou o tom tiez nikto nediskutoval a vlozili mi dve a tiez kazdej babe co bola v ten den na ET ... trosku ma to zarazilo

wera
11. máj 2010

hmmm to je divné trinity...a chodíš do Ba? ...tak mne osobne by to nevadilo 😎 ...ale opýtať by sa asi mali 😲

janemari
11. máj 2010

Ja chodim do MT a somnou konzltovali vsetko.A hned hovoril ze vkladaju jedno,aby bolo len jednolodove tehu.Ale urcite zalezi aj od kvality embrijok.Na MT s ami paci ten ludsky pristup o vsetko s tebou hovoria,ochotne odpovedaju aj vysvetluju.

trinity525
11. máj 2010

hmm .. praveze v BA aspon u Valkyho to tak vobec nie je ☹ ten toho moc nenahovori a absolutne sa so mnou ani nebavil o tom kolko vlozit a preco ...a ani hormonalny profil nerobil ... u neho uz nikdy

janemari
11. máj 2010

Ja som z MT nanajvys spokojna.Od prveho stretnutia,vsetko mi vysvetlili co mi idu robit,preco mi idu robit.Povedali ze IUI je pri mojom stave zbytocne,ale ak chcem urobia ho.A my sme sa hned rozhodli pre IVF.Doki nam vysvetlil ako sa robi ivf,ukazal video popisal kazdy jeden krok.A aj teraz ked som bola,mala som zly vysledok a on ma hned na sono zobral/aj ked nemal v plane ma brat na konzultaciu/ vsetko mi na sone ukazal a vysvetlil.

trinity525
11. máj 2010

to je naozaj vynikajuci pristup ... ako aj BA je to tak, ale nie u Dr. ktoreho mam ja ...

janemari
11. máj 2010

Vela zalezi od lekara a om rada ze chodim do MT lebo aj sestricky su super,mile a ochotne.A to tiez vela dava ked je zena v strese a potrebuje upokojit

liviah
11. máj 2010

Ahojte babky, vsetky moc pozdravujem a drzkam Vam moc moc palceky. 🙂

cucuriedka
11. máj 2010

Kocky, tak ja som dnes tahala infosky od embriologicky, ako z chlpatej deky a aj milsia mohla byt.

Pytala som sa ze kolko sa vklada... a ona max 3 a to velmo neochotne povedala.. nehovorim ze o kvalite embryok sa ani nevyjadrila nijako.. Ja chcem 2, aj pod rizikom dvojiciek... ale ci mi daju moznost 'dispurovat' o tom tak to neviem..

Weri, hej zostanem domka do konca tyzdna a potom normalne robit.. to sa mi zda ze to staci... mam sedavu robotu, tak sa to da.

janemari
11. máj 2010

cucuriedka by som tej embriologicke asi nieco povedala 😠 Asi by som sa jej spytala,ze kedy jej mozem zavolat aby som ju nevyrusovala a ona mi mohla odpovedat na otazky 😎

wera
11. máj 2010

cucuriedka to určite stačí.... 🙂 ...hmmm ten prístup embrylogičky teda nič moc...určite Ťa to muselo aj mrzieť... tak najhoršie je že sú to len tiež ľudia a niekedy nemusia byť príjemný, aj keď pri takejto práci by sa mohli aspoň pretvarovať... ja keby som robila takúto prácu tak by som sa z nej určite vytešovala a rada by som rozdávala dobré správy budúcim maminkám
😉
...ja rozmýšľam že by som zostala doma už po OPU a potom by som uvidela...asi by som radšej išla na PN aspoň na nejaký čas....robotu mám síce sedavú ale máme stresy a tomu by som sa chcela vyhnúť aby som niečo nepokazila...

...ja mám super pani doktorku v centre, je veľmi milá a vždy mi všetko pekne vysvetlila takže ja som zatiaľ veľmi spokojná...
🙂 🙂 🙂 ....môj normálny doki ku ktorému som chodila ma tiež posielal rovno za najvyšším docentom, ale to som sa bála že bude mať veľa roboty a nebude mať na mňa toľko času...tak som sa rozhodla v CARe pre doki ktorá mala prvý voľný termín na konzultáciu 😀 ...ja som totižto strašne netrpezlivý človiečik 🙂

janemari a kedy začínaš so stimulkou?

barchee
autor
11. máj 2010

no, ja som u Válkyho a so mnou sa bavil, aj sme sa bavili o ppčte embryjik, riešili sme jednovaječné vajká, pred transferom aj s Válkym aj s embryológom spoločne sme o tom diskutovali...podľamňa sa treba pýtať, ja som ich stále bombardovala otázkami a aj sme vtipkovali všeliako 🙂 ja z neho nemám zlý pocit...ale všetko je individuálne. Aký HP máš na mysli Trinity? Ten nerobil ani mne, ale ja som mala 3 HP robené v inom centre, takže asi ani iné nepotreboval...ja som s prístupom v Iscare ovela spokojnejšia ako s prístupom vo Ferticente 😠 Mne odporučil embryológ v Iscare, tiež vzhľadom na vek a problém na strane manžela, vložiť 1 embryo, ale povedal, že všetko závisí od toho, ako sa budú deliť. Keďže to moje druhé embryjko sa neoplatilo mraziť, vložili sme po spoločnej dohode obe bublinky 🙂 ja nemám čo vytknúť.

janemari
11. máj 2010

wera ak pojde vsetko ako ma tak koncom mesiaca

janemari
11. máj 2010

Inak aj ja by som asi najradsej dve deti jenym vrzom a bude pokoj.Ale budem rada ked bude aspon jedno. 🙂

wera
11. máj 2010

dobrú noc prajem 🙂

cucuriedka
11. máj 2010

bru 🙂

mata33
12. máj 2010

caute baby, ani v GF o tom so mnou nediskutovali kolko chcem vlozit, su tam tiez dost skupi na informacie. chcelo byto lepsi pristup

barchee
autor
12. máj 2010

bré ránko dámy 🙂 okrem strašnej bolesti pŕs sa dnes pridali aj kríže ☹ tak sa mi dobre v posteli ležalo, aj celý deň by som preleňošila 😀

bibi24
12. máj 2010

Caute, pridavam sa k Barchee, aj ja som u Valkyho, zatial este nestimulujem (cakam na schvalenie ziadosti), ale som u neho 2 mesiace a za tu dobu sa toho poriesilo tolko, co inde ani zdaleka. Ja sa vzdy dozviem, co potrebujem vediet, pretoze sa pytam. Ak ma nieco zaujima, rozmyslim si, co chcem vediet, opytam sa a dostanem odpoved. Na mna je vzdy mily, niekedy aj sranduje. Mam pocit, ze sa mi naozaj venuje indvidualne. Zatial mu nemozem nic vytknut (a to som bola u neho aj na laparoskopii aj hysteroskopii). Dokonca (aj ked je zaneprazdneny) ked som isla na laparku, bola som na kontrole 9dc a chcela som to stihnut v tom jednom cykle, tak mi povedal, ze ak si vybavim predoperacne, tak ze mi da termin hned a tak aj bolo. Na 14dc som mala hotove vysetrenia a on mi dal termin na 16 dc. 🙂

bibi24
12. máj 2010

Ahoj Barch 🙂 dnes si nerobila testik? Tak hadam to nieco znaci, tie krize 😉 😵

wera
12. máj 2010

dobré ránko 🙂

barchee podľa mňa je tiež jeden s "pozitívnych" príznakov 😉