icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

stanka04
12. máj 2010

Mata,aj kvoli poctu folikov,aj velkosti vajecnikov.Vraj nieje vhodne tam vkladat mimi,ked su take velke,to by sa mohol OHSS rozbehnut....No mozem ja za to,ze tak aktivne reagujem? 😝 Sama som necakala taku urodu,sme sa s muzom modlili aspon za 5,6 folikov..Nic,bude to ok,len predychat to cakanie zase.... 😒 Asi si poobede vybehnem kupit nejaku kabelku 😠

makovicka53
12. máj 2010

cheril mam podobny pocit...kazda kamoska ma uz babo...a z kazdej strany sa na mna valí a vies ta je tehotna a ta porodila ...a ja zas nic...revem jak zmyslov zbavena...preto chodim sem a naberam silu, viem ze nie som sama

mata33
12. máj 2010

makovicka53: bolestive ani nie, treba byt hlavne pohode. ja som bola v ruzinove na laparku. Nemozem sa stazovat bolo to vsetko OK. Neprijemne su hlavne tie procedury predtym (klystyr a tak 🙂 A otravne bolo pre mna dlhe cakanie pred operaciou - uz na sale, doktor meskal 😀. A bolo tam zima. 🙂 Po laparke ma v bruchu vobec nebolelo, akurat kedze nafukuju brucho z CO2, tak tie s tymi plynmi sa musi telo vysporiadat (u mna to boli bolesti hlavne do ramena).

laparka je ako zakladne vysetrenie pred IVF . Da sa to robit aj ambulantne ale to mi dr. nedoporucoval ze to je velmi nepresne. vola sa to HSG (hysterosalpingografia) a musi to asi dost boliet ambulantne.

tu mas info o zakladnych vysetreniach http://www.novedieta.sk/?IDe=6228

mata33
12. máj 2010

Stanka no v kazdom pripade gratulujem bude z coho vyberat len sa to trochu predlzi. Hlavne nech ta nechyti OHSS

mata33
12. máj 2010

stanka kabelka by sa zisla aj mne, daj nejaky tip na obchod 🙂)

stanka04
12. máj 2010

Vyspim,spravim zo seba cloveka a idem lovit,potom ti napisem 😎

cherryl
12. máj 2010

mata = musela som sa ist pozriet na papiere 3.5 OPU A 8.5 ET mne 10 den vychadza nastastie presne na prac den a vlastne vsetky ukony vysli alebo posunuli na prac den lebo nadstandart nie je vzdy nadstandart 😉 cakat viac vsak ja uz teraz sediviem 🙄

cucuriedka
12. máj 2010

ahojte 🙂
tak uz mame po ET, vkladali dve stobunkove embryjka, tak sme teraz (ak to tak mozem nazvat) 3 v 1 🙂 ...teraz ich pekne pristopkat, nech sa pekne uchytia ;) Na kolky den dava zmysel sa testnut bez toho aby tam bol pregnylovy duch?

mata33
12. máj 2010

cucoriedka asi tak 15 dni po pregnyle

mata33
12. máj 2010

a 10 den po vlozeni asi

mata33
12. máj 2010

cucoriedka 2 100-bunkove to myslis blastocysty?

makovicka53
12. máj 2010

mati a kolko si bola v nemocnici ked ti to robili... 🙂

mata33
12. máj 2010

cherryl nj, ja som mala 30.4 opu a 5.5 ET cize skorej a musim cakat tiez do toho 17.5 :(

cucuriedka
12. máj 2010

mati ano presne.. ja sa moc do tejto kategorizacie nevyznam, ale blastocysty spomenula aj embriologicka 😅

mata33
12. máj 2010

makovicka mna si tam ponechali od stvrtka do pondelka, cim dlhsie tym viac im poistovna vyplati.. preto ma nechceli pustit skorej.. ked som uvidela tu sumicku na vypise z poistovne bolo mi hned jasne co ma nesikovali domov...

Sestricky mi inak vraveli ze normalne chodia laparky domov na druhy najneskor 3 den, no ale toto padlo na vikend a cez vikend moc nepustaju .
V nemocnici si uz den pred laparkou kvoli priprave.

cherryl
12. máj 2010

neviete kde sa daju pozriet sumicky =naklady co ma poistovna s jednotlivym poistencom ?

mata33
12. máj 2010

cherryl na www stranke poistovne, ja mam doveru, tam z www.dovera.sk kliknem na elektronicka pobocka, prihlasim sa a nestacim sa divit ake selijake vysetrenia mi robili napr. v tom GF 🙂)))) Ale ak tam nemas pristup treba si najprv vybavit, mam k tomu aj grid kartu.

mirkatom
12. máj 2010

Čaui,
..... Žienky, ktoré absolvovali IVF v SPN-e v Ke ? Alebo sa naň v blízkej dobe chystajú ? M.

snecka
12. máj 2010

Cuco blahoželám a čo sa týka tých testov kuk moj album, ja som testovala 8 deň 😉

makovicka53
12. máj 2010

snecka blahozelaaaaam 🙂

monicka7299
12. máj 2010

Ja som bola na laparke v Medicentre - jednodňová chirurgia - ráno laparka a o 14.00 domov... na druhý deň na kontrolu a výber banky a na ďalší pondelok výber štychov.... (55-EUR)

wera
12. máj 2010

stanka to mi je ľúto že máte nábeh na ohss... a čo Vám teraz povedali, že uvidia pri OPU či budú robiť ET alebo nie? a máš krásnu úrodu vajok, tak nech všetky pekne ešte do piatku dobre dozrejú 😉 .... jooooj teraz si ma inak aj trošičku s tým ohss vystrašila, ja sa bojím že pri mojom šťastťí ho schytám zase.....aj keď beriem nižšie dávky hormónov ako bývajú obvykle... a fakt Ti povedali že by si v prípade ohss musela čakať s ET 2-3 mesiace? ...teda budem Ti moc moc držať palce nech sa Tvoje vaječníky umúdria aby si na to ETčko predsa len mohla ísť 🙂

cucuriedka moc gratulujem k embryjkám v brušku 🙂 ...musí to byť super pocit že ste zase spolu 😉 podľa mňa môžeš už ten 7 deň po ET kľudne testovať 😉 ...mne sa pregnyl po tejto dobe na test už neukázal... tak a teraz veľa veľa oddychovať 🙂

mata33
12. máj 2010

snecka uz 8 den po ET si testovala? hm to ja mam zajtra zeby skusim?...

cucuriedka
12. máj 2010

snecka, weri dakujem.

idem kuk fotoalbum 🙂

mata33
12. máj 2010

monicka ahoj a ty ako uz si zacala so stimulkou? po tych problemoch so ziadostou.. nejake lacne ze 55 euro, ja som platila cca 170 eur v ruzinove

mata33
12. máj 2010

monicka v ruzinove lekarka na vizite povedala ze 24 hod. po laparke sa moze este vselico stat ze ona nepusta domov v ziadnom pripade.. a ze laparku aj sama absolvovala tak vie ake to je.. takzeist v ten isty den domov sa mi zda moc skoro..
kto ti odporucil medicentrum?

bibi24
12. máj 2010

Makovicka, aj ja som bola na laparoskopii. Mata33 hysteroskopia sa da robit ambulatne, to ano, ale je to nieco ine ako laparoskopia. Laparoskopia je operacia, kde ti cez male dierky v bruchu pozru vnutro brusnej dutiny, vajecniky, vajickovody a ak sa najde nejaky problem, hned ho aj odstrania. Robi sa v plnej narkoze. Nic neboli, akurat rana po operacii. Ja som bola v ramci jednodnovej chirurgie v Iscare, rano tam a poobede domov. Nemala som ani klystir, ani dren, ani ma necievkovali. Vsetko v pohode.
Hysteroskopia sa robi cez posvu a je to vysetrenie vnutra maternice. Vacsinou sa tiez robi v narkoze (mne robili aj toto).

liviah
12. máj 2010

Stani, hlavne sa netrap. Nebojkaj, vsetko to dobre dopadne. Presne aj mne povedali to iste, lebo pri mojom pocte 35 a tie drobulinke uz ani neratali 🙂 som mala riadne zvacsene vajeciky a mam ich doteraz, ale uz je to lepsie. Nechcem Ta utesovat, ale bola som na tom tak isto a ET mi robili na piaty den, mali sme predlzenu kultivaciu a vsetko dobre dopadlo. Po ET mi kazdy den pichali nejake inekcie, pila som nutri drinky a poctivo som pila 4l vody. Ja pevne verim, ze to fude fajn a ani cakat nebudes musiet 🙂 Moc pozdravujem 🙂

mata33
12. máj 2010

bibi: ano presne tak, podla toho co chcu vysetrit, vysetruju tak aj priechodnost vajecnikov nielen maternicu. nevedela som ze ambulantne to robia aj v narkoze, a keby som vedela ze v centrach robia laparku bez tych neprijemnych procedur (klystyr a tak).. i ked je to zase nieco drahsie ako nemocnica.

makovicka a uz mas iste ze ta poslu na laparku ci len zistuje infos

monicka7299
12. máj 2010

mata33 - mne odporučila Medicentrum moja lekárka na gynde... že je to lacnejšie a bez čakacej doby.... tak som išla... 1 týždeň som čakala, lebo mi končila ms. rozhodujúce bolo pre mňa čas a peniaze (nemám ani jedno ani moc druhé 😅
...no a potom sa dokašľala tá žiadosť...
nestimulujem ešte... 20.5.2010 idem na utz a tam dostanem dúfam recept a začínam s ďalšou ms t.j. cca 30.5...... tak som zvedavá... ale ako to tu čítam, tak nech je to už radšej na svete .... 2 kúsky nevadia 😀