Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
kym som ja napisala moje litaaaanie, snecka uz ti odpisala, cize v podstate potvrdzujem jej slova 😀
Kacarina súhlasím najhoršia je prvá , lebo picháš pomaly a kým ti to prejde cez kožu to je asi najblbší pocit, netreba sa s tým zabávať a rozmýšlať, jednoducho to tam švihneš a je to. 😉
dakujem, dakujem!
mne to moj doktor doporucil na letne prazdniny, som ucitelka, tak aby som nebola zbytocne zla na decka...🙂
ja som tusim nebola nejaka nervna, ked som tie hormony brala ... ale na kazdeho to moze inak pôsobit ...
a pamätam si, ze najväcsi kludas som bola, ked som bola tehu 😅 kliiiid, ziadne nervy, akurat som rumadzgala pri kazdej prilezitosti napr. pri pozerani tv a akomkolvek naznaku stastneho alebo nestastneho pribehu 😀 😀 😀 moj manzel mal "zabavu" zo mna .... tak zelam vsetkym, aby sme tu boli rychlo vsetky take kludne 😉 😅
gerdusha vitam ta...ja si picham.teda dnes 3.davku puregon pen a je to super..nic necitim..ziadne modrinky..trosku to stipka asi 2sekundy 😀 neboj to zvladnes..najhorsi je prvy vpich..najradsej to urob ty sama pred odbornou sestrickou ako ja..to musis aj ked nechces a vpalis to tam ani nevies ako...manzelovi si radsej nedavaj pichat..ten moj mi pichol vcera a des..hahaha a sama som si ja opat dnes a uzasne..nic..ani znaku po vpichu..hihi....a mam dieta..dcerku..a vobec ne som na nu zla...🙂)mozes ist do toho aj hned ,ak sa na to citis 🙂
ja som brala clostyl a strasne zle na mna posobil, co sa tyka nalad...fakt som bola hnusna...moj zlaty manzel mi to vsetko toleroval, ale najviac som to vazne citila v skole...uplna harpia...
tak neviem...ach jo...
momentalne riesime manzelovych bojovnikov, ja viacmenej "stojim", neberiem nic, brala som takmer rok duphaston, dnes som 38 DC a stale nic...uz akosi ani nemam silu to riesit...uz sa mi nechce ladovat hormonmi..pribrala som 20 kg, vyzeram ako slon...zacinam velmi silno rozmyslat nad adopciou...
gerdusha a kolko sa uz snazite?to mi je luto...ze si tolko pribrala a ze ta to tak berie myslim po psychickej stranke..tie nalady ne je bohvieco... ☹
ja chvalabohu vsetko ok...manzel zly SPG...
snazime sa uz rok a pol..viem, ze zeny sa snazia aj ovela dlhsie...ale ja budem mat o par tyzdnov 33, mm 36...takze uz nie sme ziadni mladici.. 🙂
gerdush, to si musi kazdy sam rozmysliet, ja viem ... ja mam uz 36, o mesiac 37, diagnozy na IVF mame obaja a stale sa neviem vzdat tej myslienky, ze budeme mat vlastne babo 😖 ... je to stale ten isty kolotoc, u nas uz 5-6 rokov, dlhe prestavky a vecne cakanie na nieco ... ja zatial neviem prijat myslienku o adopcii akosi, stale sa zubami-nechtami drzim tej nadeje, ze este nie je nic stratene ... ale niekedy som z toho uz riadne unavena, to priznavam .. asi viac psychicky, aj ked fyzicky to da cloveku tiez dost zabrat ...
gerdushka a kacarinka moc drzim palce aby vam to obom vyslo!!!treba verit aj z poslednych sil..kamaratka ma 39 a po 11 rokoch otehotnela..bola 7.krat na IVF -ICSI..a nakoniec to vyslo,ked uz ani nedufala.... hore hlavu baby..
kolkokrat???? uffff .... 😕
Gerdus: ja som tiez učiteľka.Nebudem cakat na Prazdniny.Ja som mala tiez obavy Mam za sebou hormonálnu liečbu endometriozy,ale ziadnu zvysenu nervozitu som necítila...len návaly tepla a nespavosť,ale myslím ze v praci to bolo OK na to ze som bola v podstate v menopauze😀
dakujeme maria .... tiez poznam niekolko pribehov v mojom okoli ... niektori maju toho za sebou menej, ini viac ako my .... no co uz, ked nas stale zenie nieco za tym cielom, tak sa snazime ... aby sme vyuzili vsetky moznosti, kym sa da 🙂
dakujem za povzbudenie...
gerdusha a ozaj...ak velmi tuzis po babetku ,ja by som do toho sla hned ako mozem..a nie cakat na prazdniny a nepradzniny...uvidis ,ked budes happy tehulka ,tak sa detom oplatis v skole dobrou naladou 😀
luko v menopauze hahahaahahah
kacarinka veru babetko je silny ciel..a treba si za nim ist kym ti sily stacia...a aj ked sa nedari dlho ba dlhokansko ale vzdy existuje ta nadej..ja by som do toho sla ...a znovu a znovi..ak toto 1.IVF u nas nevyjde..hned dalsie mozne terminy skusim opat .......
Snecka : ja myslím ze na dlhý protokol,aspon tak spomínala doktorka.
este som chcela dodat,ze ta moja kamoska uz tooolko toho poplatila..nabrala uvery ..a nie nadarmo... 😉
Maria : vazne,museli mi navodiť umelú menopauzu a utlmiť vaječníky aby sme odstavili endometriozu...poviem vam nemáme sa v 50tke na co tešiť 😀
Idem nakupova kocky Bye zatial😉
ahojte
gerdusha: ja som tiez ucitelka a uz druhykrat idem do toho pocas skolskeho roka....ked som si pichala tie hormonalne inekcie, tak som boal sice naladova ale urcite to nebolo horsie ako pocas ms 🙂 ...a ta prva vcelicka bola asi najhorsia, potom to slo ako po masle 😀 ziadnu modrinu som nemala....a ja by som urcite nedala manzelovi pichat, totiz sama viem kedy ma to stipe, boli...a vtedy si to potom pustim pomalsie
no to muselo byt hrozne..svokra je v menopauze..je to s nou na nevydrzanie...fakticky..stale je jej zle..poti sa ako kon..no horor..v noci nespava...vyhadzuje sa cela..zas niekedy je dobre..inokedy otras...uff je to tazke ta menopauza..preco zeny tak trpime?od zac.menstruacie cez porod....atd..a az po tu menopauzu 😀
ahojte,
maryah ja chodím do gynfivu, mali sme ísť skôr na konzultácie, len kvoli práci sme sa dohodli na 26.1 a tiež v ten istý deň na spermiogram. Výsledky ktoré boli pred tým boli veľmi zlé a asi to bude na ICSI.
gerdusha čo sa týka tej bolesti, tak kolegyňa bola na tom (žiaľ neúspešne) ale vravela že to nebolí, že si v narkóze.
Chodí s vás niekto do gynfivu? Ja sa skôr bojím pribratia, čo som o tom tu dosť čítala
ahojte dievcata,
vstupila som do tejto sekcie lebo aj ja by som chcela podstupit IVF. Buduci tyzden idem na konzultaciu do ISCAR k dr. Petrovej v BA. Rada by som ziskala nejake informacie o centre, ale aj o dr., nakolko mam doteraz len velmi negativne skusenosti s lekarmi gynekologmi aj s konkretnym lekarom z GYN.FIV. Preto skusam dalej a rada by som sa vyhla dalsiemu neprijemnemu zazitku. Dakujem za info.
luko do ktorého centra chodíš?
amigaa22 aké zlé skusenosti si mala z gynfivu, ja som tam začala chodiť teraz
no tak ja som chodila k dr. harbulakovi a on ako clovek je uplna katastrofa. hovori sa ze je dobry odbornik, ale mna velmi sklamal. Podstupla som tam vsetky klasicke vysetrenia, okrem genetiky, a isli sme na IUI, podarilo sa na 2. pokus, ale potratila som v 10 tyzdni. asi 2 tyzdne pred tym som zacala spinit, tak som tam isla a on ma odmietol osetrit, ale povyjednavani ma nakoniec osetril a ze o nic nejde. potom si nasla ineho lekara, s ktorym sme doriesili uz len kyretaz. ta druha IUI bola velmi bolestiva, omdlievala som pritom a zacala som aj krvacat. Harbulak vsak povedal, ze o nic nejde, ze som len precitlivela. no a dorazil ma tym, ze ked som sa pytala ze co dalej po 2 potratoch (potratila som uz aj pred tym, ale otehotnela som prirodz. cestou) tak mi nenavrhol ziadny dalsi postup liecby. tak som tam uz viac potom ani nesla. ale hovori sa npr. o dr. stenovej ze je dobra a ze ma aj dobry pristup. ale mne u nich nevyhovoval clostyl. mne z toho bolo dost zle, vzdy som mala zapchu pocas celeho uzivania a vyhadzala som sa. takze ja uz stimulaciu clostylom ani za nic.
amigaa22: ja chodín k Drábekovi, zatial je fajn, uvidíme potom
majaja, nechcem ta strasit, ale o drabekovi som nepocula nic dobre. ziskavala som si tu viac ako pred rokom info o gyn-five a pri tom som sa stretla tu s negativnymi informaciami. ale kedze ty mas zatial dobre skusenosti, tak je urcite vsetko fajn. ja som si vybrala toho najlepsieho z najlepsich v gynfive a vidis ako som dopadla.
amigaa22, neviem posúdiť, tiež som všeličo čítala, aj pozitívne aj nie. Ťažko povedať.

gerdush, neboj sa, podla mna to zvladnes ....
moja skusenost:
odber vajicok: uspia ta na chvilku, takze zakrok ako taky neboli, po prebudeni ma trosku bolelo v podbruchu ako pri menstruacii, chvilu to pobolieva, ale to nie je nic hrozne ... mam taky pocit, ze oni aj nieco od bolesti davaju, uz sa nepamätam presne... ak by nahodou bolo treba, kludne sa spytaj, ci si nieco mozes dat alebo ci ti oni nieco daju ...
injekcie: ja som mala Gonal, to boli take tie "pera" s kratkymi tenuckymi ihlami, väcsinu tych vpichov som ani necitila, take su tenulinke, akurat asi 2-3x sa mi podarilo nejaku cievku najst, tak to trosicku zastipalo a zostala asi 2mm slaba modrinka, ale to je nic, taka mala "vcelicka" len ... najblbsi pocit bol pred prvou injekciou do brucha, kym sa clovek odhodla, ale netreba z toho robit ziadnu vedu a nepichat tam tu ihlu pomaly... uvidis, ze ti to potom uz pojde ako po masle ... a Decapeptyl mi pichala sestricka u mojho gyndosa do ramena, ten trosku stipe, ale zistili sme, ze ked ho pusta veeelmi pomaly, citit to len malo 🙂 ...
drzim palce! 😉