Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
to som sa zabudla spytat, ale v stredu uz nezabudnem... mala som hlavu v oblakoch v tom momente 😵
to Ti verím 😉 ... ja len či to vyzerá na dvojky...? 🙂
no uvidime podla hcg v stredu... a sono neviem mozno az ob-tyzden.. neviem ako to chodi...
monicka,ja som bola presne ako ty nastartovana a natesena a uz som len cakala,kedy pride mrcha,aby som si pichla tu hnusnu injekciu a zacala konat.Tak nech ti to vydrzi a hlavne mysli pozitivne. Lebo ja som negativistka a toto bolo snad prvy krat,co som myslela pozitivne a podla mna to pomohlo.Aspon mne. Teda este nie som za vodou(nemam dve ciarky) ale keby mi to teraz nevyslo mam este mrazacikov.
Takze naozaj POZITIVNE MYSLENIE 😀 😀 😀
A co sa tyka tych dvojiciek toho sa tiez bojim,ze by som to nezvladla ani psychicky ani fyzicky a hlavne financne. Aj ked mi doki povedal,ze mam panvu na vynosenie dvoch deti dala som si vlozit len jedno.Ale ak by to nevyslo mozno by som to riskla aj s dvomi. UVIDIME
ahojte babuľky, weri to je super , ako ste sa rozhodli, jasné dovolenka a potom sa ide na to ( upokojíte sa, odreagujete a...... ) v lete Vám ten čas prejde rýchlo!!!!
aj tak skorej ako za tri mesiace nemôže byť vykonané OPU - tak Vám to aj tak vychádza ( nám na 2. ivf schvaľovali žiadosť presne 2 mesiace, potom som čakala na menzes a hneď sme do toho išli a keď sa spätne pozerám, tak už budú skoro 4 mesiace ako som mala OPU). A nasadila som si kalibrum baby plan a teraz užívam čistú kyselinu listovú, manželovi som nasadila Profertil ( aj keď hovoria, že to nie je moc účinné ) - nevadí, urobíme všetko pre to aby, toto už vyšlo
cucu - super, gratulujem
mati - to fakt vám ani nezhodnotili stav????
nám dali aj obrázky embryií, že nie sú vhodné na transfer, každé jedno nám vysvetlili ako sa vyvíjalo a pod., prešli s nami ako som reagovala na stimuláciu a pod., napísali záverečnú správu a navrhli ďalší postup pre druhé ivf-ko.My sme aj hneď ( na 7. deň od OPU ) vypisovali ďalšiu žiadosť, lebo to kým schvália prejde istý čas ( však do roka od schválenia sa musí zákrok vykonať). Áno aj mne zmenili lieky, aj dávku mi priebežne upravujú, tak uvidíme.... v stredu ďalšia kontrola
babenky držte sa, my to zvládneme aj keď až na druhý raz ( ten prvý raz nami "troška otriasol ", aby sme boli silnejšie ) 😉
cheryl - to ma mrzí, že to takto dopadlo, ale nezúfaj, ono to bude dobre a toto vás "len" posilní, ale naozaj zvláštny prístup, veľa šťastia..... 🙂 🙂
och baby ste take mile ale ja sa cez to neviem akosi dostat 😔 preto som sa pytala cim sa dopujete pre taku pozitivnu silu do dalsieho pokusu mne zatial hoc aka snaha padne este viac zle ako dobre 😒
poradte viem ake vitaminy si budem kupovat ja a co takto nieco pre mangela aby nemal pocit ze ho vynechavam 😵 vlastne sme na IVF na zaklade jeho spermiogramu a jemu sa vlastne nikto nevenoval 😵
alienocka a to kam chodis do akeho centra?
sony nie
cherryl,nastracaj nadej:D
vitaminy pre manzela? ja som mojmu kupila Tribulus 400mg(mozno existuje aj vacsii) a normalne vitaminy napr. calibrum.
ale Profertil je len znacka momentalne velmi propagovana,ale pozri zlozenie-nic moc.
ahoj mata! Chodim do Heliosu do martina.
monicka ziadost treba urcite nanovo
cuco, supeeeeer 😀
kefi, držím moooc palceeeee 😉
cherryl, máš to určite teraz ťažké, ale neboj, druhé výjde raz-dva 🙂
sonny, profertil je úúúúplná ale úúúplná hovadina, dokonca spg u niektorých mužov zhoršuje 😖
baby, idem si kuknúť nejaké bylinky na odvodneni, strašne mám brucho zduté... 😕 kuknem, či môžem žihlavu. Stále chodím cikať, bruch mi už nabehne hneď jak sa nejem...čudnosť, prečudnosť 😀 ja už sa neviem dočkať toho utz, už chcem vedieť, koľko nás je a chcem hlavne vidieť, čo mám v matrničke 😵 🙂 aj ja papaám calibrum BabyPlan, ešte k tomu Celaskon long effect a Acidophilus-ov 😉
zienky naozaj nemala niektora z vas problem v nizkej sliznici maternice?som uz zufala ze co bude dalej, mam pocit akoby som mala len ja tento problem ☹
cuco, neprišla ti ms? 🙂
Môj bral vitamínky MACA - skúste vygugliť....................... ale neviem či mu to pomohlo ale papal poctivo - mal potom pocit, že aj on pre to niečo urobil........
kúpila som 1 dávku v Auparku v tých biopotravinách ale ostatné dávky už cez net (bolo lacnejšie)
...tak skúste kuknúť 🙂
makovicka: myslim ze na to su lieky, nepredpisali ti nieco?lekari to urcite vedia bez problemov upravit
sliznica maternice musi mat spravnu vysku aby sa babo mohlo uchytit, da sa to hormonalne regulovat.
barchee ee ziadna ms 🙂
mati..zatial nie ..preto sa snazim informovat...preto sa mi zrejme nedari otehulkovat...nema sa to kde uchytit..mam ist na krv a aj ultrazvuk koncom cyklu a hovoril ze mozno bude stacit planovany styk po pripade IUI...takze ma cakaju lieky?snad to rychlo narastie..nevies ako dlho rastie sliznica pomocou liekov? 🙂
Ahojte 🙂
Chcela by som sa Vás opýtať, či Vám pred IVF robili andrológiu ( trial wash test ) . Máte niekto s tým skúsenosť a z akého dôvodu sa to robí?
sony tak tak už som sa s tým nejako zmierila a teším sa že ešte aspoň skočíme pred začiatkom na dovču.... a možno sa podarí aj prirodzene.... u drahého problém nie je, iba ja nemávam ovulku.... tak uvidíme skúsim nejaké vitamíniky, zdravá strava, femi kvapky od valoviča a možno sa aj pani ovulka dostaví bez liečikov... veď uvidím, budem skúšať aspoň ovu testíky... to by bola aká paráda keby motyka vystrelila 😉
cucu som strašne zvedavá a dúfam že sa chytili dvojky, aspoň by ste mali vystarané 😉
barchee to zadržiavanie vody a nafúknuté bruško je normálne, je to zmenou hormónov v tvojom tele... uvidíš že sa to zlepší 🙂
makovicka a váš problém je iba v nízkej sliznici? to nie je problém, na to Ti vedia dať liečiky a určite sa podarí aj "klasicky" 🙂
@monicka7299 monicka nedaj sa ak chces dvojicky tak si daj vlozit dve nemas to na 100 %, ze budu dve ale stat sa to moze a neviem preco by si to nezvladla, kolko zien to zvladlo a zvlada, ja z toho obavy nemam.
monicka jasné daj si toľko embryjok koľko Ty chceš, hlavne sa nenechaj nikým ovplyvniť 🙂 keď sa zvládne jednoak sa zvládnu v pohodičke aj dve 😉 ja tiež ak sa dostaneme k transferu na jeseň tak jedine dve 🙂
wera, veľmi mooooc držím palce, nech ovulka dorazí 😉 no a strašne ma zdúva dnes, dávam si občas aj espumisan, večer mám normálne bruško jak tehotná 😀 spravila som si žihlavový čaj, nech cikám viacej ešte, potrebujem sa tej vody zbaviť volako. zatiaľ som nepribrala nič, na to ako sa mi zväčšil bruch 😝 oooo HBO dáva Twilight 😀 už sa neviem dočkať dvd 2 a novej 3 v kinách...sa puberťáčim troška 😀 hahaaaaaaaaaa
moni, Tomi papal tú Macu, 2 balenia a nič 😖 embryologička nám povedala, že vitamíny takto narýchlo spg vôbec neovplyvia, že to by bolo treba dlhodobo zmeniť stravovacie návyky a brať určité vitamíny...ua pár mesiacov sa neudeje bohužiaľ žiaden efekt a niektoé tie prípravky, ako napríklad ten Profertil sú nehorázne drahé na to, že neobsahujú nič výnimočné 😠 Veď @bibi24 ti povie, jej mm to užíval.
cuco, tak parááádaaaa 😀 ja si každýkrát, čo si dám utroš skontrolujem krčok 😅 skúšam...aj keď viem, že je tvrdý 😉 Som zvedavá, kedy sa dogrcám prvýkrát 😀 zajtra začínam 6 tt 😎 cucoooooooooo, šak budeme mať skoro rovnaký termín 😀
barchee tak aspoň keď máš večer nafúknuté bruško tak môžeš pobehovať po byte v tehotenskom obleční a vytešovať sa pred zrkadlom 😀 ...a neboj nie si pubiš, twilight zbožňujem aj ja .... keď som ho nevidela aspoň 100 krát tak ani raz 🙂
hahaaaaaaaaaaaa, ako keby som to ja písala o twilight 😀 😀 😀 šak aj pobehujem, mám na sebe tehu tepláky a fičím, dnes mi mamina bruch hladkala, a že fííhaaa, čo tam máš akých expandorov?? 😀 😀 😵
kenya83 nam roboli ten test. Vraj ide o to ci spermie su tak schopne,aby sa same dostali cez stenu vajicka alebo im budu musiet pomoct ICSC. Oni tie spermie pustia do nejakej zelatiny a pozoruju ako daleko sa dostanu.Niekoho spermie to zvladnu ato znamena,ze ich nemusia vpichovat do vajicok a niekoho su lenive ( a flegmaticke ako mojho manzela) tak ich tam vrazia na
silu. A toto je najdrahsie na celom IVF.
Snad som to napisala zrozumitelne :D
wera zatial mam len tuto info ze nizka sliznica brali mi krv na chalmydie a ak bude ok tak zrejme bude planovany styk...alebo IUI...hlavne nech to uz vyjde lebo je to strasne dlha doba na vytuzene mimi...ale my vsetky na toto cakame 😉
JééééJ cucoriedka gratulujem 😵 Ja idem na krv 26.5 v stredu dúfam, že bude pozitývna ☹

super cucu 🙂 🙂 🙂 a aké máš hcgčko?