icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

sony44
31. máj 2010

dungelka- ja určite nie, pre mňa je bábatko teraz na 1. mieste, nevravím, že u teba nie. ja ak všetko pôjde dobre, budem na PN minimálne do 3. mesiaca, už nechcem nič riskovať. ale to si musíš zvážiť ty

dungelka
31. máj 2010

sony44 - tiez som tomu naklonena, v centre boli tiez skor za to aby som zostala doma, ale ze vraj je to mne. Mam si zhodnotit rizika.

sony44
31. máj 2010

dungelka - chemické riziko si myslím, že už nie je ani na zvažovanie - išla by som!!! ja som doma od pichania injekcií a to nemám vôbec rizikovú robotu, ale išla som na PN.

dungelka
31. máj 2010

sony44 - asi mas pravdu, nemam potuchy preco vobec rozmyslam nad pracou.
Podla toho co som si precitala ta caka ET po druhom OPU? 8 oplodnenych vajcok, to je pekne. Budem drzat palce nech sa vyvyjavu dalej. Chces aj PK?

cherryl
31. máj 2010

dugngelka odporucam ti PN sama som tak na prvy krat nespravila ale nabuduce namam o com 😝

sony44
31. máj 2010

dungelka - ďakujem, máme aj PK, ja som ani neuvažovala, žeby sme si ju nedali. Mám za sebou aj missed - anembryomolu a museli ma čistiť - do 10tt som vôbec nevedela,že niečo s bábom nie je v poriadku, takže už len z toho dôvodu sme za PK. takto aspoň budeme vedieť, či sa tam vytvoril zárodok alebo nie ( pri 1. ivf sme po PK nemali zárodok ). a potom to už bude "len" na tom či sa mu u mňa bude páčiť

dungelka
31. máj 2010

sony44 - ja som tiez chcela PK, ale ze vraj pri malom pocte embryi sa to neodporuca a hned mi ich po 48 hod. vlozili. Teraz cakas na vysledok PK? Budem drzat palce.
Mam jednu kolegynu ktora tiez ma za sebou anembryomolu. Do vtedy som ani nevedela, ze nieco take existuje a moze sa tehotenstvo takto zvrhnut. Cistili ju na Kramaroch, ale na prvy krat sa im to nepodarilo poriadne vycistit a tak po tyzdni opakovali operaciu. Nakoniec dosledok toho bolo to ze pri hojeni sa strany maternice spojili a tak zrastli. teraz bolo znova na operacii nech ich oddelia. Joj, tak na nu myslim, nech sa to vsetko poradi.

sony44
31. máj 2010

dungelka - áno čakám, zajtra je 3. deň, budeme vedieť či a ako sa to delí a povie nám aj ich číselká, booože nech sú dobré!!!to som nevedela, že ked ich je málo, tak neodporúčajú PK, mám kamarátku mala 4 a aj tak jej robili PK, to asi závisí od caru.
Ani ja som to netušila ( myslela som že ked sa to uchytí, tak sa už bude vyvíjať - sledovala som len či nekrvácam - to bolo ok, tak som sa nestresovala ) , ale keby mi aspoň gynekologička urobila sono tak by videla že tam nie je bábo. ani HCG mi nerobila, len na základe zväčšenej sliznice a pozitívneho tehu testu určila tehotenstvo a hned dala aj knižku - nechápem - dosť som bola na nu nahnevaná, ale teraz verím, že to už bude dobré.

zuzanabb
31. máj 2010

dungelka, ja by som tiez ostala na tvojom mieste doma. Aspon do 3 mesiaca ked sa vsetko vyvija.

vcera som si triedila papiere ohladne vsetkych vysetreni z heliosu a nasla som jeden (take poucenie) , kde pisu, ze PK rozhodne odporucaju a vklad na 3 den robia len vynimocne. To je sranda aky je rozdiel v tychto centrach. Ja som mala vlastne tiez malo embryok 3 ks a automaticky mi odporucali PK. Na 3 den po OPU boli dve jednotkove a jedno trojkove. A do piateho dna sa dve prestali delit a ostalo len jedno, ktore mi vlozili. Takze keby som si dala na treti den vlozit to jedno jednotkove z tych dvoch, tak by som mozno mala vlozene akurat to, co sa prestalo delit.

a ja teda fakt spadam k tym, ktorym stimulka velmi nesla, skoro mi ju zastavili. mala som proveru, diphereline a menopur a potom mi este pridali merional, lebo som nadsluhovala 😅

kefi, oni ti pred KET rozmrazili embryjka postupne, ze ked sa prve dve prestali delit tak rozmrazili dalsie a tak? Lebo si predstav, ze by sa im uspesne podarilo rozmrazit vsetky naraz, tak by ich uz asi tazko mohli zase znovu zamrazit 😕

sony drzim palce!!!!!! u mna bolo najskor najhorsia stimulka, lebo som sa zakazdym bala, ci mi ju nestopnu a potom som netusila, ze este horsie bude volat embryologicke ako sa maju nase kuriatka a ci sa delia. To boli hrozne nervy, lebo som ich mala malo a na zaciatku nebolo jednotkove ani jedno. a to cakanie po ET mi prislo hrooooooooozne dlhe 😉 Teraz zase cakam kedy uz budem po 12 tt. Furt clovek na daco caka 😵

dungelka
31. máj 2010

sony44 - asi to fakt zavisi od CARu, ci robia PK alebo nie. Ja som dokonca naliehala na PK, a rozmyslala som aj o hatchingu, keby mali embrya hruby obal. O PK ma presvadcili, ze nie - dala som si poradit, len oni su vacsi odbornici. A mala som s toho pocit, ze aspon nenahanaju peniaze.
Takze ak vseto pojde v piatok budes mat ET. Opakujem sa, ale naozaj budem drzat palceky. Uz to nemame cim ovplyvnit, len tou nasou psychickou pohodou a pozitivnym myslenim.
Do ktoreho CARu chodis? Ja do GF v BA.

zuzanabb
31. máj 2010

sony to musel byt hrozny sok pre teba. a v centre ti nebrali hcg a nerobili sono po prvo ivf? mna len teraz v piatok poslali prvy-krat k mojej zenskej, a to uz vidno srdiecko. keby ho este nebolo vidno, tak tam musim ist na dalsie sono az kym neuvidia, ze plod je zivy.

dungelka
31. máj 2010

zuzanabb - ty si tiez absolvovala IVF? Po pozitivnom teste si ako casto chodila na kontroly? Bola si uz od vtedy doma?

sony44
31. máj 2010

ja chodím do iscare v MT. ďakujem, že mi držíte palčeky, áno čakanie na bábätko je naozaj o čakaní - prejdeš jedno a čakáš na druhé ( ja som si to rozdelila do levelov - stimulku s nájdeným nejakých vajíčok máme za sebou,´další - vývoj našich bubáčikov, ďalší transfer, ďalší uchytenie - čakanie na pozitívnu krvičku a sono, ďalšie akcia srdiečka a takto to ide ďalej.......
čakanie a strach či to bude dobré, keby aspoň nemal človek zlú skúsenosť - tak by myslel 100% pozitívne, lebo by veril, že nič také zlé neexistuje, takže mám obavy, ale verím, už sa tiež opakujem, že jeden bubáčik musí byť!!!!!
Transfer vraj štvrtok alebo v piatok s jedným bubáčikom určiteeee!!!!!

zuzanabb - pri 1. ivf - som sa ja nedostala ani k transferu - takže nebol dôvod na krv a tiež mám info, že kým nie je akcia srdiečka, tak ťa z caru nepustia!!!! preto vravím, že aspoň tu už budem od začiatku v dobrých rukách a potom sa rozhodnem,či zostanem pri tej mojej obvodnej gynekologičky

zuzanabb
31. máj 2010

dungelka ja som absolvovala IVF v Heliose v MT. Bola som doma od ET. Vlastne som si zobrala dovolenku den pred OPU, to som mala v piatok, takze som bola dva dni doma cez vikend a potom som isla do roboty az do ET. Od vtedy az do potvrdenia krvneho testu som mala dovolenku a potom som sa dala vypisat na PN, lebo som spinila, tak som sa zlakla. Ale aj predtym (ked som netusila ze budem spinit) som planovala byt do tretieho mesiaca doma. Momentalne mi zenska povedala, ze ma asi necha cele tehu na PN ale to este uvidime.
Do centra som isla na krv a sono po 14. dnoch od ET s PK (hcg som mala 857 ale na sone videl len zvacsenu sliznicu), druhykrat som tam isla na 21. den po ET (to uz videl bublinku) a treti krat bolo tento piatok a to bolo na 30. den od ET a uz bolo aj srdiecko.

sony44
31. máj 2010

zuzanabb -musíte byť z toho veľmi šťastní, to musel byť neopísateľný pocit - počuť srdiečko 🙂 🙂 🙂 a bola si pokojná?ked "až" na 30.den po ET bolo srdiečko? - síce neviem kedy by to malo byť vidieť, ale hlavné je že je..... super, tak ti prajem príjemné tehuľkovanie

zuzanabb
31. máj 2010

sony, prepac, som to nepochopila prvy-krat. Som si myslela, ze to prve "tehu" bolo z IVF. Preto som bola prekvapena, ze ti nerobili testy ani sono, ale vlastne sa to caru vtedy netykalo.
A poviem ti, ze ja zatial nemam zlu skusenost (klop.klop.klop) ale strach mam tak isto, ci bude vsetko dobre. Takze ta uplne chapem, ze ty musis mat ovela vacsie obavy 😝 Mna vzdy doktor Krajkovic z heliosu zpucoval, ze co som tak a v strese, ze sa mam tesit a nie bat a ze sa mam uvolnit a mysliet pozitivne 😅 jemu sa to hovori 😉

zuzanabb
31. máj 2010

sony, ked som bola na 21.den po ET tak bola len bublinka, to som bola vlastne len 5tt+5 a vtedy este nic nebolo vidno, len taky maly cervicek. A medzitym som nebola na sone, takze mozno by srdiecko uz videl skor ako na 30 den, ale bola som objednana na vtedy, tak som sla. Asi chcel mat istotu, tak ma objednal az tak neskor (7tt+1). Neviem ako chodievaju ine baby.
A jasne, ze som sa bala, prvykrat ci to spinenie neuskodilo sliznici, druhykrat aby tam daco bolo a treti krat aby bolo srdiecko 😵 no a doktor ma zakazdym spucoval, ze sa mam uvolnit, ze co sa bojim 😅

sony44
31. máj 2010

zuzanabb - to je v pohode, ja neviem, ja keby som počula akciu srdiečka, tak by som sa už veľmi tešila,lebo by som vedela, že je to bábatko živé.... a už by som na nič negatívne nemyslela, ale to je teraz môj pocit, ale určite si myslím, že kým nemáš to bábatko v rukách tak nie je nič isté, ale to sa na to nemôžeme tak pozerať, lebo by sme si to tehuľkovanie ani nevychutnali a mohlo by to na bábatko zle pôsobiť

ty si mala icsi alebo normálne ivf?

sony44
31. máj 2010

títo doktori sú super!!! ale majú pravdu, stresovaním si nepomôžeme, nič neovplyvníme - aby bolo dobre. Len ono sa to lepšie píše ako sa toho stresu zbavuje

sony44
31. máj 2010

zuzanabb - ty máš zatiaľ termín pôrodu na narodeniny mojej sestry

kefalinek
31. máj 2010

dungelka rozhodne do prace nie, kamaratka je kadernicka a neodporucil jej chodit do prace v auguste caka dvojicky a je doma od prveho dna, kedy sa dozvedela, ze je tehotna.
zuzja len pekne ostan domka az do materskej ja som pri prvom tehu ostala na ON, od 3 mesiaca lebo som mala strasne nizky tlak a v 5 mesiaci som zacala krvacat tak som lezala v nemocnici
mne aj teraz doky vravel ze ak sa to podari (tfuj tfuj) tak ma necha na PN az do vypisania na matersku .

janemari
31. máj 2010

Ahojte,ale ste toho popisali az som sa zapotila kym som docitala 😀

monicka este nepicham mam dlhy protokol od dnes papam Proveru a od buduceho tyzdna picham Diphereline potom cakam na mrchu idem na sono a krv a potom zacinam pichat este aj Puregon.

sony44 takchodime do rovnakeho centra 🙂

kacicka33
31. máj 2010

Ahojte dievcence 🙂 Davno so tu nebola. Ziadost mam schvalenu, zajtra som mala ist dohodnut s Dr. Marsikom kedy zacnem..uz som sa aj tesila a zrazu...dnes mi recepcna voala, ze Marsik uz u nich nepracuje 😨 Tak enviem co robit... ☹ Ist k Valkymu, alebo skusit ine centrum? Totiz Iscare je pre mna bez Marsika, ospravedlnte ma, ale musim povedat, nie dost veryhodne....

janemari
31. máj 2010

kacicka no ja chodim do MT a nie BA,ale pokial doverujes tomu doktorovi skus zistit ci nieje v inom centre a ist tam za nim. 🙂

martinaaaaa
31. máj 2010

tak som sa dockala dnes mi dosla MS v stredu idem do centra na USG a vo stvrtok zacinam stimulovat 🙂 13.6. by mal byt odber oocyklov 🙂

kefalinek
31. máj 2010

matka super 😀

martinaaaaa
31. máj 2010

ahoj kefi drzkaj sa po KETe tentoraz to musi vyjst 🙂

zuzanabb
31. máj 2010

mati tak super ako rychlo 😉 ...to asi len mne vsetko trvalo tak hrozne dlho 😅

sony mali sme icsi, lebo priatel ma zlu morfologiu, len 0,5% dobrych spermii. Tak som rada, ze daco z toho vyhrabali 😀
ja som uz od srdiecka kludnejsia, len este prezit tento prvy trimester a bude dobre. Ja sa mozno trochu viac obavam aj kvoli reume, lebo som brala dost dlho lieky, ktore sa nesmu, ale to som nevedela. Ae dufam, ze bude vsetko v poriadku.

@kefalinek som netusila, ze si mala take problemy pri malej. A to krvacanie bolo z coho sposobene? dlho si bola v nemocnici? Viac som naklodnena tomu ostat doma az do konca, lebo predsa len mam stale bolesti klbov (aj ked uz miernejsie) a kym sa rano rozhybem, tak je obed 😀

ivirk
1. jún 2010

Ahojte, no ja to tu čítam čítam a zisťujem, že toho strasne vela neviem. Povodne som sa chcela opytat len ze kolko trvá kým príde schválenie žiadosti - myslím že 30 dní, ale neviem či pracovných alebo všetko dokopy a či 30 dní odkedy som ju vypísala, alebo odkedy ju MUDr. odoslal - čo neviem kedy presne bolo 😒
No a teraz ešte by som chcela vedieť čo znamená skratka PK, a čo znamená HATCHING?Myslela som ,ze som uz toho nastudovala dost, ale vidím, že vobec nie....Budem velmi rada ak mi niektora odpoviete a uvediete ma hlbsie do tohto všetkeho co aj mna caka.
Drzim všetkym palce aby ste boli úspešné čo najskor 🙂

martinaaaaa
1. jún 2010

zuzanab aj ja sa tesim dlho som cakala na schvalenie potom sa to predlzilo o mesiac potom mi dali dlhy protokol potom meskala MS a potom sa to konecne rozbehlo dufam ze do uspesneho konca 🙂 🙂 🙂
tesim sa z tvojho babetka 🙂 to s tymi liekmi take hrozne byt nemoze inak by ta varovali a na kazdom lieku pisu ze je kontraindikovany v tehotenstve