Kto má pravdu?
Ahojte, napíšem v skratke, čo doma momentálne riešime a chcem čítať názor vás, mamy, ženy... S mužom máme tri deti, 4r. 2r. A rok... Bývame v trojizbaku.. manžel sa s jeho kamošom dohodol že príde k nám.. ja ho mam rada, chcel prísť po dlhej dobe kuknúť nás aj deti.. chceli sme sa ísť prejsť do lesa, do takého bufetu..a dnes sme to riešili vravím že však pôjdeme na aute, a vyjdeme po asfaltke kočíkom.. že stačí ísť na jednom aute.. a on ze vsak ale chcu si dat pivo..a ja ze vsak on musi ist domov autom takže nebude piť a tu som sa.dozvedela že plánuje u nás spať... Ja som v tom vôbec nebola, vôbec nepadol navrh na noc u nas, hneď by som.to zatrhla, lenže on je taky, on vždy tu chce prespať ale naposledy tu spal keď sme mali iba jedno 2r dieťa.. čiže sme sa pohnevali, lebo manžel nechápe že ja som proti tomu, že by spal na gauči.. momentálne su po chorobe, ešte kašľu, čiže chcem proste večer kľud, pozrieť telku, čítať, a nie ešte riešiť"cudzieho cloveka" .. aky mate na to názor? Podľa mna je pochopiteľné že keď máme tri malé deti, už časy prespavačiek skončili.. lenže ja som zla, že to nechápem.. pisala som tomu kamošovi že som nevedela ze myslia noc, ze dvere ma.u nás otvorené ale nie je vhodné aby prespaval u nás. Keďže moj muž mu nechcel písať , ze je to blbe ked sa to uz dohodlo...pridem si ako taka furia 😂
Booze, clovek nikdy nevie do akej situácie sa dostane a hrotit jednu noc, ze pises na forum?
Kolkokrat mame navstevu, a kolkokrat vecer ponukneme noclah bez predoslej komunikacie...
Chudak chlap
Keďže muža "pustas" von, tak keď ma teda tu šancu, tak sa proste odtrhne z reťaze. To nevycitam, len konštatujem. Osobne by som ich "pustila" , nech idú spolu kde chcú, nech tam rovno aj obaja prespia a na oči sa ti môže ukázať, keď bude pripravený sa celý deň starať o deti, kým ty relaxujes.
@domak2 dobre použila som slovo pustiť von ale samozrejme že nemám napísanú dochádzku, kedy ide a odchod a príchod... proste keď máme tri deti tak jasné že sa musíme dopredu dohodnúť kedy môže ísť von- keď nie su deti chore, keď nejde na druhý den do práce, čiže sa obaja dohodneme či je vhodné aby šiel s kamošmi.. nemôže si povedať idem von teraz a seriem na všetko.. neviem ci to niekto pochopí, aj ked uz je považovaný ako chudak chlap ktorý sa čoskoro na mňa vykašle.. podľa odpovedí.. ja si to tiež nepoviem a nenecham mu doma deti a staraj sa..
@kukulienka999 čo by bolo keby.. otázka bola o inom. Vďakabohu že tu vojna nie je.
@kukulienka999 Pochybujem, že by ktokoľvek z nás ,,chcel" vidieť, ako ženy na Slovensku znášajú vypuknutie vojny. Toto si fakt dosť prehnala.
@zuzitko74 to som povedala príklad 😁
Že zbytočne sa to tak prežíva, môžu byt situácie milión krát horšie a nie nejaká jedna noc kamaráta na gauci
@kukulienka999 Ja len narážam na to slovné spojenie ,,chcela by som vidieť" a pevne verím tomu, že v skutočnosti by si autorku v takejto situácii vidieť nechcela.
@zuzitko74 je tam vedieť, nie vidieť
Prečítala som celú diskusiu, aj som s tebou súcitila, tiež mám rada svoj pokoj a takáto dohoda poza môj chrbát by ma nasrdila. Potom ma ale fakt upútal komentár o tom, ako sa bojíš, že tvoj muž by sa s ním ožral a bol ďalší deň nepoužiteľný. Nechcem byť teraz nejaký hnidopich, ale to naozaj? Toho by som sa bála pri 15 ročnom synovi a nie dospelom otcovi troch malých detí. Možno teraz dostanem 10 komentárov o tom, ako je to normálne mužské správanie, ale ja som fakt zvyknutá na iný štandard. Neviem si ani vo sne predstaviť, že by môj (takmer abstinujuci) manžel nepoznal svoju hranicu a nevedel odhadnúť, kedy je vhodná situácia sa opiť a kedy nie. A ani to, že ak by sa mu to náhodou pritrafilo, dovolil by si ďalší deň byť nepoužiteľný 🤭 mňa by úprimne takáto nezodpovednosť trápila viac než jedno prespatie 😅
@kukulienka999 Vieš, človek vydrží veľa, keď musí. Ale prečo by si mala autorka robiť násilie, keď nemusí? Myslím si, že je normálnejšie očakávať, že sa kamarát prispôsobí situácii tak, že si to pivo nedá, aby mohol na noc odšoférovať domov a nezavesil sa na krk päťčlennej rodine s troma malými deťmi, len preto, že si chce dať pivko. Pre mňa je to matematicko-logické, čísla nepustia.
@kukulienka999 splietas uplne odveci. Jedna vec je pomahat v ohrozeni zivota. Druha vec je "pomahat" nevyburenym chudatkam mladikom usetrit par supiek aby mohli chudackovia spolu pit. Lacny alkohol doma. Nech idu do baru a pijú tam. Kazdy domov a hotovo.
@kukulienka999 Ani mne by nevadilo, keby prespal. Autorke to však vadí a jej manžel o tom vie. Mal by ju rešpektovať.
Autorka,
a to chcu este aj slopat! No to isto. Nech si to muz vyskusa. Nechaj fesakov samych s detmi, ved by si to rozmysleli. Ale nie den. Tyzden aspom. Aby pochopil starostlivost o try male chore deti. A potom zavolaj kamosku k vam, ze idete zurovat, takze rano muz ostane pri detoch. Samozrejme aj v noci ked budete mat party.
Stavim sa, ze tak nasraneho si ho este nevidela 😏
Ale he je mi jasne, ze mu deti tak nenechas 😁 ani ja by som nie.
Autorka, urob to z lásky k svojmu mužovi a druhý deň už môžeš sedieť na gauči s urologickym čajom a pozerať svoju farmu a iné sprostosti.
My s manželom uvítame každého, nás dom je otvorený priateľom
Už na štyroch stranách dookola omieľaš, že potrebuješ kľud...To by ťa fakt jedna noc zabila? A tvoj chlap si vypije dva krát do roka a ešte ho kontroluješ, koľko môže vypiť? Ty si vlastne "stíhačka" jak z učebnice 👎
@zmrzlinka2021 tu nejde o moju farmu, ktorú ani nepozerám, po nociach vyrábam veci na vianočné trhy aby som privyrobila do rodinnej kasy 🙃 .. ale to je jedno. Tu každý vie lepšie.. miliónkrát som napísala že hocikedy hocikto len nie na noc.
Ďakujem Vám dievčatá, za názory, sto ľudí sto chutí, s niektorymi sa zhodneme, pre.niektore som furia a muž odo mňa zuteka... Ktovie, možno to tak bude. Ak nezabudnem, napíšem o dvadsať rokov.. ✨
@mandarinka555 dobre, som❤️
A ako to vlastne dopadlo? Zatrhla si mu vychádzky a kamoš zrejme neprespal, však? Teraz prečo niesi v "kľudovom režime", ako si o tom písala, že potrebuješ kľud....ale sa tu rozčuľuješ nad kravinami?
@mandarinka555 zajtra príde 🤭 takže si úplne mimo.
Ty si urobila len jednu chybu ze si to napisala sem. Lebo tu kazdy sudi podla seba. Tie u koho je noclaharen u koho opity muz bezne necha kamosov vyspat sa z opice na gauci z teba urobia furiu Lebo tebe vadi co im nie. Pochopenie najdes len u tych co su rovnako ladeni ako ty.. alebo u tych co vedia ze tu ide o princip - ako ta muz postavil pred hotovu vec bez ohladu na to co chces ty. Rozhodol za vas oboch. Lenze tu nie si len ty ale aj 3 male deti maly byt a tebe treba este ku stastiu chrapajuci cudzi chlap pod vplyvom alkoholu na gauci. ? Je uplne jedno aj Keby boli deti zdrave ty vyspana bez urologickych problemov - tieto veci nemusis nikomu vysvetlovat obhajovat sa.. pointa je ze sa tvoj muz zachoval egoisticky neopytal sa ta ci moze kamos u VAS prespat. Je to VAS byt vasa domacnost. A toto sa Proste nerobi. Nebol ziadny kompromis. Mohli ste sa dohodnut. Ze ta trebars muz odvezie s detmi na vikend k rodicom a on mohol zurkovat s kamosom ten by potom spal u vas.. dalsi vikend by bol on s detmi a ty by si sla von s kamoskou. Lebo tak by to bolo Fer! Skus sa nabuduce snim takto nejak dohodnut. Nech ste spokojni obaja. Mal sa ta opytat nie ta postavit pred hotovu vec . S kamosom by som to neriesila len s muzom ..
Sranda, ako sa zvyčajne v týchto debatách z pôvodného príspevku zrazu vytvorí úplne nový. Najskôr mal ten kamarát len prísť na návštevu a teda prespať. Zrazu by už s manželom autorky chlastali do nemoty a na druhý deň vyspávali opicu. A teraz si vyber, čomu veriť.
Osobne si myslím, že by sa konala úplne bežná návšteva, večer by si chlapi dali pohárik či dva vina, kamarát by prespal, na druhý deň poďakoval a odišiel. A všetci mohli spomínať na príjemné stretko. Bohužiaľ, tu sa urobila dráma.
A ak sa mýlim, tak má autorka úplne iný problém s manželom a nie je to kamarát na gauči na jednu noc.
@abbey1 neviem aky problém myslíte ale napr túto noc som zaspala na gauči až o štvrtej pretože dieťa plakalo a vôbec nijako som ho nevedela utíšiť.. logicky nechcem aby tu spal pretože kam by sme sa akože uložili? Do vane? Za to že niekto spí na gauči.. a nie nebola to prvá noc kedy decko proste prereve, ma rok čiže mu idu zuby . Ale to som písala že proste ten gauč potrebujeme a viac postelí nemáme.. a áno keby sa opili tak mám prekračovať dvoch opitych ludi a ešte sa starat o deti.. manželove voľno je jedine kedy mi môže pomôcť aj on s deťmi, pretože ked chodi do prace, tak chcem aby sa vyspal.. ale to je tu ako hrach na stenu hádzať, proste som furia a to už nijak neospravedlnim, lebo len zakazujem prikazujem..

@trgypadl to som nikde nenapísala, ani si to nedovolim povedať manželovi.. len zajtra mal prísť na návštevu, čo som vedela asi týždeň že príde a ja sa dnes medzi rečou dozviem že aj spať.. trošku nefér.