Kto nepoužíva mikrovlnku?
Ahojte. Pochádzam z rodiny, kde sa s mikrovlnkou varilo a ohrievalo odmalička. Našla som si partnera, ktorý však pochádza z rodiny, kde sa mikrovlnka zatracuje, kvôli škodlivým účinkom mikrovln. Celkovo, sa žije v ich domacnosti veľmi zdravo. Držia nejakú medical medium diétu, či čo. Každopádne. Celkom ma presvedčili, že mikrovlnka ozaj nie je až tak potrebná k zivotu. Je tu niekto, kto ju nema? Nekomplikuje vam to život,?
My nemáme vôbec zohrievame bud na plyne alebo v rúre.
My sice mame a normalne pouzivame. Ale celu moju mladost som prezila bez mikrovlnky a normalne sme si ohriali jedlo aj bez nej. Je to o zvyku a trosku je to pohodlnejsie,rychlejsie. Ci je to skodlive neviem, detom sa snazim aspon prvy rok dva neohrievat jedlo..
ja ju tiež nemám, ale nie z nejakej obavy či presvedčenia, ale bývali sme po podnájmoch, kde nebola a tak som si zvykla, že ju fakt ani pri deťoch nepotrebujem - a to mám až 4ks - jediné, čo im teda neurobím, je popcorn, ale to prežijú. tiež ohrievam buď na indukčnej doske, alebo v parnom hrnci. nechýba mi k životu, ako dieťa sme ju mali.
My ju nemáme tiež, a to sme ju pri kúpe všetkých spotrebičov mali. Akurát sme ju podarovali lebo vieme prečo ju nepoužívať.
My mikrovlnku pouzivame maximalne na obcasne rozmrazenie peciva....inak nie.
Uplne v pohode zohrievam v hrnci, ci na panvici.
Trochu podlejem vodou a kym sa voda vypari, jedlo je ohriate.
A je ohriate normalne a rovnomerne....
Jemine,zeny,tak teda sa vas tu naslo neurekom tych,co mikrovlnku ale vobec nepouzivaju,resp. vobec nemaju a neplanuju mat. V jednej konikovej skupine zase ine zeny riesia,ci si ju dat do novej kuchyne vstavanu alebo volne stojacu 😀 Ale to su urcite ine zeny,no...mate moj obdiv,ja ju pouzivam....
@zuzuliennka1 precítaj si môj pôvodný príspevok. Nepíšem tam o škodlivosti, ale o kvalite potravín. Škoda písania 🤦♀️
Ja som u zrušila nepáčilo sa mi jedlo ohrievače v mikrovlnke mne to skrátka chytí divný pach aspoň mne sa zdá. Varím na indukcii a mám jedlo ohrieta rýchlejšie než v mikrovlnke keď ohrievam pre všetkých.
@kaaaja12 kvalita potravin ohriatych v mikrovlnke sa nijak nelisi od toho, ked ich ohrejes na plyne, indukcii, v hrnci, panvici,.. princip je stale rovnaky - ohriatie jedla zvnutra..
ale hej, skoda pisania 🙄 zla zla mikrovlnka, dufam, ze fo toho mobilu prilis vela nepozeras, a ze si ho v noci nabijas co najdalej od spalne, a ze ani wifi router doma nemas, to su totiz omnoho skodlivejsie vlny, nez obycajna mikrovlnka
@zuzuliennka1 preco myslis, ze vlny z wifi su skodlivejsie ako z mikrovlnky?
@cubo2 pretoze wifi vysiela stale, teda ak aspon na noc router nevypinas, mikrovlny len vtedy, ked mikrovlnka ide, co asi nie je takmer cely den
@cubo2 a ak je mikrovlnka funkcna, a tesni, tak neskodi uz vobec, ak sa bavime o starej, pokazenej, netesniacej, tak taku hadam doma ani nikto nema
@zuzuliennka1 WiFi ma max vykon 100mW, mikrovlnka 600, 900, 1200W (podla vykonu). Badáš ten rozdiel?
@tribratri 🙄🤦🏼♀️ mikrovlnku pouzivas tak max. dvakrat denne na asi 30sekund.. wifi mas zapnute 24h, badas ten rozdiel?
@zuzuliennka1 WiFi vysiela 100% casu?
@tribratri 😂 no ako pisem, jedine ze wifi router vypinas napr. na noc. ak nie - tak ano, wifi vysiela 100% casu
ci akoze doma mas net cez wifi dve hodinky doobeda, potom to mas vypnute az do dalsieho dna ci ako? 🙄🤦🏼♀️
@zuzuliennka1 no ako povies 🙂
My nemame mikrovlnku, snazime sa zit zdravsie a mam nastudovane ako negativne vplyva ziarenie na organizmus 😇
Čiže nemajú ani wi-fi, nepoužívajú navigáciu, gps, ani mobily, nepoužívajú ani elektrinu, izolovali dom voči rádiovým a iným vlnám, čo prichádzajú zvonku? 🤔 Dnes sú už všade nejaké vlny 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
my nemame, ale len preto, ze nam nechyba...keby ano - mame ju 🙂
Ja mám a nepoužívam.
Mame ale absolútne nepoužívame je schovana v špajzi
Ja som tiež vyrastala na mikrovlnke a áno je to prakticke ale teraz na ňu nemám miesto tak uz ppar rokov bez a úplne v pohode som si zvykla. V robote ju stále používam, doma v rúre alebo na panvici napr. Cestoviny, ryža s trochou vody. Nemám ani rýchlovarnu kanvicu, občas si poviem že by sa hodila🙂
My doma nemáme mikrovlnku 🙂 ale špeciálny dôvod nemáme, jednoducho ju nechceme, nepotrebujeme 🙂

@kaaaja12 a? ten clanok si aj citala? 😂 pise sa v nom napr. ze “ Vo všeobecnosti platí, že nepoškodené mikrovlnné rúry sú na ohrievanie a prípravu potravín bezpečné. Ale len vtedy, ak rúru udržiavate v dobrom stave, dvierka tesnia, tesnenia sú čisté a funkčné.”…
takze funkcne mikrovlnky, ktore nemaju 20 rokov, su uplne v pohode 😘😘 to ti asi nevyslo