Ktoré mená sa vám najviac nepáčia? Alebo môže byť debata aj o netradičných menách...
Ahojte... Predom chcem každému popriať Šťastný nový rok 2019...Ktoré meno/á sa vám najviac nepáčia? Alebo sa bavme o netradičných menách...Chce sa mi 😂😂😂😂
Tazko tromfnut niektore mena v diskusii ale Kvetoslav Tulipan je tiez dobra konkurencia. To sa mi navzdy vrylo do pamati.
Poznam chlapca menom Gilbertte ( plus slovenske priezvisko, zijuci v malom slovensko- madarskom mestecku)
Ja mam syna jozefa(jonko) a nepacia sa mi vsetky mena stylu kevin levente kemal a pod....
@tomiholjubavi Miljenko je pre mna krasne! Celkovo sa mi pacia tie mena, co su ako zdrobneniny. Aj francuzi maju take nejake - pierik (asi sa pise inak) a pod... ale asi by som s tym na slovensku nevyrukovala. Inak vam samozrejme drzim palce.
Ja som babske vyberala medzi Sona, Zoja, Nada, Vlada - makka druha slabika na moje "pocutie" top😍. A ked som sa zabavala, ze ked by som mala davat nejake speci meno, tak mi z toho vysla jednoznacne Borussia. 😉
zdenko a zdenka kto dake taketo mena. .
@lavender273 Konstantin Hapak poznam osobne 😎
Mne sa strašne nepáči meno Sára. To by sme nikdy nedala. A z chlapčenských Roman.
@tomiholjubavi veď ja viem, že svoj pôvod nemajú v slovenčine, viem, že sú "len poslovenčené", ale skôr som mala na mysli, že aspoň pre mňa znie lepšie a krajšie napr. Alžbetka Kováčová ako Elizabeth Kováčová
@iwesska Josefine som chcela dat dcerke a moj muz nedovolil. By si sa cudovala ale Josefine (alebo Josephine) teraz nieze leti ale volaju sa tak deti, byvam v Ralusku tak sledujem v casopisoch. A volat ju mozes "jozefin" alebo Joja, Jojka. Ved takto prisla "do mody" Alzbeta kedysi. Obycajna Beta ked si to vezmes, ale proste "Alzbetka vznesene. Takze ide aj o to ako jej povies.
Markéta je po slovensky Margaréta, nie Margita. A sú to veľmi pekné mená.
@faustine nie.
"Jméno Markéta má i své cizojazyčné varianty. Slovenská podoba jména je Margita, anglické verze jsou Margaret, Margareta."
inak stoja za zmienku aj kombinacie, to je podla mna uplny horor kedysi bolo ze Tomas a Lukas, dnes, ze Max a Alex 😣
@johanna_b
Konstantin bol moj dedo, a otec tiez 😂
@johanna_b ale tak fakt je ine meno vzite v zahranici, napriklad tak Rose mozu volat nielen "Rosaliu" ale aj Rosemary... v Uk asi v pohode, no u nas asi nenapadne dat dcere meno Rozmarin 😉 ak by som zila v zahranici a mala rodinu (rodicov) z oboch stran slovensku, tak porozmyslam o dacom neutralnom, co znie pekne aj v slovenskej podobe. aj ked, nelahka uloha...
@johanna_b ale jasne, len rozmyslam, ake meno z anglictiny je take, aby si na nom Slovaci nelamali jazyk. plus, ze poniektori Slovaci su schopni dat zahranicne meno, ktore ma ekvivalent v slovencine (no nevyznieva tak romanticky... Stephanie, Rosalie, alebo ma dokonca vyznam ako Rosemary)
sesternica v USA dala chlapcom mena Christopher a Nicolas. hodia sa aj k ich neslovenskemu priezvisku, babka tiez nemala az taky problem s vyslovovanim - a skratka Chris a Nick boli pre nu v pohode. (ale ked tieto mena vidim pre slovenske deti... no brrrr)
@bmuller este je tu jedns vec ktoru nikto nespomenul. ked som mala 18, bola som v Nemecku a prislo mi luto jednej Vladky, chudiatko velka cestovatelka a vsade musela vysvetlovat ako sa vola, ze Vladka... Ja viem ze vam to asi pride smiesne, ale otvorene hranice, cestujeme, nechcela by som sa vo svete predstavovat ako Zdenko.. takze ja by som aj na Slovensku preto vyberala meno, co je aj vo svete a nepaci sa mi nase -ova, znie mi to tak rusky... Ale viem, ze ludia, co cestuju max. do Chorvatska v lete, toto neriesia, ja mam nastastie anglicke meno, lahko vyslovitelne, platne vsade na svete.. a uz k nemu rakuske priezvisko, lebo muz je Rakusan
Mne sa nepáčia všetky tie moderné mená ako už bolo spomenuté.
Máme typické slovenské priezvisko, preto sme dali chlapcom mená Daniel a Juraj.
Sme spokojní a aj okolie bolo milo prekvapené. Ako prvé sestričky a lekári z pôrodnice, hneď nato na matrike, neskôr u pediatričky 🙂 Samé pozitívne reakcie sme počúvali.
Syn má v škôlke spolužiakov s menami že Arman alebo Emanuel (Medveď) :D
@johanna_b s tou medzinarodnostou mas pravdu, mam skusenosti so svojim menom a priezviskom 😀 ... ale zas vramci toho trendu zjednodusovania stracame zaujimave regionalne podoby mien a vsetci budu "neutralni" Kevinovia, Sebastianovia, Maxovia, Sandry, Lindy, Sofie.... prakticke, ale tuctove 🙄

Znama dala meno chlapcovi Maddox. Za mna katastrofa. Nepaci sa mi ked rodicia vydumkavaju specialne mena pre deti akoby ich to robilo nieco speci. Osobne by som sa radsej volala Boris jak Maddox.
Nepaci sa mi Sofia, Emma, Laura strasne vela dievcat sa tak vola. Z chlapcenskych Nathaniel napriklad.