icon

Ktoré volebné strany podporujú mier a ukončenie podpory vojny?

27. sep 2023

Okrem Republiky, o tom viem. Ďakujem.

majka99999
27. sep 2023

V diskusii, ze ci by podporili vstup UA do NATO, keby splnila podmienky (vratane ukoncenia vojny), boli Smer, SNS a Republika proti (LSNS nebola pritomna), to su aj podporovatelia ukoncenia konfliktu.

zmrzlinka2021
27. sep 2023

Urcite vieme, ze mier nepodporuje ani smer, ani republika ani take strany.

Mier nema byt o tom, ze sa podvolis agresorovi v tomto pripade rusku. Ani vo vztahu s agresorom nemozes zit v miery za podmienky, ze ho uznas ako svojho "vladcu" a budes ticho to znasat, vzdas sa vlastneho zivota.
A rovnako to plati aj pre Ukrajinu.

Mier je mozne dosiahnut iba jedinym sposobom - AGRESOR, RUsko, ktore napadlo druhy suvereny stat, odide z krajiny, kde nema co hladat a prestane terorizovat ludi na ukrajine.

Ani mazurek, ani fico nepojdu za putinom mu povedat, ze nech sa zpakuje... im nikdy neslo o slovensko, ale vzdy o MOC. Cize ak by sme vystupili napr. z NATO, EU, obdobne aj Madarsko... Madarsko sa za pomoci Ruska rozsiri a "my budeme zit v miery"

viestta
27. sep 2023

Autorka, takze tvoju predstavu o mieri na Ukrajine sa nedozvieme.

domiklik
27. sep 2023

@cecilia29 program maju fajn, len na cele strany stoji bohapusty farizej a obavam sa, ze aj buduci spojenec smeru, lebo spolupracu s nimi nevylucil...

domiklik
27. sep 2023

Republika ma svojich trollov uz aj na mk 😃

777januska777
27. sep 2023

@cecilia29 no ja osobne neviem co si o kdh myslieť, presne kvôli tomu ako sa distancuju od spolupráce s ps. Rozmýšľala som nad tým, ze ich budem voliť, este v zaciatkoch, ale riskovať, že sa spoja so smerom nechcem.

medea2003
27. sep 2023

Výborne, takže koniec vojny a mier zaručí vzdanie sa agresorovi. Áno hlavne Republika podporuje mier :DDD boh môj

akvi
27. sep 2023

Mám tu práve ľudí z východnej Ukrajiny. Jediné, čo teraz chcú, je vrátiť sa domov. Už im je úplne jedno, ako to dopadne. Chcú proste ísť domov. Mám tu chlapca, ktorého otec pred pár dňami padol. Aj tak si nič iné neželá, len sa môcť vrátiť domov.

Ja nie som kompetentná sa absolútne vyjadrovať k tomu, či by ukončenie posielania vojenskej podpory prinavratilo mier. Ale vnímam, že ľudia chcú fakt jediné, nech to skončí. Už viacerí rezignovali na výsledok. Tí, ktorí chceli začať nové životy a nemajú sa kde vrátiť, tak väčšinou už začali odznova v inej krajine. Ale tí, ktorí chcú ísť naspäť, tak im je už akosi veľa veci jedno.

cecilia29
27. sep 2023

@777januska777 uvidíme. Myslím, že ak sa spoja so smerom tak to bude ich pohreb. Rovnako aj by sa spojili s PS. Ja teda dúfam ze sa nespoja zo žiadnou s týchto strán a nech sú radšej v opozícii. Viem, tak nič nepresadil...ale do budúcna si zachovajú aspoň meno. Ja som z diskusii ale pochopila ze so smerom sa nespoja

walentina7
Odpoveď bola odstránená
cecilia29
27. sep 2023

@domiklik prečo bohapustý farizej?

777januska777
27. sep 2023

@walentina7 nie ak sused bude mlátiť susedu, tak prídem s panvicou a jednu mu dám nech ju pusti a susedu k sebe prichylim, kým sa suseda nezbaví. U teba je aká pomoc vhodná?

walentina7
Odpoveď bola odstránená
777januska777
27. sep 2023

@walentina7 lenze toto nie je pozícia rovnocenných, na ukrajine zomierajú civilisti, keby to malo byt rovnocenne, mali by bojovat na ruskom uzemi, aby zomierali rusi, keďže ten kto napadol ma zomierať. A za ďalšie nemôže to byť ani pozícia rovnocenných aj preto, ze Rusko je oveľa vacsie ako Ukrajina. Ked ty uvidíš na ulici sa byť malého a chudeho muža a veľkého nabuchaneho muža, tiež to nebudeš riešiť? Vždy som sa čudovala ako mohol mať Hitler takú silnú podporu a dnes je to o tom istom, len tu je Putin, schvalovanim a ospravedlnovanim ruskej agresie sa na tom podielas.

777januska777
27. sep 2023

@walentina7 *bit sa.

domiklik
27. sep 2023

@cecilia29 zil v cirkevnom zvazku, z ktoreho vzisli dve deti. A zrazu sa zeni druhy krat v kostole... Tyrane zeny, exmanzelkyy alkoholikov, zijuce v zvazku s novym manzelom nemozu ist ani na priimanie... To je pokrytectvo/farizejstvo... To, ze obcas zabudne na hlavne prikazanie, to je len taky detail...

cecilia29
27. sep 2023

@domiklik manželstvo mal cirkevným súdom anulovane. Nie je to nič nezvyčajné, v mojom veľmí blízkom okolí poznám 3 také páry- obyčajných ľudí s anulaciou. Toto mi skutočne nepríde ako pokrytectvo. Ale mam pocit ze kvôli tomu ze je predseda KDH tak sa ocakava ze bude dokonalým svätým človekom- ale to nie je nikto.

777januska777
28. sep 2023

@cecilia29 možno by to od neho nik nečakal, keby nebol takým hrdým a nesudil. My kresťania robíme presne túto chybu často, že máme vlastné zlyhania a majú byť v pohode, ale zlyhania iných su problém. Mame silnú potrebu vychovávať druhých, ale nás majú ľudia akceptovať a vzdy si to nejako vieme vysvetliť aj pred Bohom. Často žijeme pokrytecky život, prsné ten co Ježiš vyčítal farizejom. Dnes to Ježiš vyčíta nám.

cecilia29
28. sep 2023

@777januska777 máš s nim osobnú skúsenosť? Lebo ja ho vôbec takto nevnímam ako politika. Ka v celku rozumnú reč a áno, ako politik aj "hodnoti situaciu a inych politikov " co je uplne normálne. To co hovoríš vobec nie je typické pre kresťanov, je to úplne bežné u každého človeka ci jek krestan alebo nie.
A k Ježišovi. Súdiť nemáš, ale ani nemáš schvaľovať hriech, a máš napomínat s láskou. To dokázal dokonale iba on. Nikto totiž z ľudí není dokonalý, už ani jeho najbližší apoštoli neboli. Vidíš, pozri na seba. Považuješ ho za pokrytca lebo súdi druhých, a ty si presne to iste urobila - odsúdila ho a zaskatulkovala ako pokrytca.

777januska777
28. sep 2023

@cecilia29 ved práve preto vravím, že sme takí. To znamená, že aj seba za takú považujem a že robím tu istú chybu. Mne sa nepáči jeho hodnotenie a odsudzovanie strany ps. Pritom oveľa väčší problém je u nás na Slovensku naklonenie na východný extrém. U nás nemáme šancu dosiahnuť extrém o západe akom on hovorí, či iné extrémne strany. Ano som voči nemu zaujata asi presne kvôli tomu, ze sa tak nevymedzuje proti východného extrému, ale proti zapadnemu ps ano. Osobne ma už veľmi hneva toto vymedzovanie sa západu a ako najväčší problém brat lgbti (a to pritom mam svoje výhrady voči tomu), ale vraždenie na východe nevadí.

cecilia29
28. sep 2023

@777januska777 no tak on dosť odsudzuje extrémistov. To sa rovno vyjadril - za nich považuje pro východnú republiku napr. Povedal ze s nimi do vlady urcite nepôjde. A co sa.tyka západu a lgbti propagandy. Tak ja by som použila tvrdšie slová. Je to rovnaké H... len v krásnom obale "tolarancie a lasky". Východ zabíja telá a západ zabíja dušu.

cecilia29
28. sep 2023

@777januska777 a nehnevaj sa, PS ma tak "neštastny" program
https://standard.sk/447952/rod-dreher-na-konzer...

777januska777
28. sep 2023

@cecilia29 Zavedenie popôrodnej dávky v šestonedelí, ktorou sa nahradí otcovské voľno po narodení dieťaťa tak, aby ju mohla čerpať aj iná osoba okrem otca, ak sa namiesto otca spolu s matkou stará o dieťa. Zároveň čerpanie tejto dávky nebude mať dopad na dĺžku poberania materskej pre osobu, ktorá si ju uplatní.
Vyššia miera flexibility materskej, resp. otcovskej dovolenky. Rodičia si obdobie materskej, resp. otcovskej dovolenky budú môcť rozdeliť na menšie časové úseky, a to maximálne dvakrát (napríklad trikrát po dva mesiace).
Zavedenie jednotnej sumy rodičovského príspevku pre každého oprávneného rodiča. Rodičia si tiež budú môcť skrátiť dĺžku čerpania rodičovského príspevku tak, že si zvolia dĺžku poberania v rozsahu od dvoch rokov do troch rokov. Zavedenie možnosti odloženia si časti rodičovského príspevku (maximálne šesť mesiacov) na neskoršie obdobie, v období medzi tromi rokmi veku dieťaťa až do troch mesiacov po jeho nástupe na povinnú školskú dochádzku.
Dostupnosť práce na skrátený úväzok a flexibilné formy práce. Upravenie predpisov pre štátne inštitúcie tak, aby rodičia malých detí mali nárok na skrátený úväzok v rozpätí od 20 hodín podľa vlastnej preferencie. Motivovanie súkromných zamestnávateľov, aby obdobný nárok implementovali aj voči svojim zamestnancom.
Úprava systému štátnych úverov na bývanie tak, aby boli dostupné a stali sa alternatívou pre komerčné hypotéky s vysokými úrokmi. Nový štátny úver na bývanie bude mať limitovanú úrokovú sadzbu, ktorá bude výhodnejšia a dostupnejšia oproti komerčným bankovým úverom. Zvýšenie maximálne možnej výšky úveru z doterajších 120-tisíc eur.
S cieľom minimalizovať negatívne dopady na rodinné rozpočty pri nepravidelnosti, či výpadkoch úhrad výživného zo strany povinného rodiča sa zavedie systém, v ktorom štát preberá záruku za finančné zabezpečenie detí z rodín, v ktorých je jeden z rodičov povinný platiť výživné. Oprávnenej osobe bude výživné uhrádzať priamo štát, ktorému bude určené výživné uhrádzať povinný rodič.
A to je len mala časť. Za mňa osobne kvalitné veci.

777januska777
28. sep 2023

@cecilia29 a fakt lgbti nie je na Slovensku teraz najväčší problém. Nemame diaľnicu, Slovensko je orientované len na automobilový priemysel, je tu veľká korupcia, pomoc slobodným matkam žiadna, byty pre mladé rodiny sú absolútne nedostupné, malé platy sú stále realita na Slovensku, obrovské daňové zaťaženie osôb a aj podnikateľov (ktorí tvoria pracu), veľké množstvo neprisposobivych, no ďakujem pekne, ale hlavne riešime lgbti.

viestta
28. sep 2023

@cecilia29 Slovensko ma mnoho inych problemov. Nepochopim preco sa LGBT+ agenda vo volebnom programe PS stala tym najvacsim "tromfom" pre vsetkych, ktori chcu (potrebuju) odputat pozornost od toho doleziteho, co treba riesit a na co oni riesenia neponukaju.

cecilia29
28. sep 2023

@777januska777 lenze PS neskutocne prepracpvanu Lgbti agendu a preco? .mm. narozdiel od iných strán, ktoré lgbti neriešia.
A k tomu co si písala, sa vyjadrím neskor

cecilia29
28. sep 2023

@viestta lebo ju tam majú. A zase , keď je diskusia s KDH , dostávajú milion otázok ako by riešili lgbti komunitu. Ako keby iba to mali riešiť. Pričom ich program sa.sustreduje na uplne ine veci

777januska777
28. sep 2023

@cecilia29 však nech majú osobne si nemyslím, ze aj keby to neviem ako chceli zaviesť, tak nemajú šancu, hlavne u nás na Slovensku, my sme este dost daleko za zapadom. My teraz sme skôr ohrození problémom z východu, ktorý je veľmi ale veľmi realny, však je vojna za hranicami. Mame tu strany, ktoré tvrdia, že odísť z EU ci NATO je výborný nápad. Mame strany, ktoré priamo na bilbordoch majú rasistické poznamky. U nás fakt nie je lgbti problém, my mame problém vôbec na slovensku uznať, že každý človek si zaslúži žiť.

viestta
28. sep 2023

@cecilia29 priznam sa program KDH nemam nastudovany, pretoze s tou stranou mam zasadny ideologicky rozpor, ta je v skupine stran, ktore by som nevolila nikdy. Ale ked je diskusia o LGBT+ , tak sa pytaju kazdej strany ako by to riesila. Zial, mame strany, ktore maju vo volebnom programe zahrnutu aj tuto agendu v casti "urobime poriadok". Ale nech je kohokolvek osobny nazor na LGBT+ komunitu alebo aj agendu akykolvek, je iste, ze su to obcania ako kazdy iny, a ako taki maju mat rovnake prava ak maju rovnake povinnosti ako ostatni.

cecilia29
28. sep 2023

@viestta majú rovnaké práva , práve že chcú iné. Ale aby som to uviedla na pravú mieru. Považujem ta za rozumní ženu s rozhladom skrz rôzne témy tu. Ale určite mylne v tomto "hodnotis krestanov". A tu vlastne nejde ani o kresťanov. Proti lgbti agende je veľa ľudí rôznych manželstiev ci ateistov. Mnoho kresťanov ju aj podporuje , čiže do toho vieru vôbec nemontujem.
Bežný človek si to vôbec neuvedomuje ze.tento progresívny prístup týmto ľuďom vôbec nepomáha. Už som to písala vo viacerých diskusiách. To ze to nepodporuje, neznamená, s ich nemám rada ci nenávidím. Práve naopak. Ja si myslím ze tento nový prístup k nim im neskutočne ubližuje. Predstav si človeka so schizofreniou . Zatiaľ je to diagnóza. O pár rokov niekto príde s teóriou, ze je to diskriminačné. Porušujeme jeho práva na sebaurčenie a presadí sa ze bude mat 2 občianske. Bude.sa identifikovať ako 2 osoby. Lenže ten človek potrebuje pomoc, je nevyspytateľný, môže si ubližovať a pod. Je to diagnóza ktorej sa ale dá pomôcť. A presne takto sa to vymyká spod kontroly u lgbti. Teraz môžeš byť psom a štekat, a ísť k veterinarovy v pripade problemu. Véd to ich ohrozuje. Ľudia s poruchou identity majú vysoký sklon k sebaposkodzovaniu a samovrazdam. A nie, nie kvôli tomu ze ich neprijímame ale pre to že trpia určitou poruchou. Im treba pomáhať na psychologickej a psychiatrickej úrovni. Postupne vychádzajú na povrch osudy mladých deti ktoré prešli tranziciou v puberte keď sa hľadali. Hlavne z rozvratenych rodín. A kto ich podporil? Lgbti komunita. Ale prakticky ich presvedčila ze zema pohlavia im pomoze. A teraz majú zničené osudy. Lebo neskoro zistili co chcú. Ze boli len zranení a potrebujú oporu.Cas im však nikto nevráti. Skúmajú sa osudy tých ľudí, či sú skutočne šťastní po roku , 4, 10 ? Deti potrebujú hlavne fungujúce rodiny kde je otec a matka. Ale fungujúce- každá rozvratena rodina je pre dieta utrpením a spôsobuje do dospelosti nejaku tu traumu. Ja sama viem ako som bola nešťastná keď sa naši pohádali. Deti sú šťastné a spokojne keď.sa.rodicia milujú. Ale musia to but zdravé vzťahy. Nie všetko čo fungovalo a platilo v minulosti je zle s staromodne. A naopak jie všetko moderné je dobre a prínosné.
KDH lgbti do programu nezahrňuje a dosť im vadí ze až veľmi sa táto otázka pri nich rieši. Ich priorita je školstvo a zdravotníctvo. Keďže majú myšlienku zrušiť dane pri predaji z dvora ja.to veľmi chválim, lebo viem aké.su s tým starosti. A veľmi to podporí Slovákov a lokálny trh. Ci príspevok na zateplenie starých domov vopred je skvelým riešením pre chudobnejších. Zase považujem za likvidačné pre mnohých spoplatnenie kúrenia drevom . Drevom kuria chudobnejší, často tí čo majú aj vlastný les a nemajú dotiahnuty plyn v obci. Toto skutočne nie je zelené riešenie. Ekológia sa robí v každej jednej domácnosti. Malými krokmi. Ja mam momentálne rodov v lese. Išli na odpadové.drevo po pilcikoch . Áno, kuria drevom. Ale mama 15 rokov nekúpila žiaden neekologicky produkt, vyhrala ekologickú súťaž, ich dvor je zelena rajská záhrada s 30 stromami, a triediť každý papierik. My nie sme Finsko, Holandsko , Nemecko. H Antikoncepcia , ktorú chcú sprístupniť aj detim, nám samozrejme postupne zničí zdravie a hlave naše vody. Lebo všetko to vycikame. A znovu sa opakujem. Ryby v našich pomalšich tokoch sú kvôli tomu obojpohlavne, čo je neprirodzene. Osobne si myslím ze aj preto máme toľko mladých chlapcov homosexuálov. Ale to je len moja úvaha. Toto je podla mňa vrcholné ekologické. V mnohom je ich program dobrý, ale nie stavaný preSlovensko a ak aj, všade je zakompovane LGBTI. A ja vravím, im treba pomáhať. Ale hlavne treba zabezpečiť aby štát konečne začal fungovat, aby sa nadelil na východ a západ. Na lgbti a proti lgbti. Aby neboli rozvratene rodiny ale aby sa udržalo to co držalo každú jednu spoločnosť doteraz. A to rodina , morálka a pravidlá.