Kúpa psa cez bazoš
Ahojte, vyhliadla som si psa cez bazos jedno plemeno, píše pani že má očkovanie aj čip. Dá mi aj zmluvu resp. čo sa dáva ako doklad o predaji? Že som psa neukradla 😬 ako to funguje neviete? Nekupujeme psa bežne tak neviem 😁 dik
@karhu ja mam z bazosu s papiermi. 😁
@rebekamarcusko nemyslim si ze kvalitna chovna stanica potrebuje inzerovat na bazosi
@lenkakravcova slepy psik sa musi utratit???OMG
@lenkakravcova tie kontroly a podmienky útulkov sú presne na to, aby sa tie psy nedostali do rúk takýmto pacientom. Že pes sa neošetruje, ale utráca sa. Nemám slov 🤦🏻♀
Som rada,ze tie prisne podmienky v utulkoch aspon niektorych odradia,len skoda,ze si potom aj tak tito velmi empaticki jedinci(ironia) zviera zaobstaraju. V 13 rokoch je prirodzene,ze pes ma sivy zakal, cely cas verne sluzil a na oplatku na starobu bol utrateny,vsak sa zaobstara novy🤮.Zmyslanie ako v stredoveku.
@karhu su kvalitni. 😉
mnohe tu radite autorke psa z utulku. Zial z niektorych utulkov je adoptovat psa tazsie nez dieta. Takze je to jej vec ako si chce psa zaobstarat.
To je doba- keď ľudia kúpia každému decku iPhone na 2 roky za 1000€ ale za psa je to už veľa.
Autorka nemáš 1000€ na psa ale ešte ti vyrazí dekel ked s tým psom prídeš k veterinarovi. A čo ušetríš na psovi, to trojnásobne preplatis na veterinára. Hentie psy trpia častejšie chorobami keďže tie choroby nie sú chovom redukované.
A inak papiere o pôvode psa sú dôkazom cistokrvnosti. Keď pes tie papiere nemá tak nie je dane plemeno, len sa tak tvári. Niekto z jeho predkov je niečo ine. Takze si vlastne kupuješ guláša za 350€. Ale ked si s tým v pohode. Aspoň ale potom nechod a nevrav ze máš dane plemeno lebo nemáš.
@gleep1 to nikdy nevieš. Známa mala yorka s PP a bol 2 x operovaný mal problém s močením , kamene...keď tragicky zahynul mala bez PP a dožil sa 14 rokov bez vážnej choroby. Tie moc PP preslachtene to tiež má svoje muchy.
Ha, ja mam psa z bazosa. Boli sme u nich doma, steniatka v pristavbe, v teple, v cistote, s mamou. Nasa fenka je milovana, ale spi vonku, nemam ju za modlu. Chodime s nou na prechadzku denne, zerie bezne granule, a ano, aj maso z polievky. Ked mala problemy s ocami, dala som za veterinara znacnu sumu penazi. Nasu sme nedali pripustit, nechcelo by sa mi piplat so steniatkami. Som obycajny slusny clovek, co si kupil, aj na buduce kupi stena z Bazosu - od mnozitela, sice z dobrych podmienok - ale od mnozitela. A moje decka nemaju iphone za tisicku.
@mirage presne výstižne napísané.👍
@tramtada31 a kde ja píšem, že si idem kúpiť psa z mnoziarne? My sme si kúpili psa z bazosa, bez papierov, jeho mama mala super život. Boli sme si to pozrieť osobne.
Niektoré tu asi neviete čítať s porozumením alebo co...
A ešte raz ti opakujem, a tváris naoko sa na "slušnáka" , tak sa aspoň predstav. Anonymných hrdinov je plný net. Silacke reči. Jak typický kotlebovec.
@luckabj82 Nie nemusí. Kľudne sa o takých staraj. My sme mali psa ako hospodárske zviera.. Mal teda vsoju rolu. Kým bol zdravý, mal sa fajn. Veľký výbeh, prechádzky.. Nebudem trápiť slepého psa.
Inak ta vaša pokyteckost..
O psovi píšete pomaly ako o človeku. Dokonca budete autorku URÁŽAŤ kvôli psovi. ZVIERAŤU. Zvieraťu, ktoré si chce zakúpiť a dobre sa oň starať. Píšete ze každé decko ma iPhone za 1000e, ako to viete? Ako viete, že autorka ma nejaký nový iPhone sama?
Sudite a pritom určite mlaskate na obed bravčové polovica z vás.
Viete o tom, že prasa je inteligentnejšie zviera než pes? Asi nie..
Áno. Ale jeho podmienky vás ani zďaleka nezaujímajú.
Papate pekne z velkochovov. Týrané prasce v klietkach 100ks na 400m2. Prasce, ktoré sa v pár dňoch kastruju bez narkozx. Áno, kvôli tomu aby ste mali mäsko sa im zažíva odrezu semenníky.
Trosku sa zamyslite nad tým co robíte. Pokrytci.
@mirage my tak isto máme šteniatko jazvečíka z bazoša. Bolo vidno,že bolo o ňu dobre postarané,dokonca deti bývalého majiteľa za ňou plakali,keď sme ju brali. Okrem hnačky po odčervení jej nič nebolo. Veterinár nám povedal,že je na 100% čistokrvná a to nám stačí. My ju máme dnu a je to naše zlatíčko. Týždeň po nej sme zobrali domov aj mača,tiež nie z chovnej stanice a je to nerozlučná dvojka. A tiež deti nemajú drahé telefóny 🤷♀️
@malinoismum odo mna pytal veterinar hned zmluvu o kupe...takze niekto pytat predsa len moze
Ak nemas tisicku ako pociatocny vklad do clena rodiny, potom nemas na psa vobec. Starostlivost o psa stoji mnohonasobne viac ako si ho iba kupit ...
@ghostsgirl Zaujimave, nakoľko so psami pracujem vyše 10rokov a ešte sa mi to nestalo a ani kolegom - kynologom.
Výnimka potvrdzuje pravidlo?🙂Tazko povedat. Krásny deň 🙂
Dobre tomu rozumiem, že ak niekto nemá na psa z chovu - inými slovami povedané na psa za tisícku, tak ho ani nemá mať?
Je to na kazdeho osobne rozhodnutie...
@malinoismum zrejme su aj veterinari, ktori sa viac zaujimaju...nepisem, ze keby mu neukazem PP o psa sa mi nepostara a neprepise cip, ale opytal sa a takyto pristup ja ocenujem... btw ja so psami pracujem viac ako 20 rokov, ale nemyslim si, ze by to malo byt v tejto debate dolezite ;) netreba sa predbiehat kto vie viac...nie sme v skolke 🙂
@oblecenie99 ano dobre si pochopila 🙂
@ghostsgirl fuha - ty si riadne dnes rozbehnutá ;) no nič, pekný deň nenechaj sa predbiehať 💁🏻♀️💁🏻♀️💁🏻♀️
(Inak ani poúčať, čo sa ma a nemá by sa nemalo- niesme v škôlke, ako si sama poznamenala🤝)
Je to kazdeho osobna vec...ja by som zas NIKDY si nezobrala psa z utulku, presla som si tym ze som chcela psa z utulku, obehala som ich niekolko a vzdy len neprijemne natahovacky a to mi nechceli dat ani maleho psa ani velkeho mladeho na strazenie, klamali ma ze mladych psov ci steniatka nemaju aj ked na fb davali aktualne videa ci fotky aj prirastkov a ked som telefonovala a chodila zrazu nic nebolo alebo rovno ze nevyhovujem ci dokonca snazili sa mi namiesto mladych plemien popchat starych chorlavych psov ! a to vacsina dobre vie ake starosti su to so starymi psami ze naklady na liecby su pomerne vysoke nez na cloveka....radsej som si kupila dve rozne plemena bez papierov cez bazos, bolo to rychle, psikovia su v poriadku, odchovane boli v dobrych podmienkach a mam svaty pokoj s natahovackami s utulkami ktore jednaju so psami na urovni adopcie dietata s ocakavanim ze havinkovia budu spat vbnutrinv postelach a nie v cistej zateplenej bude vonku
@malinoismum mas pravdu som rozbehnuta, lebo utrpenie psov, celkovo zvierat ma vytaca do vyvrtky...inak cudujem sa, ze robis so psami a zaroven nemas problem s predajom psov bez PP
@judar Presne tak, každého vec.
@ghostsgirl Preboha a čo to s tým ma spoločne ?!
Svojich a svojich služobných mame s PP - ked už to potrebuješ vedieť.
Ty by si svojmu dedovi asi kúpila psa s PP , ja nie.
Snáď si pochopila rozdiel.
No dovidenia a nájdi si inú obeť. 🤝😉
Pripadne si vypni samonasierak…
@malinoismum omg, kolko krat zmenis este jeden prispevok? A ze kto sa samonasiera :D Zatial som naratala 3 x, tazko sa potom reaguje :D
Je smutne, ze robis so psami a nevidis suvislosti, ked sa pytas co to s tym ma spolocne...vela bab to tu pekne vysvetlilo, staci si precitat diskusiu ..
Na tvojich psov som sa sice nepytala, ale predpokladala som, ze budu s PP, zamyslala si sa niekedy aj, ze preco asi?
@ghostsgirl Nie, nikto okrem teba sa tu nezamýšľa a ani nemysli. Si lietadlo. Dovidenia a pekne sviatky! 👋🏽
@malinoismum nazves ma obmedzenou a potom to vymazes, som rada, ze vazis slova v konecnom dosledku ;) pekne sviatky aj tebe, snad ich budu mat nejakym zazrakom pekne aj tie zvierata z mnoziek

sprostá hus 😘