Kúpa psa cez bazoš
Ahojte, vyhliadla som si psa cez bazos jedno plemeno, píše pani že má očkovanie aj čip. Dá mi aj zmluvu resp. čo sa dáva ako doklad o predaji? Že som psa neukradla 😬 ako to funguje neviete? Nekupujeme psa bežne tak neviem 😁 dik
@ghostsgirl hej hej hej ja som to upravila až teraz si to mala lajknut! 😅😅😅😅😅 ale nie naozaj, nehnevaj sa
@malinoismum ja som lajkla ten povodny, az teraz kukam, ze aj tento si zmenila :D nehnevam sa, ja tiez v zapale niekedy pouzijem slova, ktore by som bezne nepouzila, je to v pohode 🙂
este si neodpustim moju skusenost. naskor ako psa bez PP sme chceli psika s pp. volali do roznych CHS do ciech /u nas aktualne neboli/. takze opytat sa ich na cenu psika bola uplne urazka. lebo vsak, ak ho chces a chces ho milovat, na peniazoch ti NEMOZE zalezat. ked som sa nakoniec, pomaly po piatom telefonate a presviedcaniach, ze psik sa bude matu u nas naozaj dobre, dozvedela sumu, odpadla som. kedze som nechcela psika na vystavy, tak som sa po rade jednej pani skusala naozaj veeeeelmi opatrne opytat (lebo tam naozaj velmi treba vazit slova), ci nemaju psika, s nejakou malou vadou, ktory nebude stat milion. tak ma pani odbila vetou, citujem "no dovolte, ja prodavam jenom spickovy zbozi!". aha a tu som sa uvedomila. slovo "zbozi" bolo u mna klucove. a uz som hladala psika inou cestou. lebo mam pocit, ze ani vsetke CHS to nerobia od srdca a z lasky. a moj pes kupeny cez bazos po jedninom nakryti fenky, narodeny v milujucej rodine, zazil mozno omnoho viac lasky ako psikovia od tejto pani z CHS. a hovorim, neslo len o jednu CHS, zhanali sme dost dlho.
a take, ze pes s PP bude zarucene zdravy... ano, riziko je vyrazne nizsie ako pri krizencoch, ale nie, ani papiere nezarucia zdravie. a co potom? budete psa reklamovat? dokazete sa ho vzdat preto, ze je chory? poznam nejeden pripad, kde aj psik s PP bol chory. toto nikto nemoze dopredu vediet, tak ako u ludi. ved ani chovatelia nie su vestci.
Ono je to taka tema, ktora zhodnost nenajde. Ako mali sme psika aj z chovnej stanice, takeho,ktory na dalsi chov uz nebol vhodny a teraz mame psika bez pp. Nikdy sme medzi nimi nerobili ziadne rozdiely. Milovali sme ich uplne rovnako
Baby, treba si uvedomit, ze PP neznamena nejaku prestiz, ze ano mam na papieroveho psa ... Jasne, ze milujete rovnako psa s PP, z mnozky, z utulku, ale tam ide o to, ze pri PP mate 99% sancu, ze ten pes vyrastal v dobrych podmienkach a hlavne ma preukaz povodu (PP) to je jedina zaruka, ze mate dane plemeno ... V chovatelskej stanici dostane pes PP aj ked ma nejaku vadu, lenze chovatel zabezpeci, aby sa ten pes dalej nemnozil... To iste preco by ste ako dedovi nekupili psa s PP (dedov pes nema narok na bezpecny start do zivota?) Opakujem, PP nie je o prestizi...Ano je to o ludoch, aj clovek co ma chovnu stanicu moze byt ,,hajzel,, ale je tam mensia pravdepodobnost, kedze musi nieco splnat, aby si titul chovnej stanice udrzal...kdezto mnozkar nemusi nic...ten vam len pri kupe ukaze maltezacikov v obyvacke na vankusiku v teplucku, kupite psa, odidete a jeho matku pleskne naspat na dvor do zimy do chlieva (to je to co uz nevidite)...jasne, moze sa aj smyknut a clovek potrebuje steniatka umiestnit, ale vtedy za ne nema pytat 350 eur ale len naklady (aby negeneroval zisk, lebo potom ma motivaciu mnozit dalej). Pripustit fenku jeden krat za zivot je dalsia blbost, nie je to vobec nutne, ta fenka po tom netuzi, ani jej to nijak neznizuje riziko chorob...proste blbost... Inak presne pre toto vznikaju aj ,,povery,, o konkretnych plemenach, napr. ze civava je ustekana agresivna (no lebo asi vacsina civav co ste kedy stretli vonku asi nebola civava, ale krizenec z mnozky co sa na nu podobal atd. atd.) Jasne moze byt civava ustekana aj z chovky, je to individualne, ale ide o to znizovat riziko... Ja kupim psa uz len z chovky alebo vezmem z utulku, pokial mi to financne moznosti dovolia, ak nedovolia, psik sa jednoducho konat nebude, kedze sa prikryvam takou perinou na aku mam...hlavne ak ide o zivu bytost, ktora potrebuje 100% starostlivost.... Prosim, su to zive bytosti, ktore za seba bojovat nemozu, tak budme zodpovedni aspon my, ked uz si hovorime ludia....
napr. mam nadherneho pudla. steniatka by sme raz (iba raz) chceli. dovody: jedno si chceme nechat a jedno chce nas kamarat, lebo miluje naseho psa a chce jeho potomka. ostatne samozrejme nerozdam zadarmo, nie som vadna. peniaze z predaja pouzijem na moje psy. som mnozitelka?
@janulka182 ano 🙂 ale v pohode to urob.
@janulka182 podla mna nie, ale tato mafia tu ta ukamenuje 🤷♀️ Ja osobne nevidim rozdiel medzi tym, ked sa sparia 2 psici s papiermi mimo chovnej stanice a tym, ze k tomu dojde na chovnej stanici. Okrem toho, ze tie steniatka potom tiez maju papiere.
@janulka182 bohuzial ano, mnozis (alebo budes) za ucelom zisku (lebo nie si vadna a nerozdas zadarmo) a zo sebeckych dovodov (ty chces a kamarat chce)... Co sa stane so stenatami po predaji ta samozrejme urcite nezaujima, alebo nie az tak aby si to kazdy rok zistovala predpokladam... A ano, zodpovedne chovatelske stanice sa o svojich odchovancov zaujimaju a kontaktuju raz za cas novych majitelov plus davaju do zmluvy klauzulu, ze ak chce novy majitel psa predat, CHS ma prednostne pravo na jeho spatne odkupenie...
@simsalabim praveze mafia su vacsinou prave mnozitelia (bohuzial nie len obrazne, ale doslova)
@ghostsgirl
@mirage juj baby. bol to len priklad. toto je uz tak prehnane. ako kedysi tema kojenia a UM. ja nehovorim, ze to idem urobit,. a kiezby mal svet len takych "mnozitelov" akym by som bola ja. potom by bolo vsetko v poriadku. pretoze ja velmi milujem zvierata a aj tie svoje, ktore doma mam. a keby sa take psiky ako pudlici, civavy, yorksiri a ine rozdavali na bazosi zadarmo, no uz by bolo ake sci-fi 😀
@ghostsgirl prepac, ale po mojich skusenostiach s CHS mi toto prislo ako poriadna mafia.
@janulka182 veru, kiez by boli len taki mnozitelia akych si popisala ty (ale aj to neznamena, ze by to bolo spravne)...bohuzial nie su, su omnoho horsi... A rozdavat papierovych psov zadarmo by bolo sci-fi, lebo CHS maju na tych psikov nemale naklady... Mnozitelia z tvojho popisu maju naklady len na ockovanie a trochu granul (to je rozdiel co ziadna nie ste schopna vidiet)... Vsetko je len o prachoch bohuzial... Nie ste ochotne dat plnu sumu za psa s PP, ale zaroven ani nedate za naklady psa, ktoreho ste namnozili... Smutne...kazdy vidi len seba... (A ano, chapem, ze sa bavime hypoteticky a teda aspon v to dufam)
@lenkakravcova
Nerozčuľuj sa ,mám takého doma,za ďalšie je už pomaly bez zubov, a kôli tomu,že nevidi by som ho nikdy nedala utratiť aj náš veterinar má takého,a žiju si spokojne
@ghostsgirl mnozitelia SU mafia. Ale priklad od
@janulka182 ja za mnozitelstvo nepovazujem.
@simsalabim ale za ozaj nemnozim. to bol priklad
@ghostsgirl pozor, ja som predtym pisala, ze sme chladali najskor psa s PP. ale skusenosti ma odradili.
@janulka182 Ja viem. Tiez to bol iba priklad.
@simsalabim rozdiel je v tom obrovsky,pretoze ak mam psa s PP alebo fenu,a planujem vrh,tak v chovnej stanici treba so psom porobit RTG kde sa zisti v akom stave ma pes klby,ak ma zle vysledky,pes sa nepripusta do chovu pretoze je predpoklad ze to odovzda svojim potomkom.do chovu su pripustne len 0/0.takisto sa posudzuje povaha celkovy vzhlad,ci splna standard atd.pes sa uchovni,zapise oficialne meno vasej CHS. Kdezto ak niekto namnozi doma na dvore so susedovym psom,nik si neda s takymto niecim robotu,ale prachy pytat vedia..
@janulka182 je to jedno v princípe. Každý človek má na to svoj názor, no myslím, že najhlavnejšie na tom všetkom je to, postarať sa o psíka ako o člena rodiny a vytvoriť mu skvelé podmienky na život
@ghostsgirl Napísala si to za mna, osobne by som si to nikdy nedovolila - nielen teba ale naozaj hocikoho nazvať obmedzeným, normálne to so mnou ide cely deň. Posielam jedno na ospravedlnenie…. Ja krava ;)
Ešte raz sa ti chcem ospravedlniť, lebo myslím, že idey týkajúce sa mnozitelov resp názor na nich máš správny
- každopádne ja som názoru že proste keď chce niekto “len psa” nemusí toľko platiť, len zas- na druhej strane, áno- podporí mafiu atd.
Mne ide o to hlavne ako píše
@lujziana44 - nech žije každý chlpáč v láske a nech im ľudia neubližuju… ♥️
Mňa neskutočne udivujú tie komentáre, ja som si kúpil psa z bazošu a odvôvodnia to úplne prízemnými argumentami. Problém je, že ak sa nájde aj slušný predajca zvierat, ktorý nemá poňatia o množiteloch, aj tak stále podporujeme túto myšlienku. Sám bazoš by sa mal zamyslieť nad celou touto problematikou.
V prípade keď ide o psíka ktorý má papiere (z chovateľskej stanice) o tom ze je čistokrvný mali by ti dat normálne doklady, zdravotné zaznamy+ doklad o kúpe.
Ak kupuješ psíka bez PP tak isto ti nedá žiadny doklad o kúpe, len očkovací preukaz psíka (ak nejde o chovateľa psov, ale len doma sa im narodili teraz psíkovia). Stým očkovacím preukazom potom pôjdeš k veterinár ovi na ďalšiu kontrolu a on v systéme prepise meno majiteľa k čipu.
Na margo: sú aj pofidernych mnozitelia co sa tvária ako chovateľna stanica a vylakaju z ľudí neskutočne peniaze.
Tak treba zistiť, a spýtať sa na všetko dopredu keď voláš na inzerát...
My máme doma dvoch čistokrvných psíkov rovnakého plemena, psíka a fenku. Nikdy sme ich nemali z dôvodu aby sa mnozili, no 2x mali šteniatka a tiež sme ich predali cez inzerát, ale nie za také ceny že 350eur. Boli sme radi ze sa dostali do dobrých rodín, a veľa z nich dodnes nám posiela fotky 🙂
Myslím ze môže ísť o hocijaké plemeno, cez bazos by nikto nemal také sumy si stanoviť.
@malinoismum nemusis sa uz ospravedlnovat, ten komentar si uz prepisala, je to uplne v pohode, chapem, ze v horlivej diskusii sa stane... A je umenie si priznat chybu, co velmi ocenujem, nakolko sa to v dnesnej dobe uz u nas velmi nevidi... No ved v jednom sa zhodneme, ze sme milovnicky psov a to je hlavne... Ved clovek nemusi davat majland sa psa, psikov beha po svete vela, len ide o to, ze naozaj nemozme podporovat mnozitelov a je to zacarovany kruh...bohuzial mnozitel je kazdy kto nema chovnu stanicu a zamerne (nech je to z akychkolvek dovodov) pripusti fenu za ucelom steniat, to je proste fakt, nech to ten dotycny mysli so psami akokolvek dobre...vsetko zacina nevinne...
@simona92101 zo skusenosti mojej kamaratky to fakt nic nezarucuje. Znama chovna stanica im predala steniatko s vyvojovou vadou srdca. "Nic mu nie je, iba je male". A aj po 3 rokoch zomrelo.
@simsalabim uz pri tejto vete by som spozornela a psa nevzala..preto treba dokladne vyberat,preverovat.ja mam psa s PP,isli sme prenho az na kraj CZ,uz 4 roky mame fantasticky chov.servis,ak cokolvek bolo,mohla som hocikedy sa ozvat,poradili.v zmluve mame stanovene,ze ak sa vyskytnu skryte choroby o ktorych chovatel vedel a zamerne zatajil,zavazuje sa tymto chovatel na plnu uhradu liecenia.
@simona92101 no a dokaz, ze o tej vade srdca vedela.

@ghostsgirl za to sa dodatočne ospravedlňujem za svoj primitívny rýchly jazyk (rýchle prsty) PREPÁČ NAOZAJ..
- a ešte doplním, že aj mna mrzi že zvierata trpia.