Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
@tinka651 v jesennom a zimnom období odporúčam smrek z toho dovodu, že je skoro všetko v jednej budove a to jedálen, procedúry, telocvična a ambulancie kde vyšetrujú a aj prijímacia kancelária kde ta príjmu a v letnom období je jedno v akej budove si.Ale do limby by som nešla, lebo známy čo boli v limbe tak sa stažovali, že večer nemali klud lebo buď fajčili alebo pili to bola zrovna taká partia na vyrušovanie.
@tinka651 Ahoj ... ja som sa práve vrátila z Lučivnej ... mali sme smrek s obývačkou a bola som veľmi spokojná ... sú aj vyššie štandardy (topoľ, villa breza) ale nám vyhovovalo, že sme mali gro procedúr tam kde sme bývali ... inak neviem kedy chceš ísť ale ja som si volala o ubytovanie tohto typu už v novembri aby sme ho mali na máj lebo toto je najviac využívané ubytovanie ... cenu si vypočítaš aj sama na stránke majú cenník, záleží či si schválený sprievodca alebo nie ... nás pobyt na 28 dní vyšiel okolo 600 € ( 10 €/noc ubytovanie, 8,5 € strava pre sprievodcu, poplatky ...)... ak budeš niečo potrebovať kľudne napíš ...
@misinka26 Ahoj mi mame 21 dni my ideme v novembri .Dufam ,ze nam poistovna chvali doprovod mamu mam ZTP. Volala som dneska o ubytko .Pozriem si vecer ako sa to cenovo pohybuje .Ponukli nam Limbu ale mne sa tam nepaci tak som chcela nieco ine aby sa tam aj mala citila lepsie 😉Tak dufam ze nam to vyjde😉Boli ste tam spokojni aj vam to pomohlo ? Dakujem za odpoved 💖
@tinka651 Ahoj ... či schvália doprovod záleží od poisťovne, Dôvera a Union s tým nemá problém ale VZP neschvaľuje skoro vôbec ...Dôvera a VZP majú 21 dní, Union 28... Inak bavila som sa mamičkami aj z Limby a nie je to až také zlé ako sa zdá 🙂 vraveli, že okrem toho, že je sú tam spoločné sociálne zariadenia je to v pohode ... My sme boli veľmi spokojní, vystriedali sme sa tam všetci 🙂 či to pomohla sa uvidí časom, ale čo som sa rozprávala s mamičkami aj s pani primárkou je potrebné aby všetko čo nás naučili sme robili aj doma a taktiež treba liečenie každý rok opakovať ... môj malý má 4 roky a veľmi sa mu tam páčilo a procedúry zvládal. Celý komplex je prispôsobený detičkám takže sa tam ani nedalo nudiť 🙂
@tinka651 ja som bola ako sprievodca schváleny a bez obyvačky na jesen ma vyšlo ubytko 7 eur na noc, vypočítate ako uviedla mamina vyššie podla poistovni a stravy a stravu som si neplatila celú,len ked som chcela a mala chut na dáky fajný obed či večeru tak som si 3 dni dopredu doobjednávala, lebo ked som videla ako maly jedával tak som mala dakedy po nom čo dojedať.Čiže zbytočnosť si celú stravu platit dopredu a možte platit až po odchode, lebo neviete či vám bude riadne jesť doma je inak naučený ako v inom prostredí a ešte bola možnost si robit nakup v tescu s tým žeraz v týždni chodí autobus do tesca varila som v kuchynke alebo jedla suchú stravu čo som mala v chladničke.
Ahojte mamicky 😉prosim vas mate niektora skusenot ci VZP schvaluje doprovod ked je dieta ZTP ?
ahojte baby, mna by zaujimalo, za aky cas pride z kupelov list, ked uz z poistovni mame schvaleny pobyt? mame union.. dakujem 🙂
Ahojte☺Citala som tu na stranke ze sa da predlzit pobyt.Ako to je vie mi niekto poradit ?Dakujem krasne 😉
Dobry den. Prosim vas kolko vas stoja cca tie vylety co sa tam absolvuju? Okrem ubytovania mam pocitat s akym cca "vreckovym"
Vcera nam doktorka navrhla tieto kupele...tak aby som vedela priblizne..
Ak podam ziadost cca za tyzden.. kedy je realna sanca sa tam dostat?
Dakujem
@dvt ahoj... vylety su velmi lacne... autobus je zadarmo a plati sa len vstupne par eur... my sme sa pocas 28 dnoveho pobytu dostali na vylet len raz 😀 ale boli sme aj sami vlacikom z lucivnej do strby a odtial na strbske pleso a vyslo nas to cca 5 eur na mna a maly zadarmo... vylety sa rychlo zaplnaju a nie vzdy bolo pocasie... este len teraz podavas do poistovne?? Tak si prevolaj do lucivnej, dohodni si ubytovanie a termin ale myslim, ze terminy budu az po lete pripadne az na jesen... ja som objednavala izbu uz v novembry aby sme ju mali na maj...
A este jedna otazka..neochoreju vam tam deti??
Moja sa musi vyhybat kolektivu,nakolko mame aj chore srdiecko(velmi rychlo ochorie..kasle atd) ale aj napriek tomu nam pediatricka odporucila kupele...tak neviem co mam robit..lebo tam sa asi kolektivu nevyhnem
@dvt asi vyhnúť sa tomu nedá úplne, ale ak nebudeš chodiť do herne a budeš aj na LD filtrovať s kým sa bude hrať, myslím, že až tak hrozné by to nemalo byť. Tak sa snaž o termín, kedy sa viac bude dať byť vonku napr.máj-jún a september-október. Mne malá neochorela. Myslím, že v tej herni je to najhoršie, počula som že niekedy to aj ruší primárka keď je veľa chorých detí, lebo niektoré maminy asi neberú ohľad na iných. Choré dieťa má byť v izolácii aj jedlo si má brať na izbu, len nie každý to dodržiava ...
Dakujem za info ☺
@dvt ahoj, prave koli tomuto sme vyberali majovi termin aby uz bolo pocasie na von... my sme si sice zazili svetky druhy pocasia od snehu az po leto 😂😂😂 ale aj napriek tomu sme sa vobec nezucasnovali nejakych spolocnych aktivit okrem procedur... maly bol co najviac von denne aj 8 hodin (som si aspon zlepsila kondicku 😂😂)... napr. mamicky davaju do skolky alebo chodia do centra/telocvicne my sme tam nikdy neboli... a inak ak ti ochorie potom hned vylucia kolektiv, daju len individualne procedury a aj stravu bude mat na izbe... my sme nastastie neochoreli 😀😀 drzim palce...
Ahojte tiež si ideme dať žiadosť do Lučivnej..Čitala som tu skoro vsetky prispevky a som dosť zmätena 😏..Chcem sa spytať kde by bolo najvhodnejsie sa ubytovat s 3r.dcérkou.Rozmyslala som nad Osikov ale hluk vlaku by ma velmi rusil mam velmi lahky spanok a budim.sa na vsetko ..

@misinka26 Velmi pekna izba to je pre 2 osoby prosim ?