icon

Logo žaby na potravinách

8. jún 2023

Vsimli ste si to? Citali ste o tom?
Ide o logo Rainforest Alliance, co je neziskova organizacia, ktora snazi chranit ludske prava robotnikov a chrani zivotne prostredie. Na potravinach znamena, ze vyrobok bol vyrobeny s ohladom na udrzatelnost a dodrziavanie standardov pre ochranu prirody a ludskych prav.
Na druhej strane sa rozmohol akysi ,,hoax,, ze potraviny ktore to logo maju su GMO a obsahuju rozmlete chrobaky a hmyz (E120 a E904) ktore su vysoko toxicke pre zvierata aj ludi.

Za mna to logo je dost nesympaticke a vyvolava vo mne negativne pocity.

kvetinka75
29. júl 2023

@lavender94 ja som tiez na jednej ochutnavke nieco ochutnala. Celkom to chutilo. Ked clovek prekona odpor ze je to to, co to je. Mnohym sa hnusi prasa lebo zije ako zije. Inde jedia morske prasiatka. Kazdy nech sa sam rozhodne co ci kupi.

zuzulka558
29. júl 2023

@kvetinka75 ja narážam nato ako teraz je každý šokovaný a deje sa to dlhé roky, ja občas kúpim aby nekradli sladkosti ako kamoškina mala keď mala zakázané a v skolke zistila ze to je iné ako jej mama hovorí 🤷‍♀️ no u nás farbivo ja píšem skúsenosť nezhadzujem 😆 také bio kamoška robila v nemecku na bio farme a v živote by si to to nekúpila žiadnu potravinu 🙂. To by sme nemohli nič kupovať v obchode ak by sme všetko studovali

ice8
30. júl 2023

@hiro
nejaka novnika
https://www.reuters.com/business/healthcare-pha...
aj toto je v pohodke, nie ?

ice8
30. júl 2023

@lavender94 zdrave chipsy, no jasňe, vidim ze uz zaucinkovali :D
daj si aj za mna 🙂

lavender94
30. júl 2023

@ice8 a čo konkrétne je na tom zle teda?

ice8
30. júl 2023

@lavender94 neviem teraz, ci si robis srandu, alebo sa pytas vazne 🙂
ak mas link na ten produkt, mozem zakruzkovat co je na tom zle.. lepsie raz vidiet, nez 100x pocut 🙂

lavender94
30. júl 2023

@ice8 v zložení je len červ, soľ a koreniny. A neviem, asi som mala zle balenie, lebo sfetovana ani inak intoxikovana si neprídem

ice8
30. júl 2023

@lavender94 Kazdy je strojcom vlastneho stastia 🙂

lavender94
30. júl 2023

@ice8 ty si prepla na generátor náhodných slov, alebo prečo mi neodpovieš normálne na čo sa ťa pýtam?

hiro
30. júl 2023

@ice8 A? Ze sa americania radi sudia a potom dostavaju miliony ci miliardu ako tu a preto spolocnosti radsej skrachuju ako by to platili?
"Nepapaj opioidov viac ako potrebujes a musis lebo si vypestujes zavislost"
https://www.dnes24.sk/dievcatko-popalili-nugetk...
"Kuracie nugetky mozu byt horuce, pofukaj si ich"

kvetinka75
30. júl 2023

@zuzulka558 ved prave.

ice8
30. júl 2023

@hiro aha, ale to, ze dana firma predavala opioidy a predpisovali ich, to je uplne ok, ano?
cize defacto obranujes drogovych dilerov, a hanis ich uzivatelov, ktori na odporucanie lekarov tieto drogy prijali, lebo doverovali odbornikom.

neviem ci si troll, alebo len si sa tak narodil.

Ak si si nevsimol, tento clanok je z WSJ, to nie je konspiweb, a pytaju sa tam legitimne otazky, ci tento bankrow nie je len snahou vyhnut sa zodpovednosti.

hiro
30. júl 2023

@ice8 "ze dana firma predavala opioidy a predpisovali ich, to je uplne ok, ano?" - ano je to v poriadku. Ktory pacient ich potrebuje tak su mu predpisane.
A ti ktori pisu zalobu tak ich asi nepotrebovali. Skorej to bolo tak ze sami ti ludia ziadali predpisovanie tych drog. Bud pre svoju zavislost alebo na dalsi predaj. A ktovie kolko ich bralo na falosne recepty ci si ich zhanali na ciernom trhu.

bloger
30. júl 2023

Baby na facebooku som videl video kde je to vysvetlené. Je to nejaká organizácia za ochranu daždového pralesa. A s toho ide zisk na tento projekt. Neobsahuje to žiadne nechutnosti.

dorotka265
6. aug 2023

@zuzulka558 asi nerozumiem..nic take nekupujete, starsia to uz ma v klude. Ale mladsia nabieha na ekzem ..kurna ale z coho, ked nic take uz nekupujete dlhe roky 🤔

zuzulka558
6. aug 2023

@dorotka265 zatiaľ je to ministadium ale vždy je to z arasidov z obchodu,,, rozumieť budete keď to zažijete u detí a budete len pozerať a skúšať,, teraz už mám skúsenosti takže nemám ju v štádiu ako bola starsia

miriama235
Autor odpoveď zmazal
miriama235
10. aug 2023

Verte čomu chcete a jedzte čo chcete.....každý nech sa zariadi ako chce.....tie žaby sú na takých nezdravých potravinách.....že super, určite budeme kúpou chrániť životné prostredie, chrániť práva ľudské😁že dovidenia.....také vymielanie mozgov, že dovi😁jebnem to do koša a nech si nakúpia žabky tie, ktoré podporujú nezmysli....zdravie nech vám slúži.....doprajem vám......🥂

mimka19
Autor odpoveď zmazal
hiro
17. aug 2023

@miriama235 "tie žaby sú na takých nezdravých potravinách"? Napriklad? Cokolade? :D
@mimka19 "že chránia prírodu tým že obsahovane pesticídy a hesticidy sa neodstraňuju a sú vo výrobkoch" - skusal som o tomto tvrdeni nieco naist. Celkom tomu nerozumiem. Tvrdis ze podporuju neodstranovanie zamorenej pody pesticidmi? A googlil som ako sa odstranuju pesticidy z potravin. No, jablko sa napriklad umyje. Takze tvrdis ze ini producenti ktori umyvaju jablka robia dobre a oni to zakazali takze jablka sa dostanu do predaja neumyte a to je zly postup?
Co som nasiel tak prave podporuju ukoncenie pouzivania skodlivych pesticidov. Ono to je ako s tym obilim z Ukrajiny - my sme obilie s tym pesticidom jedli 40 rokov a nikomu to nevadilo. Pred 2-3 rokmi sa v EU zakazalo a teraz zrazu citam o "mnamke" :D protestoch a ako nas chcu otravit. Ze prave zla EU ho zakazala im vobec nedopaluje. Keby ho nezakazala tak sa mnamkuju doteraz... a vlastne vsade okrem EU a USA. Pridu na dovolenku niekde mimo, mozno aj do Turecka a uz laduju ich "mnamkovy" chleba a nikto nerobi protesty...
https://www.rainforest-alliance.org/tag/pestici...
"a viete kto vlastní tu firmu" - no, firma ako firma. Je to neziskova organizacia, takze kto a akym sposobom by ju mal/mohol vlastnit? Ak ide o zakladatela ktory tomu uz skoro 40 rokov sefuje tak to je tento:
https://en.wikipedia.org/wiki/
Daniel_Katz_(environmental_activist)

hiro
17. aug 2023

@mimka19 Hmm, na tom odkaze pisu o snahe o obmedzeni pouzivania skodlivych pesticidov a herbicidov:
"Je naliehavé, aby sme urobili všetko, čo je v našich silách, aby sme zachránili hmyz. To je len jeden z dôvodov, prečo Rainforest Alliance tak tvrdo pracuje na regeneratívnom poľnohospodárstve, ktoré sa snaží eliminovať pesticídy a herbicídy, ktoré sú vo veľkej miere zodpovedné za stratu hmyzu."
https://www.rainforest-alliance.org/everyday-ac...

slovakboy
17. aug 2023

@hiro 👏👏👏

weggie
19. aug 2023

@hiro, preco máš potrebu šíriť dezinfo ?
Samotná wikipédia píše "A report in 2020 by The Guardian alleged that some Costa Rica pineapple growers certified by the scheme were exploiting their labour force, using illegal agrochemicals, and concealing hundreds of undocumented workers from auditors."
Táto organizácia ma veľmi málo spoločné s tým čo o sebe deklarujú. a Ty, hiro, resp hrdina? im v tom pomáhaš, na tvojom mieste by som sa za toto hanbila.

Mám pocit, že sa v tejto téme dohodli greenwasheri, že budú troliť kohokoľvek, kto ma vlastný názor. Zaujímavé. Je to priam neuveriteľné, ako jednoducho greenwashing funguje na vás.

Táto organizácia ma málo čo spoločné s férovosťou, ktorú deklarujú. Ak by tomu bolo inak, ... ono tu v tejto téme to nemá zmyseľ ani vysvetlovať, pretože som si ju celú prečítala a greenwashing zabral na sto percent, vám už niet pomoci.

Úplne vám je jedno, hrdinovia, že Rainforest Alliance bola zapletená do sexuálneho zneužívania žien (minimálne 70 z nich prehovorilo). A to je len to, čo preplávalo na povrch. Mne je jedno, čo papáte, ale to, že šikanujete názor iných, to z vás robí diablov. Je mi z vás veľmi zle.

Nesmierná hlúposť sa tu preukazuje, kde hrdina kopíruje to, čo organizácia sama o sebe bez externého auditu hľása. A iné koná, samozrejme. Je nespočet dôkazov o tom, že ich audit je veľmi benevolentný a často sa mení za pochodu, čize je na dve veci. Ako komu a kedy vyhovuje.

Ale závidím vám hrdinovia jedno, tú nekonečńú jednoduchosť, vidím nálepku a budem "in" a zachránim planétu Zem, lebo kupujem nálepky. Ako v počítačovej hre, na ktoej ste vyrastali, pekne vás vyškolili, pekne, pekne.

Nekonečná nevzdelanosť a toto sa tu širi ako svätá pravda
https://fairworldproject.org/rainforest-allianc...
to je malá ukážka toho, ako sa nesprávne reprezentuje táto nálepka.

Je mi z vás neskutočne zle. Ešte raz, preco máš potrebu šíriť dezinfo ? Platí aj pre iných, napríklad @slovakboy

Toto logo je nanajvýš to, že dodržujú regionálne zákony. A vieme aké sú. Určité sú na úrovni EU, však? Odporúčam sa zobudiť, pretože ak máte deti, a takto do očí bijúce bezohľadné lži šírite, tak sa máme na čo tešiť. Mne je naozaj jedno, čo robíte so svojím životom, ale nechajte na pokoji iných.

hiro
19. aug 2023

@weggie "a utajovanie stoviek pracovníkov bez dokladov pred audítormi" - vsak tu rovno pises ze podvadzal ten ktory chcel ziskat certifikaciu. Koho to je chyba? Samozrejme RFA mohla spravit dokonalejsi audit aby k tomu nedoslo.
Keby nieco "Hiro" nie je hrdina - hero - ak dobre vidis tak je tam ine pismeno. Neviem preco tu klamstvo o hrdinovi opakujes X krat dookola. Hiro je bezne meno v Japonsku.
Ten odkaz som si pozrel, stazuju sa na nejaku bananovu farmu a ze pracovnici museli robit nadcasy... Nuz to je fakt hrozne 🙂 Oproti Slovakom ktori vobec nemusia pracovat nadcasy a dokonca to nie je vlozene pod nazvom "nariadene nadcasy" ;)
Takze co? Prinutit ich nech robia dokladnejsie audity, odoberaju certifikaty, viac dbaju na blaho zamestnancov? To je vsetko ok.

weggie
19. aug 2023

@hiro ja som toto nepísala "a utajovanie stoviek pracovníkov bez dokladov pred audítormi" je to citát z wikipédie, a "Koho to je chyba? Samozrejme RFA mohla spravit dokonalejsi audit aby k tomu nedoslo." asi si nepochopil nič, ale to nie je môj problém. Obhajuješ ich skalopevne, aj ked pochybili a budú chybiť zo svojej podstaty, pretože je to len marketing. To je ako keby napíšeš, že v Indií "mohli spravit dokonalejsi audit aby k tomu nedoslo." a tým pádom je India úplne ÓK, čo sa týka zverstiev, a podobne a inde.

"The complaint claims that Honduras has not fulfilled its commitment under the trade agreement in enforcing labor laws"
tu nejde o nadčas..
"reported violations including failure to pay minimum wages and overtime and harassment of union supporters. "
"failure to pay minimum wages " si akosi vynechal. aj "and harassment"

jasné , to nie RFA, my ruky preč, to niekto INÝ INÝ INÝ...

https://www.iuf.org/news/editorial-what-does-th...

nemá to zmysel.

debatu končím, pretože si bezočivý manipulátor,. čau.

hiro
19. aug 2023

@weggie Ved ja tomu chapem. RA len co sa to zistilo mala okamzite odobrat certifikaciu. Len nejako nevidim ci sa to stalo. Stalo sa to? Ak nie tak je to ich problem a nestoja si za tym co pisu. Ak odobrali tak dodrzali co pisu.

slovakboy
20. aug 2023

@weggie prečo máš taký strach? Potom sa staviaš na stranu konšpirácii. Aké dezinfo šírim? @hiro len vysvetľuje. Auditori pochybili. Keď máš v obchode desiatky bio potravín mali by byt ich producenti kontrolovaní. Určite nie všetky kontroly sú aké majú byť. Ale aj tak sa oplatí biopotraviny jesť aj pestovať. Kontroly sprísniť ak sa zistia podvody a zvoľniť ak sú producenti seriôzni. . Keď žid je košér potraviny verí že boli košér pripravované. Ustnym podaním si židia dávajú vedieť ktorému obchodu sa dá veriť. Veria si navzájom. Dôvera, kontrola, podvádzanie, oddanosť veci, myšlienke atd atd. Preboha nemôžeš tak katastroficky vidieť nás obyčajných ľudí. Mne tvoja reakcia pripomína reakcie ľudí, ktorí citaju ruské detinformačne weby. Mám reálne skúsenosti a už to poznám. A to nikto z nich mi nevravel o žabke logo. Že ich čítaš. Komu veríš a komu nie? Ja verím odborníkom a mainstreamu. Tak na 80 - 100% podľa témy.. Ale konšpiračným webom podporovaným ruskou ambasádou neverim ani slovo.

linda77
24. aug 2023

@slovakboy konspiracii? Konspirator je ten kto nieco studuje vyhladava a nenecha sa strhnut davom spravami. Vid covid sialenstvo kde na zaklade sprav vcetci utekali do nakupneho centra pre super vakcinu po ktorej teraz ludia umieraju