icon

Ľudia hlúpnu

4. okt 2021

Baby ja neviem či len mne sa to zdá, ale ja denne stretnem takých hlúpych ľudí, že ja koľkokrát neviem čo mám povedať.
Dnes som vychádzala zo šatne kde som bola sama a zabudla som si dať rusko. Hneď som stretla nejakú pani, čo na mňa tak zaútočila,ako keby som niekoho zabila. Tak som sa ospravedlnila, lebo som nevedela čo to nie je nejaká šéfka, som tam nová, ale čo tá z toho robila, riešila to ako svetovú katastrofu. Keby som potetovaný holohlavý chlap verím že by ani nepipla. Potom som bola v Kauf. , No čo tam tí ľudia robili to bolo hrozne. Nepozerajú, vrazia do človeka, predbiehajú sa. Hovorím jednej pani že haloo , všetci tu stojíme v rade, a ona že ona sa ponáhľa. Ale tak aspoň sa spýtam, ci môžem. Ja už sa normálne bojím porodiť do tohto sveta , stačí čítať tu, akých sebcov a rozmaznancov matky vychovávajú a ako nezvládajú už pár ročné deti.

Koniec výlevu. Stávajú sa aj vám nejaké také situácie a ako ich riešite, ako reagujete ako ich

stary_ujco
4. okt 2021

Neviem či ludia hlúpnu. Ale nalejme si čistého vínka, osadenstvo modrokoňa je v istých kruhoch považované za to najtupsie obyvatelstvo kurina. Takže neviem, či by som sa medzi blaznami pýtal, ze kto je lietadlo...

indiankaindi
4. okt 2021

Ako prvé ma napadlo, že kde si žila doteraz. Toto nie je obraz sveta za posledné 2 týždne, dokonca ani za posledné 2 roky. Ja mám pocit, že toto zažívam a vnímam asi 20 rokov. Potom ma ale napadlo, že si tehotná, takže z teba jasne hovoria tehotenské hormóny. O mesiac ťa bude dojímať prvá vianočná reklama a na chamtivý, sebecký a zlý svet zabudneš 🙂 A čo sa rúška týka, áno, veľa ľudí sa bojí. Ak ty nemáš rúško, ohrozuješ iných, nie seba. A chápem aj to, že ľudia reagujú prehnane. Pri slušnom požiadaní, aby si niekto nasadil rúško sa väčšinou dočkáš reakcie, pri ktorej hľadáš únik, tak veľa ľudí ide automaticky do útoku už od začiatku. Keď to ale neboli rúška, bolo to čokoľvek iné, takže to máš za jedno. 🙂

777januska777
4. okt 2021

@stary_ujco vieš čo je vtipne? Ze mne osobne sa modry konik zdá skôr taka komunita akýchkoľvek ludi, osobne oveľa radšej čítam veci na modrom koniku ako diskusie na facebooku, keďže toto je ešte veľmi mierna komunita a oveľa lepšia ako akákoľvek iná diskusia na fb. Občas sú tu hlúpe témy, občas arogantne názory a aj nepríjemné uzivatelky, ale vo všeobecnosti sa tu človek veľmi veľa veci dozvie a na veľmi veľa veci môže zmeniť svoj pohľad pri diskusii s inými užívateľmi. Osobne nerozumiem prečo ma modry konik takúto povesť, ale to bude asi len ľudská neznalosť.

autor
4. okt 2021

@stanulienkat možno som to prehnala tým príspevkom, ale kto chcel, tak ako aj ty pochopil. Len už sa to v poslednej dobe nakopilo.

lilope
4. okt 2021

@pipikcek podľa mňa to autorka vôbec tak nenapísala a nemyslela ako si to pochopila ty a ešte jedna komentujúca hore.
Myslela to tak, že ľudia sa správajú hnusne, ako teľce a nechce ona vychovať takéto teľce ako mala česť stretnúť dnes.
Vôbec sa v príspevku nevyjadrovala o deťoch, ani o tvojich či iných deťoch, že sú teľce. Netreba sa hneď urážať, treba skúsiť objektívne hľadieť na príspevok bez samonasieracieho efektu, lebo tam boli spomenuté deti a teľce v jednom riadku, tak šup, hneď kritizuje matky za výchovu svojich detí 🤦 a keď si nie som istá ako to myslela, tak sa opýtam.
Dnes som na sociálnej sieti položila pani priamu jednoduchú otázku bez emočného zafarbenia, ,,prečo si to myslíte?". Odpovedala mi, že aj ona je blondína, ale takú diagnózu ešte nemá. 🤷 Absolútne žiadna úcta k človeku, len samý výsmech, poníženie, zosmiešnenie človeka za každú cenu. Ale, len cez sociálne siete, na verejnosti by sa to nestalo, pretože by sa pred inými strápnila svojím nepochopiteľným vystúpením.

autor
4. okt 2021

@21oktober vidíš ale tu sa to zdá ženám normálne alebo teda mňa to nemá prečo pobúriť, lebo dieťa nemám.
Podľa mňa tvoj muž urobil dobre. A tu neviem kde je tá hranica, starať sa , nestarat. Ja mám slabosť pre slabších , čiže často má také veci stvu. A to dieťa nebolo úplne malé, cca 8 rokov, to už by mohol vedieť.

autor
4. okt 2021

@lianka123 ako keby to robili naschval

simca06022011
4. okt 2021

No tak ty podľa reakcii tiež nie si najvychovanejsia, naempatickejsia, najslusnejsia... 😂

tom_i
4. okt 2021

Vidíš a ja v DM na rade za mnou šóra a počujem ako mamine vzadu plače bábo volám ju poďte dopredu hoc mala košík kopcom a ja jednu vec. Povedala že sa jej to stalo prvý krát a ja v pohode a ani za mnou nik nerepral. Všetko je o ľuďoch.

autor
4. okt 2021

@lilope to mi nenapadlo, že to baby mohli pochopit inak

autor
4. okt 2021

@simca06022011 to je pravda, ak na mňa niekto útočí alebo celkovo na slabších, tak reagujem prehnane.

anja27
4. okt 2021

Tiez mam ten pocit mne sa to tiez stava casto na chodniku napr dost miesta ale ten clovek kde ako kon s klapkami ked sa neuhnem ja tak nikto. Hocikedy aj vrazia v obchode to ani nevravim. Sebeckost lakomost nevsimavost strasna vladne ludom. Ale to nielen teraz. Bolo to podla mna tak vzdy ze ludia pozerali hlavne sami na seba a nebrali ohlad na inych..

domkad
4. okt 2021

Ja neviem prečo sa tu do teba navážajú len pre to že ešte si bezdetná 🙈 a riešia len to ....a áno plne s tebou súhlasím, hrozné dačo čo sa to tu deje teraz. A treba byť rázny lebo ak sa dáš más smolu. Raz som šla s kamoškou z ihriska a nakoľko sú naše deti teraz frajeri, tak sa tak zlato postískali a dali si takú tú detskú pusu na rozlúčku.práve v ten moment šli okolo taký dvaja mladý cigánikovia chlapci a jeden z nich začal mať blbé poznámky že áno nech jej hlboko strčí jazyk a tak a veruže ten dostal takú hubovú polievku odo mňa ,že šiel ako sa hovorí zo sklopenymi ušami preč,ešte aj ten kamoš sa mu vysmial. Ľudia si už priveľmi dovoľujú lebo väčšina im ustúpi a potom je to tak ako to je. Ako aj s tým starčekom v Tatrách ci kde to bolo , dobreze tam neodpadol,dobitú tvár mal a nikto nič ľudia okolo neho chodili ako nic🤦‍♂️ ale keby je tam dáky pes osamotený v podobnom stave tak už by o pomoc nebola núdza.....

autor
4. okt 2021

@domkad ľudia ako by fakt už nemalo zábrany

barborachors
4. okt 2021

Ano, stretavame sa s tym a bojujeme 1. ignoraciou 2. cynizmom a sarkazmom 3. vyhybame sa nakupnym centram a exponovanym miestam kde vladne panika a chaos (velke centra, davy apod) Nakupovat chodime za hranice alebo neskoro vecer. No a ja a partner ludi fakt v dnesnej chorej dobe moc nemusime. A ano, ludom drbe. Zvlast v dobe kovidovej.

bimbambim
4. okt 2021

Nie že hlupnu.To sa vytratila trpezlivosť ,ohľaduplnosť každej vekovej kategórie.Robim s ľuďmi a čo dokážu v poslednej dobe,že len pozerám a ani nestihnem zareagovať.Vytratilo sa dobrý deň dovidenia namiesto toho je si očkovana neockovana.Uz som mala vynášanie ,že mám skapat za to že nie som ockovana..Ľudia sa predbiehajú a keď už počujem JA LEN CHCEM ale vidí že už obsluhujem.Ruško je kapitola sama o sebe.Bud je na brade alebo vôbec keď upozorním však načo som očkovany je odpoveď.Ja už ani nemám chuť sa s ľuďmi zapodievať .Keď si ja dám rúško tak vraj načo si ho dávam však som za sklom.Podla mňa sú ľudia arogantný a drzi ja môžem všetko a ty nič

jankapepe
4. okt 2021

https://sk.m.wikipedia.org/wiki/John_B._Calhoun

Voľakedy dávno ešte na základnej nám o tomto experimente hovoril učiteľ na dejepise.....v súvislosti s tým ako neúmerne začala rásť ľudská populácia.....
Bojím sa že máme ako hlodavce veľmi blízko k poslednej fáze.

jankapepe
4. okt 2021

@kittykat22 prosím ťa ako poruší zákon tým, že nemá rusko? Nijako.

1katus1
4. okt 2021

To nie je o Tom že sú ľudia hlúpy ale sú arogantný a vidia sami seba ako pupok sveta. Je veľa takých

jankapepe
4. okt 2021

@indiankaindi vysvetlis mi ako zdravý človek bez ruska niekoho ohrozuje? To sa bojíš aj baba v kočíku keď je bez ruska?

indiankaindi
4. okt 2021

@jankapepe zdravý človek neohrozuje nikoho, ale máš ty istotu, že si zdravá? Alebo ktokoľvek iný? Práve preto sa majú nosiť tie rúška, aby tí, čo majú covid, ale majú ho bezpríznakovo neohrozili ostatných. Myslíš, že prečo dochádzalo k nakazeniu seniorov v zariadeniach, ale aj v rodinách? Lebo chorý človek schválne preniesol nákazu na iných? Nie, bolo to preto, lebo sa nenosili rúška a bezpríznakoví (teda zdanlivo zdraví) nakazili ostatných.... A o sebe nemôžeš na 100 % povedať, že si zdravá, ani v tejto chvíli.

maximilie
4. okt 2021

Neodpoviem ti na tu otázku, len zareagujem na komentáre, ze ,,ešte nemáš deti,...no ved pockaj!"
Nenechaj sa odstrasit 😅 ja som to počúvala a počúvam dodnes : no ved pockaj jak budeš mat svoje, no ved pockaj jak zacne lozit, no ved pockaj jak zacne behať, no ved pockaj jak zacne rozpravat, no ved pockaj............ a ja čakám a čakám a čakám....a nič sa nedeje 😂
Ale súhlasím, začni od seba a ak budeš mat deti, vychovaj ich presne tak, ako snaz sa, aby z nich neboli teliatka 👌

jankapepe
4. okt 2021

@indiankaindi na to, aby si priniesla na iného tento vírus, musíš na neho nakaslat, naprskat, oslintat ho, kychnut mu pred nosom.....
Takže áno úplne zbytočne sa bojíš zdravých ľudí 🙂
Sa spýtaj niekoho čo robí v domove dôchodcov kde je personálu mínus päť, či môže ísť so soplom na týždeň na PN, antigen negatívny...... neznamená vôbec nič.....asi takto!

jankapepe
4. okt 2021

@indiankaindi mimochodom, týždeň dozadu som riešila v práci prípad: pan má manželku pozitívnu, očividne horúčka kašeľ, taký stredný priebeh covidu on plne ockovany...bez príznakov....
Mohol nastúpiť do práce, bez nutnosti karantény či testu: lebo stanovisko úradu verejného zdravotníctva bolo- ockovany bez príznakov, nemusí byť v karanténe! Ani test netreba.
Ak by ockovany nebol musel by dodržať karanténu. Čo na tom že šofér autobusu 😁 veď on do styku s ľuďmi neprichádza......
Takže áno, takto logické mi prídu ich ruska!

finett
4. okt 2021

Nechcem prilievať olej do ohňa a reagovať na žabomyšie prestrelky, preto iba napíšem ako sa mne ne/darí reagovať na rôzne takéto situácie. Pre mňa je to fajn téma vzhľadom na to, že si môžeme prečítať vtipné situácie, ale aj tipy ako sa komu čo podarilo zvládnuť.

Ja často napríklad ostanem zaskočená niektorými situáciami a neviem hneď reagovať na aroganciu, hlúposť, agresiu, dokonca aj nečinnosť či nespravodlivosť.
Ale dám malý príklad, kedy sa mi podarilo reagovať rýchlo a efektívne.
Do lekárne prišiel pán, ktorý na mňa ani nepozrel, nepozdravil a iba povedal "Curaprox!". To ma už ozaj 'naštvalo', lebo veľa ľudí sa správalo neprijemne a arogantne a žiadne základy slušnosti typu "prosím, ďakujem.."
A tak mu hovorím: "abrakadabra!"
Chlap sa prebudí zdvihne zrak a pozrie na mňa. Ja mám na tvári úsmev a zároveň taký ten spýtavý pohľad. "Aháá vy chcete kefku. Ja som myslela, že ste prišli povedať zaklínadlo." Rýchlo pochopil o čo mi ide. Pozdravil sa, usmial a ospravedlnil. Napokon sme hodili krátku reč a spolu sa zasmiali.

zlatyk16
4. okt 2021

Ludia su v tejto dobe zly a deti este horsie , ziadna ucta nic , ale zas aj dochodcovia ked som chodila do parku daktori sa nevedeli ani odzdravit a to čumeli na mna a proste nic ani bu ani mu ... divna doba fakt ...

indiankaindi
4. okt 2021

@jankapepe kde si prosím ťa nabrala informáciu, že musíš na niekoho nakašľať, naprskať a podobne???? Nehnevaj sa, ale od dospelej ženy by som takúto hlúposť nečakala. Vieme dobre, že stačí, aby človek s chrípkou kýchol v okruhu metra od teba a už to môžeš dostať. Stačí, že si niekto s kovidom kýchne vo vedľajšej pokladni, pritom stačí, že mu prach podráždi sliznicu a bez rúška by si dostala peknú nálož. Keďže má rúško, môžeš pokojne nakupovať ďalej.... Prosím ťa, zamysli sa, kým vypustíš blud. A že máš skúsenosť s pánom šoférom? No áno, je to v poriadku. Za predpokladu, že pán šofér je v respirátore. Pokiaľ je totiž očkovaný a od manželky dostal (hoci vôbec nemusel) kovid, tak je infekčný niekoľko hodín, možno deň dva a jeho infekčnosť je neporovnateľne menšia. To znamená, že okolo seba šíri niekoľkonásobne menej toho vírusu. Ak sa stretne s ďalším očkovaným, ten to ani nedostane. Nehovoriac, že aby to iní dostali, musel by im nakýchať na lístok cielene a tí by ten lístok museli olízať..... A to pevne verím nerobí nikto kto bežne chodí po ulici. Nájdi si odborné štúdie o tom, aká je šanca, že očkovaný človek s rúškom nakazí iného očkovaného, ak okolo seba iba prejdú. Myslím, že je to menej ako 1% ak vôbec toľko. Čiže áno, rúška a respirátory majú veľký zmysel, rovnako ako očkovanie. Mňa ako očkovanú vôbec nezaujíma človek, ktorý sa zaočkovať nedal a nemienim byť kvôli nemu v karanténe, keď on je hlupák. Ja iného očkovaného nenakazím, pretože nosím respirátor a pretože moja infekčnosť je nízka....

jankapepe
4. okt 2021

@indiankaindi ,,kde si prosím ťa nabrala informáciu, že musíš na niekoho nakašľať, naprskať a podobne???? Nehnevaj sa, ale od dospelej ženy by som takúto hlúposť nečakala. Vieme dobre, že stačí, aby človek s chrípkou kýchol v okruhu metra od teba a už to môžeš dostať. ,,
Kychnutie v okruhu metra je podľa teba niečo iné ako naprskat, nakaslat? Hovoríme o tom istom. Je to kvapockova infekcia na tom výraz: kychnutie, prsknutie, hapciii nič nezmení.

jankapepe
4. okt 2021

@indiankaindi keďže poznáš ,,význam,, ruska tak poznáš aj veľkosť vírusu 🙂 a veľkost otvorov v rusku 🙂 hádžeme múku cez plot. Asi tak ťa chráni keď niekto vedľa teba s covidom v rusku na teba kychne.

jankapepe
4. okt 2021

@indiankaindi áno 😁 lebo pán šofér nosí rusko na nose v jedálni sa nestretáva s kolegami a nechodí na návštevy k susedom 🙂🙂🤨